tiistai 19. maaliskuuta 2019

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CIII


1. Laki ja oikeus jälleen turvanamme

Niin kuin hyvin tiedetään, oikeusjärjestelmämme on äärimmäisen edistyksellinen siinä mielessä että se ajattelee hyvin kattavasti ja kokonaisvaltaisesti rikoksentekijän etua ja tulevaisuutta. Rikoksen uhrin kohtalosta se harvemmin nakkaa paskaakaan. Hyvänä esimerkkinä on tuore tapaus jossa päätöksen teki Pohjois-Karjalan käräjäoikeus ja jonka Itä-Suomen hovioikeus vahvisti.

Eli: Etnisesti edistyksellinen jätkä raiskasi 15-vuotiaan suomalaistytön. Jätkä sai kaksi vuotta ehdollista ts. ei siis istu päivääkään. Sinänsä suomalainen vankila ei muutenkaan ole minkäänlainen pelote jostain kehitysmaasta tulleelle tyypille. Mielenkiintoiseksi asian tekee oikeuden perustelut ehdolliseen tuomioon:

Pitkästä vankeudesta voisi olla olennaista ja merkityksellistä haittaa tuomitun sosiaaliselle selviytymiselle.

A-vot. Ensinnäkin voi kysyä, että mitenkäs se oli sen uhrin sosiaalinen selviytyminen? Toisekseen voisi kysyä että mikä ihmeen pitkä vankeus? Tyyppi oli alle 21-vuotias ja tuomittiin ensikertalaisena joten jätkä olisi tosiasiassa istunut kokonaista kahdeksan kuukautta. Toinen mielenkiintoinen seikka tuomion perusteissa on seuraava:

Oikeus huomautti, että näin pitkä ehdollinen täysi-ikäiselle edellyttää poikkeuksellisen painavia perusteita. Se löysi perusteiksi muun muassa sen, että mies opiskeli ammattiopistossa eikä hän kertomansa mukaan käyttänyt päihdyttäviä aineita.

Kertomansa mukaan? Tämä riitti oikeudelle. Vähentääkö muuten raiskauksen tuomittavuutta että sen teki selvinpäin? Olisi myös erinomaisen mielenkiintoista tietää, että mitä alaa  tuo häiskä opiskelee siellä ammattiopistossa. Monessa ammatissa kun vaaditaan rikosrekisteriotteen esittämistä.

Sinänsä voi todeta, että etnisesti edistykselliset rikolliset eivät ole saaneet suomalaisen oikeusjärjestelmän rappeutumista aikaiseksi. Se on tehnyt sen itse ja sen perusperiaatteena on ollut jo hyvin pitkään se, että rikollisen elämää tulisi vaikeuttaa mahdollisimman vähän.

Rikoksen uhrilla ei ole niin väliä.2. Merkityksellinen ja merkityksetön joukkolahtaaminen

Kenellekään ei liene jäänyt epäselväksi että Uudessa-Seelannissa eräs valko-orvasketinen häiskä lahtasi kymmeniä islamilaisia. Valtamedialle ja muille tiedostavaisille tämä lahtaaminen oli suoranainen taivaan lahja sillä ns. breivik-efekti on alkanut jo haalistua, varsinkin kun islamilaiset lahtaavat porukkaa jatkuvalla syötöllä. Uuden-Seelannin iskun myötä löydettiin jostain kummasta todisteet väkivaltaisesta äärioikeistolaisesta maailmanlaajuisesta salaliitosta ja sen myötä meidän kaikkien pitää painaa päämme ja muistaa vain ja ainoastaan noita lahdattuja islamilaisia. Valaistiinpa Finlandia-talokin tummansiniseksi uhrien muistojen kunnioittamiseksi.

Samaan aikaan Nigeriassa islamilaiset ovat viimeisen kolmen viikon aikana tappaneet 120 kristittyä. Vain viimeisen kolmen viikon aikana. Ja vain Nigeriassa. Finlandia-taloa ei ole värjätty Nigerian väreihin. Kenenkään pottunokan ei tarvitse painaa päätänsä alas. Ja valtamediakin tuumii että yksi ampuva pottunokka on todiste väkivaltaorganisaatiosta kun taas islamilainen todistetusti olemassa oleva väkivaltaorganisaatio on vain ikävä sattuma josta ei kannata nostaa niin suurta meteliä.

Siks toiseks, hotellin respasta on pakko esittää kysymys. Nigeriassahan tapettiin afrikkalaisia. Ovatko afrikkalaiset tiedostavaistolle vain afrikkalaisia? Ettei kyseessä olisi se rasismi?Missä Nigerian värien suruvalaistus?


3. Yhteiskunnallinen pikavippi

Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perusta löi pöytään kovat luvut haittamaahanmuuton kustannuksista suomalaisille. Yksi irakilainen maksaa elämänsä aikana suomalaisille keskimäärin 691 000 euroa ja yksi somali vaatimattomat 951.000 euroa. Kertokaapa tämä Suomessa asuvien ja koko ajan lisääntyvien irakilaisten ja somalien määrällä. Voiman pimeällä puolella kulkevillehan tämä ei ole varsinaisesti mikään yllätys. Aamulehti uutisoi asiasta myös mutta epistolaan uskovana valtamedian edustajana laittoi uutiseensa pakollisen ja epistolan mukaisen epäilyksen:

Tulokseen liittyy kuitenkin epävarmuustekijöitä sikäli, että tämän päivän tilanne ei välttämättä kerro näiden maahanmuuttajaryhmien työllistymistilanteesta esimerkiksi 30 vuoden kuluttua.

Vaan pitipäs sattua. Nimittäin ensi vuonna tulee juurikin se kolmekymmentä vuotta täyteen kun ensimmäiset somalit rantautuivat Suomeen. Ja tilanne on edelleenkin tämä. Yksi somali maksaa suomalaisille elämänsä aikana 951.000 euroa. Aamulehden, niin kuin tietysti muunkin valtamedian ajatuskanta asiasta on että jos asia on ollut kolmekymmentä vuotta perseellään ja on perseellään nyt, niin ehkä jollain ihmeen taikakeinolla se on kolmenkymmenen vuoden kuluttua jotenkin toisin.

Asennetta voisi verrata siihen tilanteeseen että jollain tyypillä on perjantaina perse auki mutta baanalle tekisi mieli. Niinpä hän ottaa kännykkänsä kautta pikavipin ja kuvittelee että hänellä on edelleenkin persaukisena lähitulevaisuudessa varaa maksaa sekä 300 € vippiä + 100 € vipin korkoa. Oman taloutensahan saa tietysti tuhota halunsa mukaan mutta kanssaihmisten lompakot voisi jättää rauhaan. Ja sitähän valtiomme ei ole tehnyt, ei tee nyt eikä tee tulevaisuudessakaan.4. Blogitekninen ilmoitus

Osa kommentoijista kommentoi tähän blogiin Google+-palvelun kautta. Muistutan, että huhtikuussa kyseinen palvelu lakkaa toimimasta ja käsittääkseni sen myötä häviää myös tähän blogiin sen kautta tulleet kommentit jotka tietysti saavat tietyt kommenttiketjut näyttämään varsin sekavilta.

Kommentoida voi jatkossakin anonyymina ja moni anona kommentoinut on tietty laittanut nimensä tai nimimerkkinsä kommenttiin mikä tietysti helpottaa kommentoimista ja ennen kaikkea kommentteihin vastaamista kun tiedän kenestä on kyse. Pelkkänä anona kommentointi on sinänsä minulle vähän hankalampaa mutta sallin sen jatkossa edelleenkin.

Halutessaan kommentoija voi ottaa itselleen blogger-tunnuksen tuosta osoitteesta.

Ja laitetaan vielä mainos:Blogin suositeltaviin lukemistoihin on lisätty Nils-Aslak Näkkäläjärven pitämä Ihmisiä Telineillä-blogi. Hän on sellainen tavallinen, tolkullinen mies joitten ääni ei tule koskaan liikaa esille.

47 kommenttia:

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Suurin virhe oli se kun Mauno Koivisto oli kerrankin oikeassa ja ilmoitti hallitukselle ettei ensimmäistäkään pidä päästää Vainikkalasta läpi ketään ei saa laskea satamaan. Sitten kerrottiin kuinka YK:n tilastojen mukaan ka. tulot olivat sitä ja tätä. Porukalla ei ollut mitään tekemistä somalian kanssa vaan olivat Siad Barren hallinnon väkeä jotka olivat päässeet Moskovaan asumaan Venäläisten kustannuksella. Niin ja paljon kertova tosijuttu kansan rakastamasta kenraali Barresta. Kun syksyllä (haku saksalainen syksy 1977) 1977 vuorokone "Landshut" Palma de Majorca Franfurt laskeutu Mogadishun kentälle Barre ilmoitti Gunttereille että Somalian kunniakkaat sotavoimat vapauttavat panttivangit. Valtiosihteeri jolla oli blanco valtakirja maksoi Liitotasavallan puolesta 60 miljoonaa taisi olla D-markkaa Barren eläkekassaan jotta somalit pysyvät hevonkuusessa lisäksi hän lupasi että terroristit tuomitaan Mogadishussa mihin ilmeisen muikean tyytyväinen kenraali ihmetteli että onko hyökkäyksen jälkeen tuomittavia. No tämä vähän karkasi. En ole nähnyt vieläkään rikasta afrikkalaista ruokakulttuuria tarjoavaa somppuravintolaa enkä taida nähdäkkään. Jos muutamaa taksirenkiä ja bussikuskia lukuunottamatta loput työllistyvät erilaisissa somaliyhdistyksissä joiden tehtäviin kuuluu tasa-arvo, solidaarisuus, kehitystyö etc. Yhteistä kaikille on se että ne pyörivät STM ja veikkauksen varoin plus sitten "syö paskaa" Husu ja Mogadishun "musta mopsi" Sulttaani, afrikan älykkäimmät. Sen jälkeen tuli näitä korkeakouluihin vaihto-oppilaita keskisestä afrikasta, riiustelin yhden hoitsun kanssa joka työnsä puolesta hoiti veneerisiä tauteja. Silloin rouva antoi aika tylyn lausunnon kanssa sisarista jotka kulkivat perse pystyssä kuin kärpäkoirat jannujen perässä joilla noin 80%:lla oli jonkin näköistä muutakin tarjolla ja osa oli semmoisia että länsimainen lääketiede hätinä tunsi tauteja. Ainoat jotka ns. pakolaisista työllistyivät ja sopeutuivat tänne olivat vietnamilaiset. Lähialueilta tulleet taas olivat kuin kalat vedessä. Albaanit, vähästäaasiasta ja afrikasta tulleista voi sanoa ettei niistä loppupeleissä ole meille paljon iloa enemmänkin puhtaasti harmeja. Kun silmä välttää on 100kg gravitaatiolaki voimassa, kevyempi kannetaan raskaampi työnnetään ja taas businekset luistaa.

Juha Kivela kirjoitti...

Kiitos Ykä jälleen ajankohtaisista ja tärkeistä huomioista ajastamme ja arjestamme.

Ensimmäisen kohdan huomiossa en voi olla vetämättä yhtäläisyyttä ja analogiaa tuon etnisesti edistyksellisen ja poliittisen nomenklatuuramme jäsenten välillä, johon luonnollisesti kaikkien oikeusasteiden toimijat luonnollisesti kuuluvat, jonka mukaisesti suoranaisista Maanpetoksista ja Valtiorikoksista ei nosteta edes syytteitä, niitä liukuhihnalta tehtailleita vastaan!

Olisihan se perin ongelmallista - saati imagon kannalta turmiollista - mikäli nyt vaalitenteissä ja -teltoilla kansan parissa kiertävät Maanpetturit joutuisivat tulemaan tilaisuuksiin tutkintavankeudesta, saati sitten vankilasta käsin tuomiotaan istumasta...

Vaalitenteissä ja -tilaisuuksissa saattaisi nimittäin kansalainen ihmetellä suuresti, että miksi tuo rikollinen saa temmeltää ja rehvastella kansan parissa vapaasti, vaikkakin häiskän mahdollista pakoa ajatellen mukana olisikin turvallisuus- ja suojelupoliisin virkailijoiden sijasta ihan aidot sinivuokot haalariasuineen pukuihin sonnustautuneiden virkaatekevien turvallisuus- ja suojelupoliisin työntekijöiden sijasta...

Eli näköjään implisiittisesti Suomen Oikeuslaitos tuli siis virallistaneeksi tuon etnisesti edistyksellisen häiskän kautta sen, miksi myös poliittiset toimijat, jotka ovat ilmeisen selvästi syyllistyneet raskaisiin, vakaviin, törkeisiin ja pitkään jatkuneisiin tietoisiin rikoksiin, eivät näköjään joudu vastuuseen Suomessa teoistaan, koska siitä olisi varmaankin haittaa heidän SOSIAALISELLE SELVIYTYMISELLEEN!

Ja kuten kirjoitit, Suomen Oikeusjärjestelmä on kyllä ihan itse aiheuttanut täydellisen rappeutumisensa, joka on käynyt kaikki Suomessa olevat oikeusasteet sisältä käsin!

Muistuttaisin, että Suomen Oikeusjärjestelmän toimijat valitaan kuitenkin poliittisesti ja virallisen nimityksen korkeimpiin oikeudellisiin virkoihin tekee Suomen Tasavallan presidentti, joten ÄÄNESTÄMISKÄYTTÄYTYMISELLÄ ON MERKITYSTÄ ja erityisen tärkeää Suomen suunnan muuttamisesta kohti Oikeudenmukaisempaa, Turvallisempaa ja Parempaa Suomea tapahtuu tämän kevään - KEVÄÄN 2019 - vaalien kautta!!!

Äänestäjälle on siis jo postitettu KOTIIN ASTI kuponki, joka kannattaa KÄYTTÄÄ HARKITEN JA VIISAASTI, sillä se voi suurella todennäköisyydellä olla arvokkaampi kuin yksikään lottokuponki on koskaan maailmassa ollut ja tulee koskaan maailmassa olemaankaan, jos ei suoraan äänestäjän henkilökohtaiselle taloudelle niin ainakin KOKO SUOMEN KANSALLE!!!

Voimia kaikille viikkoon!

Juha

Vasarahammer kirjoitti...

Kuten useimmat ymmärtävät, humanitaarinen maahanmuutto on varsinaista julkisen rahan polttamista.

Veronmaksajan rahoittama Yle on kuitenkin keksinyt yhden puutteen Perussuomalaisten tekemässä maahanmuuton kustannusten laskelmassa. Auttamisen arvo puuttuu siitä kokonaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10695029

VATT:n asiantuntia Matti Sarvimäki toteaa, että kustannukset ovat hyväksyttäviä, jos tällä tavoin autetaan vaikeassa tilanteessa olevia ihmisiä.

Tuo on niin väljästi sanottu, että lähes mikä tahansa törsäys on sen perusteella hyväksyttävää.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Muistaneeko kukaan muu kuin tämmöinen keski-ikäinen vulgäärisuomea puhuva abo tietoiskuja menneisyydestä kuten vain mäntti jättää äänestämättä ja valtiovalta kuuluu kansalle noin 4 sekunnin ajan mitä äänestäminen kopissa vie. Mutta jos jättää äänestämättä vaalien ääniten ääniä saaneet ovat ne samat jotka ovat pönöttäneet siitä asti kun saimme yksikamarisen eduskunnan. Se on jokaisen oma asia ketä äänestää ja se on erinomainen asia. Meillä on vaalisalaisuus toisin kuin esimerkiksi ruotsissa missä vaalilipuista näkyy mille puolueelle annat äänet. Meidän vaalijärjestelmämme kaikesta huolimatta takaa vähemmistölle suojaa, meillä voi myöskin pienet puolueet pärjätä toisin kuin maissa joissa on enemmistövaalit kuten isobritannia tai äänikynnys kuin saksassa tai ruotsissa ja meillä ei puolue voi päättää ketä valitaan kuin ruotsissa jossa on pitkät lista. Meille luotiin 1905 päätöksen tekoon yksi ja edelleenkin demokraattisimpia vaalitapoja mitä koko maailmasta löytyy joten on synti ja häpeä ettei käytä sen antamaa mahdollisuutta keikuttaa päättäviä rakenteita. Meillä on ollut vaaleja joissa presidenttiä on vituttanut kuin pientä oravaa jäätynyt käpy, kuten vanhempi valtiopäivämies Väyrynen kysyi voiko vitutukseen kuolla no Kekkonen sai sydärin kun Vennamon eduskuntaryhmö kasvoi yhdestä kahteentoista. Sänkiaho teki prognooseja ja Poutiaisen Eino kuunteli matkaradiosta ja puhelimesta tuloksia kun ylen tulospalvelun proknoosit kaatu.

Tiukka-meno kirjoitti...

Pete, nyt on kevät ei siinä mitään mutta jäsennä tota paatosta. Senverran tyhmä oon ettei jaksa. Jos tahdon lukea ajatusvirtaa niin ehkä Faulkner riittää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Juha Kivelälle, Vasarahammerille ja Tiukka-menolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Näinhän siinä silloin kävi. Koivisto sanoi että somaleita ei päästetä tänne. Paljolta oltaisiin vältytty. Mutta hallitus ei sitten uskonut. Se, mitä hoitaja sulle sanoi oli joo tiedossa jo 1990-luvulla. Varsin eksoottisia tautikantoja saapui Suomeen. Tämän omakohtaisesti mulle vahvisti lääkäri. Niistä tietoiskuista muistan myös ne ”suosi suomalaista, osta kotimaista”-iskut. Eipä niitä pahemmin enää ole. Ei tosin ole Suomeakaan valtiona. Vain maakuntana.

Juha: Kiitos sinullekin. Noista kyseisistä poliittisista toimijoista valtaosa varmasti tajuaa mitä on saanut aikaiseksi mutta jatkaa samalla linjalla kasvojen- ja asemanmenettämisen pelossa.

Vasara: No enpä olis arvannut… tuo heittohan on kyllä typeryydessään suorastaan nerokas sillä sillähän voidaan todellakin perustella kaikki velat saataviksi. Veikkaan että tuosta ”auttamisen arvosta” tulee seuraava suvakkien lempihokema.

Tiukka-meno: Vähän kohteliaammin sitten jatkossa. Kappaleeton teksti on toki raskasta lukea mutta kyllä siellä on ihan asiaa.

Nimetön kirjoitti...

Mahtaakohan Johanna Suurpää vieläkään ymmärtää, minkälaisen Pandoran lippaan avasi, kun huseerasi Helsingin satamassa 1990-luvun alussa estäen Georg Otsilla tulleiden somalien käännytyksen Suomesta? Isänmaa on sittemmin kyllä palkinnut hänet hyvällä viralla. Epäilyksen piru voisi käydä vierailemassa, ellei sitä ole jo tehnyt. Ykä varmaan muistaa.

Tänään on jälleen yksi velikulta saanut tuomion alaikäisten tyttöjen raiskaamisesta. Näitä päätöksiä alkaa pulpahdella oikeudenkäynneistä harva se päivä ja esiin tulee juttuja, joista media ei ole uutisoinut ollenkaan tai sitten juttuja on ollut tyyliin ”mies raiskasi”. Kun turvapaikanhakija tai maahanmuuttaja syyllistyy rikoksiin, murhiin, pahoinpitelyihin ja raiskauksiin, siinä toteutuu suomalainen sananlasku täydellisesti eli kiittämättömyys on maailman palkka.

Nyt sitten ollaan päästämässä pari elinkautista istuvaa vankia siviiliin, vaikka Rikosseuraamusvirasto (menikö oikein?) ei ole taaskaan vapautuksia puoltanut. Toinen oli saanut tuomionsa Svean hovioikeudessa eli on pottunokka ja istunut tuomiotaan Suomessa. Minkä ihmeen takia meidän täytyy pitää suomalaisissa vankiloissa kaikki mahdolliset ulkomaalaiset vangit? Se, että joutuisi istumaan kotimaahansa, voisi toimia todella rikoksia estävänä toimenpiteenä ja panisi varmaan kaksi kertaa ajattelemaan, ennen kuin hölmöilee. Toinen juttu tietysti on se, omaako siihen ajatteluun tarvittavaa välineistöä. Oikeuslaitoksen olisi myös korkea aika pohtia sitä, minkälainen tuomio on ehdollinen vankeustuomio. Näin maalaisjärjellä ajateltuna sehän on sama kuin ei yhtään mitään. Jätkiä varmaan naurattaa astuessaan oikeudesta ulos vapaina ”miehinä”, yhteiskunta maksaa korvaukset uhreille ja taas mennään kohti uusia seikkailuja. Karkotuksestaan ei ole suurta pelkoa.

Jyväskylässä taas oikeus oli sitä mieltä, että rikottu kaljapullo ei ole väline, jolla voi uhakailla ja satuttaa toista ihmistä, vaikka sen kanssa tungetaan tavaratalon vessakoppiin kahden henkilön voimalla ja vaaditaan ryöstön uhria luovuttamaan rahapussi, puhelin, salasanat ja tunnukset. Tekijät eli nuoret tytöt sai ehdollista. Näin meillä.

Rouva Ano
Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Jyväskylän käräjäoikeuden tuomarit ovat toteuttaneet käytännössä sanonnan oikeus on sokea. Kaikki muut olkoon tämmöinen perinteinen vulgäärisuomen vihapuhuja tai äärimmäisen edistyksellisiä ihmisiä jos naaman edessä alkaa heilua rikottu pullo ja luvataan ilmainen plastiikkakirurginen muotoilu naamaan tai kolumbialainen kravatti ovst varmasti järkyttävän yksimielisiä siitä että kyseessä on törkeän vaarallinen ase.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tiukka-meno jos kaipaat ajatuksen virtaa suosittelisin kotimaisen kirjallisuuden klassikkoa Volter Kilven Alastalon salissa. Hätätilassa vaikka Kalle Päätalon Ii-jokisarja 14000 sivua synnintuskia ja savotointia, peace man.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Patelle Pankavaarasta & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Minä luulen että kyseinen ja legendaarisen ”Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.”-lauseen loihelausunut Suurpää on sen verran tosiuskovainen että hän on tilanteeseen tyytyväinen. Hänhän voi seurata sitä turvallisesta toimistostaan käsin.

Noita tuomioita tulee tosiaan siihen tahtiin ettei perässä pysy. Koskahan muuten valtamedia siirtyy raiskausuutisoinnissa ”auto ajoi väkijoukkoon-linjalle” ja alkaa uutisoida että ”penis tunkeutui naiseen”?

Yleensäkin olen joutunut olemaan tekemisissä oikeuslaitoksemme kanssa ja sen peruslinjahan on että vankeutta täytyy välttää viimeiseen saakka. Oli sitten kyseessä pottunokka tai etninen. Talous- ja verorikoksiahan tämä sitten ei taas koske.

Tuo Jyväskylän juttu oli minulle uusi, piti ihan etsiä linkki:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006040258.html

Tuossakin kyllä ylitettiin parodiahorisontti, tosin se ei yhtään naurata.

Pate:

Viesti1: Taitaa olla niin että kyseiset tuomarit ovat eläneet niin suojattua elämää etteivät tajua, mitä rikkinäisellä pullolla voi tehdä. Tosin tuossakin haisee se oikeuskäytäntö että ei anneta ehdotonta jos sen jollakin (teko)syyllä voi estää.

Viesti2: Myös James Joycen Odysseus kävisi tähän. Noin vakavasti ottaen tänne saa kirjoittaa jokainen tavallaan ja tyylillään kunhan pysyy tolkullisissa rajoissa.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Ehkä näihin tuomioihin yksi syy siinä ettei tuomareilla ole mitään feedbackia antamiinsa tuomioihin. Muistellaanpa sarjamurhaaja Penttilää jonka teot oli tiedossa ja selvästi yritti jo uutta. Laskettiin vapaalle ja teki tekosensa. Joskus on tullut mieleen ruma ajatus että tuomarit pitäisi viedä korvasta kiinnipitäen rikospaikalle katsomaan ratkaisujensa jälkeä ja sitten uhrien omaisten eteen kertomaan noin niinku miten tuo oikein meni ihan vakavasti. Semmoinen julkinen katuminen torilla taulu kaulassa a la kulttuurivallankumouksen tyyliin. Taitaisi jäädä Mouton Rotchild juomatta ja hanhenmaksapallerot syömättä. Mutta viimeaikojen perustelut ovat älyvapaita, meidän kyliltä oli yksi suomen vaarallisimmista naisvangeista. Karkasi ja vankilanjohtaja selitti kun se ei ole kolmeen vuoteen tehnyt mitään vakavaa. No ei sen pitäisi ollakkaan kun oli useamman vuoden tuomio. Mutta sivullisten mielestä kahden miehen tappaja joka oli täysin arvaamaton on aika vaarallinen sivullisille. Koskaan ei tiedä milloin napsahtaa. Joskus vanhoina aikoina sanottiin että asianajat selvittävät sotkuiset asiat ja varsinkin sotkevat selvät asiat.

Nimetön kirjoitti...

Meni nyt vähän omat pottunokat ja ulkomaan elävät sekaisin, mutta Ykä viisaana miehenä ymmärsi, mitä tarkoitin. Toivottavasti muutkin mahdolliset lukijat. Ehkä oikoluku olisi enemmän kuin paikallaan...

Rouva Ano

Nimetön kirjoitti...

"Talous- ja verorikoksiahan tämä ei sitten taas koske." No eipä tietenkään, nämähän ovat rikoksista (murhaa lukuunottamatta) ne kauheimmat koska kohdistuvat valtion kassaan - jos talousrikos kohdistuu yksittäiseen henkilöön niin sillä ei nyt sitten niin väliä. Mitäs hölmö antoi huijata itseään. Huumerikoksista saa myös aika rapsakat tuomiot, eikä taustalla suinkaan ole se, että säälittäisiin huumeidenkäyttäjiä vaan se, että verottaja ei tuohon bisnekseen saa näppejään väliin.

Ulkomaalaisten vankien määrän jatkuvasti lisääntyessä (nyt n. 20 %) on päätetty, että vankeinhoidon on oltava laadukasta ja ehdottomasti tietenkin kunnioittavaa asiakkaita kohtaan. Kyllä, oikea termi nykyään on asiakas. Vankia ei saa sanoa vangiksi koska hänelle tulee siitä syrjäytetty ja leimattu olo. Laatu ja kunnioitus eivät tule ilmaiseksi, asiakasvuorokausi maksaa nykyään n. 220 euroa (vertailun vuoksi: vanhustenhoito n. 110 euroa). Tiettyjen ulkomaalaisten osalta toki enemmän, koska heillä on erityistarpeita kuten halal, imaamipalvelut, kirjoitustaitoiset (tuplataksa) tulkit valitusten rustaamiseen EIT:hen jne. Joten salaliittoteoreettisessa mielessäni onkin herännyt kysymys, että olisikohan näiden lepsujen ehdollistuomioiden takana sittenkin vain raha - se kun nykyään on ihan kaiken yhteiskunnallisen toiminnon taustalla. En nyt tietenkään, boshe moj, mene väittämään, että tuomareita olisi mitenkään painostettu - saati että demlalaiset tällaiseen edes suostuisivat - mutta ehkä jostain ylempää on nätisti vähän vihjattu?
tira+
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Rouva Anolle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Pate: En muuten panisi pahakseni tuota rumaa ajatustasi. Tuomarit kun näyttävät ajattelevan asiat kovin teoreettisesti ja käytäntö on aivan toista. Tulee muuten muistaa sekin että jos tyyppi ei ole kolmeen vuoteen tehnyt (jäänyt kiinni) rikoksia niin hän palautuu jälleen ensikertalaiseksi.

Rouva Ano: Ei ropleemia sillä kyllä vallitseva oikeuskäytäntö koskee omalla osallaan myös pottunokkia, varsinkin jos heidät on sijoitettu lastensuojelulaitoksiin. Oikeus katsoo että koska kyseinen nuori on jo lastensuojelullisten toimenpiteitten kohteena niin heille tarjotaan ehtoollista ehtoollisen perään. Kunnes sitten joku tuomari toteaa että jaahah, nyt muuten tuli Jonnella kiintiö täyteen.

tira+: Muistelenpa muuten että tupakan laajamittaisesta salakuljettamisesta on räpsähtänyt jopa seitsemän vuoden ehdoton tuomio. Samaan aikaan kun törkeistä pahoinpitelyistä selviää ehdollisella. Suomalainen vankila ei muuten yleensäkään muodosta minkäänlaista pelotetta niin kehitysmaalaiselle kuin esmes venäläiselle rikolliselle. En osaa sanoa että painostetaanko tuomareita vai toimivatko he tuossa demlalaisessa hengessä ihan omin nokkinensa. Pelkään että totuus on se jälkimmäinen.

Aaro Kustaanheimo kirjoitti...

Tänään meni lipaskieltolaiksi kutsumani aselakiesitys läpi. Toivottavasti muutkin jakavat juttujani, että lippaiden ja aseiden omistajat hoksaisivat olla äänestämättä puolueita, jotka eivät ole kyseisen kaltaisia kieltoja asianmukaisesti vastustaneet.
http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/
https://asepolitiikka.blogspot.com/
https://www.facebook.com/asepolitiikka/

Nimetön kirjoitti...

Ykälle pitäisi kyllä myöntää iskurikirjoittajan arvonimi, niin tahanovilainen on tahti.

No, uutisissa on kyllä aihettakin kommenttiin jos toiseenkin. "oikeus"-laitos näyttää oikeasti haluavan korpilakia voimaan. Saas nähdä koska iskee paniikkikohtaus johonkuhun sukulaissetään, kun tapaa tutun tytön raiskaajan. Kenties osuu kirveenhamara vahingossa otsaan nuorukaista. Tai juuri kadulta löytynyt kardiini ihan vahingossa tyhjentää lippaan poloiseen huonostikotoutettuun.

Olkalukija, Lady of the House, kommentoi, että voi käydä niinkin, että "apina varastaa persikan" jos sattuu tapaamaan tämmöisen poikarukan, kaikemmoista se paniikki saa aikaan. - vinkki: KVG

Oli tilaaja sitten demla tai matu, tilattua toimitetaan. Koska, en tiijä.

Minulle sopisi kyllä että asiat joidettaisiin sivistyneesti mutta eliitti halunnee ammuntaa. Minua se ei kovasti innosta, eikä muitakaan tolkun ihmisiä.

Humanitaaristen matujen hintq
s ei ole oikeastaan yllätys, en vaan vieläkään ymmärrä miksi iRakkeja ja somppuja pitää haalia eläteiksi, ne eivät todellakaan paikkaa työvoimapulaa, maksa eläkkeitä tai tee muutakaan hyödyllistä.

Vaikka suomalaisesta vihasta on sanottu, että se kylmä, musta ja mittaamattoman syvä, kuin suolampi. Tiedän sen olevan valloilleen päässeenä semmoinen tsunami, etten sitä haluaisi nähdä / kokea.

Pyssymies

MikkoK kirjoitti...

Oikeuslaitos on rikollisten edunvalvontakoneisto. Se maksattaa jopa terroristille mojovan korvauksen mielipahasta, joka aiheutuu terroriteon epäonnistumisesta. Pääsevät henkensä säilyttäneetkin maksamaan tappamistaan yrittäneelle palkkaa! Syylliseksi todettujen tuomiot vesitetään, kunhan he kuuluvat rikoksiin taipuvaiseen viiteryhmään.

Talousrikokset valtiota ja isokenkäisiä kohtaan ovat tietysti ankarasti rangaistavia, mutta entä toisinpäin? Presidentti koivisto antoi 1990-luvun laman jälkiselvittelyissä "fatwan", että yrittäjät tuomittakoon aina häviäjiksi pankkeja vastaan käräjöidessään. Sillä pelillä moni omaisuus vaihtoi omistajaa pilkkahintaan ja tuhannet lopettivat kuristetun elämänsä. Oikeusoppinut presidentti Niinistö puolestaan puolusti salarikollisuutta.

On monesti ehdotettu rangaistusten ulkoistamista esim. Venäjälle. Sehän ei ole Suomessa edes uusi käytäntö. Vanha viisaus sanoo, että Siperia opettaa. Jos oppi on mennyt huonosti perille Suomessa, miksi emme kokeilisi kansainvälisyyskasvatusta Baikal-järven pituuspiirillä? Varmaan vankila tuolla tulisi halvemmaksi kuin ehtoollinen Suomessa. Esimerkiksi asiat vankilassa selviäisivät ilman tulkkia.

Becker kirjoitti...

Jos jossain on pitkän linjan asiantutemusta ja tietoa työtä vieroksuvien mamujen kustannuksista veronmaksajille, niin sitä varmennettua tietoa löytyy naapurimaa Ruotsista. Jos joku ihmettelee syytä siihen, niin googlatkoon, en ala siitä tekemään tässä selvitystä. Valveutuneemmat blogin lukijat ymmärtävät kyllä. Siis, työtä vieroksuvan haittamamun elinikäinen kulu on ruotsalaiselle veronmaksajalle n.10 miljoonaa kruunua. Ja tämä on varmaa tarkastettua tietoa. Eli stemmaa aika hyvin suomalaisten laskelmien kanssa. Maat ovat kuitenkin suhteellisen samanlaiset palkkojen ja kulujen suhteen joten on turhaa vikistä yliampuvista arvioista, jota valtionvarainministeriö ja poliittinen elitti yrittää tyrkyttää. Kun näet mamun kulkevan kadulla puolen tusinan pennun kanssa, niin voi nopealla laskutoimituksella tietää mihin veromarkat suurelta osin menevät. Työnteko saa näin aivan uutta motivaatiota ja verojenmaksu eritoten.

Vankeja siis kutsutaan "Asiakkaiksi" jottei tule pipiä kun asioita kutsutaan niiden oikeilla nimillä. Vankeinhoitajat, piru mikä termi sekin, saavat varmaan asiakaspalvelu koulutusta Stockmannilta vuokratulta konsultilta, joka kertoo miten asiakasta kohdellaan hänen hoitoaikanaan.
Ruotsissa muuten nämä muslimi vangit ovat mudostuneet oikein riesaksi koko laitokselle ja niin tulee ellei ole jo tullut Suomessakin käymään.

Alkaa vaikuttamaan pahasti siltä että jos Suomessa haluaa oikeutta itselleen niin eräs tapa saada sitä on pistää etusormi, oikea tai vasen, olkapään kohdalle ja siitä sitten vetää alaspäin ja kas mikä sieltä tulikaan eteen. No, oma käsi, oman käden oikeus tietysti. Ja tätähän hallinto pelkää enemmän kuin mitään muuta ja aivan syystä, joten sitä täytyy käyttää harkitusti. Mutta parasta siinä on se ettei se ole Demlan vaikutuksen alainen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Aaro Kustaanheimolle, Pyssymiehelle, MikkoK:lle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Aaro Kustaanheimo: Julkaistu ja levitetty. Aseita viedään pala kerrallaan ja siirrytään kohti Tuomiojan yhteiskuntaa.

Pyssymies: Stahanovilaisen iskurikirjoittajan arvonimi pitäisi tietysti myöntää vallitsevalle järjestelmälle. Se kun hyökkää päälle joka ristuksen päivä. Minä vain kommentoin ja reagoin. Jos muuten joku lukija ei tiedä että mitä toi ”monkey steels the peach” on niin tuossa se selvitetään:

http://i.imgur.com/mfRvk.jpg

”Minulle sopisi kyllä että asiat joidettaisiin sivistyneesti mutta eliitti halunnee ammuntaa. Minua se ei kovasti innosta, eikä muitakaan tolkun ihmisiä.”

Olen täysin samaa mieltä. Mutta eihän meidän mielipidettämme kuunnella. Eiväthän tämän tilanteen aikaansaaneet suinkaan halua vastuuseen tekemisistään. Ja heillä on valta. Siksi se valta jatkaa teeskentelemistä.

MikkoK: Jep, nimenomaan väkivalta- ja seksuaalirikosten. Ja joo, se 1990-luvun suuren laman hoito oli rikollista. Vastuullisia ei olla rangaistu.

Becker: Niin kuin olen kyllästymiseen asti todennut, niin Ruotsi on se aikakone joka kertoo mitä Suomessa tulee tapahtumaan. Asiasta ei oteta oppia vaan Ruotsin katastrofaaliset virheet pitäisi toistaa täälläkin. Ruotsi taitaa olla mennyttä kalua mutta Suomella, Tanskalla ja Norjalla olisi vielä jonkunlainen mahdollisuus. Helppoa sekään ei ole mutta mahdollista kumminkin. Tosin tilanne muuttuu päivä päivältä heikommaksi. Kannattaa muuten lukea Jaska Brownin erinomainen kirjoitus asiasta:

http://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2019/03/kotona-ja-kaukomailla.html

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Onko meidän oikeusoppineet käyneet augustinolaismunkkien kanssa samaa oikista? Alkaen Scheinista ja Tolvasesta kaikki pääsisivät paholaisen asianajaksi eli advocatus diaboliksi Vatikaaniin. Siitä se sanonta tulee että lukee kuin piru raamattua. Tai tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Minusta vanha suomalainen laintulkinta on aina ollut sangen kohtuullinen eli naurisvarasta ei hirtetä. Oikeus ja kohtuus on täysin eri asia kuin typeryys. Sitä tosin ei taideta opettaa oikeustieteellisessä. Toinen mikä mietityttää tulee siitä että näihin taitaa lähinnä päästä kiltit kympin tytöt ja pojat. Ennen vanhaan oli ukkotuomareita ja lautamiehinä herastuomareita. Lautamieskuvion muuttuminen on ollut vahingollista. Paikat jaetaan puolueille vaikka tarkoitus alkuaan oli käyttää maallikoiden elämän kokemusta hyväksi ettei kikkailun takia totuus hämärtyisi.

Qroquius Kad kirjoitti...

Uudin 1:

Oikeusjärjestelmämmehän pohjautuu suurelta osin roomalaiseen oikeuteen, jossa omaisuus oli pyhää mutta ihmishenki halpaa:
ainakin tasavallan aikaan perheenisällä oli oikeus päättää lastensa elämästä ja kuolemasta; gallialaiset muuten hämmästelivät tällaista käytäntöä kovasti ja pitivät roomalaisia barbaareina.

Omaisuus ei putoa taivaasta, se on luotava. Siksi ihminen, joka vie tai tuhoaa toisen omaisuutta on Paha. Häntä on rangaistava.
Ihmisiä sensijaan punkeutuu maailmaan jatkuvalla syötöllä ihan itsestään, ja heitä voi tappaa täysin vahingossakin.
Lisäksi meillä on germaanisen oikeuden vaikutus, jonka näkökulmasta ihminen, joka ei pysty puolustamaan henkeään ja koskemattomuuttaan hyökkäystä vastaan, ei ansaitsekaan kumpaakaan.

Näillä mennään. Demla antaa loppusilauksen.

Uudin 2:

Mitenkäs se Nick Nolten näköinen eversti Oliver sanoikaan elokuvassa "Hotelli Ruanda":
"You're not even a nigger. You're an African."

Siksi Ruandassa saattoi tapahtua se mitä tapahtui, ja sama jatkuu samasta syystä muuallakin Afrikassa.

Uudin 3:

Karva-Kreetan aviisin paperiversio uutisoi asiasta hämmästyttävän asiallisesti:
pelkät faktat vailla omia kannanottoja ja kiistämisiä.
Maakuntalehti ei pystynyt samaan, vaan noin puolet artikkelista oli Vierailevaksi Aktoriteetiksi tällä kertaa noudetun kansantaloustieteen professori Hannu Piekkolan nalkutusta aiheesta:
"Ei se noin ole! Ei se noin ole!"

Blogiteknisen ilmoituksen edellyttämiin toimiin on ryhdytty, kuten jo aiemmin mainittu, ja Nils-Aslak Näkkäläjärven mainio blogi on kuulunut jo pitkään vakilukemistooni, toivottavasti kuuluu vielä pitkään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pate: Tulee muistuttaa taas kerran siitä ikivanhasta Olaus Petrin sanomasta:

”Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan.”

Nykyisin tämä on unohdettu. Ja sanoisin että nuo valtaan päässeet kympin (ulkolukevat) tytöt ovat Suomelle hyvin vaarallisia.

Qroquius Kad: Omaisuus on pyhää. Nimenomaan valtion omaisuus tai se, mitä valtio mieltää omaisuudekseen joka nykyisin tarkoittaa sitä että kansalaisen itse hankkima omaisuus kuuluu valtiolle. Se on hänellä vain valtiolta lainassa.

Kakkosesta: Aika paha. Tulee tästä mieleen – vaikka ei se nyt suoranaisesti mihinkään liity – Jaska Brownin blogissaan heittämä erään matematiikon sanonta: ”Tämä ei ole oikein. Tämä ei ole edes väärin”. Afrikan tapahtumiin vaikuttaa väestön ÄO mutta sitähän ei saa sanoa ääneen.

Minä löysin Nils-Aslakin vasta hiljattain (mitähän helmiä sitä vielä on löytämättä) ja aion seurata blogia säännöllisesti.

Nimetön kirjoitti...

Tere teille kaikille täällä vierailijoille.
Jossakin laulussa sanotaan että kaivataan päivin öin, minä nyt niin kaipaa, mutta mietintämyssy kiristää ja ahistaa, monestikin.
Kun en ole päässyt selvyyteen, että onko nämä meidän suvakit tyhmiä, vaiko ne heidään hyysäämänsä matut. Vai olenko se minä se kaikkein tyhmin porukassa, se lippahattupäinen lapiomies. Kun ne suvakit hyysää näitä matuja aivan kuin he olisivat oikeasti niin saatanan tyhmiä ettei edes vessaa osa käytää.Vai ovatko nämä suvishyysärit niitä tyhmiä, jotka kuvittee, että ei se afrikan tai äläväbälän poika mitään osaa omin nokkinenn. Eli jos ne tulijat ovatkin tosiaan niin tyhmiä. Vaan toisaalta jos ne ei ole niin tyhtmiä,niin sehän on meidän suvaitsevaisto sitä tyhmää jengiä, kun eivät tuon verta ymmärrä, että ei ne tulijat ole avuttomia vauvoja, ei vaikka sellaisena mielellään esiintyvätkin.
Eli loppupeleissä ja aikuisten oikeesti niin minähän se tyhmä olen, reg.mark. VLHM
Huru-ukko
MOT

Trilisser kirjoitti...

Tuo olutpullotapaus: Kysyin malesiankiinalaiselta tutultani, asuu siis Malesiassa, että miten siellä oikeus tuomitsisi. Vanhempi olutpulloryöstäjä saisi vähintään 2 + 2 vuotta ehdotonta (jos rikoksenuusija niin 5 + 5). Nuorempi saisi kahdesta viiteen vuotta "nuorisoreformikoulua"

Kyseinen kaveri on aivan äimän käkenä eurooppalaisesta mamupolitiikasta. Pitää sitä itsekunnioituksen menetyksenä ja nöyristelynä.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Laki ja Oikeus istuskelee tänään Oulussa.
Ja menee toimittelijoiden ihon alle aika kipeästi. Ettei peräti ihan Solmuun saakka. ;)

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f72d16e6-506d-4493-b096-b847b6ee45e3

Nimetön kirjoitti...

Nykymenoa seuratessani otsikon pitäisi olla: Laki ja oikeus pilkkaajanamme.
Huru-ukko

Nimetön kirjoitti...

Siit, että nuo Nigeriassa tapahtuneet väkivaltaisuudet eivät ole herättäneet juurikaan kohua, tulee helposti mieleen vanha sanonta:
Jos koira puree miestä, se ei ole uutinen. Mutta jos mies puree koiraa, se on uutinen.
Toisin sanoen, suurta kohua herättää vain se, mikä on harvinaista ja poikkeuksellista.
Kaiketi epäreilua, mutta näinhän se epäilemättä on.


Nimetön kirjoitti...

Pate Pankavaarasta kirjoitti:
"Onko meidän oikeusoppineet käyneet augustinolaismunkkien kanssa samaa oikista? Alkaen Scheinista ja Tolvasesta kaikki pääsisivät paholaisen asianajaksi eli advocatus diaboliksi Vatikaaniin. Siitä se sanonta tulee että lukee kuin piru raamattua."
Ei tule.
"Paholaisen asianajaja" (advocatus diaboli) liittyy pyhimykseksi julistamiseen. Jokaisesta henkilöstä, jonka julistamisesta pyhimykseksi keskustellaan, selvitetään kaikki mahdollinen asiaan vaikuttava. "Paholaisen asianajaja" on tässä yhteydessä tutkimuskomission jäsen, jonka tehtävänä on etsiä perusteita, joita voidaan käyttää pyhimykseksi julistamista vastaan.
Mutta sanonta "lukea kuin piru raamattua" ei johdu tästä. Sehän johtuu Raamatussa itsessään, tarkemmin sanottuna Matteuksen ja Luukkaan evankeliumeissa olevista kertomuksista Jeesuksen kiusauksista (Matt. 4:5-7, Luuk. 4:9-12). Kertomuksissa paholainen jopa vetoaa erääseen (ilmeisesti väärin tulkitsemaansa) Vanhan testamentin jakeeseen tehdessään Jeesukselle omia ehdotuksiaan, mutta Jeesus torjuu ehdotuksen vetoamalla toisiin Vanhan testamentin kohtiin.

Nimetön kirjoitti...

Vangitko asiakkaita?
On kaiketi ymmärrettävää, jos esimerkiksi vankilan kokit ja muu huoltohenkilökunta nimittävät vankeja asiakkaiksi, ainakin omassa keskuudessaan, mutta vartijoiden laita on jo toisin. Sanahan tuo yleensä mieleen henkilön, jonka toiveiden mukaisesti on toimittava, mutta vanginvartijoiden tehtävähän on kutakuinkin päinvastainen.

Joitakin vuosia sittenhän Helsingin sanomien mielipidesivulla keskusteltiin siitäkin, voidaanko varusmiehiä armeijassa sanoa asiakkaiksi. Niin heitä oli tosiaan alettu nimittää jonkin varuskunnan varusvarastossa ja ruokalan keittiössä. Ehkä tällaisten tukitoimien kannalta heitä voisi jopa nimittääkin asiakkaiksi, venyttämättä sanan merkitystä liikaa, mutta armeijan perustehtävän kannalta ei mitenkään.

Kissamies kirjoitti...

Tämä Christchurchin ampuja oli median kannalta todellakin täydellinen tapaus. Vaihtoehtomedoissa väittävät että tämä oli tyypin koko tarkoitus. Että joukkorääkyjät taas kuorossa vaatisivat kaiken kivan kieltämistä ja tämä suututtaisi ihmiset. Villeimmissä unelmissa ilmeisesti yrittäisivät Amerikassa kerätä ihmisiltä aseet pois ja siitä tulisi sisällissota.

Tiedä häntä, mutta reaktiot ovat olleet odotusten mukaisia. Huvittavasti, vaikka ammuskelu striimattiin Facebookissa, niin sille ei tehty mitään, mutta kaikenlaiset sensuurista vapaammat vaihtoehtoiset sosiaaliset mediat on blokattu Uudessa Seelannissa.

Juha Kivela kirjoitti...

Suomessa on suuri ongelma jo nyt käsillä, sillä Ruotsin aikakone on jo siirtynyt osaksi Suomea! - Täysin vielä Suomen Valtion korkeimpien viranhaltijoiden ja poliittisten asemien suojeluksessa (sic)!

Suomessa Suojelupoliisin (SUPO) toiminnan arvioimisesta ja tarkkailusta eli valvonnasta käytiin itse itsensä kaataneen hallituksen aikaisella eduskuntakaudella isoa vääntöä siitä, kuka sitä saa tai ei saa tehdä - ja saako ylipäätään kukaan?!

Oma ehdotukseni on, että koko Suojelupoliisi voidaan välittömästi lakkauttaa, koska se ei selviä - tai poliittisella päätöksellä SUPO:n ei anneta selvitä - edes perustehtävistään nykyään. Suojelupoliisin tehtävät tulee siirtää Suomen Puolustusvoimien tiedustelupalvelun osaksi, sekä Suomen Poliisin ja Keskusrikospoliisin sisälle organisoituun yksikköön, jonka katsoisin toimivan paljon tehokkaammin, organisoidummin, ammattimaisemmin ja laadukkaammin, kuin mihin nykyinen SUPO on toistaiseksi kyennyt, sillä SUPO:ssa resurssit eivät ole tuottaneet tulosta edes niiden perustehtävien hoidon osalta. Panos-tuotos (hyöty-)/suhde ei kohtaa, sille asetettuja tavoitteita, joita tosin SUPO:n osalta ei liene edes määritellyn...

Perusteluna em. esitän mm. sen, että Ruotsista on viime vuosina rantautunut Suomeen todella kovan luokan ja tason islamilaiset ja Lähi-Itäläiset yhteydet omaava rikollisuus, joka on ottanut tietyt perinteiset - ja ei niin perinteiset - alamaailman asiat hoitoonsa. Tämä on jo nyt muuttanut etenkin Suomen Poliisin ja Keskusrikospoliisin arkisissa työtehtävissään kohtaamia tilanteita, jotka olisi voitu estää, jos Suojelupoliisi olisi kyennyt suoriutumaan edes perustehtävistään ja -olemassaolon tarkoituksistaan!

Suomi on juuri nyt tienhaarassa, jossa on tehtävä selkeä poliittinen valinta, että jatkammeko entisestään syvenevällä ja vakavammaksi muuttuvalla alamaailman rikollisuuden tiellä, vai muutammeko tilanteen parempaan suuntaan. Aikaa ei ole hukattavaksi, koska jo tehdyt poliittiset valinnat ovat toteuttaneet Ruotsin aikakoneen siirtymisen Suomen maaperälle.

Oikeuslaitoksen tulee kyetä tuomitsemaan tämän kehityksen sallineet ja ennen kaikkea mahdollistaneet poliitikot taustavaikuttajineen ja korvaankuiskaajineen, muuten Suomen Oikeusjärjestelmä tulee itse osalliseksi vakavasta ja Suomea tuhoavasta järjestäytyneestä rikollisuudesta. Tämän kautta määritellään myös, onko Suomi länsimainen demokratia ja Oikeusvaltio, vai ei!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Trilisserille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Kissamiehelle ja Juha Kivelälle & kiitos komenteistanne.

Huru-ukko: Joo, tuo otsikko olisi ollut varmaan kohdallaan. Tuosta tuumimastasi asiasta Timo Vihavainen totesi tuoreeltaan osuvasti samanlaista eli ”Ongelmia saavat aikaan ne hyväuskoiset hölmöt, jotka kohtelevat maahanmuuttajia lapsina, joita on palveltava kehdosta hautaan. Ymmärrän, että siitä tulee hyvä mieli, mutta huonoja sen seuraukset silti ovat.”

Trilisser: Kaverisi on tietenkin oikeassa. Osaatko muuten valaista tuota malesialaista 2 + 2-systeemiä? Istutaanko siinä kaksi vuotta hyvällä käytöksellä vai istutaanko neljä vuotta ja tuomio vaan ilmoitetaan tuossa muodossa?

VNV: Kyseinen Vehkoo oli tietojeni mukaan kaivellut puolustuksekseen jonkun Lokasta tehdyn fiktiivisen tarinan. Noista toimittelijoista ja heidän toimintatavoistaan totesi Vasarahammer hiljattain varsin osuvasti:

”Ensin kirjoitetaan trollausta lähentelevä roskajuttu, sitten saadaan negatiivista palautetta ja lopuksi toimittaja uhriutuu, kun hän on joutunut maalituksen kohteeksi. Jälkiruuaksi vaaditaan puuttumista verkon vihapuheeseen, koska se rajoittaa toimittajan sananvapautta.”

Sinänsä olisi kovasti hyvä jos puolin ja toisin lopetettaisiin nuo ”toi sanoi musta pahasti”-oikeudenkäynnit.

Ano1: Noinhan se menee.

Ano2: Kiitos täsmennyksestä.

Ano3: Tuo on se nykypäivän henki. Vanki on kuitenkin vanki.

Kissamies: Täydellinen tapaus ja täydellinen lahja. Nythän valtamedia voi ignoroida seuraavat kaksi vuotta kaiken islamilaisen terrorismin koska Christchurch. Jos muuten jenkeiltä yrittää ottaa pyssyjä pois niin silloin alkaa rähinä ilman muuta.

Juha: Ihan hyviä ehdotuksia. Tuli vaan mieleen se vaihtoehto että esmes invaasio 2015:n kohdalla SUPO toimi ihan mallikelpoisesti ja antoi poliittiselle johdolle tarvittavat tiedot mutta poliittinen johto nakkasi niille paskat.

Lemminkäinen kirjoitti...

Ehdollisella tuomiolla tässä muodossa on yhtä paljon tehokkuutta kuin holistin lupauksella raitistaa itsensä. Muuten ehdollinen tuomio on mielestäni järkevämpi kuin vankilatuomio, riipuen tietysti minkälaisesta rikoksesta on kysymys. Jos ehdolliseen tuomioon liitetään jalkapanta tai siru, niin asiakas voi halutessaan elää suhtkoht normaalia elämää ja jos halua ei löydy niin silloin asiakkaalla olisi kaksi valintaa, vankila tai eutanasia (eutanasia hieman kärjistetysti). Rikoksia tekemättömien ihmisten turvallisuus on a ja o yhteiskunnassa ja tähän turvallisuuden takaamiseen löytyy keinoja, ihan järkeviäkin sellaisia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Tavalliselle suomalaiselle ehdollinenkin tuomio on lähes maailmanloppu ja suuren häpeän aihe. Mutta se käytäntö että niitä jaetaan rikoksen uusijoille peräperää on järjetön. Ja vaikka joku minua rasistiksi haukkuisikin niin elintasosiirtolaisille tällaisissa tapauksissa ei pitäisi antaa kuin ehdotonta & maastakarkoitus. Suomen tehtävä on suojella suomalaisia.

Lemminkäinen kirjoitti...

Ykä, ei tuossa ole mitään rasistista että Suomeen kuulumattomat ulkomaalaiset rikoksentekijät poistetaan maasta. Pitäisi olla normitouhua että pieneenkin rikokseen tuomittu ulkomaalainen saa neljävitosen kuvan perseeseen. Ja ehdollinen nykysäännöin "elintaparikollisille" kerta kerran jälkeen on nimenomaan järjetöntä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuosta Supon tehtävien siirtämisestä PV:lle tuli mieleen laitoksen alkutaival:
Vapaussodan jälkeen nuoren Suomen niin sotilaallinen kuin poliittinen tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu toimivat (Valkoisen) Armeijan yleisesikunnan III osaston alaisuudessa.

Asiantila ei ollut lainkaan heidän mieleensä, ja he pyysivät toistuvasti perustamaan poliittiselle tiedustelu- ja turvallisuustoimelle jonkun siviililaitoksen:
asevoimien kun tulisi olla poliittisesti puolueettomia.
Tämä toteutuikin jo seuraavana vuonna Etsivän keskuspoliisin muodossa, josta tuli surullisenkuuluisten vaiheiden kautta Suopo, sittemmin Supo.

En ole aivan varma, haluaisiko PV:n tiedustelulaitos tänäänkään poliittista tiedustelu- ja turvallisuuspalvelua samasta syystä vastuulleen.
Mitä tulee Supon tehokkuuteen tai sen puutteeseen, on kyse nähdäkseni nykyään paljolti samasta asiasta kuin mikä tapahtui Valtiolliselle poliisille sen muuttuessa "punaiseksi Valpoksi".

Tuskin Supo nytkään kaipaisi muuta kuin Suomelle sellaisen hallituksen, joka antaisi sen tehdä työtään ja myöntäisi siihen riittävästi määrärahoja.
Muussa tapauksessahan ei ole mitään merkitystä, vaikka Supon budjetti ja henkilökunta olisivat kymmenkertaisia.

Juha Kivela kirjoitti...

Taitaa jo piankin päästä suomalainen sotilas sotimaan Ruotsin puolelle Ruotsin vapaussodassa, jolla valta otetaan Ruotsissa takaisin kantaruotsalaisille, kuten täällä onkin jo pitkään uumoiltu...

https://yle.fi/uutiset/3-10698325

Toivoa sopii, että edes tuohon mennessä olisi Suomessa järki palannut Eduskuntaan ja hallitukseen, jota persut johtaisivat, jotta saataisiin edes RAJAT KIINNI (!), ennen kuin h-hetki naapurissa koittaa...

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin erittäin ongelmalliselta Suomen osalta, sillä pressalla ja hallitukseen valtamedian jihadilla, sekä äänestystuloksenlaskentaan vaikuttamalla valitaan jatkokaudelle kokoomus Petteri Orpon ja keskustan Juha Sipilän johdolla, koska noin on eräissä piireissä päätetty.

Todellisuudessa esim. persujen kannatus on tällä hetkellä jo noin 35-40 prosentin luokkaa ja se on tiedostettu kokoomuksessa ja keskustassa, jossa on aloitettu hiljainen ja matalanprofiilin käännytystyö etenkin nuorten parissa, kuten yliopistoilla, joissa useat äänestysikäiset ovat täydellisen hämmästyksen vallassa vaalikoneiden annettua ensimmäisiksi valhtoehdoiksi, että äänestä 1. perussuomalaisia 2. tähtiliikettä, jne...

Samaan aikaan gallupien tekijöillä on kova työ väärentää dataa, jotta tulevissakin vaaleissa päästään 72 prosentin "voittoon" kokoomuksen ja keskustan hyväksi, sillä mikään ei saa "suurta suunnitelmaa" nyt sotkea, kun on kaikkea tulossa, kuten EU-puheenjohtajuutta, vallanvaihto Salelta Jennille tulee turvata, vaikka siihen onkin vielä virallisen kauden mukaan nelisen vuotta...

Asuntoteollisuus ja maahanmuuttoteollisuus odottavat jo kieli haarovälissä, jotta uusien GCM-sopimuksen mukaiset JATKUVAT, SÄÄNNÖLLISET, jne... MAAHANTUNKEUTUMISAALLOT pääsevät vauhtiin, sillä seuraavan hallituskauden aikana on vietävä kantasuomalaisilta kaikki mahdollinen, mikä vietävissä on, mukaan lukien TULEVAISUUS!

Tulevaisuudenuskoa kantasuomalaisilla ei juurikaan ole enää, kuten täällä on kirjoitettu, ja toisaalta se on hvyä niin, koska se hyydyttää kysynnän, jota kautta Suomen Valtion talous sakkaa siihen malliin, että uusia kikyjä ja työttömien leirittämistä on jo kohta luvassa...

"Mielenkiintoisia aikoja eletään, eikä mielenkiintoinen tarkoita tässä yhteydessä samaa kuin miellyttävä", muistan Ykän todenneen ja se pitää myös paikkansa, jos itse katson elämääni syntymästä tähän päivään, sillä niin paljon tällä maalla oli potentiaalia, jonka Demla ry. ja Suomen Oikeusjärjestelmän rapauttaneet oikeusjärjestelmiemme oikeusoppineet tähän maahan järjestivät, että tästä Suomen on liki mahdoton selvitä enää kuiville jaloille.

Uskoa minulta ei puutu, mutta realiteetit ovat nyt vastoin todennäköistä. Todennäköisyyttä tullee entisestään pienentämään Järjestelmäpuolueiden jatkaminen enemmistönä eduskunnassa ja hallitusvastuussa, joista viimeisin toki tarkoittaa täyttä vastuuttomuutta yhtään mistään. Käsky tulee Brysselistä ja muutamasta muusta paikasta ja niiden mukaan poliittinen nomenklatuuramme jatkaa marionettinukkeina teatteriaan...

On kuitenkin yksi este poliittisen nomenklatuuramme, joka marionettinukketeatteriaan esittää, tiellä ja se on "KUPONKI"

"KUPONKI" eli ÄÄNESTYSLIPPU kantasuomalaisen kädessä on sellainen "ase", että sillä tulee tähdätä ja osua kuin Wilhelm Tell aikoinaan, nyt ei auta käden vapista!

Äänestystarmoa KANTASUOMALAISET! - Muutetaan tämän SUOMEN MAAN - ISÄNMAAMME - tulevaisuus, sillä AIKA ON NYT!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Qroquis Kad: Luulen, että olet pitkälti oikeassa. Etsivässä keskuspoliisissahan muuten oli kuulustelijana muuan Urho Kekkonen. Luulen että Supo kaipaisi mahdollisuuden tehdä työtään ilman monikultturistista poliittista ohjausta ts. käskyjä.

Juha: Se äänestäminen on tällä hetkellä ainoa toivomme. Valitettavasti sillä ei asiaa vielä seuraavissa vaaleissa korjata. Itäsaksalainen kansa on itäsaksalainen kansa ja se toimii itäsaksalaisen valtamedian ohjauksessa. Täytyy muistaa että valtaosa suomalaisista saa vieläkin kaiken infonsa valtamedian kautta.

Joppos123 kirjoitti...

Eihän täällä härmässä ole mitään hätää. Hakkaraisen tuomiota kovennettiin hovissa kun meinasi salakavalasti pussata taek kwondon entistä maailmanmestaria suoraan suulle. And in the mean while in absurdustan: Joensuussa lapsen raiskannut kumihuuli voi jatkaa harrastustaan vapaalta jalalta, käytännössä ilman rangaistusta koska jos patjahuuli olisi lingottu linnaan niin sosiaaliset suhteet olisivat kärsineet.
Eli summasummarum. Jos olet persujen kansanedustaja (halveksuttava natsi) niin demla pitää huolen siitä, että turpaan tulee mutta jos olet kiiman ohjaama matu niin voit tehdä mitä vain ja tulee päänsilittelyä.
Toivottavasti Joensuun patjahuuli löytää seuraavan juhlapaikkansa jostakin niistä lukuisista kauniista soista mitä niiltä hoodeilta löytyy.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123: Kuvaa hyvin suomalaista ”oikeusvaltiota”. Lisätäänpä tuohon se jätkä joka yritti teroilla linja-autossa ja sai valtiolta kymppitonnin kipurahat.

Joppos123 kirjoitti...

Hetämpä tähään välin vitsin saksan maalta.

4 turkkilaista pyöri kebabkioskin ympärillä ja uhosi:
"Meitä on täällä kohta 8 miljoonaa"
Ohi kärräs vanha mummo ja virnuili. Yksi Turkkilainen kysyi mitä mummo virnuilee?
Mummo vastasi: oli meillä aikoinaan myös 6 miljoonaa juutalaista".
Saksa herää ja siitäkään ei tule kaunista.
70 vuotta alistettu kansa on aika vittuuntunut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, joppos 123. Joku voisi pitää kommenttia provosoivana mutta tosi on että saksalainen on tehokas kaikessa niin hyvässä kuin pahassa. Ja sitä kansaa on tässä nyt koko lailla kyykytetty. Jätin pari viestiä yksityisluontoisena julkaisematta mutta totean että ei se tuntunut yhtään sekavalta. Ymmärsin kyllä.

vieras kirjoitti...

Junes sanoi ettei hän hakenut syytettä rahan takia vaan periaatteesta. Syyttäjä sitten pisti syytteen vireille. Junes sanoi skriimillään että asianajaja näytti korvaustaulukon josta Junes valitsi 1500 euron korvauksen. Liveseurannan mukaan asianajaja esitti 30 päiväsakkoa ja 1500 euron korvausta. Syyttäjä vaati 15 vähintään päiväsakkoa ja Junes komppasi vaatimusta. Pidetään peukkuja Junekselle että hän voittaa.

Onko se niin että sakot maksetaan valtiolle eikä vastapuolelle? Jutun häviäjä siis maksaa omat ja vastapuolen oikeudenkäyntikulut sekä päälle tuomitut korvaukset. Meneekö se näin Tuolla suvakki-kommari-ämmällä on tukenaan Yle, toimittelijaliitto, JSN sekä valtamedian julkaisut, joten näillä on pätäkkää maksaa mikäli häviää. Kai ne nyt "omiaan" tukee vaikka pitäisi kaivaa kuvetta?

Akka on tyylipuhdas vastapuolen mediaedustaja. Silti ihailen sitä miten paljon hän saa tukea omiltaan. Julkista tukea esimiestasoa myöten, kovaäänistä, kovaa tekstiä. Ei puhettakaan irtisanoutumisista, julkisesta haukkumisesta tai potkujen antamisesta. Päinvastoin, ylennyksiä ja työtarjouksia luvassa ihan varmaan.

Tämä on mallikappale siitä miten omia pitää tukea aina ja kaikissa tilanteissa, riippumatta onko oikeassa tai väärässä, ja jopa riippumatta tosiasoista. Tuetaan omia apinanraivolla, vaikka sitten hampaat irvessä, kädet taskussa nyrkkiin puristettuna, vaikka tietäen että tulisi turpiin ja kaadutaan kanveesiin, ja hävitään matsi. Omia ei hylätä. Omia ei heitetä vastustajan armoille vaan mennään apuun.

Tässä olisi paljon opittavaa nuiville, kansallismielisille ja konservatiiveille. Oma ego ja arvovalta sivuun ja tukea omille kun ne ovat pulassa. Miten tämä tajuttaisiin nuivalistossa?

En ole mutta jos olisin presidentti tai pääministeri, sisäministeri, tai oikeusministeri, niin voisin palkata Juneksen ja Tiinan viestinnästä vastaaviksi avustajiksi. Harmi kun Huitsinnevadan Paikallisdemokraatti on kuvitteellinen lehti ja Paikallisradio on kuvitteellinen radio. Junes ja Tiina voisivat tehdä näille juttuja joko palkkatoimittajina tai freelancereina. Jos vaihtoehtomediolla eli amatöörimedioilla olisi rahaa, niin Junes ja Tiina voisivat oikeastikin tehdä näille toimittajan hommia.

Törmäsin termiin amatöörimedia. Se on oikeastaan aika hyvä ilmaisu kuvaamaan vaihtoehtomedioita ja vastamedioita. Kun kuulee syytöksiä valemediasta, niin kannattaa lyödä vastapalloon ja todeta että vitut ne mitään valemedioita oo vaan amatöörimedioita. Taitaa muistuttaa kansalaisjournalismia.

https://en.wikipedia.org/wiki/Citizen_journalism

https://en.wikipedia.org/wiki/Amateur_journalism

Vaikka toimisi amatööripohjalta, niin olisi tärkeä osata tietyt metodit, jotka ovat puhtaasti teknisiä eivätkä liity motiiveihin, agendaan eikä ideologiaan. Siis juttujen tekoon ja julkaisuun liittyvät seikat prosessina, alkaen juttuaiheen valinnasta aina jutun julkaisuhetkeen saakka.

vieras kirjoitti...

Junes sanoi skriimillä että Vehkoo olisi selvinnyt sillä jos olisi soittanut Junekselle ja pyytänyt anteeksi ja sanonut että meni överiksi. Junes sanoi että se olisi kelvannut ja asia olisi jäänyt siihen.

Nyt pitää toivoa että syyttäjä ja tuomari eivät ole demla-suvakkeja tai eivät ainakaan ala demlailemaan eikä suvakoimaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Niin kuin olen aikaisemminkin sanonut niin nämä ”toi sanoi pahasti”-oikeudenkäynnit olisi voinut kaikki ja kokonaisuudessaan jättää alunperinkin käymättä. On mennyt jotenkin niin kermaperseiseksi tää touhu. Ei Junes sitä aloittanut, se on tietysti selvä.

Vastapuolenhan on helppoa saarnata Vehkoon puolesta kun se tekee sitä ammatikseen ja omaa asemaansa pönkittäen. Vastapuolen toimintatavan määritteli Vasarahammer erinomaisesti eli:

”Ensin kirjoitetaan trollausta lähentelevä roskajuttu, sitten saadaan negatiivista palautetta ja lopuksi toimittaja uhriutuu, kun hän on joutunut maalituksen kohteeksi. Jälkiruuaksi vaaditaan puuttumista verkon vihapuheeseen, koska se rajoittaa toimittajan sananvapautta.”

Ymmärrän termin amatöörimedia mutta kun katsoo nykyistä ”ammattimaista” valtamediaa niin sehän toistaa hyvin kapeaa ideologisesti määriteltyä epistolaa kerta toisensa jälkeen joten ei sitäkään kovin ammattimaisena voi pitää. Paremmat kirjoitukset tulevat voiman pimeältä puolelta.

Qroquius Kad kirjoitti...

Toisaalta kunnianloukkauspykälät ja niistä seuraavat oikeudenkäynnit tekivät lopun vielä parisataa vuotta vallinneesta käytännöstä:
jos herrasmiehen tai hänen ladynsa kunniaa loukattiin, loukkaaja sai haasteen kaksintaisteluun. Hän sai valita ajan, paikan ja aseet. Sitten katsottiin, kuka jää pystyyn.
Ehkemme välttämättä tarvitse tällaisten käytäntöjen paluuta?

Demlakaraattisen lainsäädäntömme kansainvälisessä katsannossa totaalisen järjetön ensikertalaisuuden kolmen vuoden nollaantumisaika tuotti tällaisen oikeusfilosofisen pohtimuksen:
jonne tekee murhan 16-vuotiaana. Häntä ei voida tuomita elinkautiseen, vaan hän saa 10 vuotta, josta alaikäisenä lusii vain max. 3 v 4 kk - ja on taas ensikertalainen 23-vuotiaana, jolloin tekee toisen murhansa!

Tästä hänet toki tuomitaan täysi-ikäisenä elinkautiseen, josta hän voi päästä ehdonalaiseen 12 v lusimisen jälkeen. Mutta:
elinkautisen jäännösrangaistus on vain kolme vuotta. Niinpä ehdonalaiseen päästyään entisen jonnen, nykyisen kaksoismurhaajan tarvitsee vain olla ihmisiksi seuraavat kuusi vuotta - voidakseen olla jälleen ensikertalainben murhaaja 45-vuotiaana!

Elinkautisen hän siitäkin saa, mutta ensikertalainena, kuten edellisestäkin murhasta. Ja tässä on pointti:

häntä käsitellään ensikertalaisena murhaajana huolimatta kahdesta aiemmasta murhasta.
Hänen murhaamansa uhrit eivät siis enää olekaan murhattuja.
Heidän murhansa on mitätöity tekemällä kaksoismurhaajasta ensikertalainen.
Vaan eivätpä he ole enää elossakaan.
Heidän omaistensa menetys on siis samalla tavoin mitätöity.

Tässä on jotain, mikä tökkii aika pahasti omaa oikeudentutoani vastaan, mutta lienen vain vähemmistössä, koska en muista nähneeni tätä pohdintaa missään muualla. - Mikä ei tietenkään tarkoita, etteikö tätä ole käsitelty vaikka kuinka paljon.

Vaan eipä asialle ole tehty mitään. Ja kuitenkin:
Pahojen voittoon riittää vain, etteivät Hyvät tee yhtään mitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En minäkään kaksitaisteluja kaipaa mutta en välitä nykymenostakaan jossa nimenomaan tiedostava osapuoli pyrkii hiljentämään toisinajattelun oikeusjärjestelmän kautta. Tuossa ensikertalaisasiassa et varmastikaan ole vähemmistössä mutta hyvin harva on onnistunut saamaan asiaan liittyvän pohdiskelunsa niin hyvin sanalliseen muotoon kuin sinä kommentissasi.