sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

SADE JA SEN TEKIJÄT

Hotellin respasta lähetetään lämpimimmät onnittelut Jussi Halla-aholle sekä vilpittömät kiitokset perussuomalaisille jotka tekivät viisaan, väistämättömän ja välttämättömän päätöksen. Tulee kuitenkin muistaa, että yksi mies ei ole koskaan sateentekijä. Ei edes muutaman ihmisen värisuora, vaikka puoluekokouksessa pajatson keskusta komeasti putosikin. Muutoksen aikaansaamiseen tarvitaan kokonainen puolue ja nyt perussuomalaisilla on näytön paikka. Tähän asti on ollut helppoa - ja myöskin ymmärrettävää - todeta, että mieli tekis, mutta ei voi kun on tuo soinilainen käsijarru päällä.

Nyt se jarru on nykäisty pois ja puolueella on mahdollisuus muuttua juuri sellaiseksi kansallismieliseksi puolueeksi jonka vuoksi sitä on äänestettykin. Soinin kohdalla voidaan tietysti todeta, että on se vaan epiä kun mieheltä pöllitään kokonainen puolue. Saattaa olla, mutta sitä saa mitä tilaa. Pöllihän mies itse kaksissa vaaleissa tylysti nuivien äänet, jätti heille tuulen huuhtoman perseen, rakensi persuista kiltin konsensuspuolueen ja keskittyi omaan uraansa. Maassa on jo yksi demaripuolue ja siinäkin on sietämistä. Toiselle demaripuolueelle ei ole mitään tarvetta.

Toivon perussuomalaisten muistavan jatkossa pari huomattavan tärkeää seikkaa, jotka toistaiseksi ovat olleet vielä hieman hakusessa:

1. Media ei ole viranomainen. Se ei voi antaa käskyjä, tai jos se niitä antaa, niitä ei ole pakko noudattaa eikä edes huomioida. Se ei ole myöskään tuomioistuin joka jakaa tuomioita. On selvää, että valtamediakuplassa istuvat toimittajat kuvittelevat olevansa inhimillisen ajattelun ylimpiä auktoriteetteja, mutta vaikka he elävätkin luomassaan harhassa, niin sitä harhaa ei ole täysipäisen ihmisen pakko seurata. Tähän mennessä valtamedian edessä nöyrtyminen on aiheuttanut vain uusia nöyrtymisvaatimuksia. Halla-ahon valinnan jälkeen alkoi valtamediassa odotettu haisunäädän kusimyrsky, mutta se on selvää jatkoa itsekkään lapsen kiukuttelulle siitä, että niin Brexit kuin Yhdysvaltain presidentinvaalit eivät menneetkään sen jalkaa polkevan täysikasvuisen tenavan mielen mukaan. Kusimyrskyssä on mukana katkeruutta ja pelkoakin. Entäs jos me emme tulevaisuudessa enää saakaan määritellä sitä, mitä saa puhua ja ajatella?

2. Puolueen ei tarvitse määritellä toimintaansa siitä lähtökohdasta että kuinka se miellyttää poliittisia kilpailijoita. Puolueen ei varsinkaan tarvitse kysyä lupaa toimilleen poliittisilta kilpailijoilta. Ideahan on se, että puolue voittaa kilpailijansa. Myöskään puolueen puheenjohtajan henkilökohtaiset ratkaisut eivät ole kilpailijoitten määriteltävissä. Totta kai ne nillittävät kaikesta minkä vaan keksivät, mutta ei siitä tarvitse välittää. Tuoreeltaan ovat alkaneet turpakäräjät siitä, että Jussi Halla-aho ei todennäköisesti siirry ministeriksi. Hotellin respasta muistutetaan henkilöstä nimeltä Aarne Saarinen. Saarinen toimi SKP:n puheenjohtajana vuodesta 1966 vuoteen 1982 eikä hän ollut kertaakaan ministerinä, mutta asia ei tuottanut minkäänlaista ongelmaa.

Sekä valtamedian että muun puoluekentän suunnasta tulleet eeppisen kauniit itkupotkuraivarit ovat olleet täysin odotettavissa. Ja niissäkin haisee pelko. Pelko ja ymmärrys siitä, että juuri nämä julkisesti rasismia ja äärioikeistolaisuutta rääkyvät ihmiset ovat tietoisesti olleet tuomassa ja betonoimassa Suomeen yhteiskunnallisen utopiakokeilun nimeltä monikultturismi. Kokeilun, jonka hinta on maksettu sekä inhimillisenä kärsimyksenä että järkyttävänä verorahojen tuhlaamisena. Samalla he ovat suostuneet siihen, että Suomi ei ole ollut enää aikoihin itsenäinen valtio. Juuri nämä ihmiset ovat itse se uhka, josta he varoittavat. Luonnollisesti he haluaisivat, että asiat jatkuisivat entisellään, hankalia kysymyksiä ei koskaan esitettäisi eikä esille nousisi varsinkaan se pelätyin kysymys:

- Mikä oli juuri sinun osuutesi tässä rikoksessa?

Sen myötä joukkorääkymisen niin määrä kuin volyymikin on ymmärrettävää. Mutta kokonaisen puolueen kieltämiseen heillä ei ole vielä valtuuksia. He määrittelevät kansallismielisyyden syöväksi vaikka todellinen syöpä on federalistinen ja monikultturistinen koneisto jonka kuuliaisia käskyläisiä he ovat. Tietäen oikein hyvin sen, mitä ne ovat saaneet ja saavat aikaiseksi. Heillä on syytäkin pelätä. Totuus pelottaa. Vielä enemmän pelottaa ajatus siitä, että ihmisille annettaisiin todellinen vaihtoehto. Tähän mennessähän sitä ei ole ollut.

Vielä kerran lämpimimmät onnittelut ja kiitokset perussuomalaisille. Ja väännetään vielä hieman Winston Churchillia. Kyseessä ei varmasti ole lopun alku. Tuskin edes alun loppu. Mutta nyt siihen on sentään annettu mahdollisuus.

Sadetta odotellessa. Pitkän kuivan kauden jälkeen.


39 kommenttia:

Oinomaos kirjoitti...

Täältäkin vilpittömät onnittelut Jussi Halla-aholle, yllättävän selvä oli äänestystulos. Täältä Euroopastakin löytyy esimerkkejä siitä, että oman maan etujen asettaminen etusijalle on vallitseva trendi, bullistelkoot Bryssel tai Luxemburg ihan miten paljon tahansa. Puola, Unkari, Tshekki, Slovakia - ja aivan lähiaikoina toivottavasti myös Suomi.

Jussi Halla-aho käsitykseni mukaan on riittävän viisas ja älykäs valitakseen "esikuntaansa" vain niitä henkilöitä, joihin hän täydellisesti luottaa ja joiden hän tietää pystyvän taistelemaan mocu-uskovaista ja monikulttuurista hurmosta vastaan.

Tulee mielenkiintoinen syksy, toivottavasti miellyttävämmissä merkeissä ja asioissa mielenkiintoinen kuin mitä oli syksy 2015.

Sateita odotellessa!

Cheek on paskaa kirjoitti...

Kohtaan kaksi sopii oikein hyvin Teukan "linjapuhe":

Kokoomuksen ja keskustan lauantaiset kommentit hallitusyhteistyön
jatkumisesta eivät Hakkaraista hetkauta.

"– Ne saavat uikuttaa siellä, mitä uikuttavat. Se on tietysti heidän
tyylinsäkin. Mekään emme ole puuttuneet muiden puolueiden vaaleihin"

Anonyymi kirjoitti...

Hupaisa tässä on, että tiedotusvälineet (nykysuomeksi media) eivät ymmärrä omaa vaikutustaan syntyneeseen tilanteeseen. Ilman kymmenkunta vuotta kestänyttä parjauskampanjaa suuri osa ihmisistä ei olisi edes tiennyt, kuka Jussi Halla-aho on. Tietysti tällaisen hirviön tekemisiin haluttiin perehtyä, mutta kun luettiin Scriptaa, huomattiin, että Halla-aho onkin aivan jotakin muuta kuin väitetään. Normaali ihminen ei oikein tykkää siitä, että häntä yritetään vetää huulesta. Tästä on seurauksena ollut Halla-ahon poliittisen uran alku ja huikea nousu.

On täysin selvä, että nuiva ajattelu tuotti perussuomalaisten jytkyn. Kun nuivuus ei johtanutkaan käytännön toimiin, suosio romahti. Pian varmaan näemme tuloksia uusista mielipidetutkimuksista, ja arvaukseni on, että perussuomalaisten kannatus kääntyy jyrkänpuoleiseen kasvuun. Vielä emme tiedä, miten hallitus selviää tilanteesta; täytyy ensin odottaa Kokoomuksen ja Keskustan toipumista järkytyksestään.

Ministeri Orpon kommentointi on ollut surkuhupaisaa. Hallitusohjelman noudattaminen ei kuulemma riitä. Näin sanoo mies, joka ministerineuvostossa on toiminut selkeästi vastoin hallitusohjelmaa. Soini ei ole ministerinä vaatinut hallitusohjelman noudattamista. Hänelle on riittänyt, että perussuomalaisten näkemykset on kirjattu hallitusohjelmaan; ohjelman noudattaminen ei ole ollut tärkeää. Soinia on syytetty siitä, että hän on tällä hakenut henkilökohtaista etua. Näin ei välttämättä ole, vaan hän on saattanut haluta vakauttaa puolueensa aseman yhteistyökykyisenä hallituspuolueena. Aiemminhan muut puolueet katsoivat, että perussuomalaiset eivät kelpaa mihinkään hallitukseen. Tällaiset ajatukset unohtuisivat, jos perussuomalaiset olisivat mukana parissa hallituksessa.

Toinen professori

Hemuli kirjoitti...

Itse en usko, että Sipilä tai Orpo kaataa hallituksen. Sote on aivan liian tärkeä kepulle ja kokoomukselle. Halla-Aholla ei tietääkseni ole mitään sotea vastaan ja kuten Halla-Ahokin totesi niin kokoomus laittoi Vapaavuoren pelottelemaan persuja. Vapaavuorella ei ole nimellistä asemaa puolueessa, joten tämän vaatimuksista voidaan luopua ilman kasvojen menetystä.

Halla-Aho ei myöskään ole vaatinut muutoksia hallitusohjelmaan, ei vaikka Sipilä vielä lauantai iltanakin moista väitti.

Sipilä on täysin oikeassa, että tämä on vakava paikka hallitukselle. Enää persuja ei voi kiristää mihin vain... Halla-Aho on jopa kehdannut vaatia hallitusohjelman noudattamista. Ohjelmassa on melko nuivia kohtia, jotka siihen laitettiin nuivan siiven vaateiden vuoksi mutta jätettiin Soinin määräyksellä toteuttamatta.

Mielenkiinnolla odotan ensimmäisiä puoluegalluppeja. Jos persujen kannatus nousee niin median reaktiot tulevat olemaan mielenkiintoisia. Gallupeista riippuu paljon persujen tulevaisuus. Jos kaannatus nousee niin kukaan ei uskalla uusia vaaleja ja persujen suvakkisiipikin jää puolueeseen.

Olli kirjoitti...

Tuo vaalitulos on kyllä, kun vetäisi voisulaa selkään. Toivon myös, että tämä tuo sateen, pitkän kuivan kauden jälkeen. nähtäväksi jää. . Itkupotkuraivareita on varmaan koettu, nimet: Huhtasaari, Hakkarainen, Eerola, heh, voin vain kuvitella.. Antaako perussuomalaiset nyt äänestäjilleen sen, mitä toivottiin ja ennnenkaikkea odotettiin aiemmin ?

Juha R kirjoitti...

Ihan samaa mieltä Yrjön kanssa, paitsi yhdestä detaljista: "maassa on jo yksi demaripuolue". Minusta Suomessa on jo pitkään ollut viisi demaripuoluetta ja kaksi äärivasemmistolaista, ja nyt sitten ilmeisesti myös kansallismielinen vaihtoehto, Perussuomalaiset.

Professori kirjoitti...

Minusta on selvää, että tämän jälkeen hallitus alkaa noudattaa ohjelmaansa. Toivottavasti sillä on myös toivottu tulos.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Oinomaos, Cheek on paskaa, Toinen professori, Hemuli, Olli, Juha R ja Professori & kiitos kommenteistanne.

Oinomaos: Nimenomaan sieltä itäisestä Euroopasta meidän kannattaisi ottaa oppia. Historia on kääntynyt päälaelleen. Diktatuuri on lännessä ja toivo idässä. Ja muistutan tässä heitä, jotka näitä Putin-trolleja etsivät täikammalla niin idällä en tarkoittanut Venäjää.

Cheek on paskaa: Teuvo sanoi juuri niin kuin pitikin.

Toinen professori: Täysin totta ja tuo kertoo myös valtamedian ylimielisyydestä. Siellä ilmeisesti on koko ajan kuviteltu, että jos me sanomme Halla-ahon olevan hirveä natsi, niin eihän kukaan edes viitsi lukea mitä miehellä on sanottavaa, vaan uskovat valtamedian selitykset sellaisenaan. Nykyisen internetin aikana voisi sanoa, että touhu meni lievää pahemmin reisille. Media on varmaankin yllättyneenä huomannut, että tavallinen ihminen - piru vie - osaa ajatella ihan itsekin.

Nuivat toivat jytkyn ja myös jatkojytkyn. Viime eduskuntavaaleissa ajateltiin vielä, että jos sittenkin. Syksy 2015 osoitti että ei sittenkään. Soinin persut olisivat edes voineet tunnustaa, että silloin tehtiin yksi suurimmista munauksista kymmeniin vuosiin. Mutta kun ei. Kunnallisvaaleissa tilanne realisoitui ja siinäkin äänisaalissa oli mukana vielä osa ihmeisiin uskovia.

Orpo on tyypillinen ajatukseton ja mielipiteetön urapoliitikko joka joutuu nyt ehjän eteen. Tällaiseen hän ei ole valmistautunut, käsikirjoitusta ei ole ja hän varmaan uskoi, että Soini on vallassa koko hallituskauden. Soini puolestaan onnistui vakauttamaan puolueensa aseman sellaiseksi, että se miellytti muita hallituspuolueita mutta ei oman puolueensa kannattajia.

Hemuli: Joo, tuskin kaataa. Ja onhan se varsin tavatonta että hallitus joutuu noudattamaan hallitusohjelmaansa. Mutta en usko, että ne ottavat uusien vaalien riskin ja mahdollisen punavihreän voiton, Luulen muuten, että se ensimmäinen gallup kertoo, että mitään muutosta ei ole tapahtunut. Se tosin mainitaan vaan sivulauseessa, että gallup tehtiin ennen persujen puoluekokousta.

Olli: Luulen, että ne ainakin yrittävät. Täytyy muistaa, että vastassa on federaatiota kannattava puoluekoneisto ja sen takana koko helvetin Euroopan Unioni sekä valtamedia, joten tehtävä ei ole helppo. Työ on vasta alussa, mutta ehkä sitä nyt sallitaan sentään tehdä.

Juha R: Totta tuo. Täsmentäisin ehkä vielä niin, että maassa on viisi federaatiopuoluetta ja kaksi äärivasemmistolaista federaatiopuoluetta jotka ovat irtaantuneet reaalitodellisuudesta.

Professori: Ainakin mahdollista. Uusia vaaleja hallitus tuskin haluaa.

Anonyymi kirjoitti...


Täällä jo aikaisemmin mainittiinkin, että Jussi saattaisi olla suhteellisen tuntematon, mikäli media ei olisi häntä hampaisiinsa ottanut. Asia on juurikin näin. Ihmiset ovat myös entistä enemmän kiinnostuneita yltiövaltaisen ja laittoman maahanmuuton tuomista ongelmista. Ongelmien vähättely ei mene läpi, eikä se todellakaan auta.

Ei ole ollut niin sanotusti median (eikä tahojen, joita he edustavat) vuosi. Heidän viimeaikaisten vihakampanjoiden ainoa voitto tapahtui Ranskassa. Tulevia itkupotkuraivareita odotellessa.

Tarkkailija

korpisoturi kirjoitti...

Tuntemattomassa sotilaassa hankalassa tilanteessa Kariluoto kannusti ja loi rohkeutta, että:
Yritetään vielä kerran!

Vähän samanlaiset on tunnelmat täälläkin, että jospa se siitä lähtis.

Lemminkäinen kirjoitti...

Jussilla on värisuora (hallitusohjelma) käsissään. Sekopäät ovat huudelleet hävyttömyyksiä (ilmeisesti shokissa) että Jussi ei halua noudattaa hallitusohjelmaa ja Jussi nimenomaan haluaa sitä noudattaa, lol. Saletissa ei saa sököttää mutta nokittaa saa ja nyt on nokittamisen paikka.

Krypta kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu. Hieman hämmästyttää median ja poliitikkojen kauhu ja pelottelu. Uusia vaaleja nuo Hyvä Veli verkoston jäsenet eivät halua tosissaan.

Onnea Jussille ja köörille.

QroquiusKad kirjoitti...

Halla-ahon ei kannatakaan hallitukseen pyrkiä ainakaan tässä vaiheessa, jossa se aiheuttaisi hallituskriisin ennen kuin Perussuomalainen puolue on ehtinyt luoda nahkansa kansallismieliseksi puolueeksi.

Hallituskriisistä voisi uusien vaalien sijaan seurata vain Persujen paikkaaminen krideillä ja RKP:llä, joista jälkimmäinen onkin lähtenyt jo nylkemään kaatamatonta karhua esittämällä ehtoja hallitusyhteistyölle. Niihin lukeutui mm. maahanmuuttopolitiikan uudellenlinjaaminen, eli rajat apposen auki.

Ei Halla-ahon tarvitsekaan olla ministeri johtakseen puoluetta, mutta edelleen mietityttää tuo hänen ilmoittamansa Brysselistä etäjohtaminen. Soini saattoi tehdä aikoinaan niin, mutta hänellä ei ollutkaan Veikkko Vennamoa istumassa hallituksessa. Kyllä Soini on kammettava hallituksesta ulos, mieluimmin koko puolueesta. Muuten voi käydä niin, että hän jatkaa orkesterin johtamista kapellimestarin takaa.

Sama olisi syytä tehdä Vesa-Matti Saarakkalalle ja muille soinilais-vennamolaisille, joista ainakin nimeltämainittu teki blogissaan huonostipeiteltyä Halla-ahon vastaista vaalityötä, väläytellen jopa peiteltyjä uhkauksia poliittisista selkäänpuukotuksista jos väärä mies tulee valituksi tuhomamaan Soinin Pyhää Perintöä.

Valtamedia on ollut varoittelevinaan Persujen hajoamisesta, jota näyttää todellisuudessa kieli pitkällä toivovan. En oikein ymmärrä mikä siinä olisi pahaa? Minusta Halla-aho voisi yhtä hyvin toivottaa itse arjen alettua tervemenoa kaikille, joita uusi linja ei miellytä, perustamaan oma eduskuntaryhmänsä.

Perustakoot vaikka uuden puolueen. Sen nimi voisi olla Soinin Muistelu-Puolue, lyh. SMP. Siinä olisi perinteitä kerrakseen! Seuraavissa vaaleissa tämä uusi SMP kutistuisi pikkupuolueeksi jäädäkseen sellaiseksi, samalla kun määrätietoista maahanmuuttokritikkiä jyräävät Perusuomalaiset ottavat Megajytkyn.

Mutta katsotaan nyt loppun tämä vaalikausi, joka Persujen siis mielestäni kannattaa istua hallituksessa, mutta uudella ilmeellä. Sipilän&Kumpp. nöyrän peesaamisen sijasta on lyötävä nyrkkiä pöytään uuden puheenjohtajan suomalla mandaatilla Suomen kansan ja valtakunnan edun toeutumisen nimissä.

Siitä se lähtee.

Ekku kirjoitti...

Kova on itku ja hammasten kiristys, kun "Perussuomalainen puolue kaapattiin", kuten eräs toimittelija kommentoi. Onhan se pirullista, kun ne ketkä puoluetta äänestää, saavat myös päättää miten sitä puoluetta johdetaan.

Uskoisin kannatuksen nousevan nyt, kun puolueen linja on selvillä. Kyseessähän ei ole yhden asian puolue. Jokainen puoluehan määrittelee itselleen ensisijaiset tavoitteet ja ajaa muita asioita sitten haluamassaan järjestyksessä.

Oli minusta Orpolta ala-arvoinen heitto olla huolissaan "isänmaasta", ihan kuin hän olisi sen etua tähänkään asti ajanut tai ihan kuin Kokoomus "omistaisi" ko. termin käyttöoikeuden.

Halla-aho on siinä mielessä äänestäjälle helppo tapaus, että kun kyseessä ei ole perinteinen poliittinen broileri, niin puheista saa tolkkua helposti.

Kun Halla-aho avaa suunsa, niin ensimmäisenä ei tarvitse miettiä, että "mitä se tuolla tarkoitti?"

sehän taitaa mokoma sanoa suoraan, mitä tarkoittaa. Ehkäpä tässä on se toimittajien ongelma. Sen sijaan että ne ottaisivat asiasisällön sellaisenaan, aletaan keksimään mitä mielikuvituksellisempia tulkintoja ja mennään metsään pahasti.

Anonyymi kirjoitti...

Ja kolmanneksi varapj:ksi J. Eerola, sinnehän tuli kerralla oikein kunnon "nuiva siipi". Katsellaan miten vaikuttaa PS:n ministereihin ja Soinin asemaan ulkoministerinä? Usarista A. Luukkasen puheenvuoro Median byaaäh reaktio ja kansanvalta sekä erään kommentoijan linkkaama pilakuva itkuu, parkuu, vinkuu, vonkuu.

Siinähän se pähkinänkuoressa! Täältäpäin myös onnittelut J. Halla-aholle ja uusille varapuheenjohtajille.


- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hyvästä summauksesta. Tuli eilen nostettua lasi tai kaksi Halla-ahon valinnan kunniaksi ja vielä kolmas varapuheenjohtajille! Eiköhän vihdoin Soinillekin valjennut, mistä jytkyjen pohjaenergia on oikeastaan kummunnut.

”Tiedotusvälineiden” ja muiden puoluejohtajien, ym. kellokkaiden julkista parkumista on ollut kiva seurata ja lukea, eritoten muutamien kovan linjan persu-vihaajien kirjoitukset kertovat karua kieltä suvaitsevaisesta suvaitsemattomuudesta.
Hajuton, mauton ja aivoton Orpo on nyt ison jännän äärellä, Jan the mugger kiljuu taustalla ”ei yhteistyötä rikollisen kanssa!”, toisaalta uudet vaalit, tms. vaihtoehdot voivat iskeä lujaa omille näpeille - tai jopa katkaista oman hillotolpan…

Kaiken kaikkiaan on täysin käsittämätöntä, kuinka yksi ihminen voi aiheuttaa moisen paniikin ja sekasorron Suomen poliittisessa järjestelmässä. Voisiko yksinkertainen selitys olla että selväjärkinen, rationaalisesti ajatteleva, suoraselkäinen toimija on vaarassa paljastaa totuuden suomalaisesta politiikasta - että keisari on alaston, hän on myynyt jok’ikisen vaateriepunsa ja kaikki periaatteensa vallanhimossaan…?

Niin tahi näin, maanviljelijä Whatshisnamella on varmasti lapionvarresta känsät käsissään, kun Tsadin suunnalta pukkaa genitaalihiekkatilauksia toinen toisensa perään.

Viinilasi kädessä ja popcorn-kulho sylissä sirkushuveja seuraillen ja pahanilkisesti naureskellen,
Riku Raunioilla

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tarkkailijalle, Korpisoturille, Lemminkäiselle, Kryptalle, Qroquius Kadille, Ekulle, Soomepoisille Eestist ja Rikulle Raunioilla & kiitos kommenteistanne.

Tarkkailija: Ongelmien vähättely ei mene läpi ja vielä vähemmän se, että ongelmien olemassaolo kiistetään tai ongelmia väitetään voimavaraksi.

Korpisoturi: Samanlaisia ajatuksia täälläkin. Kyinen pelto on tietysti kynnettävänä mutta onneksi emme sentään ole Ruotsissa.

Lemminkäinen: Joo, olen siinä käsityksessä että nämä maahanmuuttokysymykset kyllä kirjattiin hallitusohjelmaan, mutta ei niitä ollut aikomuskaan noudattaa (mikä syksyllä 2015 hyvin realisoitui). Vaan eipä niitä kysymyksiä sieltä poiskaan saa. Jussi voi todeta tylysti, että pidetäänpä kiinni sovitusta.

Krypta: Kiitokset. Itse asiassa minua tuo kauhu ja pelottelu ei hämmästytä ollenkaan. Päinvastoin se oli täysin odotettavissa.

Qroquius Kad: Joo, Jussin hallitukseen meno aiheuttaisi varmaan kriisin. Ei asioitten vuoksi, ei asiattomuuden vuoksi vaan siksi, että vastapuolelta yksinkertaisesti katoaa ajattelukyky ja verisuoni katkeaa jo kirjainyhdistelmästä Jha. Soini sai sen minkä halusi eikä hänelle tarvitse antaa enää yhtään enempää. Hän on kuitenkin varastanut kansallismieliseltä liikkeeltä sen verran monta vuotta. En usko mihinkään puolueen hajoamiseen. Pari pahinta smp-änkyrää voi häipyä, mutta ilmankin toki pärjätään.

Ekku: Ja sekä kepu että kokoomus murjottaa siitä, että niillä ei ole enää minkäänlaista vaikutusvaltaa persujen asioihin. Todelliset demokraatit, hjuu… Vaan se, että Orpo puhuu isänmaasta on jo mauttomuutta toiseen potenssiin. Kokoomus on on umpipuhtaasti federalistinen puolue jolle Suomi on vain maakunta ja ”isänmaa” on oma, puolueen ja EU-eliitin etu. Halla-ahoa varmasti vihataan myös hänen selkeitten puheittensa vuoksi. Se kun herättää pelottavan ajatuksen että joutuuko broileripoliitikkokin puhumaan asiaa eikä pakenemaan poliittisen jargonin taakse niin kuin tähän saakka. Silloinhan saatettaisiin myös huomata, että eihän hänellä edes ole mitään asiaa.

Soomepois: Soinin ei tule enää missään tapauksessa jatkaa ministerinä. Tuo Luukkasen puheenvuoro oli ihan asiaa.

Riku: Kiitos sinullekin. Tuo lauseesi:

” Kaiken kaikkiaan on täysin käsittämätöntä, kuinka yksi ihminen voi aiheuttaa moisen paniikin ja sekasorron Suomen poliittisessa järjestelmässä. Voisiko yksinkertainen selitys olla että selväjärkinen, rationaalisesti ajatteleva, suoraselkäinen toimija on vaarassa paljastaa totuuden suomalaisesta politiikasta - että keisari on alaston, hän on myynyt jok’ikisen vaateriepunsa ja kaikki periaatteensa vallanhimossaan…?”

paljasti oikeastaan kupletin juonen kokonaisuudessaan. Se maanviljelijähän oli Son Lönsön ja hänen firmansa pussittaa tällä hetkellä genitaalihiekkaa kolmessa vuorossa.

Ironmistress kirjoitti...

Sellaista se on. Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee.

Becker kirjoitti...

Minunkin mielestäni Cheek on täyttä paskaa.

Jumaliste nyt alkaa taas jälleen pieni toivo sarastaa että Suomi-neito saa vaihdettua ryvettyneen ja repaleisen mekkonsa ehjään ja puhtoiseen hamoseen.

Persuissa tehtiin perusteellinen puhdistus ja toivoa sopii että uurnille mennään sankoin joukoin kun se päivä koittaa. Itse jo aloin vakavissani epäillä että jään vaalipäivänä kotiin katselemaan pornofilmejä netistä. Aion niitä edelleenkin katsoa, mutta en vaalipäivänä. Vaalipäivänä mennään äänestämään Perussuomalaisia.

Nyt joku suvakki saa ahaa elämyksen. Tyypillinen persujen äänestäjä, netin väärinkäyttäjä. Kyllä, sillä huonoimmatkin pornofilmit voittaa eduskunnan kyselytunnin tai poliitikkojen haastattelut.

Salekin on jo sanonut painavan mielipiteensä. Vihjailee joistakin tuomioista joita demlalainen oikeuslaitos on jaellut persuille. Muistelisi itse miten myi tuhansien suomalaisetn velat pilahintaan Norjalaiselle perintäfirmalle. On siinä meillä koko kansan pressa, enemmänkin suvakki. En aio äänestää seuraavissa vaaleissa. Ihan sama kuka itsenäisyyden menetys juhlissa kättelee.

Toi Orpo on täysi ääliö. Suomen poliittinen tilanne lihallisessa muodossa.

Ja taas jälleen kerran: "Elämme mielenkiintoisia aikoja."

Anonyymi kirjoitti...

Myös maallikko onnittelee uutta puheenjohtajaa ja kolmea varapuheenjohtajaa. Kaikkiaan median ja muiden puolueiden toiminta viime vuosina on viime kädessä Halla-ahon ja hengenheimolaistensa nousun takana. Ylpeys käy lankeemuksen edellä jne. Huvittavinta on että ilmeisesti missään vaiheessa medialla ym ei ollut käynyt mielessäkään, että heidän toimillaan voi olla seurauksensa reaalimaailmassa.

Kun yhtä miestä solvataan pahasti niin aina joku kiinnostuu ja alkaa selvitellä asioita ja niin totuus alkaa paljastua. Kun pakolaisten sanotaan olevan syyrialaisia naisia ja lapsia, jotka paljastuvatkin irakilaisiksi aikuisiksi miehiksi, jotka eivät siis ole edes pakolaisia niin media ym edelleen kuvitteli, että mitään seurauksia ei voi olla.

Siinä sitä nyt ollaan puhtaan kaulan kanssa. Sipiläkin on varmaan jälleen kerran shokissa. Vähän kuin pokerissa - lähet roskalla nokittelemaan täysin väärässä paikassa ja toinen maksaakin. Ihan vittuillessaan vaikka voisi nokittaa takaisin.

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ruukinmatruunalle, Beckerille ja Maalikolle & kiitos kommenteistanne.

Ruukinmatruuna: Toisaalta voidaan sanoa, että karavaani pääsi vasta liikkeelle.

Becker: Pientä toivoa sentään, joo. Nythän on kyllä alkanut kova kannunvalanta siitä, että hajotetaanko se hallitus sittenkin. Sehän olisi niin kepun kuin kokkareitten kohdalta selvä tunnustus että hallitusohjelman maahanmuuttokohdat olivat ihan puhdasta silmänlumetta. Luulen muuten, että voit kirjoittaa tänne pornostakin ihan mitä huvittaa. En usko, että tiedostavat ihmiset lukevat tällaisia blogeja vaan haluavat tehdä meistä hirviökuvia ihan omiin luuloihinsa perustuen. Ja pakko myöntää, että Sale ei vienyt tässä tapauksessa pinnoja kotiin.

Maallikko: Tietysti varsinaisen valtamedian lisäksi lisäksi voi onnitella vaihtoehtomediaa, joka on piikki niin valtamedian kuin poliittisen establishmentin lihassa. Sanoisin, että persujen puoluekokous on sellaisen kehityksen tulos, joka on historiassamme ensimmäistä kertaa pohjustettu internetissä. Luulen, että kepu muuten kestäisi uudet perussuomalaiset mutta kokoomus on se, johon hallitus kaatuu. Se kun tarttee äänet julkisella sektorilla toimivilta vihaisilta akateemisilta naisilta.

Anonyymi kirjoitti...

Kaatui. Median, politbroileriston ja "istuvan" presidentin valtapeli ajoi tilanteen seinään.
Nyt on siis tarkoitus joko a) kumota ps:n vaalitulos ja pakottaa JHA luopumaan tai b) hajottaa ps

Seuraavaksi näemme kuinka soinilaiset suorittavat massaloikkauksen kepuun. mark my words
Hillotolpasta ei luovuta ja J Niinistölle käy vaikka rkp, kunhan saa jatkaa sotahullutteluaan.

-Tvälups-

LW kirjoitti...

Kokoomus ja Keskusta sitten päättivät valita hallituksen kaatumisen hallitusohjelman noudattamisen sijasta.

https://yle.fi/uutiset/3-9664786

Kirjoitin tänne taannoin, että juuri tämä valintatilanne selkeyttäisi tilannetta huomattavasti. No, nyt se on selkeytynyt. En pidä tilanteesta, en ollenkaan. Tämä on joka sortin radikaaleille hieno päivä. Eurofederalistit nostelevat shamppanjalasejaan, koska vapaan liikkuvuuden ja liittovaltion edestä on saatu siliteltyä taas yksi kiusallinen ryppy. Äärioikeisto juhlii, koska Puolue totesi, että maahanmuuttoon on turha kuvitella saavansa mitään muutoksia äänestämällä. Äärivasemmistolla on tunnetusti bileet joka päivä, mutta tänään epäilemättä erityisen isot, kun fasistin päätä uitettiin vessanpöntössä, ja eiköhän radikalisoitumisesta riitä osansa heillekin.

Saatanan tunarit.

Juho kirjoitti...

Nyt ollaan jännän äärellä. Halla-Aho, Orpo ja Sipilä ilmoittivat yhteen ääneen ettei hallitusyhteistyön jatkumiselle ole edellytyksiä. Se mitä Yrjö sanoit hallitusohjelman maahanmuuttopykälien olevan vain koriste piti paikkansa. Halliksen mukaan nimenomaan muiden haluttomuus pitää kiinni JO SOVITUSTA, joka olisi persuille riittänyt kaatoi hallituksen.

Nyt on tarjolla vain huonoja vaihtoehtoja. Uudet vaalit ovat epätodennäköiset (Kepulla liikaa menetettävää), mutta jos ne toteutuvat ja tuloksena syntyy Rinteen johtama punaviherhallitus, olisi se sellainen synttärilahja 100-vuotiaalle Suomelle, että herra varjele. En kehtaa edes ajatella.

Todennäköisintä lienee, että KD (suht harmitonta sakkia), RKP (hyi yäk) ja ehkä Vihreätkin (huuto-oksennus) nyysitään mukaan ja sillä mennään sitten kaksi vuotta.

Ehkäpä olisi aika kokeilla Suomessakin vähemmistöhallitusta? Tanskassa tuo tuntuu toimivan ja kotimaassakin ensimmäinen yli tuhat päivää istunut (1394) hallitus oli Toivo Kivimäen VÄHEMMISTÖhallitus.

vieras kirjoitti...

Täältä lähtee onnittelut Jussi Halla-aholle valinnasta! Äänestystulos oli melko selvä, 949 ääntä 1690 hyväksytystä äänestä eli 56,15 prosenttia. Toivottavasti Jussi tarjoaa Sampo Terholle tärkeän roolin puolueessa, ja uskon sen olevan mahdollista. Jos Jussi osaa toimia oikein, niin hän voi saada taakseen myös SMP-porukan. Veikkaan että ajan myötä melko moni SMP:n porukastakin sopeutuu Jussin johtoon. Ehkä vain soinilais-vistabackalaiset ovat se hankalin osa. Sekä ne jotka ovat muutenkin vain yrittäneet hyötyä persuista kun se oli aallonharjalla. Ne jotka lähtevät, on parempi että lähtevät. Loikkareille käy yleensä huonosti.

Kurjaa kun Rähmis ei ole näkemässä kun Jussi aloitti puheenjohtajana.

Vuosien mittaan Jussi on itse haastatteluissa todennut hieman vaivautuneesti että persujen jako SMP-porukkaan/soinilaisiin ja nuiviin/maahanmuuttokriittisiin/halla-aholaisiin/kansallismielisiin on keinotekoinen, ja enimmäkseen ulkopuolisten kuten median käyttämä.

Huvittaa kun nyt on monilla ikävä Soinia ja SMP:tä. Se 1970-80-lukujen SMP oli kuitenkin leimattu äärioikeistoksi, miten se nyt sitten kelpaa? Toisaalta 1970-luvulla mikään puolue porvareista taistolaisiin, Tuure Junnilasta Taisto Sinisaloon, ei kannattanut kontrolloimattomia massiivisia siirtolaisvirtoja eikä sosiaaliturismia.

Jaa, vai että Sipilä ja Orpo totesivat etteivät jatka persujen kanssa hallituksessa? Jussin totaemus siitä että hallitusohjelmaa pitää noudattaa, oli liikaa Pöpilälle ja Urpolle. Soinista ei ollut kaatamaan hallitusta syksyllä 2015 kun läpsyttelijöitä alkoi valua. Sen sijaan Jussista on siihen. Ei Jussin edes itse tarvitse kaataa hallitusta, vaan Pöpilä ja Urpo tekevät sen.

Se vaan että haluavatko Pöpilä ja Urpo ottaa hallitukseen demarit, vai hurrit ja kristilliset? Demarit eivät mene hallitukseen ilman vaaleja ellei sitten tehdä aikamoista lehmänkauppaa. Vasurit ja virheet eivät varmaan tule ilman vaaleja. Hurrit ja kristilliset lienevät valmiita hallitukseen vaikka heti, mutta heille pitäisi heittää porkkanoita, eikä heillä saa selvää enemmistöhallitusta kun kepu+kok+rkp+kd on 49+37+10+5 = 101. Äänestyksistä tulisi täpäriä.

Haluavatko Pöpilä ja Urpo sitten hajotusvaalit ja ottaa vaalitappion? Haluavaako kepulit haudata soten ja maakuntamallin ja haluaako sekoomus haudata valinnanvapauden ja kikyn? Minulle olisi kelvannut se jos kepu hoitaa soten, maakuntamallin, maatalouden ja maaseudun, ja kokkarit saavat valinnanvapauden ja kikyn, yrittäjyyslinjauksia ja verolinjauksia jne., JOS vastalahjaki saisi nuivaa maahanmuuttopolitiikkaa. Jos olisin jäsenkirjakepulainen tai jäsenkirjakokoomuslainen niin olisin hyväksynyt tuollaisen diilin.

Pöpilä ja Urpo ovat paniikissa koska Jussi vaati hallitusohjelman noudattamista. Ai jaa, että hallitusohjelman noudattaminen on liikaa vaadittu? Just pitkin kevättä kepulit ja kokkareet ovat hölisseet että hallitusohjelmaa pitää noudattaa. Tähän liittyen pikkupoika lähetti twiitin:

https://twitter.com/Alastontotuus/status/874234625756991488

Ylipäätään hallitusyhteistyö perustuu siihen että hallituspuoleet noudattavat hallitusohjelmaa, jonka ne ovat yhdessä neuvotelleet ja hyväksyneet.

Tavallaan Pöpilä ja Urpo tuovat Jussille vaalivoiton tarjottimella. Jos Jussi kokoaa avukseen taitavan tiimin ja pelaa sen kanssa kortit oikein, niin vaalivoitto on mahdollinen sekä hajotusvaaleissa että säännönmukaisissa vaaleissa. Saataisiinko se sisällissota vihdoin kepuleiden ja sekoomuksen sisälle? Entäs onnistuisiko Jussi houkuttelemaan loikkareita kepusta, sekoomuksesta tai jopa demareista?

Huomasiko Ykä sähköpostin ja liitteet? Voi olla että olen sen lähettänyt ennenkin mutta pistin varmuuden vuoksi.

Ai niin, oliko Antero ja äänimiehet puoluekokouksessa?

Taitaa nyt Donald Trump jäädä rauhaan suomalaisessa mediassa kun on jotain mikä myy enemmän juttuja. Vai miten on?

vieras kirjoitti...

Minulle kävisi se jos persut ja kristillset saisivat kahdestaan enemmistön eduskuntaan ja näin muodostaisivat hallituksen. Se olisi konservatiivisin hallitus mitä voisi saada. Pitäisi olla ydinpommin tasoinen vaalitulos että noin kävisi. Sen sijaan voisi olla mahdollisuuksien rajoissa jos persut, kepu ja kristillset saisivat eduskunnan enemmistön jolloin ne muodostaisivat hallituksen kolmen koplassa.

Kokoomus on se ongelma tässä. Se on ideologisesti mennyt niin paljon vasemmalle ja liberaaliin suuntaan, ja lisäksi sillä on pelissä niin suuret rahat pelissä. Sitten sillä on pelko kasvojen menettämisestä kun on iät ajat panostanut imagoon ja mielikuviin.

Jos on kertakaikkinen pakko, niin Kepu osaa, kykenee, ja on valmis pragmaattisesti huoraamaan nuivien suuntaan. Tarvittaessa se on valmis heivaamaan pöpilän ja liberaalit ulos tärkeiltä paikoilta. Jussi on puhunut myönteiseen sävyyn maaseudusta, maataloudesta ja maakunnista joten se muistuttaa sitä mistä kepulaiset tykkäävät. Tosin suurin osa persuistakin on "maakuntien" porukkaa.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Petteri Orpon mukaan: "Orpo muistuttaa, että uudet tehtävät eivät pyyhi aiempia sanomisia tai kirjoituksia pois."

Riippuu varmaan puoluekirjasta?
Kelpaa kuitenkin yhdistelmä väkivaltarikollinen, varas ja rattijuoppo?
( https://fi.wikipedia.org/wiki/Jan_Vapaavuori#Yksityisel.C3.A4m.C3.A4 )

Sillä eihän voi olla Orpossa maailmassa mitään pahempaa kuin 'paha sana'. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Olet muuten aivan oikeassa vaihtoehtomedian osuudesta tapahtumien taustalla. Ajatuskin siitä että pitäisi nyt alkaa elää ilman Internetiä, Hesarin ja Ylen varassa, on täysin mahdoton. Netistä löytää samoin ajattelevia ja niitä, jotka ajattelevat eri tavalla asioista. Näitä näkemyksiä kun punnitsee, päätyy yleensä aika realistiseen käsitykseen aiheesta riippumatta ( jos nyt jätetään tiedejutut pois ).

Erinäisissä keskusteluissa on arveltu, että taitaa olla 1. kerta, kun hallitus kaatuu siihen, että yksi hallituspuolueista vaatii yhdessä sovitun hallitusohjelman noudattamista. Varmasti jatkossa sitten äänestäjät muistuttavat tulevia vaalivoittajia, jos ne meinaavat noudattaa hallitusohjelmaa. "Kai te kusetatte meitä vai ette kai te vaan meinaa olla sananne mittaisia?"

Jään seuraamaan mitä Sirkus Arkadia seuraavaksi keksii.

maallikko

Juha kirjoitti...

Mielenkiinnolla katsellaan, onko tässä kovemman luokan poliittinen operaatio menossa, jolla koetetaan pilkkoa PS sekä survoa puolue pysyvästi marginaaliin. Olen melko varma, ettei "hallituskumppanien" reaktiot PS:n puheenjohtajavaalin lopputulokseen ollut ns. spontaani, vaan tarkkaan harkittu ja mietitty suunnitelma.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Lisää orponaattorilta:

"Hallitusohjelmaan sitoutuminen on kaikkein tärkeintä. Siellä sanotaan esimerkiksi, että Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa. Tämäntyyppisten asioiden varaan hallituksen yhteistyö perustuu"

Lähde: Hallitusohjelmaan sitoutuminen on kaikkein tärkeintä.

Lemminkäinen kirjoitti...

Pikku-Kepu tuli iloisena kotiin ja kertoi Isä-Kepulle, kuinka hauskan ohjelman opettaja oli keksinyt oppilaille. Isä-Kepu katsoi poikaansa ja kysyi että oliko poika toiminut ohjelman mukaan. Pikku-Kepu kertoi totuuden ja sanoi toimineensa ohjelman mukaan. Isä-Kepu alkoi välittömästi pieksämään ja opettamaan poikaansa:- Etkö sinä tiedä että vain rasistit toimivat ohjelman mukaan. -Meillä Kepuilla ja Urpoilla on oma arvomaailma ja sinusta ei tule koskaan pormestaria jos et opi vetämään porukkaa turpiin, varastamaan ja ajelemaan kännissä autolla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, LW:lle, Juholle, Vieraalle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Maallikolle, Juhalle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne. Palaan asiaan varmaankin postauksen merkeissä mutta näin lyhyesti voisi todeta, että nythän tilanne tuli selkeästi päivitettyä, eli minkäänlainen kansallismielisyys ei sovi vanhojen puolueitten ns. arvomaailmaan. Tässä tilanteessa oppositioon putoaminen ei ole edes mikään tappio, sillä Sipilän hallituksessa vaikutusmahdollisuudet olisivat (nyt huomatun perusteella) olleet käytännössä nolla ja nyt persut voivat rauhassa nykäistä käsijarrun päältä. Sinänsä voi todeta, että parodiahorisontti ylitettiin jälleen kerran, kun hallitus hajoaa siksi, että sen pitäisi noudattaa omaa hallitusohjelmaansa.

Vieras: Perille tuli, kiitokset.

vieras kirjoitti...

Sekoomuksen eduskuntaryhmässä vain Wille Rydman ja Susanna Koski vastustivat persujen ulosajoa. Jos olisin Jussi, niin tarjoaisin noille kahdelle liittymistä persujen eduskuntaryhmään. Persujen ryhmässä saisi olla myös talousoikeistolaisia.

Sitäpaitsi mitä Rydman ja Koski edes tekevät sekoomuksessa, kun se on arvoliberaali ja korottaa veroja sekä lisää sääntelyä aina kun on ollut hallituksessa 1987 jälkeen. Koski on varmaan ainoa konservatiivi sekoomuksen ryhmässä kun hän kannatti homolain kumoamista ajanutta kansalaisaloitetta. Rydmanista en tiedä tältä osin ei ollut paikalla. Ehkä Rydman ja Koski ovat jotain jäänteitä vanhojen aikojen kypäräpappipuolueesta. Jos Jussin veisi aikakoneella menneisyyteen niin hän olisi sopinut kypäräpappipuolueeseen.

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Ehtoota.

Myönnetään, että menee foliohattuosastolle, mutta minua kiinnostaisi tietää _todellinen_ syy hallituksen kaatamiseen.

Nimittäin. Orpo itki krokotiilinkyyneleitä erilaisista arvopohjista. Paskat. Poliittisella broilerilla ei ole muita arvoja kuin kilohinta. Halla-aholla toki on varsin kärkevät mielipiteet ja epäpoliittisen terävä tapa tuoda ne julki. Mutta ei kukaan paatunut poliitikko niihin takerru. Semmoinen, jolle ainoa este oman mummon myymiseen on se, että kun tuli jo myytyä.

Mikä sitten hallitusohjelman toteuttamisessa kiikastaa? No kertokaapa fiksummat. Nyt hallituksen uusimisen myötä ollaan valmiit riskeeraamaan soten ym. uudistusten läpimeno. Mikä rajojen pitämisessä auki on niin tärkeää? Miksi koko hallitusohjelma oli niiltä osin alunperinkin vain silmänlumetta?

Vaikka asiaa pohtii miltä kantilta tahansa, päätyy aina lopputulokseen, missä foliopipo alkaa kiristää päätä. Arto Luukkanen kirjoitti aiheesta suorastaan teräskypärä päässä. http://beta.oikeamedia.com/o1-22463 Ihan tuolle tasolle en ole vielä päässyt, mutta toisaalta muilla tasoilla tuntuu olevan pelkkiä umpikujia.


Brysselin Bobrikov


P.S. Kiitos Soinille hienosta nimimerkistä

Anonyymi kirjoitti...

Mamutukseen kaatui. Keskusta haluaa mamuttaa kovasti.

https://yle.fi/uutiset/3-9664959

http://www.eva.fi/wp-content/uploads/2017/06/eva_raportti_populismi_2_haavisto.pdf


Suomessa ei tarvita nurkkakuntaista vastakkainasettelua

http://www.hs.fi/paivanlehti/02062017/art-2000005235928.html

Tämä sama muuten jatkuu maanantain lehdessä, meidän oltava
globaali sosiaalitoimisto.

Ovat valittajia, milloin mikäkin valitus, kuten ruoka.


Kaikista linkeistä mitä olen tallentanut, kun oli kylmä
tästä uutinen.

Suomi on pohjoisessa. Karttaa olisi kannattanut tutkia,
jokin lämpimämpi maa valita.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/turvapaikanhakijat-yllattyivat-paukkupakkasista-taalla-on-todella-kylma/5642020

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Brysselin Bobrikoville ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Tuota samaa ihmettelen kyllä itsekin. Voisiko olla niin, että he mieltävät olevansa jonkunlainen järjen siemen, joka saattaisi kokoomuksessa vielä joskus alkaa itämään? Se vaikuttaa vaan tällä hetkellä varsin mahdottomalta. Pitkässä juoksussa voi olla, että he toteavat tehtävän mahdottomaksi ja vaihtavat puoluetta.

Brysselin Bobrikov: Kuluneitten tapahtumien perusteella tuo Luukkasen kirjoitus ei vaikuta ollenkaan foliohattuilulta. Lisätään tähän vielä se, että niin kokoomus kuin kepu eivät yksinkertaisesti uskalla ärsyttää punavihreää valtamediaa. Valtamedia on ollut viimeisten hallitusten salkuton mutta hyvin äänivaltainen jäsen.

Ano: Kepu ja kokoomus sai kyllä toimillaan aikaiseksi nimenomaan sitä vastakkainasettelua.

Juho kirjoitti...

Kuten professori omassa blogissaan Atro Luukkasen Tiivi-taavi kirjoituksesta totesi, se on kirjoitettu jo sunnuntaina, siis ennen hallituksen virallista kaatumisilmoitusta. Haiskahtaa kyllä vahvasti siltä, että tämä oli ihan suunniteltu juttu sille varalle, että persujen puheenjohtajavaali menee "väärin".

Ettei vaan Brysselistä tai Saksan noita-akalta olisi tullut noottia, kuten Moskovasta kesken aikoinaan. pressan Havajin reissun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juho. Luulen, ja jopa uskon, että noottia on tullut.

Anonyymi kirjoitti...

Niin sitten kävi.
"Arvot" ja muu liirumlaarum voitaneen jättää omaan arvoonsa kun todellisista syistä puhutaan.
En usko, että mamutuskaan on varsinainen syy (vaikka Orpon perhe siitä tod.näk. hyvät rahat vuoleekin), vaan yksinkertaisesti EU:n teknokraatteilta on tullut Orpolle toimintaohjeet kuinka asiassa tulee toimia, jos "kansallismieliset" saavat PS:ssa valtaa.

Tavallaan Soinia voisi jopa vähän sääliä, koska nyt viimeistään hänenkin täytyy havahtua siihen, että häntä on viety koko ajan kuin tuota proverbiaalista litran mittaa. "Hallituskumppaneilla" ei ole ollut aikomustakaan kunnioittaa yhdessä tehtyjä päätöksiä. Toivottavasti periaatteiden ja omanarvon myyminen on tuonut riittävästi varallisuutta rauhallisten eläkepäivien turvaamiseksi.

Ymmärtääköhän Sipilä, että häntäkin viedään samalla tavalla nenärenkaasta kuin Soinia, että määräykset ja noudatettavat "arvot" tulevat jostain ihan muualta, vaikka niitä Orpon suulla lausutaankin?

...Niin, kivasti paljastui providentti Ninnistönkin todellinen karvoitus tuossa sunnuntaisessa puheessa - selvästikään heppuli ei kaipaa minun ääntäni seuraavissa vaaleissa...

Elämme mielenkiintoisia aikoja,
T. Riku Raunioilla

ps. jos tämä tulee tuplana, niin poista, "de-robotointi" ei näemmä onnistu vanhaan malliin...