tiistai 5. tammikuuta 2021

PÄÄMINISTERIN UNIMAAILMA

Suomessa on uutisoitu siitä – ei niin yllättävästä – asiasta että Suomessa on islamilaisperheitä joissa lapsille opetetaan radikaalia islamismia. Asia on tapetilla myös tietyn Al-Hol-jupakan myötä. Suojelupoliisi on myös ollut asiasta huolissaan. Vaan mitä toteaa asiasta valtamediamme jumalattaren asemaan nostama pääministeri Sanna Marin?

Lasten kasvamista jihadistisessa ympäristössä voidaan Marinin mukaan torjua esimerkiksi lastensuojeluun liittyvällä lainsäädännöllä.

– On tärkeätä, että viranomaiset (myös lastensuojelu) seuraavat tilannetta tarkasti ja tekevät viranomaispäätöksiä, joihin heillä on mahdollisuus.

Tää menee nyt vähän toistamiseksi mutta toistetaan koska viesti ei ohuissa yläpilvissä mene perille. Eli: suomalainen lastensuojelu on riisuttu niin kädettömäksi että se ei pärjää edes omien hankalien tapauksien kanssa. Vielä vähemmän se pärjää gangsterin uraa aloittelevan tuontitavaran kanssa. Ja kaikkein vähiten se pärjää valmiiksi aivopestyn tuontitavaran kanssa. Kaiken kaikkiaan suomalaiset lait ja viranomaiskäytännöt ovat suunniteltuja suomalaisille. Sitten kun ollaan tekemisissä porukan kanssa joka nakkaa sille paskat, ollaankin täysin sormi suussa.

Kysymysmerkin taakse jää, että

a) Marin tietää tämän, mutta menee lastensuojelun olemattoman selän taakse ja väittää hyvällä omallatunnolla että asia on hoidossa.

vai

b) Marin ei itse asiassa tiedä tätä sillä vasemmistolaisena hän uskoo että kun joku asia on siirretty virkakoneistolle niin asiahan on automaattisesti hoidossa. Koska asiasta on sellainen päätös.

Uutisessa kuitenkin puhutaan lastensuojelulain mahdollisesta muuttamisesta:

Marin kuitenkin myönsi, että lastensuojelulainsäädännön toimivuutta on tarpeen tarkastella vielä kokonaisuudessaan.

– Siltä osin, tarjoaako se riittävästi mahdollisuuksia viranomaisille puuttua erilaisiin tilanteisiin. Pitää katsoa, onko lainsäädännössä riittävästi keinoja varmistaa jokaisen lapsen oikeus hyvään elämään, ilman esimerkiksi tämänkaltaista propagandistista materiaalia, joka altistaa heidät myöhemmin elämässä erilaiselle käyttäytymiselle.

Ja tämähän on paskapuhetta. On aivan turha kuvitella, että lastensuojelulakia tiukennettaisiin islamilaisten takia. Sillä sehän tarkottaisi sen tunnustamista että on tehty alunperinkin järkyttävä virhe.

Ja kun utopiaa rakennetaan niin siinä ei tunneta virheitä. Ei ainakaan tunnusteta.

Kiitos Taisteluvälineupseerille vinkistä.


31 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sanna Marinin lähtölaskenta, ja toivottavasti samalla koko perseilevän demariporukan, on alkanut. Muu maailma hehkuttaa Suomen koronastrategiaa, kun parempi tilanne johtuu vähemmästä väkimäärästä, harvemmasta asutuksesta ja fiksummasta kansasta vs. kouluttamattomat maat ja ne, joissa on paljon tuontiporukkaa. Kuinka moni menee median halpaan, vanhukset?

Hesarissa oli tänään juttu, miten Sakslin ehdottaa hyväksikäytetylle lapselle hyvityksiä (harvinaista), jatkoin lukemista ja ajattelin, että tässä on koira haudattuna, pahemminkaan rääkätyt lapset eivät Suomessa ole hyvityksiä saaneet...tulihan se selitys lopusta sieltä, kiintiöpakolainen. MUTTA sen casen perusteella nyt kaikki vastaavanlaiset ja pahemmat nyt korvauksia hakemaan viitaten tähän kiintiöpakolaiscaseen! Vanhukset myös, sillä veikkaan sillä alueella olevan ihan yhtä pahoja, pahempia, henkisiä kokemuksia kuin lastensuojelussa.

QroquiusKad kirjoitti...

Oikea vastaus lienee, että Manna Sariini, tuo makea myrkky tietää oikein hyvin lastensuojelun toimintarajoitukset eli tosiasiallisen toimintakyvyn puutteen, muttei välitä paskaakaan.

Miksi hänen pitäisi? Ei asia koske häntä itseään millään tavalla, kuten ei koko Suomen tuhoaminen Brysselin sanelun tahtiin:
hän tekee uskollisesti mitä käsketään ja on ylpeä siitä. Kas, hän kun kokee istuvansa Päättävissä Pöydissä, tai ainakin uskottelee itselleen niin.

Kun Suomen kaduilla alkaa lentää rauta, veri ja paska, Manna tyttökavereineen singahtaa samantien johonkin turvalliseen maahan. Paskat muurahaissuomalaisista.

Hessu kirjoitti...

Hiljan MTV3 uutisoi, miten lastensuojelu ei voi estää, jos lapsi haluaa lähteä hatkaan. Vain poliisi voi estää, mutta poliisi ei ehdi. Edes kännykkää ei voi kerätä pois. Poliitikot vetäytyvät lastensuojelun selän taa, viime keväänä he vetäytyivät THL:n selän taa.

Toiset poliitikot taas vetäytyvät Supon tai poliisin selän taa. Ne seuraavat terroristeja 24/7/365. Tosin eikös Turun puukottajakin ollut Supon seurannassa? Kun seuraavan kerran puukko heiluu tai pommi pamahtaa, levitellään käsiä. Teimme parhaamme ja luotimme asiantuntijoihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Qroquius Kadille ja Hessulle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Minä kyllä puolestani – valitettavasti – uskon että kyseinen hallitus pysyy tukevasti vallassa seuraaviin eduskuntavaaleihin. Olisko sulla laittaa linkkiä tuosta kertomastasi jutusta?

Qroquius Kad: Toisaalta voi olla niin, että hän ei tiedä eikä häntä kinnosta tietääkään. Lastensuojelun arki kun on aika rumaa ja reaalimaailman asiathan eivät ole utopistia koskaan kiinnostaneet.

Hessu: Tuo on juuri niin. Mennään ns. asiantuntijoiden selän taakse vaikka asiantuntijat sanoisivatkin että tehkää nyt perkele jotakin.

QroquiusKad kirjoitti...

Sakslin-juttu taisi olla tämä:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007721233.html

Siinä on itse asiassa kolme lasu-tapausta, joista vain yksi, se viimemainittu mainitaan kiintiöpakolaiseksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja kiitos linkistä. Näitten hommien tekijänä kyllästyttää että lastensuojelun työntekijöistä aika ajoin yritetään antaa kuva että me ollaan sadistisia sosiopaatteja kaikki. Tuo hyväksikäyttötapaus on tietysti sellainen josta tulee rangaista. Niitä on sitten kyllä myös paljon täysin perättömiä.

Mitä muuten tulee tuohon lääkityksen lisäämiseen niin sen määrää lääkäri eikä lastensuojelulaitos eikä laitoksilla ole lääkkeitten pakkosyöttö-oikeutta. Mitä taas tulee liikkumavapauden rajoittamiseen niin niihin on aina syynsä. Tässä jutussa ei ollut sitä, mikä on ollut useammin aikaisemmin eli ”mä vähän hölmöilin”.

Mediaa ei koskaan kiinnosta kuulla, että mitä se ”vähän hölmöily” tarkkaan ottaen oli. Me emme taas saa kertoa sitä julkisuudessa.

Joka tapauksessa lastensuojelun toimintaa määrittelevät tällä hetkellä lakimiehet ja ne tekevät työnsä puhtaasti juristiikan pohjalta. Tuntematta alaa ollenkaan ja käytännössä tehden alan käyttökelvottomaksi eli tarpeettomaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Unissasaarnaaja manna sariinin uusimpia saavutuksia on siten hirmunopea rokotusaikataulu. Ajatella, ei nene kuin vuosi, kun kaikki on saatu rokotettua. Paitsi, jos rokotteet päätetäänkin toimittaa kaikkein haavoittuvampiin kriisimaihin. Onhan meillä varaa.

Jummalaare, nyt oikeasti: Antakaa käteistä jollekin ei-demarivirkakyöstille ja käskekää hommata 10 miljoonaa annosta rokotetta. Rahat voi ohjata kehitysyhteistyötukirahoista. Kyllä gepardihatut tulee yhden vuoden omillaan toimeen. Vuosi vetkuttelua ei oikein sovi tilanteeseen, lama pahenee vuodessa tosi syväksi.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Sinänsä minä pidän tätä koronahysteriaa tietoisesti ylläpidettynä. Kun vertaa siihen kuolleitten määrää Suomessa normaalisti kuolleitten määrään. Mutta tosi on että Suomi upottaa tänäkin vuonna yli miljardin kehitysavun kankkulan kaivoon.

Anonyymi kirjoitti...

En todellakaan kadehdi ammattiasi; tuskinpa sen valitessasi tiesit mihin maailma on menossa? Kuka olisi voinutkaan. - Poliitikot säätävät lait ja vaativat virkamiehiä toteuttamaan ne, mutta tarpeeksi resursseja ei sitten annetakaan koska "ei ole varaa". Koska ei osata/haluta priorisoida. Lapset ovat pelkkiä pelinappuloita tässä pelissä, samoin kuin lastensuojeluviranomaiset ja opettajatkin. Pelimerkkejä ei ole jaettu mutta vastuuta sitäkin enemmän. Jokaista väkivaltaista pikkunilkkiä ja 15-vuotiasta pitää lämpimästi ymmärtää ja halata, käyttää porkkanaa vaan ei kepppiä. Etteivät riehaannu vielä vaarallisemmiksi. Kun 190-senttinen juniori lähestyy sinua veitsi kädessä, et saa hermostua. Hänellä on paha mieli. Asiasta, johon sinä et ole tippaakaan syyllinen mutta lähin kohde nyt kuitenkin.

Sanna Marinin mukaan koko homma hoituu siis lainsäädännöllä ja viranomaispäätöksillä. Huippua! Ei siellä Alepan kassallaan koskaan nähnyt yhtään laihaa räkänokkalasta kinuamassa karkkia kun vanhemmat raahasivat keskarikeissejään ja mätkivät toisiaan turpaan? Puuttuiko asiaan? Soittiko lastensuojeluvirastoon että tässä nyt on jotain mätää? No eipä tainnut, ei kuulu mulle, minähän olen demari ja me demarit olemme perustaneet hyvinvointivaltion.

Handut vaan sen 700/h euron konsultin komentamaan hurskaaseen asentoon ja arvostelemaan niitä suorittajia jotka tätä paskaa edes jotenkin yrittävät hoitaa.
tira+



Anonyymi kirjoitti...

Ai niin Pyssymies, nuo rokotteet. Mikäli oikein olen ymmärtänyt, niitä on saatu 50.000 ja rokotettu vain 5.000 koska jotain mystistä on tapahtunut. Normit flunssarokotukset aloitettiin loka-marraskuussa ja homma jo hoidettu. 2,2 milj. rokotetta osunut oikeisiin kohteisiin eli ihmisiin ilman sen kummempaa sähläystä, kuten aikaisempina vuosinakin. Mikä nyt on erilaista? EU kertoi, että rokotteita jaetaan EU-maiden väestön suhteellisen määrän mukaan. Oliko se hallituksellemme yllätys? Että 5.5-miljoonainen Suomi saa vähemmän kuin 80-mmiljoonainen Saksa? Meille suomalaisille tosin oli ikävä yllätys että vain 10 % rokotteista käytetään. On kerrottu, että 8-miljoonainen tosi ikävä Erez Israel rokottaa 150.000 per päivä. Etteivät vaan ihan omia kansalaisiaan ja heidän terveyttään arvostaisi? Ja varmaan noi rokotteetkin ketkusti viattomilta palestiinalaisilta varastettu? Ja palestiinalaiset ammattipiikittäjät Israeliin kaapattu? Netissä on tällaistakin, kaikenhan voi politisoida.

Mutta nyt se handuheitukka, hieman vastuuta. Olet sentään pääministeri.
tira+

Dena kirjoitti...

Ei sillä lainsäädännön muuttamisella ole muuta tarkoitusta kuin ottaa lapset huostaan niiltä jotka vaikka halveksii vasemmistolaisia ja sanoo lapseleen esimerkiksi, että pääministeri on täysi idiootti ja näin tulee käymään jos läpi menee, normaali immeiset ei saa enää perheensä kanssakkkaan puhua...

Hokki kirjoitti...

Tässä tekstissä on kyse lapsista, mutta kai nuo mahtavat suomalaiset sosiaalitantat osaavat käännyttää myös aikuisia?

Mitä jos itse liikkuisivat ISIS-sotilaiden kanssa jossain aavikolla muutaman viikon tai kuukauden - olisivatko sen jälkeen täysin valmiita katkomaan päitä tai orjuuttaa ihmisiä?

Kyseessä ihan sama juttu, mutta toisin päin.


(Olettamassani tilanteessa kyseessä on stabiili, normihenkilö)

Anonyymi kirjoitti...

"On aivan turha kuvitella, että lastensuojelulakia tiukennettaisiin islamilaisten takia. Sillä sehän tarkottaisi sen tunnustamista että on tehty alunperinkin järkyttävä virhe."

Ratkaiseva virhe tehtiin kuitenkin jo kauan ennen kuin Sanna Marin tuli pääministeriksi, tai edes mukaan politiikkaan. Näin ollen hänen ei tarvitsisi tunnustaa omaa virhettään vaan pikemminkin arvostella edeltäjiään virheestä. Sinänsähän hän on aivan oikeassa siinä, että lastensuojeluviranomaiset tarvitsisivat laajempia valtuuksia kuin mitkä heillä nykyisten lakien mukaan on. Eri asia, kuinka pitkälle hän on valmis menemään lainsäädännön tiukentamisessa. Luultavasti ei läheskään tarpeeksi pitkälle.

Strix Senex kirjoitti...

Kun tahto puuttuu, niin kyky puuttuu. Tämä on yksi esimerkki niistä tapauksista, joissa asiaan ei puututa, koska ei halutakaan puuttua. On myös yksi esimerkki tapauksista, joissa lainsäätäjä on halunnut varmistaa, että nekään, jotka ymmärtävät asian ja sekä voisivat, että haluaisivat tehdä sille jotakin, eivät saa tehdä eivätkä seurausten pelossa uskalla tehdä. Yhteiskunnan – tai paremminkin poliitikkojen ja lainlaatijoiden – arvoista kertoo se, mihin asioihin puuttuminen on vahvasti sanktioitu tai mihin puuttumista ainakin pyritään estämään. Suppeana otoksena niistä asioista, joihin ei voi puuttua kuin enintään yleisen voivottelun tasolla ovat ainakin tämä radikaali islamismi, kouluväkivalta, huumeiden käyttö ja tyttöjen sukuelinten silpominen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Varoitus! Kommentti saattaa aiheuttaa mielipahaa osassa lukijoita.

Mielestäni lastensuojelu on Suomessa einomaisella tasolla, ja siihen annetut määrärahat vähintäänkin riittäviä. Toisaalta, epäonnistumisiakin ilmenee, mutta ammattirikolliset tarvitsevat käsiä ja jalkoja suorittamaan älyllisesti vaatimattomampia hommia, joten pudokkaille kyllä töitä riittää.

Tietenkään en ole tuota mieltä. Syynä on se, että tunnen lastensuojelun ongelmia ja nykytilaa vain pinnallisesti. Mitä nyt Yrjö Perskeleen blogeissa ja iltsikoissa kirjoitellaan. Pääsyynä yllä olevaan feikkimielipiteeseen on se, mitä YP Pyssymiehen kommenttiin kirjoitti; "Sinänsä minä pidän tätä koronahysteriaa tietoisesti ylläpidettynä. Kun vertaa siihen kuolleitten määrää Suomessa normaalisti kuolleitten määrään."

Puretaan: En ole varma mitä lainauksen ensimmäisellä lauseella YP tarkoittaa. Hysteria https://www.suomisanakirja.fi/hysteria Missä esiintyy kyseisen sanan merkitykseen liitettyä termiä koronahysteriaa? Miten se ilmenee? Mihin pyritään ilmaisulla tietoisesti ylläpidettynä? Suosittelen perehtymään linkkiin (siis ihan ajatuksen kera): https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Jos olet sitä mieltä, että lääkärit ja muut koronan parissa puurtavat ammattilaiset ovat hysteriaa ruokkivia disinformaation levittäjiä, niin otaksun, että kausiflunssan tai koronan komplikaatioiden ilmaantuessa otat yhteyttä kuhnehoitoja harjoittavaan shamaaniin. Ja suosittelet sitä ystäväpiirillesikin.

"Kun vertaa siihen kuolleitten määrää Suomessa normaalisti kuolleitten määrään."
Nyt korona on jo täyttänyt vuoden, niin siihen kuolleiden määrää ei enää näköjään verrata kausiflunssaan tuupertuneiden määrään, vaan normaalisti kuolleiden määrään. Eli koronakuolemat on nostettu arvoiseensa seuraan. Ei siksi, että koronakuolema olisi normaali, vaan että kaatuneiden määrä nousee kunnioitettavalle tasolle. Ehkäpä väliaikainen termi vuosikausiflunssa ja sitä seuraava vuosikausien flunssa olisivat parempia termejä kuvaamaan koronaa...

Koronahysteria on termi, joka liittynee nykyään muodissa oleviin salaliittoteorioihin ja on sisällöltään yhtä kuranttia kamaa.

Kaikella kunnioituksella blogiasi kohtaan, jota olen lukenut jo useamman vuoden.

Anonyymi kirjoitti...

Koronakuolleisuus on vielä pientä. Mutta siinä on uhka, kas kun se on uusi tauti ja mutatoituu nopeasti. RNA-virukset mutatoituvat helposti. Taudin kuva on muutakin kuin nuha. Nuoret, perusterveetkin ihmiset voivat sairastua pahasti ja kuormittaa teho-oastoja*. Vanhuksille - yli 60 vuotiaille - tauti on aika usein kuolemaksi.

Siksi pandemia, epidemia suomessa pitäisi saada hallintaan nopeasti. Myös talouden takia pitää saada epidemia koppumaan. Eri alojen sulut eivät voi jatkua loputtomiin. Tulee liikaa konkursseja, ravintoloiden, bussiyhtiöiden ja muiden.

Se, että sanna voi näytellä suurta johtajaa ei ole hyväksyttävä syy vetkutteluun.

Miljardilla saa muuten 10 miljoonaa annosta satasen kappale. Rahasta ei ole kiinni,ihan vaan valinnasta. Rahat kankkulan kaivoon gepardihatuille vai oman kansan hyödyksi. No, demareiden kantahan on tullut jo selväksi mutta saisivat sen sanoa eläkeläisillekin. Tytti sen jo kertoi, että oman kansan etua ei sovi ajaa.

*Teholla on vuorossa olevaa hoitajaa kohden vain ½ - pari potilasta, eikä tehopaikkoja siksi ole edes suurissa sairaloissa paljoa. Joka potilaspaikkaa kohden on kaikenmoisia monitoria, lääkepumppua ja muita värkkejä paljon - tehoa ei siksi ole mahdollista laajentaa nopeasti.

Sori OT mutta tilanne on oikeasti paikoin jo kiikun kaakun, vaikkei tilanne mennytkään niin pahaksi kuin keväällä näytti.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Koronahysteria ilmenee esim. tällä tavalla:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007718978.html

Minulla ei ole asiaan lisättävää. Sen sijaan bloggauksen aiheeseen liittynee ainakin löyhästi tämä tapaus:

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000007722567.html

Rivien välistä on luettavissa kulttuurista rikastuneisuutta. Emme ole kuulleet tästä tapauksesta laajemmin ilmeisesti vain siksi, ettei sillä ollut olosuhteista johtuen yhtään videoitsijaa.

Joppos123 kirjoitti...

Samariinin hänen kaltaistensa ajatusmaailma on tuttu ihan jo siitä kuinka vankiloissa lusivat murhamiehet ovat aina naisten suuressa suosiossa. Taustalla lapsellinen usko siitä, etä minä ja vain minä voin tehdä siitä murhaajasta yhteiskuntakelpoisen kiltin ja nöyrän veronmaksajan, vain minä.
Samalla tavalla samariinit suhtautuvat himomurhaamisen ihan uudelle tasolle nostaneisiin ISIS-paskiaisiin.
Kunhan tarjotaan ilmainen elämä ja loppumattomasti lämpimiä pullahaleja niin verenhimoisesta elukasta kuoriutuu lällydemari.
Nämä vihervasemmiston jaksuhalittajat eivät koskaan ole näitä himomurhaajia tavanneet ja eivät edes halua tavata koska se voisi murentaa illuusion ja henkikin voisi mennä.
Ei heitä kiinnosta paskankaan vertaa muu kuin oma massitolppa ja hyvinvointi.
Jos tulevaisuudessa alkaisi se rauta ja veri kaduilla lentelemään niin se selittäisiin uudeksi normaaliksi jonka on aiheuttanut rakenteellinen rasismi ja kantasuomalaisten ääretön suvaitsemattomuus ja vittumaisuus. Kun ei haluta tulla tapetusksi.
Toki samariinit ovat jo siinä vaiheessa lipomassa Brysselin hillotolppaa.
Mitä tuli taas jälleen kerran euvostoliiton tapaan hoitaa asioita niin rokotesähläys on vain kaikelle jatkoa, vituixmään.
Samriini esikuntineen on perunakellarissa piilossa kun puhuvat päät yrittävät keplotella parhaansa mukaan.
Veikkaan, että kansa on rokotettu juhannukseen mennessä mutta se on vuonna 2025.
Iipot hoitaa asian vappuun mennessä, kuluvaa vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Muuan eläkeläinen arvostelee hallitusta, aiheesta:

https://isokallio.blog/2021/01/05/hallitus-ihan-kuutamolla/

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Koronahysteria ja siitä hyötyjät

Lehdistö lietsoo koronahysteriaa klikkien ja lehtimyynnin takia. Varsinainen hyötyjä on kumminkin järjestelmäpuolue. Julkisuutta ja valtaa palkkana. Vuosi on vatuloitu ja hölmöilty, silti mariini suosittu. Valtalehdistön suosiollisella tuella.

Rajoja ei ole saatu kontrolliin, suojaimia ei ole saatu hommattua eikä käyttösuosituksia kuin pitkän ämpyilyn jälkeen. Rokotusohjelmaa ei ole saatu aikaiseksi - vastahan tässä on vuosi ollut aikaa miettiä. Siis ei suunnitelmaa miten rokotetaan, eikä ohjelmaa jolla hallinnoidaan rokotustietoja. Kuka rokotettu, kuka rokotetaan ja koska - rokotevilkkua kaivataan.

Joukkoliikenne on joukkoaltistumisen paikka - silti hallitus kiusaa yksityisautoja. Olisi ollut pikku aikalisän paikka. Miten muuten bussi tai juna eroaa ravintolasta noin koronan kannalta? Ravintoloita suljeskellaan, muttei muuteta työmatkavähennyksen ehtoja.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, Denalle, Hokille, Anolle, Strix Senexille, Veijo Hoikalle, Pyssymiehelle, Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne. Näin alkuun totean että vaikka en yleensä pahemmin rajoita kommentointia niin tämän kirjoituksen aihe ei ollut korona.

tira+: Joo, jos olisin silloin kauan aikaa sitten tiennyt mihin tämä on aikanaan menossa niin jotain muuta olisin ruvennut tekemään. Nythän se on jo myöhäistä. Ja totta muutenkin mitä kirjoitat. Tärkeintä ei ole toiminta vaan toiminnasta puhuminen.

Dena: Tuo muuten voi olla jossain vaiheessa hyvinkin mahdollista.

Hokki: Joka tapauksessa niitä aikuisiakin on jatkossa taatusti tulossa lisää.

Ano: Totta joo, mutta eihän Marin miellä tehtyjä virheitä virheiksi. Päinvastoin, nykyhallitus tekee niitä turbovaihteella.

Strix Senex: Nykytilanne on juuri tuollainen.

Veijo: Piti sitten mennä ihan henkilökohtaisuuksiin ja kaivella jopa shamaani esille. Korona on toki olemassa mutta ei se ole espanjantauti ja täällä sen nimessä tehdyt toimenpiteet ovat murhaa taloudelle. Koronan jälkeenkin pitää elää ja syödä. Tämä EU:n koronapaketti oli sitten vielä ihan oma lukunsa. Pyssymies kirjoitti klo 18.19 asiasta myös hyvin.

Pyssymies: Kiitos lisäyksistä.

Qrqouius Kad: Tuo kouluepisodi kertoo hyvin aikamme alennustilasta.

Joppos123: Tuo oli hyvin tiivistetty.

Anonyymi kirjoitti...

Jos hallitus todellakin lähtee uusimaan lastensuojelulakia, niin siihen tilaisuuteen kannattaa tarttua. Itsellänikin on aiheesta sen verran kokemusta, että tiedän olevan turhauttavaa, kun lapsen tai nuoren tekemisistä ei seuraa käytännössä mitään, ja varsinkin jos kyseinen tapaus on jo sen verran parkkiintunut, ettei välitä nuhdesaarnoista. Toisaalta en osaa sanoa mitä keinoja ja mihin (ammatilliset paikat/sijaisperheet/tavalliset kodit) olisi hyvä saada käyttöön. Kenelleä vain on hyviä ideoita, niin kannattaa yrittää vaikuttaa. Tietenkin kaikki positiivisuus on ensisijaista, mutta nyt puhutaan siis vaikeista tapauksista. Äskettäin kuulin, että lastenkodista lomaileva tyttö oli jutellut yöllä puhelimessa isoon ääneen kyseisessä lastenkodissa asuvan pojan kanssa seksijutuista. Kun asiasta oli huomautettu, nuoret (tyttö 13-vuotias) olivat kerskuneet etteivät välitä paskaakaan mistään säännöistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Ei hallitus lakia muuta. Ei ainakaan tiukempaan suuntaan. Ideoitahan olisi mutta niitten ääneen sanominenkin saisi aikaan akateemisen painetilan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei hallitus tee virheitä. Virheen tekeminen tarkoittaa sitä että ollaan tehty jotain jonka seuraus ei olekkaan sitä mitä haluttiin.

Näin se ei ole. Kaikki mitä on tehty on tehty täysin tiedostaen mitä siitä seuraa. Ei välinpitämättömyydestä vaan tietoisesta tahdosta saada aikaiseksi se mitä on saatu aikaiseksi.

Jonkun penskan kanssa voi todeta että ne töppäilee. Ja aikuinenkin voi töppäillä jos sillä ei ole riittävästi harkintaa ja tietoa asioista. Aikuinen voi töpätä myös välinpitämättömyyttään tai huolimattomuuttaan.

Mutta virka-organisaatio ei töppäile. Ei sellainen joka on ollut olemassa jo kymmeniä/satoja vuosia. Kaikki mitä ne tekee on tietoisesti tehtyä. Yksittäinen virkamies tai poliitikko voi möhliä epäpätevyyttään mutta organisaatio kyllä korjaa sen jos tahtoo.

Ainoa päätelmä mitä on jäljellä on siis että kaikki tämä on osa suunnitelmaa joka on vasiten tehty. Ei tyhmyydestä ei välinpitämättömyydestä ei epäpätevyydestä vaan tietoisesta valinnasta tehdä juuri näin.

T labrotta


Anonyymi kirjoitti...

Tuolla etelämpänä on söpöissä pikku koiranpennuissa vesikauhuakin. Toki mannasariinit tuovat söpöt koiranpennut hoitoon suomeen. Onhan söpöjen pikku pentujen jättäminen damaskoksen kaduille kuolemaan niiin epistä. Ja ajattelevat homman olevan sillä hoidossa, että asia on siirretty asianomaisille viranomaisille.

Terapiaa, halailua ja silittelyä - kyllä se siitä.

Pyssymies

Pate kirjoitti...

Itsekin olen asioinut lasun kanssa huoltajuus kiistoissa. Innostuin sitten ottamaan oikein selvää koko sotkusta. Mitä mieltä Yrjö olet esim lokakuun liike sivustosta. Paljon hyödyllistä tietoa. Itselläni kävi aikoinaan niin, että lasten äidistä tuli sateenkaari oletettu. Vaikka isän oikeudet oli, niin heikoilla oltiin. Eikös tuo lasun osalta jotkut lait ole tyyliin luvulta 70? Ehkä olen väärässä. Onhan niitä päivitetty, mutta korjattavaa olisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys labrotalle, Pyssymiehelle ja Patelle & kiitos kommenteistanne.

labrotta: Lisätäänpä tähän vielä se, että virkakoneistolla on vara ja mahdollisuus käydä käräjiä vaikka maailman tappiin saakka. Tavallinen kansalainen ei herkkään lähde siihen myllyyn. En itse sinänsä usko tietoiseen suunnitelmaan vaan jonkunlaiseen virka-aseman tuomaan sokeutumiseen. Ja virkakoneiston johtajiksi hakeutuu yleensä vielä maksimissaan keskinkertaisuuksia.

Pyssymies: Noinhan se menee.

Pate: Tiedän sen lokakuun liikkeen. Perusidea on tietysti hyvä mutta liikkeen vetäjällä touhu on mennyt kyllä pakkomielteen suuntaan. Lastensuojelulaki on kyllä päivitetty varsin tuoreeltaan ja ne päivitykset ja tulkinnat ovat sitten vieneet laitoksilta kaikki toimintakeinot. Tietysti kyseinen laki koskee muutakin kun vain laitoksia.

Joppos123 kirjoitti...

Laitan nyt tähän.
Jo vuonna 2019 Pekka teki temppujaan saadakseen Al-Holin akat suomeen.
Olen saanut 100% luotettavasta lähteestä tietooni, että toimialueella olevat joukot saivat käskyn hakea akat lapsineen pois ja siihen oli kytketty vahvasti meidän alueella toimivat erkkarit.
Operaatio ei toteutunut koska kerrankin sää pelasti.
Tätä kannattaisi perata pikkasen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. En panisi perkaamista pahakseni ollenkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Joppos123:lle ja kiitos yksityisviestistäsi. Pistää kyllä miettimään. Yksi sukulaisistani muuten meni jatkosodassa juuri sillä lailla kuin kerroit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos vielä Joppos123:lle uudesta yv:stä. Tiedän ne systeemit. Onneksi ei ole henkilökohtaista kokemusta.