maanantai 4. maaliskuuta 2019

SIRU


Radanvarsikaupunkiin kuuluvassa entisessä Naakkamon kunnassa, joskus tulevaisuudessa…


Naakkamon Fed-Marketin kassalle saapui ostostensa kanssa muuan Jaakko Loponen. Loponen oli 33-vuotias rakennusmestari joka latoi tiskille liittovaltiokansalaisen kasvisvoittoisia perusostoksia. Tavallisuudesta poiketen mukana oli sikanautajauhelihaa, kananmunia, voita ja maitoa sillä Loponen ajatteli alkavan viikonlopun kunniaksi tehdä itselleen makaroonilaatikkoa joka oli nykyisin muuttunut juhlaruuaksi. Lihansyöntiä ei liittovaltiossa oltu varsinaisesti kielletty mutta niin liha-, maito kuin munatuotteita verotettiin niin ankarasti että Loponenkin söi arkipäivinä lähinnä mausteseoksilla maustettua makaroonia, riisiä ja leipää.

Myyjä veti Loposen ostokset viivakoodin lukijan lävitse, totesi sitten että sataneljäkymmentäkolme euroa ja seitsemänkymmentä senttiä jolloin Loponen heilautti oikeaa rannettaan lukijan päällä ja lukijan valo syttyi punaisesta vihreäksi. Loponen – niin kuin pääosa muistakin suomalaisista – oli sirutettu ja tuo älysiru vähensi automaattisesti tarvittavan summan hänen tililtään. Loponen oli ottanut tuon sirun viisi vuotta aikaisemmin mutta ei vieläkään oikein tiennyt kuinka se toimi. Sehän oli kaksiosainen. Ranteessa oleva siru oli jonkunlainen kuittaava siru ja niskassa oleva toinen siru puolestaan oli varmistava siru joka lähetti maksutapahtuman kassakoneeseen ja sitä kautta keskustietokoneisiin. Niin ainakin oltiin kerrottu.

Loponen äyskäröi ostoksensa kangaskassiin – muovipussit oli kielletty jo kymmenen vuotta aikaisemmin – kiitti myyjää ja käveli autolleen manaten nykyistä maksu- ja rahajärjestelmää. Hän oli ostanut autonsa käytettynä eräältä kaveriltaan mutta siruttamisen myötä – ja sen myötä käteisen rahan kokonaan poistuttua – hän oli joutunut maksamaan tuosta vanhasta autosta kauppahinnan lisäksi 35 prosenttia arvonlisä- ja ilmastoveroa. Kauppa oltiin vahvistettu paikallisella katsastusasemalla jolla oli tarvittava laitteisto ja tarvittavat oikeudet. Kaikki olivat alistuneet voimassaolevaan systeemiin. Vaihtoehtoahan ei tavalliselle kansalaiselle ollut. Tai lähes kaikki. Etnisesti edistyksellisiä uussuomalaisia omilla autonomisilla alueillaan ei oltu sirutettu vaan heillä oli datakortit ja sähköttömillä Pimeillä Mailla ihmiset puolestaan kieltäytyivät sirutuksesta.

Nuo Pimeät Maat olivat hampaisiin asti aseistettuja vaikka aseitten hallussapito olikin kielletty joten liittovaltiovalta ei ainakaan toistaiseksi ollut lähtenyt väkisinsiruttamiseen. Eikä myöskään aseistariisumiseen koska ne ihmiset olivat pysyneet omilla alueillaan eivätkä keikuttaneet suurkaupunkien veneitä. Siellä ne nyt elivät, sähköttöminä ja jonkunlaisessa vaihdantataloudessa. Käyttivät kuulemma dollareita ja jopa ruplia vaihtoehtovaluuttana. Ja tietysti keskinäisiä työsuorituksia.

Loponen heilautti oikeaa rannettaan auton edessä jolloin ovi aukesi. Auto oli varsin vanhanaikainen joten moottori tuli käynnistää virta-avaimella. Loponen ajeli kotipihalleen jossa hän eli rivariyksiössään. Nykyisten säännösten mukaan naimaton henkilö saattoi asua maksimissaan vain yksiössä mutta Loposta se ei haitannut sillä hän viihtyi pienessä 28 neliön kämpässään. Taloyhtiö oli varsin vanha ja jokaisessa rivarissa oli jopa oma sauna. Saunavuoroja ei ollut, vaan jokainen saattoi varata saunavuoron saunassa sijaitsevaan varausvihkoon. Tietysti sen vuoksi Loponenkin joutui maksamaan ylimääräisen viidenkymmenen euron kuukausittaisen saunaympäristöveron mutta sen hän maksoi mielellään. Sauna ja muutama kylmä kalja tekivät aina niin terää.

Loponen purki ostoksensa, laittoi makaroonit kiehumaan, ruskisti ja maustoi jauhelihan sekä valmisti munamaidon. Sitten vain ainekset vuokaan ja menisi vajaa tunti kun maittava makaroonilaatikko olisi valmis. Ruokaa odotellessaan Loponen siirtyi tietokoneelleen, katsoi viestit, vastasi niihin ja avasi sitten tekstinkäsittelyohjelman. Hän aloitti kirjoituksensa otsikolla ”kuinka kauan meidän täytyy sietää tätä”. Sen lisäksi että Loponen oli itsekseen asuva rakennusmestari hän oli myös vihakirjoittaja joka julkaisi kirjoituksiaan Räpä Sorsa-blogissaan NewTor-verkon kautta. Näppäimistöä naputellessaan hän huomasi että läppärin näytön poikki kulki minuutin aikana kaksi kertaa värähtelevä valkoinen juova. Sitten se lakkasi. Ei kai tästä läppäristä ole näyttö hajoamassa? Eihän tää ole vielä vanhakaan?



Radanvarsikaupunki, Fedpolin suojelu- ja turvallisuuskomitean hermoelektroninen valvontaosasto


32-vuotias ylikomisario Irma Kreeselä istui mukavassa toimistossaan. Toimisto oli osa muuta Fedpolin rakennusta mutta se oli suljettu tavallisilta poliiseilta ja heille oltiin kerrottu että suljetuissa tiloissa sijaitsi sisäisen erityisvalvonnan osasto. Virallisesti hermoelektronisia valvontaosastoja ei ollut olemassakaan ja niihin palkattiin ainoastaan ideologisesti luotettavimpia ihmisiä. Irma oli sellainen. Hän oli aloittanut opiskelunsa Helsingin Anarkistisessa Ammattikorkeakoulussa jossa oli suorittanut anarkonomi AMK-tutkinnon joka puolestaan takasi hänelle ideologisesti luotettavan maineen.

Varsinaisesti Irma ei ollut anarkisti, tai siis muodikkaasti uusanarkisti jollainen oli kiinteästi kytkyksissä yhteiskuntaan toimien sen eräänlaisena ajoittain väkivaltaisena hovinarrina. Hän oli suorittanut kyseisen anarkonomin tutkinnon juuri siksi että sen kautta hän pääsi suoraan liittovaltiopoliisin esimieskoulutukseen ilman rasittavaa varsinaista poliisikoulutusta. Tavallaan suoraan upseeriksi ilman alokasvaihetta. Varsinaisesti Irman ideologiaa saattoi kuvailla vallan- ja kontrollinhaluksi ja siihenhän ura Fedpolissa sopi paremmin kuin hyvin. Fedpol oli koko lailla toisenlainen kuin joku 1900-luvun leppoisa poliisi. Reinikaiset oltiin aikaa sitten saatettu eläkkeelle ja pääosin jo haudattukin. Nyt oli Kreeselöitten vuoro.

Hermoelektroninen valvontaosasto oli sitä, mitä Irman kaltainen ihminen saattoi pitää unelmatyöpaikkanaan. Se seurasi nimenomaan sitä dataa mitä ihmisiin istutetut sirut lähettivät. Tavalliset kansalaiset – ja suurin osa hallintoakaan – ei tiennyt, että heidän niskassaan oleva siru oli varsinaisiin maksu- ja muihin toimintoihin nähden täysin tarpeeton. Sen ainoa tehtävä oli olla yhteydessä aivojen näkökeskukseen ja lähettää saamaansa signaalia Fedpolin keskustietokoneille. Siru pystyi lähettämään signaalin käyttäen hyväkseen mitä tahansa verkkoon kytkettyä laitetta jos se ei ollut laitteesta viittä metriä kauempana. Valitettavasti se dataa lähettäessään aikaansai verkkolaitteen näytölle pienen näytön poikki vaeltavan viivan. Mutta eiväthän ihmiset tienneet mistä se johtui.

Täysin kattavan valvonnan kannalta oli tietysti valitettavaa että datan määrä oli niin valtava että keskustietokone pystyi valvomaan noin kahta prosenttia väestöstä kerrallaan. Siksi sirut toimivat vain pienen hetken kerrallaan lähettäen noin minuutin mittaisen pätkän valvottavan ihmisen silmistä jota keskustietokone algoritmiensa avulla analysoi. Sen jälkeen siru meni lepotilaan kunnes sai tukiaseman kautta uuden aktivoitumiskäskyn. Mikäli näkymä kiinnitti keskustietokoneen algoritmien huomion, se siirsi asian hermoelektroniselle valvontaosastolle joka taas puolestaan saattoi tarvittaessa tehdä päätöksen sirun aktivoimisesta jatkuvaan valvontaan ja tietojen lähettämiseen. Järjestelmällä saatiin kiinni tietysti myös tavallisia rikollisia mutta aika ajoin saatiin jackpot kun siru paljasti laittomien nationalistien maanalaista toimintaa.

Lähes kaikki suomalaiset oli sirutettu. Poikkeuksena olivat Pimeitten Maitten änkyräjäärät sekä omilla autonomisilla alueillansa asuvat etnisesti edistykselliset ihmiset joita ei ollut sirutettu koska oltiin pelätty levottomuuksia ja väkivaltaisia mellakoita. Heille oltiin jaettu datakortti jolla he saattoivat maksaa kantasuomalaisten kustantamat ostoksensa. Tavallisilla suomalaisilla – niitä Pimeitten Maitten örkkejä lukuunottamatta – ei ollut mitään mahdollisuutta kieltäytyä sirutuksesta. Jos ei ollut sirutettu, ei voinut myöskään syödä, asua ja liikkua. Se toimi paljon paremmin kuin rangaistuksen uhka. Ja aikanaan ne perkeleen metsäläisetkin vielä hoideltaisiin.

Ovisummeri soi. Irma painoi sisään-nappia ja toimistoon asteli ylikonstaapeli Uolevi Liisterö. Hän totesi hymyillen:

- Nyt natsasi! Taisi löytyä nationalistinen vihakirjoittaja!

- Kerropa tarkemmin.

Irma katsoi Liisterön esittelemää keskustietokoneen löytämää dataa.

- Tämmönen mies kuin Jaakko Loponen. Näyttää pitävän vihablogia. Varsin luettua sellaista vielä. Vastustaa sekä monikultturismia että liittovaltiota. Toimii yhdysvaltalaisen verkon kautta. Keskustietokone teki randomina pyyhkäisyn hepun sirun kautta, algoritmi löysi tarvittavia hakusanoja ja ilmoitti asiasta meille joten pistin tyypin jatkuvaan tarkkailuun. Jo tässä näkyvässä aineistossa tyypille on tarjolla usean vuoden mittainen ehdoton vankeustuomio. Mitenkä on, käydäänkö hakemassa jätkä koppiin?

Irma mietti hetken ja vastasi sitten:

- Ei. Ei vielä. Jatketaan tarkkailua ja tietojen tallentamista. Voi olla että hän on yhteydessä muihinkin kansallismielisiin. Kerätään aineistoa. Tiedä vaikka saataisiin isompikin rinki kerralla kiinni. Oletko löytänyt muuta?

- Joo, tämä. Anselmi Kemppainen. Siru sattui olemaan aktivoituna juuri kun mies oli laittomalla asevarastollaan. Katsopas:

Ylikomisario Irma Kreeselä katsoi. Kyseisellä Kemppaisella oli välikatossaan piilotettuna haulikko, näytti olevan kaksipiippuinen Baikal IJ-27 sekä pienoiskivääri. Jo tuosta asemäärästä saisi Lex Tuomiojan mukaan kaksi vuotta ehdotonta vankeutta ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen. Jos asekätköstä löytyisi puoliautomaatti- tai jopa automaattiaseita saattaisi tuomio kohota jopa kahdeksaan vuoteen. Olihan niin että sivistyneessä maassa aseita oli vain viranomaisilla. Irma totesi:

- Pistä partio matkaan ja pidätä tuo mies.

Kyseinen Kemppainen törmäisi pian samaan asiaan kuin esimerkiksi se perheenäiti jolla oli hallussaan kiellettyä kirjallisuutta. Tai se nuori mies joka oli ladannut koneelleen NewTorin kautta kiellettyjä elokuvia. Tai se 16-vuotias poika jolla oli laatikossaan kiellettyjä isoisältä perittyjä Pahkasika-lehtiä. He kaikki kohtaisivat ovelleen tulleen raskaasti aseistetun poliisipartion joka sanoisi heille:

- Liittovaltiokansalainen se ja se. Olemme saaneet tietoomme…

Ja he kaikki ihmettelisivät että miten helvetissä poliisi oli saanut selville? Heille ilmoitettiin vain että kyse oli hyvästä ja perusteellisesta poliisityöstä. Siru, tai sen todellinen käyttötarkoitushan oli suuri salaisuus. Näitten tapausten myötä ihmiset alkoivat epäillä toisiaan ilmiantajiksi, alkoivat kytätä toinen toistaan ja tämä lisäsi eripuraa sekä epäluottamusta. Mikä miellytti niin Irmaa kuin liittovaltiota yleensäkin. Toisiaan kyräilevät ihmiset kun harvemmin yhdistivät voimiaan minkäänlaiseen järjestelmän vastaiseen kapinaan.



Jaakko Loposen yksiö, Naakkamo


- Emmää vaan tajua.

Näin totesi Jaakon kaveri Vellu joka oli ATK-alan ammattilainen. Jaakko oli soittanut hänelle kun oli huomannut että se näyttöön ilmestynyt valkoinen juova oli ilmestynyt uudestaan ja nyt se oli tullut jäädäkseen. Kerran minuutissa se pyyhkäisi näytön läpi parissa sekunnissa. Vellu oli käynyt Jaakon koneen läpi täikammalla etsiäkseen viruksia tai teknistä vikaa. Lopulta hän totesi:

- Emmää löydä tästä mitään vikaa. Näyttökin on kunnossa. Koneellasi ei ole minkäänlaista virusta. Tuo vaan tulee. Alan epäillä että vika on datatukiasemassa. Sun kannattaisi kysyä naapureiltasi että onko heillä sama ongelma. Eihän tää sinänsä suuri ongelma ole. Kaikki koneella toimii. Ja kone on vielä aivan kunnossa. Mutta ärsyttävähän tuo on. Vaan minä olen kyllä nyt ihan kädetön tässä asiassa. Konstit loppui. Pahoittelen.

Jaakko teki työtä käskettyä ja kävi kysymässä naapureiltaan. Saadakseen kuulla että minkäänlaisia häiriöitä heidän koneittensa ja käsiviestittimiensä näytössä ei ollut. Yksi naapureista tosin kertoi että hän oli nähnyt käsiviestittimessään samanlaisen viivan pari viikkoa sitten pari kertaa mutta sitä ei ollut sen jälkeen.

Käsiviestittimessä.

Jaakko oli varsin vanhanaikainen eikä juurikaan käyttänyt käsiviestitintään vaikka suurin osa ihmisistä kulki se kourassa koko ajan kuin zombiet. Hänellä oli se laatikossaan. Kaiken varalta. Hän avasi viestittimen. Virtaa näytti vielä olevan. Otetaanpa vaikka sääennuste. Sääennuste tuli.

Ja samalla tuli käsiviestittimen poikki kulkeva valkoinen värisevä viiva.

Mistä helvetistä tässä oikein on kysymys?



Radanvarsikaupunki, Fedpolin suojelu- ja turvallisuuskomitean hermoelektroninen valvontaosasto


Radanvarsikaupungin hermoelektronisen valvontaosaston päällikkö Irma Kreeselä kävi videoneuvottelua koko valtiomaakunnan turvallisuudesta vastaavan aluepäällikkö Kauko Kiljusen kanssa. Kiljunen totesi:

- Olen saanut lähettämäsi aineiston ja käynyt sen läpi. Se on raskauttavaa. Siis kaikkiaan kaksitoista?

- Kyllä, henkilö aluepäällikkö. Yhdeksän miestä ja kolme naista. He ovat selvästi yrittäneet käyttää keskinäisessä viestinnässään tietynlaista salausta mutta ovat sortuneet tuttavuuteensa, ehkä ystävyyteensäkin ja käyttäneet termejä joitten perusteella olemme voineet täsmentää Sirun etsintäaluetta ensiksi kaupunkiin, sitten kaupunginosaan, sitten katuun ja lopulta henkilöön itseensä. Jaakko Loposen kärähtämisen jälkeen meillä meni kaksi vuorokautta löytää seuraava, vuorokausi sitä seuraava ja siitä ketsuppipullo sitten aukesi.

- Onko mahdollista että tässä nationalistisessa ringissä olisi vielä muita jäseniä? Joita emme ole vielä löytäneet.

- Henkilö aluepäällikkö. Se on mahdollista mutta ei todennäköistä. Viimeiseen kolmeen päivään ei ole tullut enää uusia havaintoja. Ja kyseinen porukka käyttää itsestään NewTor-verkossa nimitystä Ryhmä Rämä ja siinä ryhmässä on vain kaksitoista jäsentä.

- No niin… jatkamme näillä tiedoilla. Tämän Ryhmä Rämän jäseniä on kaikkiaan seitsemällä paikkakunnalla. Olen jo antanut tarvittavat määräykset. Fedpolin järjestyspoliisit iskevät kohteisiin ensi yönä kello kolme. Ja ylikomisario Kreeselä.

- Henkilö aluejohtaja.

- Olette tehneet loistavaa työtä. Tämä ei jää huomaamatta eikä muistamatta.

- Kiitän, henkilö aluejohtaja.



Seuraava yö, Naakkamo, Jaakko Loposen yksiö


Jaakko havahtui unestaan. Mitäs… hetkonen, täällähän on valot päällä. Kyllä hän ne sammutti mennessään nukkumaan. Mitä vittua? Hän nosti päänsä tyynystään ja näki neljä konepistooleilla varustautunutta naamioitunutta poliisia. Unentokkurainen Jaakko hermostui, nousi sängyssään istuma-asuntoon ja huusi:

- Keitä te olette ja mitä vittua te täällä teette?

Se oli virhe. Yksi poliiseista otti vyöltään metallisen, noin parikymmensenttisen putken, osoitti Jaakkoa ja painoi nappia. Jaakko oli kuullut muilta ihmisiltä että poliisilla oli käytössään ase nimeltä vääristin ja nyt hän tutustui siihen itse. Häneltä katosi käsitys ajasta, paikasta ja lopulta omasta minuudesta pudottaen hänet jonkunlaiseen pohjattomaan olemattomuuden kauhunkuiluun, mutta ei kuitenkaan armahtavaan tajuttomuuteen. Hän tajusi joka hetken, eikä kauhun pudotus tuntunut loppuvan koskaan.

Tosiasiassa aikaa oli kulunut vain muutama sekunti ja kun poliisi lakkasi painamasta nappia Jaakko palasi välittömästi todellisuuteen. Todellisuus kertoi hänelle poliisin suulla:

- Liittovaltiokansalainen Jaakko Loponen. Olemme saaneet tietoomme että te olette nationalistisen viha-ajatteluryhmän jäsen. Olette pidätetty. Pukekaa päällenne ja tulkaa mukaanne. Mikäli vastustatte, tulemme käyttämään kaikkea käytettävissämme olevaa voimaa.

Jaakko ihmetteli itsekseen. Miten helvetissä ne olivat saaneet selville? Ei kai Ryhmä Rämässä ollut myyrää?

Joka tapauksessa Jaakko tiesi liittovaltion ja sen toimintatavat. Ja hän ymmärsi, että hänen kohdallaan kaikki oli lopussa.



Radanvarsikaupunki, Fedpolin suojelu- ja turvallisuuskomitean hermoelektroninen valvontaosasto


Ylikomisario Irma Kreeselä ja ylikonstaapeli Uolevi Liisterö istuivat Kreeselän toimistossa tyytyväisinä. Media hehkutti parhaillaan nationalistisen viha-ajattelijaryhmän pidätystä ja ylisti maasta taivaaseen Fedpolin tehokkuutta. Irma kiitti Liisteröä:

- Sinulla on suuri osuus tässä. Voit olla ylpeä itsestäsi.

- Joo, mutta Siru ja keskustietokonehan tässä sen varsinaisen työn tekivät. Minun osuus oli vain laitella valmiit palaset paikalleen. Joka tapauksessa on selvää että tuo porukka tulee saamaan pitkät tuomiot.

Irma hymyili hiljakseen ja sanoi sitten:

- Itse asiassa ne eivät tule tutkintavankeutensa lisäksi istumaan vankilassa päivääkään. Ne siirretään suoraan lataamoon josta ne eivät pääse kuin jalat edellä.

Euroopan Liittovaltion tautiluokitukseen oli muutama vuosi aikaisemmin lisätty breivikiläis-nationalistinen vihasyndrooma joka laskettiin skitsofrenian yhdeksi alalajiksi. Oli tosin käynyt ilmi että psykiatrit eivät hyväksyneet kyseistä – selkeän poliittista – syndroomaa ollenkaan vedoten lääkärin etiikkaan mutta liittovaltio ratkaisi asian yksinkertaisesti ja lisäkoulutti suuren määrän asialle suopeita psykologeja psykiatreiksi. Tässä tapauksessa lisäkoulutus tarkoitti lähinnä poliittista koulutusta.

Kuultuaan, mitä Irma oli sanonut pidätettyjen tulevaisuudesta muuttui Liisterön ilme vakavaksi:

- Niin… on tästä puhuttu ennenkin. Poliisityössä ja oikeuslaitoksen työssä minulla ei ole arvosteltavaa. Vaikka se olisi karuakin. Joskus raakaakin. Mutta tuo on kyllä… totanoin…

- Totanoin puoskarointia? No totta helvetissä se on sitä. Mutta ainakin se on tehokasta. Jos ihminen saa vankeustuomion, niin hän sentään tietää pääsevänsä joskus linnasta pois. Mutta tieto siitä, että hän hourailee zombieksi lääkittynä koko loppuikänsä on huomattavasti vankilaa tehokkaampi pelote. Sinun tulee muistaa, että poliisin tehtävä on ennaltaehkäistä rikoksia. Ja meidän osastollamme me ehkäisemme nimenomaan ajatusrikoksia. Tiedätkös, tuon sirun pystyisi virittämään sellaiseksi että se saa aikaan aivoinfarktin. Mutta eihän sellaisesta olisi mitään hyötyä. Parempi saada ajatusrikollinen kiinni, julkisesti ja loppuiän piinaan. Se pistää sen seuraavan ajatusrikollisen miettimään kaksikin kertaa että oliskos sittenkin viisaampaa pitää turpa kiinni.

Irma kohensi asentoaan tuolillaan ja jatkoi:

- Oletkos Uolevi koskaan nähnyt elokuvaa ”Platoon”?

- Jaa… en… en muista kuulleenikaan.

- Se on tehty kauan aikaa sitten. Amerikkalainen elokuva. Kertoo Vietnamin sodasta. Siinä muuan kersantti Barnes sanoo yhden lauseen, joka on yksi oman elämäni tunnuslauseista. Eli ”if the machine breaks down, we break down”. Uolevi, me olemme osa konetta. Konetta, joka ei saa hellittää otettaan. Muuten meille käy kuin Neuvostoliitolle. Se pehmeni, salli arvostelun ja kuoli. If the machine breaks down, we break down. Ja siksi sinunkaan ei kannata mutista poliittisista mielenterveysdiagnooseista. Ne suojelevat konetta. Ja sen myötä minua ja sinua. Mahdolliset viattomat uhrit ovat hyväksyttävää järjestelmän kitkaa. Totta kai niitäkin tulee. Ne täytyy vain hyväksyä.

Ymmärrän, totesi Liisterö ja poistui omiin tehtäviinsä. Näinköhän ymmärrät, tuumi Irma. Tuo Liisterö oli ihan kelpo tutkija ja mukava mies muutenkin mutta aivan liian pehmeä edetäkseen koskaan varsinaisiin johtotehtäviin. Luonnollisesti hänelle tästä menestyksestä tipahtaisi Liittovaltion Sinilipun Kunniamerkki. Mutta ei sitten muuta. Sillä johtotehtäviin vaadittiin poliisintyön osaamisen lisäksi ehdotonta ideologista luotettavuutta ja tietynlaista armotonta mielenlaatua.

Ja sitä ylikomisario Irma Kreeselältä löytyi. Jopa niin paljon että hän oli työnsä vuoksi katkaissut suhteensa vanhempiinsa. Vanhemmat olivat pyörittäneet koko ikänsä parinkymmenen hengen pienyritystä ja olivat saaneet sen pysymään pystyssä siitäkin huolimatta että PK-yritysten asema oli tietoisesti tehty äärimmäisen hankalaksi. Irman valinta anarkistisesta AMK-koulutuksesta oli ollut vanhemmille vaikeaa sulattaa. Yhtä vaikeaa kuin Irman uranvalinta Fedpolissa jonka he mielsivät – eikä syyttä – pelkäksi poliittiseksi valvontapoliisiksi.

Irma ei ollut pitänyt yhteyttä vanhempiinsa pariin vuoteen. Kun hän oli tavannut vanhempansa viimeisen kerran oli hänen isänsä kysynyt:

- Tiedätkö Irma, mihin kaikkeen tuo palvelemasi järjestelmä on valmis säilyttääkseen valtansa?

Irma oli vastannut hieman ihmetellen:

- Tyhmä kysymys. Totta kai tiedän. Se on valmis kaikkeen mitä tarvitaan. Niin kuin olen minäkin.

Kun Irma oli tehnyt lähtöään vanhempiensa luota oli hänen äitinsä vielä sanonut:

- Tuo sinun järjestelmäsi on päätynyt siihen tilaan että siinä hullut laittavat tervejärkiset selliin ja diagnosoivat ne hulluiksi.

Toimistossaan istuessaan Irma tuumi että epäilemättä äiti oli ollut oikeassa. Mutta ei sillä ollut mitään merkitystä. Sillä Irmalla oli vyöllään virkapistooli ja taskussaan sen sellin avain.

Sillä, ja vain sillä oli merkitystä.



Kiitokset inspiraatiosta kommentoijille Taisteluvälineupseeri, Vittuuntunut NettoVeronmaksaja ja joppos123.

33 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Tähän dystopiaan ei enää keksi kuin kaksi pelastusvaihtoehtoa:

joko Suomesta tehdään Islamilaisen kalifaatin Suomen provinssi, al-Khilafah al-islamiyya al-Wilyatat al-Finlandi (tai jotenkin noin, en osaa arabiaa)
tai Venäjä valtaa maamme.
Pikku hiljalleen vihreiden miesten kautta.

Jälkimmäiset antaisivat meidän, siis eloonjättämiensä meidän sentään juoda vodkaa.

Toisin kuin nuo kalifaatin tyypit.

En halua kotiini, kotimaahani enkä isäni perintömaahan kumpiakaan.

WhiteHunter kirjoitti...

Tämän tarinan minä lasken jo kauhukirjallisuuden piikkiin.
Toki, emme voi tietää, tallettuuko kaikki teksti käyttöjärjestelmän tekijän palvelimelle. Tämäkin tieto että kirjoitan kommentin.
Valvonta yhteiskunta tulee, se on kuin syksyinen myrsky. Näet sen taivaanrannassa tulevan ja tunnet painostavuuden.

Hyvää työviikkoa kaikille, muistakaa että yhteiskunnan pohjaton kassa tarvitsee teidänkin panostanne.
Ei ole muuten rahaa jakaa hienoihin vihervasemmistolaisten utopioihin.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Saas nähdä, kauanko menee että ne todella alkavat siruttaa meitä. Tuon kirjoituksen mukainen harmoston luku taitaa vielä olla vauva-asteella, mutta ehkä muutamassa kymmenessä vuodessa tulee Siru v.3.8 joka siihen kykenee. Siihen mennessä lähes koko kansa onkin sitten jo sirutettu ja tarvitaan vain pakollinen sirujen päivitys...

Anonyymi kirjoitti...

Hengästyttävää tarinaniskentää, jonka vain harva taitaa! Samalla aika pelottavaa, mutta joskus voi olla tyytyväinen siitä, että elämää on enemmän takana kuin edessä.

Hauska sattuma oli se, että aloin lukea tätä blogia juuri kun olin lopettanut ruokailun. Lautasella oli itse tehtyä lihamakaronilaatikkoa, jonka pöytään laittaessani sanoin ukkokullalle, että palataanpa arkeen viikonlopun jälkeen. Näin ne ajat voivat muuttua, arkiruoasta juhlaruoaksi. Tässäkään asiassa se muutos ei ole parempaan päin.

Mitä tulee näihin siruihin, niin mielestäni poliisi voisi siruttaa vähintään kielteisen turvapaikkapäätöksen saajat. Haagassa tapahtunut viiden ihmisen puukottamisen selvittäminen on niin salamyhkäistä, että panee hälytyskellot soimaan. Tyyppiä ei haluta edes etsintäkuuluttaa eikä antaa tuntomerkkejä, vaikka voi poliisin mukaan olla ihan missä päin Suomea hyvänsä. Eihän ne vapautetut sarjamurhaajatkaan ole koskaan vaarallisia, vaikka vankeinhoidon psykologit ovat heidät sellaisiksi todenneet. Lähestyvät vaalitko panevat tietoa panttaamaan vai mistä taas on kyse?

Hyvää alkanutta viikkoa kuitenkin! Oma kotipaikkakuntani oli viikonloppuna mediassa hyvin edustettuna ja täytyy tunnustaa, että mäkihyppylegendan viimeisen matkan seuraaminen ei sujunut ilman nenäliinoja.

Rouva Ano

Lemminkäinen kirjoitti...

Ei hätää, ryhmä AImo pelasti tilanteen. Ryhmä AImo oli kehitellyt omia algoritmejaan jo vuosikausia ja yhdessä japanilaisen tutkijaryhmän Himoka Onakan kanssa (Himoka Onaka kehitteli seksivempeleitä joka käyttöön) he olivat kehittäneet suorastaan pirullisen (nanotekniikkaa apuna käyttäen) vempeleen, mikä aktivoi aivojen seksuaalisuuteen liittyvän alueen ja kun alue oli aktivoitu, niin sitä ei voinut enää sulkea. Ryhmä AImo oli totaalisen kyrsiintynyt kansan viholliseen "Sananvapaus Seis" ja vihollinen SS oli ryhmä AImon tärkein maalitaulu. Ryhmä AImo jakoi uusia seksivempeleitä kuin joulupukki lahjoja SS-viholliselle ja ei mennyt kuin 6 kuukautta kun lahjat olivat tehneet tehtävänsä. Suomeen oli pakko perustaa uusi hoitolaitos "IPJ ym." Irmapekkajohannat ynnä muut nimittäin runkkasivat koko ajan kun he olivat valveilla ja tämä herätti hilpeyden keralla myös närästystä kansassa ja irmapekkajohannat ynnä muut kerättiin talteen yhteiskunnan toimesta. Pääkaupunkiseudulla hoitopaikat jouduttiin äänieristämään, koska eläintarhaa hakevat turistit luulivat olevansa eläintarhan lähellä, johtuen runkkaavista ja mölyävistä potilaista. Sen pituinen se.

MikkoK kirjoitti...

Irma Gresen inkarnaatio ja Tuomiojan kunniaksi nimetty fiktiivinen(?) laki mahtuvat siis jo saman yhteiskuntakokeilun raamiin. Nehän sopivatkin yhteen kuin neste ja tuli - olettaen, että neste on bensiiniä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, WhiteHunterille, Yhel Turkkulaasel, Rouva Anolle, Lemminkäiselle ja MikkoK:lle & kiitos kommenteistanne. Tämähän oli näitä ajatusharjoituksia aiheesta ”mihin totalitaarinen järjestelmä on valmis turvatakseen valtansa”.

Qroquius Kad: Tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa mutta en näe siellä tällä hetkellä ollenkaan hyviä vaihtoehtoja.

WhiteHunter: Vähän sillä mielialalla tämä tuli naputeltua. Jatkuvasti lisäntyvä valvonta pelottaa. Ja juu, ahkerasti töihin. Utopistit tarvitsevat aina vain lisää rahaa unelmiensa ylläpitämiseen.

Yksi Turkkulaanen: Vaikea sanoa. Toisaalta kehitys on nopeaa. Jos vuonnas 1995 oltaisi jätkille sanottu että vuonna 2019 kaikki kulkevat tietokone perstaskussa niin eihän sitä olis kukaan uskonut.

Rouva Ano: Kiitokset. Ja sama mulla. Puoliväli on ylitetty jo aikaa sitten. Siitä puukotushommasta ei tietysti voi varmaksi sanoa mutta kyllähän se haiskahtaa. Epäilty on tiedossa, rikos on vakava mutta poliisi ei kerro mitään.

Lemminkäinen: Piru vie, tuon kun saisi elokuvaksi…

MikkoK: Monikultturismin liekkiähän sammutetaan virallisen kaavan mukaan bensiinillä.

LW kirjoitti...

Mielenkiintoinen juttu, mutta tuollainen siru on tietty puhdasta scifiä. Juuri nyt teknisesti kehittynein härveli aivojen skannaamiseen taitaa vieläkin olla iso ja tolkuttoman kallis funktionaalinen magneettiresonanssikuvaaja, joka ei edes tuota tarpeeksi yksityiskohtaista eikä etenkään nopeasti päivittyvää dataa tuollaisiin tarkoituksiin. Ja vaikka tuottaisi, se pitäisi vielä onnistua kääntämään takaisin visuaaliseksi informaatioksi, eikä kukaan taida tietää, miten sellainen tapahtuisi. En sano tuota mahdottomaksi, mutta se on radikaalisti vaikeampi juttu kuin kehitys jostain Commodore 64:sta iPhoneen. Meinaan, transistorit, ohjelmointikielet yms. perusjutut olivat siinä vaiheessa kuitenkin jo olemassa, ja niitä piti vain parannella.

Mitä ei niin kaukaisen tulevaisuuden poliisivaltio voisi kuitenkin tehdä sirulla? Maksuliikenteen seuraaminen on tietty selvä juttu, kuten myös GPS-paikannin. Siru voisi varmaan mitata myös fysiologisia reaktioita, joita systeemi sitten automaattisesti vertailisi siihen, mitä ympärillä tapahtuu. Jos stressi iskee poliisiauton ajaessa ohi, tai syke nousee ja lihakset kiristyvät suvaitsevaisen valistajaryhmän saapuessa paikalle, niin eikun rekisteriin merkintä. Tätä verrataan sitten kokonaiskuvaan. Kas kummaa... Vihastressiä kokeva ei seuraa juuri YLE:ä, ja jostain syystä hän klikkaa joka aamu pöntöllä istuessaan suositellun vähimmäismäärän likejä oikeaoppiselle aineistolle sosiaalisessa mediassa, eikä myöhemmin päivällä yhtään. Poikkeuksellisen suuri osa rahoista kuluu vaihtokaupassa ja Pimeillä Mailla suosittuihin tavaroihin. Kaveripiirin kansalaispisteet (Kiinan social creditin malliin) ovat keskivertoa alhaisemmat. Ja niin edelleen. Pieniä omituisuuksia on niin paljon, että päivystävä ajatuspoliisi avaa tutkinnan.

Paria viikkoa myöhemmin epäilty on pidätetty ja hänelle näytetään kuvakaappauksia nationalistisesta verkkovihasta. Yksi temppu, joka periaatteessa onnistuu jo nyt (en vain tiedä kuinka luotettavasti), on erottaa toisistaan näköaivokuoren reaktiot tuttuun ja tuntemattomaan materiaaliin. Kuinka ollakaan, tutulta näyttää, ja henkilöoletetulla on vielä erittäin vahva vaste Räpä Sorsa -blogiin. Ahmed kuulustelusta jatkaakin siitä.

Ja mitä siihen lääkärin etiikkaan tulee, niin koska Aktion T4:ään, Yksikkö 731:een ja niihin neukkujen mielisairaaloihin löytyi sopivia tapauksia, eiköhän niitä löytyisi Suomestakin. Kunnon palkankorotus ja tieto siitä, että nomenklatuuran yksityisasioita ei ajatuspoliisi tuosta vain ala kaivella, niin halukkaita lääkäreitä saisi ajaa kepillä kauemmaksi.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Päivän kysymys:
Mitä yhteistä on joukkoraiskaavalla somalilla ja varastavalla piispalla?

Vastaus:
Molemmat saavat tuomioihinsa 'julkisuus'-vähennyksen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e05f8c2a-5cb3-4bfd-a2e3-5f5532bf15bd

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015062319918100

Jaska J kirjoitti...

Haagan puukottaja on nyt tiedossa arabi taas ollut asialla. Nimi ja kuva kansalainen- sivuilla.

Anonyymi kirjoitti...

Tulevaisuus joka on ilonamme jo 2030-35.

Ellei sitä ennen iskevä jääkausi aiheuta muutakin kuin kansalaisten paleltumista hengiltä;
Nimittäin miettikääs jos IPCC yms tahot ovat sellaisesta tietoisia mutta näkevät, että paras rahastaa nyt väittämällä päinvastaista ja sitten suksia kuuseen kun pakkanen paukkuu jo heinäkuussa..?


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Kait tulevaisuudessa ihmiset tullaan siruttamaan "turvallisuuden" vuoksi? Josta ei ole kuin lyhyt askel orwellimaiseen kontrolliyhteiskuntaan. Kunhan teknologia kehittyy vuosikymmenten saatossa (ellei ihmiskunta ole sotinut itseänsä takaisin kivikaudelle), niin sille sirulle voidaan tehdä vaikka mitä, vaikkapa asentaa valvontakoneiston hyväksymiä päivityksiä ja kontrollointimekanismeja, kuten Ykä jo jutussaan hyvin toi esille. Etteivät vaan ihmiset ala kyseenalaistamaan heidän touhujansa. No, se jää nähtäväksi mitä tulevaisuus tuo tullessansa...

Kun tuosta makaroonilaatikosta tuli puhe, niin pitääkin joskus kokeilla tätä reseptiä.

@Rouva Ano, joo se Haagan tapauksen tekijä osoittautui sitten "kunniakansalaiseksi". Poliisin ja valtamedian tiedotteita pitää nykyään lukea silleen rivien välistä ja jos tekijän etnisyys/ihonväri (jotka ovat muuten hyviä tuntomerkkejä) jätetään mainitsematta, niin voi olla lähes satavarma, että epäilty tekijä tulee "kunniakulttuurista". Sivulla 4 on sitten linkki uutiseen jossa on julkaistu epäillyn kuva ja nimi. Kas kummaa kun meikäläisen "mamu-tutka" piippasi aika vahvasti kun luin tuosta tapauksesta ensimmäisen kerran, eikä se näköjään ollut kauheasti hakoteillä.

Mistä mies sitten löytyykään ja aiheuttaako hän epätoivoisessa tilanteessaan lisää uhreja? Se jää nähtäväksi, tiedä häntä vaikka olisi jo karistanut Suomen tomut jaloistansa. Niin, nythän tämä veijari voisi väärennetyin paperein hakea turvapaikkaa vaikkapa Ruotsista tai Saksasta. Nyyh, olen vainon uhri kotimaassani...


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys LW:lle, Vittuuntunelle NettoVeronmaksajalle, Jaska J:lle, Taisteluvälineupseerille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

LW: Kyseinen siru on tietenkin vielä puhdasta scifiä. Tämä kirjoitus oli scifi-kirjoitus. Mutta nuo huomiosi olivat kyllä erittäin hyviä.

VNV: Hyvin todettu. Ja oma evlutkirkkommenhan kumartaa islamin edessä.

Jaska J. Ei ollut millään muotoa yllätys.

Tvälups: Ilmastonmuutos on pirunmoinen bisnes. En minä osaa muuta sanoa.

Soomepois: Tekniikka kehittyy. Valvonta kehittyy. Jotkut hyväksyvät sen. Minä en. Ja sen puukottajan henkilöllisyyden olisi poliisi voinut antaa julki samantien. Minkähän takia ei antanut? Pottunokan henkilöllisyys olisi annettu julki saman tien.

Anonyymi kirjoitti...

Suositeltavaa katseltavaa:

Aaron Russo
https://www.youtube.com/watch?v=O6ayb02bwp0
https://www.youtube.com/watch?v=N3NA17CCboA

Rosa Koire
https://www.youtube.com/watch?v=Zpw7Zhu3KiI
https://www.youtube.com/watch?v=7ykELwj1Ta8


Jokaisen on itse päätettävä uskooko vaiko eikö sekä kuinka paljon uskoo tai on uskomatta mutta jokaisen velvollisuus on itse ottaa näistä asioista selkoa.


-Tvälups-


Jk liberaalimedian suosikkipoju Justin Trudeau kylpee skandaalissa Kanadassa. Eipä ole sanaakaan tästä osunut silmiini omasta -alati objektiivisesta ja luotettavasta mediastamme- ?
https://www.youtube.com/watch?v=Cjq1ccXV6hE



Becker kirjoitti...

Hyytävä tarina, mutta ei varsinaista dystopiaa, sillä siinä on selvä tulevaisuudenkuva esillä. Tuo siru on jo olemassa, ja sen kehittely jatkuu. Kokeiluversioon on jo ilmoittautunut lukuisasti halukkaita. Ja ovat jo haltioissaan sen tuomien mahdollisuuksien myötä. Ei käteista, ei pankkikorttia, ei henkilöpapereita, ei avaimia, ei yksityisyyttä - so what! Se voidaan tulevaisuudessa asentaa niin että sen poistaminen on vaikeata jos ei peräti mahdotonta. Jos et ota sirua ei sinulla ole identiteettiä, joten se istutetaan sinuun jo synnytyslaitoksella.

Ja varmaan tässäkin asiassa kontrollikiimaiset suomalaiset viranomaiset ja Bryssselin perseilijät haluavat olla maailman kärkimaita, edistyksen airueita.

Tässä hommassa on vielä leikki kaukana.

Anonyymi kirjoitti...

Käykääpä lukemassa Pravdasta
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006023600.html
Tulevien eu-vaalien pelko saa EU- eliitin yrittämään nopeutettua dystopiaa.
Uskomatonta ylimielisyyttä Gallian-kukolta.
Jätkä meinaa perustaa joka maahan kyttäysviraston hiljentämään kansalaiset.
Dystopia on täällä jo!

Voi Aikoja Voi Tapoja

Anonyymi kirjoitti...

Kiinan sosiaalisista pisteistä yms
https://www.youtube.com/watch?v=HB5taI6s_Bo


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Aamun uutispommista vastaa, ei suinkaan Jabba the Hut "en osallistu"-ilmoituksellaan, vaan Pauli Vahtera "Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa" -juttusarjallaan!

Enemmän kuin puolustusbudjettimme!

"Maahanmuutto on rikkaus" (jota pikavipein kustannetaan...)


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Eilen oli lehdessä uutinen, jossa pariskunta oli säilyttänyt toista kuolleena syntyneestä kaksosvauvasta ensin pakastimessa ja sitten haudannut kotipihaansa. Jutun lopussa kerrottiin, että tekijät ovat kantasuomalaisia. Onhan se nyt tärkeää saada suomalaisuus mainittua tällaisessa jutussa, joka itsessään voi olla melkoinen tragedia, mutta kahden aikuisen ja kolmen lapsen puukottan kansalaisuutta ja pärstäkuvaa pitää varjella julkisuudelta viimeiseen asti ja jopa hankaloittaa kiinnisaamista. Näin tämä median ja poliisin yhteistyö toimii nykypäivän Suomessa. Jäljet johtavat kaiketi sille kuuluisalle sylttytehtaalle.

Rouva Ano

Unknown kirjoitti...

Ei sirulle..mutta tarkkana pitää olla yksityisyyden sekä lain ja astu
Asetusten suhteen..taistelu on alkanut jo vuosia sitten kun Lipponen totesi että v.95 vietiin Suomi Eu.hun kusettamalla...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Beckerille, Voi Ajoille Voi Tavoille, Rouva Anolle ja Unknownille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Kiitos linkeistä. Nuo Vahteran esittämät lukemat kyllä pysäyttävät purkan. Muilta paitsi hallintokoneistolla joka jauhaa sitä vanhaan malliin.

Becker: Tarinan tekniikkaahan ei ole mutta sitä kohti ollaan tietysti menossa. Yksi asia joka vie kohti tuota kehitystä on tuo ihmisten älykännykkäriippuvuus. Ja suomalaiset viranomaiset – niin kuin totesit – eivät kyseenalaista kehitystä mitenkään.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Olipa muuten melkoinen pläjäys federalistista propagandaa.

Rouva Ano: Tuo on erittäin kuvaava esimerkki nykymaailman tilasta.

Unknown: Jep. EU myytiin ihmisille pelkkänä kauppaliittona. Mistään liittovaltiosta ei ollut mitään puhetta.

Joppos123 kirjoitti...

Se mitä Becker joa aiemmin kirjoitti pitää aika hyvin paikkaansa. Tuohon kun lisätään tekoäly, niin ollaankin jo todella jännän äärellä. Tutkimuksessa ollaan jos siirrytty vaiheeseen missä tekoälyä ei tutkita vaan mitä sillä voudaan tehdä.
Ei ihmiseen istutettavat sirut ole enää tieteiskirjallisuutta, enemmänkin huolestuttaa se mitä "oheistoimintoja" niihin voidaan ohjelmoida.
Elämä ilman käteistä varmaan ihan fantsua mutta itse vanhan liiton miehenä kannan aina myös sopivan summan käteistä mukanani.
Samasta syystä kartan "naamakirjaa" tvitteriä ja kaikkea sellaista mihin jaan itsestäni tietoa minkä käytöstä ei ole loppupelissä mitään käryä.
Voi hyvinkin olla ihan lähitulevaisuudessa mahdollista, että "sirun" istuttamista vastasyntyneisiin perustellaan kaikella hienolla ja edistyksellisellä mutta tavoite lienee jotain ihan muuta.
Meihin vanhoihin jääriin tuskin kannattaa edes yrittää tunkea moisia härveleitä, jos nyt suoliin asti eivät lykkää niin helppohan sellainen perkele on kaivaa ulos ihan kotikonstein.

vieras kirjoitti...

No niin nyt pääsään Jabbasta eroon. Uuvattien kannatus pienee entisestään olemattomiin.

Muutamat aiemmat puoluekokoukset joissa Jabba jatkoi, olivat taaksepäin mentynä 2015, 2013, 2011 ja 2009. Hommalla joku sanoi että Jussin olisi pitänyt tavoitella persujen puheenjohtajuutta viimeistään 2015 puoluekokouksessa ja samalla asettua ehdolle vaaleihin. Hänen mielestä se olisi tuonut pöhinää ja nostanut persujen vaalikannatusta. Jos Jussi olisi valittu, ketkä olisivat lähteneet nuivat vai Jabba ja hänen peesaajat? Riippuu siitäkin keitä oli puoluehallituksessa, puolueneuvostossa ja puoluevaltuuskunnassa.

Tätä ajatusta kun jatkaa niin päättyvä vaalikausi olisi mennyt siinä kun olisi savustanut jabbalaiset pois puoluekoneistosta, piireistä ja paikallisyhdistyksistä. Oppositiopuolueena jussipersut olisi voinut keskittyä tuohon kaikessa rauhassa. Nyt Jussilla on ollut vasta alle kaksi vuotta puheenjohtajuutta ja piireissä ja paikallisyhdistyksissä on vielä uuvatteja. Vaalit tulee siinä mielessä auttamattomasti turhan aikaisin. Toivottavasti Teemu Torssonen valitaan pouluesihteeriksi ja hän siivoaa kentän. Puheenjohtajisto on päivänpolitiikassa sen verran kiinni joten puoluekoneisto on siksi puoluesihteerin heiniä.

Kun jälkeenpäin miettii niin Jabba olisi pitänyt haastaa ekan kerran tosissaan 2009 puoluekokouksessa. Siis kostona siitä kun ei laittanut Jussia eurovaaliehdokkaksi.

Tai sitten 2011 vaalien jälkeen kun Jussin lisäksi eduskuntaan saatiin muitakin nuivia. Heti vaalien jälkeen konsensusmedia kauhisteli vaalitulosta ja haaveili siitä alkaen persujen hajoamiesta. Ehkä persupuole olisi kannattanut jakaa jabbalaisiin ja nuiviin, jolloin kumpikin olisi saanut mennä menojaan. Se vaan kumpi olisi potkaissu kumman pois. Jabba ei ihan helpolla tuossa vaiheessa potkaissut ryhmästä pois just siksi kun rahaa olisi mennyt mukana. Tällöin nuivat olisivat voineet lähteä itse pois rahojen kanssa. Tässä vaiheessa kumpikin olisi saanut puoluetukea koska loikkarit sai ne mukaansa.

2013 menenssä oli selvinnyt että Jabballe kelpasi nuivien äänet mutta hän ei antanut mitään vastalahjaa. Vaalikautta 2011-2015 leimasi Soinin esittämät jatkuvat irtisanoutumiset, harjaamiset ja ojennukset. Jälkeenpäin katsottuna hän teki näin kun halusi päästä konsensuspuolueiden ja konsensusmedian suosioon, perimmäisenä tavoitteenaan hillotolppa, eli ministerinsalkku ja sitten palkkiovirka. Luulisi että tämä jatkuva irtisanoutuminen ja harjaus olisi tuonut esiin haastajia, koska sisäinen riitely julkisuudessa laski puolueen kannatusta. Pyrkikö Jabba jo tuolloin siihen, että palauttaisi puolueen johonkin 5-10 prosentin väliin? Jabba tykkäsi olla pienpuolueessa jossa kaikki ovat kavereita ja tuntevat toisensa. Isossa puolueessa tuo ei onnistunut.

Mikäli Jussi olisi voittanut 2013, niin Jabballe olisi voitu tehdä tarjous josta ei voi kieltäytyä. Siis eurovaaliehdokkuus ja varma euroedustajan paikka 2014 vaalissa. Siitä sitten seuraavalle hillotolpalle kuten vapaaksi tulevalle suurlähettilään paikalle. Pääasia että pysyy pois politiikasta. Soinin koko poliittisen uran ainoa tavoite on ollut päästä hillotolpille. Olisko nuivat voineet lahjoa Soinin hillotolpalla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos123:lle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

joppos123: Olen pitkälti samaa mieltä ja tulevaisuus ei näytä hyvältä.

vieras: Näin nyt kuitenkin kävi niin kuin kävi ja tämän mukaan täytyy elää ja jatkaa. Selvää tietysti on että uuvatit häipyvät seuraavissa vaaleissa historian hämärään minne ne tietysti kuuluvatkin.

Tiukka-meno kirjoitti...

Hitto ku muistas, trilogia jonka luin nuorena(-80 luvulla). Siinä alienit teki kapituksen eli päähän hermoverkko ja sit oltiin niin kilttiä että. Onneks meillä on tää mokutus et paree olla kiltisti..TAI!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tiukka-meno. Sehän oli ”Tripodien aika”. Luin sen aikanaan itsekin.

vieras kirjoitti...

Tässä olisi sopiva 100-prosenttinen persuhallitus. Valintoihin vaikutti valiokuntakokemus sekä toimiminen toimialan parissa. Pari häiskää on otettu eduskunnan ulkopuolelta ja yksi on todennäköisesti sitoutumaton. Vaatii ainakin 101 edustajaa joten täyttä unelmointia tää on mutta saa nuiva unelmoida nuivasti.

Pääministeri: Jussi Halla-aho
Valtiovarainministeri: Juhani Huopainen
Ulkoministeri: Arto Luukkanen
Sisäministeri: Ville Tavio
Oikeusministeri: Leena Meri
Puolustusministeri: Mikko Taavitsainen
Elinkeinoministeri: Ville Vähämäki
Liikenne- ja viestintäministeri: Jani Mäkelä
Opetusministeri: Jukka Hankamäki
Sosiaali- ja terveysministeri: Juho Eerola
Maatalous- ja luonnonvaraministeri: Teuvo Hakkarainen
Peruspalveluministeri: Arja Juvonen
Alue- ja hallintoministeri: Toimi Kankaanniemi
Ulkomaankauppaministeri: Laura Huhtasaari
Kulttuuri- ja urheiluministeri: Henry Laasanen
Työministeri: Sami Savio

Eduskuntaryhmästä hieman:

puheenjohtaja: Olli Immonen
1. varapuheenjohtaja: Riikka Purra
2. varapuheenjohtaja: Vilhelm Junnila

Eduskunnan puhemies: Juha Mäenpää

vieras kirjoitti...

Ykän blogissa on aiemmin mainittu Amerikan perustuslain toinen lisäys ja että se tarvis kopioida tänne käytännössä sellaisenaan. Siis oikeus omistaa ja kantaa asetta. Mielestän sen lisäksi tarvis kopioida perustuslain ensimmäinen lisäys, joka takaa mielipiteen ilmaisun vapauden.

Jostain syystä ensimmäisestä lisäyksestä ei puhuta niin paljon kuin toisesta, vaikka kumpikin on yhtä tärkeitä. Ensimmäinen lisäys olisi heikompi ilman toista lisäystä. Sen ansiosta mielipiteen ilmaisun vapautta voi puolustaa voimakeinoin.

Nyt jotain muuta. Onko Ykä huomannut kun kissa menee pulkkamäkeä alas?

https://www.youtube.com/watch?v=YoVO0Qx9SWk

https://www.youtube.com/watch?v=c_TIodvTNFc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Toki tämmöisiä saa unelmoida ja onhan tilanne sellainen että mikään ei muutu ennen kuin tuontyyppinen hallitus olisi kasassa. Ja huomiosi ensimmäisestä lisäyksestä pitää paikkansa. Noita kissojen pulkkavideoita olen nähnyt minäkin ja ne näyttävät tosiaan tykkäävän touhusta.

vieras kirjoitti...

Hankamäki opetusministerinä ja Laasanen kulttuuriministerinä houkutti eniten. Taitaa olla suurin painajainen suvakeille ja feministeille. Kaksikko pistäisi opetuksen ja kulttuurin takaisin perusasioihin. Loppuisi pakkoruotsi, mokutus, naistutkimus, feminismi, sukupuolentutkimus, kehitysmaatutkimus, identiteettipolitiikka, akateeminen korruptio, suvakkitaiteilijoiden hankerahoitus, marxilainen tiedotusoppi, islamilainen teologia, nämä muutamat nyt ensin mainittuina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Kieltämättä tuo mainio kaksikko ministereinä olisi kutkuttava ajatus.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kuvitelma ihmiseen istutettavasta sirusta ei enää ole aivan uusi. Ensimmäisen kerran muistaakseni luin sellaisesta eräästä Eero Paloheimon 1980-luvulla kirjoittamasta kirjasta, jonka kolmesta pääosastosta jokainen päättyi tieteiskirjamaiseen tulevaisuusfiktioon. Niistä ensimmäinen oli otsikoitu: "Kapseloitu ihminen." Tuo otsikko viittasi siihen, että siru istutettaisiin eräiden lääkekapselien tavoin ihmisen ihon alle, mutta käsittääkseni se samalla viittasi ainakin epäsuorasti myös siihen, että sen koettiin rajoittavan vapautta samaan tapaan kuin tuossa Yrjöperskeleenkin kirjoituksessa.
Becker totesi: "Kokeiluversioon on jo ilmoittautunut lukuisasti halukkaita. Ja ovat jo haltioissaan sen tuomien mahdollisuuksien myötä. Ei käteista, ei pankkikorttia, ei henkilöpapereita, ei avaimia..."

Omasta puolestani sanoisin, että omasta puolestani en pitäisi noita luettelemiasi asioita edes epämukavina. Tai jos ne sellaisia jossakin määrin ovatkin, niin kyllä ne ovat aivan siedettävä, jopa halpa hinta yksityisyydestä, jonka tuollainen siru tuhoaisi.

Joppos 123 sanoi:
"Samasta syystä kartan "naamakirjaa" tvitteriä ja kaikkea sellaista mihin jaan itsestäni tietoa minkä käytöstä ei ole loppupelissä mitään käryä."

Kuten eräässä lehtijutussa äskettäin todettiin, varsin pieni osa Facebookin, Twitterin tai muiden sentapaisten käyttäjistä, varsinkaan nuorimmista, on edes ymmärtänyt, mitä varten ne ylipäänsä on perustettu.
Vaikka niiden käytöstä ei veloiteta, nekin ovat liikeyrityksiä. Ja mitä ne myyvät? Ennen kaikkea tietoja niiden käyttäjistä mainostajille, jotta nämä sitä tietoa hyväksi käyttäen voisivat saattaa kullekin näkyviin sellaisten tavaroiden mainoksia, joista tämän voisi päätellä olevan kiinnostunut.
Tietysti on mahdollista, että yhtä hyvin ne voivat myydä tietoja viranomaisillekin, jopa jonkinlaista mielipiteiden valvontaa varten. Tai elleivät vielä nyt niin teekään, niin kenties jo lähivuosina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Kaiken kaikkiaan hyviä huomioita.