torstai 21. tammikuuta 2021

UUDEKSI IHMISEKSI KASVATTAJA

Suomi, hieman tuonnempana…

Yhteiskuntapoliittinen psykologi Margot Honekkela ei varsinaisesti riemuinnut vaan tunsi suurta vastuuta ja tiesi, että hänellä oli edessään paljon työtä. Tärkeää ja välttämätöntä työtä. Sinänsä riemuun oli kyllä aihetta sillä Suomessa oltiin hiljattain onnistuttu siinä, mistä Yhdysvaltain demokraatit vasta haaveilivat ja suunnittelivat. Koska kokoomus ja kepu eivät olleet uskaltaneet vastustaa vihervasemmiston kasvavaa valtaa ja ennen kaikkea valtamedian painostusta ne olivat ruunanneet itsensä ja niiden avulla Perussuomalainen puolue oli julistettu laittomaksi. Laittomaksi julistamisen perusteena olivat kiistattomat tosiseikat eli perussuomalaiset oli rasistinen, äärioikeistolainen, nationalistinen, separatistinen ja ennen kaikkea intersektionaalisen feminismin vastainen puolue.

Luonnollisesti puolueen kieltämistä seurasi välttämätön ja oikeutettu yhteiskunnallinen puhdistus. Kaikki aktiiviperussuomalaiset jotka olivat toimineet julkisella sektorilla oli erotettu työstään. Yksityisellä sektorilla toimivien elämää vaikeutettiin kaikin mahdollisin keinoin. Myös perussuomalaisten niin yliopistolliset kuin ammatilliset tutkinnot oli mitätöity. Kaikkein korkeimmassa asemassa olleet perussuomalaiset oli pidätetty ja heidät tultaisiin tuomitsemaan ehdottomiin vankeustuomioihin sekä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan että Euroopan Unioniin kohdistuvasta törkeästä separatistisesta maanpetoksesta.

Mutta se ei riittänyt. Ja sen Margot Honekkela tiesi. Aktiivisten perussuomalaisten lapset oli pelastettava siltä vihan kulttuurilta mitä heidän vanhempansa heihin kohdistivat. Toimenpiteet olivat alkamassa ja niitä seurasi jatkuvasti Yhdysvaltain demokraattien delegaatio joka oli ottamassa oppia omaan maahansa. Lastensuojelulaki, tai ainakin sen tulkinta antoi mahdollisuudet tuhansien lapsien kiireelliseen huostaanottamiseen.

Olihan selvää, että viha-ajattelun kyllästämässä perheessä eläminen vaaransi sekä lapsen että nuoren kasvun ja kehityksen. Niinpä kiireellisiä huostaanottoja oli tehty useita tuhansia ja lastensuojelun normaali toiminta sai joustaa tilapäisesti kun valtio keskittyi uudelleen määriteltyihin lastensuojelun prioriteetteihin.

Ja ne prioriteetit olisivat myös Margot Honekkelan tuleva työkohde. Alun perin oli tarkoitus että lapset sijoitettaisiin tiedostaviin vihervasemmistolaisiin perheisiin mutta vapaaehtoisia tähän löytyi kovin vähän. Margot ymmärsi tämän sillä olihan selvää että tiedostavat perheet eivät halunneet perheenjäseniksi jo mahdollisesti vihalla myrkytettyjä lapsia. Ei heiltä voitu sellaista vaatia. Siispä ryhdyttäisiin toisiin toimenpiteisiin. Margot toimisi johtajana erään keskikokoisen kaupungin alueella sopivasti syrjässä sijaitsevaan lakkautettuun varsin suureen koulurakennukseen perustettavassa uudelleenkasvatuskeskuksessa joka oli nimetty feministisen ajattelija Valerie Solanaksen mukaan. Näitä keskuksia perustettiin samaan aikaan ympäri Suomea.

Tarvittava remontointityö oli saatu valmiiksi ja tarpeet erosivat normaalista lastensuojelulaitoksista joissa lapsille ja nuorille tarjottiin oma huone. Täällä yhteisöllisyys ja sitä myötä syntyvä kasvatuksellinen ryhmäpaine olisi ensiarvoisen tärkeää joten uudelleenkasvatuskeskukseen sijoitettavat 6 – 12-vuotiset lapset nukkuisivat luokkahuoneisiin rakennetuissa kahdenkymmenen lapsen majoitustiloissa joissa jokaiselle tarjottiin punkka ja kaappi joissa säilyttää henkilökohtaisia tavaroitaan. Tiloissa olisi jatkuva aikuisvalvonta, niin päivällä kuin yöllä. Lapset eivät olisi koskaan ilman aikuisvalvontaa.

Lasten terveydestä pidettäisiin hyvä huoli sillä laitokseen oli palkattu sekä oma lääkäri että terveydenhoitaja. Lasten fyysisestä terveydestä pitäisi huoli myös ammattilaisten hoitama keittiö joka tarjoaisi lapsille joka päivä hyvää ja terveellistä kasvisruokaa. Luonnollisesti alue olisi eristetty muusta maailmasta ja erityisesti lasten vanhemmista. Ne vanhemmathan olivat syöpä, joka nakersi viattomien lasten mieltä. Siksi tietyt alueeseen kohdistuvat rakenteelliset rajoitukset olivat välttämättömiä.


Myös lasten mahdollisuus pitää yhteyttä vanhempiinsa ja muuhun ulkomaailmaan oli estetty mutta he saivat seurata televisiosta ja internetistä valtion hyväksymää ohjelmistoa joka vierotti omalta tärkeältä osaltaan heitä siitä vihasta jota heidän vanhempansa olivat heihin kylväneet. Lapsille taattiin luonnollisesti oikeus normaaliin kouluopetukseen mutta siihen lisättiin tärkeinä osina heidän uudelleenkasvattamisensa kannalta elintärkeitä osioita:

- Valkoisten ihmisten suorittama rasismi maailmalla

- Suomalaisten ihmisten suorittama rasismi suomessa ja Suomen kolonialistinen historia

- Lähipiirissä tapahtuvan viha-ajattelun huomaaminen, tunnistaminen ja ilmiantaminen viranomaisille

- Itsessään tapahtuvan piilorasismin tunnistaminen

- Ihmisten intersektionaalinen uhriuttamisluokitus

- Oikeaoppinen seksuaalikasvatus ja sukupuolten moninaisuus

Lisäksi lapset asetettaisiin jatkuvaan kieli- ja kulttuurikylpyyn jossa he voisivat tavata toisista kulttuureista tulleita ihmisiä ja oppia heiltä sitä, kuinka rajoittunut heidän vanhempiensa maailmankatsomus oikein olikaan ja kuinka paljon suomalaisilta oli opittavaa muualta. Tehtävään palkattaisiin erityisesti Lähi-idästä ja Afrikasta tulleita turvapaikanhakijoita ja samalla osoitettaisiin suomalaisille että he eivät suinkaan olleet mitään suomalaisen sosiaalijärjestelmän loisia vaan heidän osaamisensa oli suomalaisille elintärkeää ja välttämätöntä.

Ennen kaikkea lapsille tultaisiin opettamaan niin sanottua Moua-kolmiota joka heidän tulisi osata vaikka unissaankin. Sillä kolmiolla ja kaaviolla lapset saataisiin ymmärtämään se, mitä heidän vanhempiensa vihaideologia olisi saanut aikaiseksi jos intersektionaalinen valtakoneisto ei olisi sitä pysäyttänyt. Ehkä viime hetkellä.


Lapset saataisiin ymmärtämään että heidän vanhempiensa viha-ajattelun lopputuloksena ei olisi ollut mitään muuta kuin kansanmurha jolta intersektionaalinen feminismi oli maan urheasti pelastanut. Näin heidät pyrittäisiin vierottamaan vanhemmistaan lopullisesti ja opetuksen tavoituksena olisi, että jokainen lapsi 18-vuotta täytettyään muuttaisi sukunimensä ja hävittäisi kaikki loputkin yhteydet rasistisiin ja äärioikeistolaisiin vanhempiinsa. Mikäli 18-vuoden iässä lapsesta nuoreksi aikuiseksi kasvaneella olisi vieläkin viha-ajatuksia olisi lääketieteellinen lainsäädäntö saatu siinä vaiheessa niin pitkälle että heidät siirrettäisiin hoitoon mielisairaalaan piilevän ihmisvihamielisen skitsofrenian perusteella.

Margot Honekkelan tehtävä tulisi olemaan vaikea. Se oli selvinnyt jo suunnitteluvaiheessa sillä oli käynyt ilmi että varsinaisia lastensuojelun työntekijöitä ei oltu saatu värvättyä uudelleenkasvatuslaitoksiin kuin muutamia vaikka palkkakin olisi parempi. Siksi tehtäviin palkattiin yliopistojen yhteiskuntatieteellisistä tiedekunnasta akateemisia ammattilaisia joita tukivat hyvin palkatut miespuoliset järjestyksenpitäjät. Rajoitusvaltuudet – myös fyysiset – uuskasvatuslaitoksissa olivat huomattavasti suurempia kuin varsinaisissa lastensuojelulaitoksissa mutta eduskunnan oikeusasiamiehen toimiston juristit olivat selkeästi ilmoittaneet että tässä nimenomaisessa tapauksessa kyse ei ollut lapsen alistamisesta eikä mielivallasta vaan yksinomaan viha-ajattelulta suojelemisesta joka tapahtui puhtaasti lapsen edun nimissä.

Margot Honekkela tiesi, että hänellä olisi paljon työtä tehtävänä. Mutta hän oli siihen valmis. Hänen työllään Suomi siirtyisi omalta osaltaan oikeudenmukaisemmaksi ja pyytettömästi rakastavaksi valtioksi. Hänen työtään tarkkaillut Yhdysvaltain demokraattisen puolueen jäsen totesi Margotille kateellisena:

- You are the most civilised nation in the world. We have so much to learn from you.

Margot oli ylpeä työstään. Ja häntä ihmetytti miksi jopa vihervasemmistolaisessa valtakoneissa oltiin hieman arvosteltu tätä lasten riistämistä vanhemmiltaan pelkästään poliittisista syistä. Olipa joku käyttänyt sanaa epäinhimillisyys ja mielivalta. Margot ei ymmärtänyt. Kuinka lapsen vapauttamista vihasta ja kasvattamista uudeksi, paremmaksi ihmiseksi voisi olla epäinhimillistä?

Sehän oli suurin mahdollinen rakkauden osoitus.

Tällä kertaa kiitän inspiraatiosta Yhdysvaltain demokraatteja valtansa kiimassa.


21 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Niin. Täältä katsoen on vaikea arvioida, missä määrin USAn demarit ovat valtansa kiimassa vai ottavatko he asian enemmän tai vähemmän itsestäänselvyytenä;
vaalien tuloshan oli sumplittu jo etukäteen.

Sen sijaan kenellekään ei ole epäselvää, millaisessa kiimassa maamme poliittinen, hallinnollinen ja mediaeliitti ovat USAn demarien vallasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Jep. Ja se, mikä ei välttämättä onnistu Yhdysvalloissa onnistuu paljon helpommin täällä itäsaksalaisessa Suomessa. Persunpelko ja sitä myötä propaganda lisääntyy.

Strix Senex kirjoitti...

Tuosta kasvattamisesta tuli mieleen muistuma eräästä keskustelusta 90-luvun Venäjällä (ent. Neuvostoliitto). Oli istuttu iltaa nautiskellen taskulämmintä vodkaa kolhuisista Duralex laseista, kyytipoikana taivaallista kylmäsavusampea ja suolakurkkuja. Tulin sanoneeksi (aiheellisesti) eräälle näistä venäläisistä kavereista, että siitäpä onkin aikaa, kun on tullut jutustelluksi yhtä ajattelevaisen kaverin kanssa. Hän siihen sitten vähän virnuillen vastasi, että hänpä onki saanut nauttia perusteellisesta opetuksesta. Ensin hän oppi sosialistisen totuuden. Sitten hän oppi, että ei se olekaan totta. Sitten hän oppi sen toisen totuuden. Sitten hän oppi, että ei siinäkään läheskään kaikki ole ihan totta. Sitten hän oppi, että totuudet ovat jokseenkin aina enemmän tai vähemmän epävarmoja. Lopulta hän oppi, että asioita kannattaa katsoa aina kriittisellä silmällä ja ajatella vähän itsekin.

Jaa jaa. Saas nähdä milloin meillä ymmärretään, että koulussa pitää oppia ajattelemaan eikä vain uskomaan.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Samansuuntaisesti olen kirjoituksen kanssa ajatellut. Olen miettinyt myös, että väärinajattelijoilta otetaan luottokortit pois. Sehän on helppoa robottien avulla tehdä. Luottokortiton ihminen ei tässä yhteiskunnassa ei voi pärjätä. Yrittäminenkään ei toimi, koska jo nyt yrittäjien on aika lailla toivotonta saada pankkitiliä, vaikkei mitään häiriöitä olisi palkansaajana ollut.

FSecuren turvaohjelma esti minun pääsyni omalle Facebook tililleni varoittaen, että sivullani on vaarallista vihakirjoitusta. Tämä on vasta alkua.

Ekku kirjoitti...

Kyllä tuo Bidenin virkaanastujais-hehkutus oli kyllä sitä luokkaa, että pitäisi hävetä. Kyseessähän nyt vaan on yhden vanhan miehen vaihto toiseen ja kummankaan kanssa ei Suomi ole sodassa eikä edes ilmeisesti huonoissa väleissä?

Ekku kirjoitti...

Tulipa taas luettua kertauksen vuoksi Huovis-Veikon novelleja.
Jotenkin "aseistariisuntaa peruskoulussa" sopii tähänkin aiheeseen enemmän kuin hyvin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Strix Senexille, Pauli Vanhteralle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Strix Senex: Ja siellä itänaapurissahan opittiin totuuden (pravda) eri kerroksien lisäksi elämään kahdessa taloudessa. Oli virallinen talous ja sitten oli tuhtaa & blat. Koululaitoksessamme valitettavasti näytetään keskittyvän erityisesti siihen uskomiseen.

Pauli: Joo, ilman luottotietojahan ihminen on koko lailla epähenkilö. Tuo f-secure on saamieni tietojen mukaan myös varoitellut niin minun kuin Vasarahammerin blogista. Ja valitettavasti tämä on tosiaan vasta alkua.

Ekku: Sinänsä suomalainen valtamedia oli useamman vuoden avoimessa sotatilassa istuvaa Yhdysvaltain presidenttiä vastaan. Jokseenkin veikkaan että Veikko Huovisen mainiota tuotantoa eivät kustannusyhtiöt nykyisin julkaisisi.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa maahanmuuttokriitikoilta suljetaan pankkitilit. Näin kertoo Suomen uutiset tänään. Varmaankin pian täälläkin, matkitaanhan meillä kaikessa naapuria.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Ja joo, niinhän nuo piru vie ovat tehneet. Laitetaan muillekin se Suomen Uutisten linkki:

https://www.suomenuutiset.fi/ruotsissa-maahanmuuttokriitikoilta-suljetaan-pankkitilit/

Anonyymi kirjoitti...

Mistä muuten tuo viestiisi liitetty kolmio on peräisin? Joltakin viranomaiselta tai järjestöltäkö, tai jostakin kirjasta, vai oletko itse muodostanut sen?

nimim. Utelias

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Utelias. Se on peräisin yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa työskentelevältä Michaela Moualta.

Anonyymi kirjoitti...

USA:n demokraateilla on kokemusta aseellisten organisaatioiden käytöstä, KKK ja BLM tunnetuimmat. Äärivouhkat silti tuskin tulevat saamaan uudelleenkoulutusleirejään läpi. Kas, kun alkaa pian kuulumaan biisi "Ruutituulen viesti" - ja tämä on oikeasti kovempaa kamaa kuin kaikenmaailman räppäreiden sönkötykset ganstaelämän ihanuuksista.

Toki sannamariinit ja kaikenmaailman vihreät kahjot haluavat vaikka mitä. Vaatimusten läpimeno vain voi olla vaikeaa, kansa ei usko halla-ahon riehuneen capitol hillillä, ei vaikka yle ja pravda kuinka näin väittää.

Ai niin, muista äänestää - kunnallisvaalit tulossa. Ainakin vielä paperilipuilla, ei ole sähköinen äänestys saanut suosiota suomessa vielä - eikä siihen pidä mennäkään. Ikinä. Paperilippuja voidaa tarkistaa tarvittaessa ja vaalipetos on tämän takia vaikeampaa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Malli on tainnut olla valmiina kuten vihreillä ennenkin; aivopesua malliin Hitler-Jugend?

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastohysteriakin pitää kuulua lasten opetukseen. Senhän ovat pahat vanhempansa aiheuttaneet. Mutta kun annetaan EKP'n painaa pankkiireille vaikkapa vain tuhat miljardia uutta rahaa, niin he säätävät maapallon ilmaston kohdalleen. Meidän velaksihan tuo tuhat miljardia merkitään, mutta mitäs siitä kun maapallon ilmasto tulee pelastettua.

Joppos123 kirjoitti...

Ei ole sekään sattumaa, että somalii halusi nimenomaan nykyisen salkun itselleen kuten olen sanonut myös vihreiden salkkujaosta.
Mikä onkaan sen parempi paikka vaikuttaa naperoiden ajatusmaailmaan kuin ihan sieltä seimestä asti?
Oppivelvollisuuden pidentäminen luo kuulemma 15000 uutta työllistä seuraavan 20 vuoden aikana, vau.
Tämä ei ole se pointti vaan opetuksen politisointi jo ihan esikoulusta läpi koko koulutuksen, yliopistoista Ykä on jo laittanut esimerkkejä.
Vasemmisto haluaa kasvattaa uutta "pioneerisakkia" vanhaan malliin ja onhan se 7,7%:n kannatuksella ymmärettävää.
Rasvakädet hävinneet ja tilalle tullut kaikenmaailman takkua ja varisverkostoa, silakoita unohtamatta mutta ei niillä vallankumousta tehdä.
Itselläni ei toistaiseksi mitään kontaktipintaa perusopetukseen mutta en kyllä epäile yhtään jos nuoret tiedostavat naiset siellä persuja demonisoi.
Jänskää kun samaan aikaan samat pissikset ovat ainakin vuonna 2015 haalineet geelipääkriminaaleja Oulussa kouluihin tutustumaan tuleviin raiskattaviin.
Sitten ihan vaan muutama havainto viikolta.
1. THL on hätääntynyt kun koronatartunnat ei vaan ota noustakseen ja kehoittaa terveitä ihmisiä menemään testiin, miksi?
Olisiko taustalla se,että kuntavaaleja halutaan siirtää ja sitä ennen luoda glooria hallituspuolueiden päälle? Mene ja tiedä mutta aika outoa julistusta.
2. Sanna Il marin kokeili siipiään näyttämällä molempia keskisormiaan pressalle polkemalla perustuslain allensa ja kusemalle sen päälle twiitiissä tapaus Navalnjy.
Teki sen harkitusti ja tahallaan sillä onhan hän Sanna sentään ollut Vogueasa.
Nyt tuli juuri ilmi, että oli sieltä joku soitellut pressan kansliaan asian tiimoilta mutta kun ei sen näin pitäisi mennä.
Onneksi Putinilla on omia huolia muutoin nykyisellä päätöksentekokyvyllä punatähtiset pitäisivät paraatia Senaatintorilla ja Marin esikuntineen kuuntelisi herkällä korvalla.
3. Korona.kovaääninen kansa vaatii kaikkea kiinni ja sitä linjaa hallitus haluaa myötäillä mutta laitetaanpa faktat pöytään.
Kansasta on vuoden aikana sairastunut noin 0,8 %. Heistä 95% lähes oireettomasti ja menehtyneiden mediaani-ikä on 84.
Noista menehtyneistä valtaosa olisi kuollut ihan mihin tahansa infektioon mutta nyt meni kaamean koronan piikkiin.
Onko hoidosta tullut pahempi kuin itse tauti ja jos on niin miksi?
Juu kyllä, joillekkin korona voi olla tappava kuten vaikkappa angiina. Molemmat sairasteneena voin sanoa, että angiina on 10000 kertaa paskempi kuumeineen ja kipuineen kuin se kaamea tappava korona.
Jälkipolvet ihmettelee mikä helvetti tuota ikäpolvea riivasi ja olemme aikapaljon takamatkalla jos vertaa Espanjantautiin. Silloin se tappoi nimenomaan nuoria.
Otan jatkossakin influenssarokotteen vuosittain ja myös koronarokotteen kunhan se saadaan.
Jos siellä joku Billy Gates ( salaliittoteoriittojen mukaan) haluaa kikkailla meikän dnl:lla niin on jo myöhässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Rouva Anolle, Anolle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Yhdysvallathan on yleensäkin hampaisiin asti aseistettu maa ja siellä kaikki eivät todellakaan ole kalifornialaisia vasemmistoliberaaleja. Ja joo, vaaleissa kannattaa äänestää. Meidän vaalijärjestelmässämme tuskin mikään jenkkivedätys onnistuu.

Rouva Ano: Kaliforniassahan kokeiltiin jo hieman rankempaa interperspiraatiota:

https://www.verkkouutiset.fi/kahdeksanvuotiaat-laitettiin-listaamaan-identiteettinsa-etuoikeudet/#6357f6ac

Onneksi tuo jäi lyhytaikaiseksi mutta epäilemättä uutta seuraa. Ja hitto vie, mehän opeteltiin tuossa iässä vasta plus- ja miinuslaskua.

Ano: Juuri näinhän tämä menee.

Joppos123: Hyviä huomioita kaiken kaikkiaan. Nythän ajan henki on se, että kun kouluun tuodaan pakkoideologiaa ja persut vastustavat sitä niin persuja syytetään siitä että ne vaativat kouluun pakkoideologiaa. Koronasta mietin vielä että mihinkäs ne kausi-influenssat ovat hävinneet?

Joppos123 kirjoitti...

Kausi-influenssa on vasta alkamassa ja maassa ei koskaan ole julistettu hätätilaa vaikka se tappaa sen 700-2000 vanhusta kolmen kuukauden aikana. Ennätysvuotena oli raatoja 5000, en muista vuotta mutta kuukkelista löytyy.
Koronasta on tullut hallitukselle keino kyykyttää kansaa ihan miten ne vaan haluavat. Kiinni sitä ja kiinni tätä.
Fanaattiset sariinin kannattajat vaativat jo kaupankassalle diktaattorin oikeuksia.
Siinähän yrittävät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. No siltähän tämä vähän vaikuttaa. Plus siltä että hallitus voi keskittyä koronaan kun ei oikein maata pysty hoitamaan. Vaan toisaalta, sitten kun korona on ohi niin hallitus voi satasella keskittyä punavihreään utopiaansa.

QroquiusKad kirjoitti...

Korona on tappava, eipä sitä kukaan kiellä, paitsi ehkä he joiden mielestä ihminen ei ole koskaan käynyt Kuussa...
Harmi kyllä aivan liian moni katsoo koronakuolleisuuden numeroja näkemättä niitä.

Ruotsissa on kuusinumeroinen määrä sairastuneita ja toistakymmentätuhatta kuollutta.
USAssa on satojatuhansia kuolleita!
Suomessa on viisinumeroinen määrä sairastuneita ja joitain satoja kuolleita.

Eikö tämä korona olekaan kaikille sama?
Vai väärennetäänkö numeroita ja jos, niin kuka, missä ja miten?
Listaako Ruotsi koronaan kuolleiksi muista syistä kuolleita?
Eikö Suomi listaa koronaan kuolleita?!

Onko totuus sittenkin vain niin yksinkertainen, että korona tarttuu ja tappaa influenssaa huonommin? Varmastikaan ei!
Kenties paremminkin niin, ettei korona ole myöskään mustan surman ja espanjantaudin Paha Jälkeläinen, joka tarttuu ja tappaa talossa ja puutarhassa kenet vain haluaa?

Voisiko mitenkään olla niinkin, että Suomen numerot kertovat koronan pysyvän hallinnassa ihan vaan perushuolellisuudella:
pidetään kanssaihminen lyöntietäisyyden ulkopuolella ja pestään kädet saippualla aina uusien kontaktien jälkeen?

Mikäli näin ei ole, silloin Suomessa esiintynee joku toinen korona-virus kuin se, joka on tappanut toistakymmentätuhatta ruotsalaista. Korjaan;
Ruotsin kansalaista!

Anonyymi kirjoitti...

Huru-ukko kirjoitti: "Ruotsissa maahanmuuttokriitikoilta suljetaan pankkitilit."
Huh huh!
Mutta kun luin tuon Yrjön linkittämän uutisen, saatoin sentään todeta:
Onneksi ei sentään yksityishenkilöiden pankkitilejä ole menty sulkemaan. Kysymys on joidenkin lehtien tileistä, ja ainakin virallisena perusteluna on, että ne ovat syyllistyneet rahanpesuun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Hyviä huomioita. En osaa sanoa enempää. Muuta kuin ehkä sen, että kun Suomi ei ole tosiaan mikään halailukulttuuri niin se on auttanut meitä asiassa.

Ano: Totta joo. Mutta asiassa voi – varsin perustellustikin – epäillä että kyse on muusta. Noita julkaisuja kun muutenkin kytätään kuin pikkulapsen silmää niin olisi varsin epätodennäköistä että juuri niitten tilejä käytettäisiin mihinkään laittomaan.