tiistai 12. tammikuuta 2021

KÄPPÄUKOT JA KAMALA AIKA

Huitsinnevadan Örnätjärvi, näitä päiviä…

Perskeleitten talon vieressä sijaitsevan grillikodan piisistä nousi taas kertaalleen ilmoille sakea ja aika ajoin kipinöivä savu. Siellähän istuivat saunatauollaan kaksi tunnetun umpimielistä käppäukkoa eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis jotka olivat näköjään lisänneet palamaan pikkuisen pihkaista närepuuta. Vaan mikäs siinä, ei tammikuinen hanki palamaan syty ja kodassa oli hyvä tulipelti. Paukkukoon ja kipinöiköön.

Miehet olivat viettäneet päivän Örnätjärven Erämiesten riistatalkoissa eli toisin sanoen seuran jäsenet olivat liikkuneet Otahänestäselvänvaaran ja Ryskänpakasemansalon maastossa ja ampuneet tankeroita jotka turhana, haitallisena ja vaarallisena vieraslajina olivat ikävästi lisääntymään päin myös näillä Pinnanmaan mäkisilla tasankomailla. Jahdin jälkeen oli hyvä saunoa ansaittuja löylyjä. Lötjönen aukaisi tölkin Tsuhnan Kostoa ja siirtyi puheessaan Pinnanmaalta sinne ison rapakon taakse. Sinne, missä rosvous ja kusetus oli aina astetta suurempaa:

- On se vaan sillä lailla että toi Amerikan tilanne ja tulevaisuus vaikuttaa aika pelottavalta vaikka toisella puolella maapalloa oleskellaankin. Ja en nyt puhu Trumpista. Ei Trump siellä mitään sisällissotaa saa aikaiseksi. Mutta ne demokraatit saattavat siinä ahneuttaan onnistua.

Ykä puolestaan sytytti voimasavuke Bostonin ja pisti kommentoiden:

- Pääsen ajatuksesta jyvälle, etten jopa torajyvälle. Meinaten, ne demokraatithan näyttää tosissaan puuhaavan Yhdysvaltoihin käytännössä yksipuoluejärjestelmää. Yksipuoluejärjestelmää joka on selkeän vihervasemmistolainen, jossa jotkut BLM:n huligaanit eli toisin sanoen niitten riehuminen ja väkivalta saavat virallisen koskemattomuuden aseman ja jossa on voimassa ankara valtion sensuuri joka toteutetaan yksityisten yritysten välityksellä. Sen jälkeen kun Yhdysvaltain istuvan presidentin some-tilit suljettiin niin siinä äärimmäinen raja saavutettiin. Ja republikaanit vaan raapivat muniaan eivätkä pane edes hanttiin. Jos Trump saatiin nurin niin eivät kai ne luule, että se siihen jää?

- Joo. Ja maassa on kuitenkin puolet ihmisistä sellaisia joille tuo edellämainittu on äärimmäisen vastenmielistä ja lähinnä vieraan vallan miehitystä vastaavaa. Yhdysvallat ei ole kuitenkaan koko alueeltaan ja porukaltaan yhtä itäsaksalainen maa kuin Suomi. Ja siellä on kuitenkin vielä voimassa se perustuslain toinen lisäys ja jossain vaiheessa porukat voivat siellä alkaa tuumia että mitenkäs se olikaan se land of the free ja pitäisköhän se ottaa ehkä takaisin?

Ykä lisäsi tulen ruuaksi jälleen hieman puuta, aukaisi uuden Tsuhnan Koston ja tuumasi sitten toisella suupielellään kun toisessa keuhkoja kirveli vielä Boston:

- Vaan sitä Ameriikan touhuahan on vaikea ennustaa ja sitä me voidaan seurata lähinnä katseella. Nimenomaan niistä netin valtamedian ulkopuolisista lähteistä joita ei olla vielä sensuroitu. Vaan omalle valtamediallehan tämä jenkkien vaalisähellys oli sellainen riemuvoitto että pitele ja varjele.

- Näin oli. Eihän se tietysti jenkkien vaalitulokseen mitään vaikuttanut vaikka jotkut ressukat taitavat niin kuvitellakin mutta koko vuosia kestänyt ”uutisointi” Trumpista oli valtamedialle selvä osoitus siitä että se pystyy pistämään pystyyn vuosia kestävän parjaus-, törky- ja demonisointikampanjan heittäen faktat roskakoriin ilman että minkäänlainen koira perään haukkuu.

- Niin pystyy. Ja se tietää myös onnistuneensa siinä kampanjassa. Suomessa valtaosa ihan järkevistä ja asiallisista ihmisistä ajattelee että pakkohan sen Trumpin on olla hullu kun sitä niin monesta tuutista toitotetaan ja todistellaan. Kas kun ne ihmiset lukevat vain niitä valtamedian tuutteja. Ja kun hokemaa toistetaan tarpeeksi ilman minkäänlaista soraääntä niin totuudeksihan se lopulta muuttuu.

Lötjönen sytytti samalla uuden voimasavukkeen ja jatkoi sitten:

- Ja kun valtamedia tietää onnistuvansa, niin miksei samaa toimivaksi osoittautunutta kaavaa käytettäisi edelleenkin? Eihän hyvää vaahtoavaa kuolaturpaisuutta pidä lopettaa kesken just kun on hauskaa joten seuraavana kohteena ovatkin sitten perussuomalaiset.

- Perussuomalaiset niin. Ja oikeastaan samasta syystä kuin Trump, Tietysti Trump-viha oli osittain papukaijojen pakkoneuroosia. Trumpia piti vihata yhtään miettimättä miksi koska Trumpia vaan yksinkertaisesti piti vihata. Näin oli joku heille sanonut ja hehän tottelivat. Mutta Trumpilla ja persuilla on yksi yhteinen piirre. Molemmat ovat tulleet politiikkaan hiekkalaatikon ulkopuolelta.

- Jep. Hiekkalaatikon, joka on muotoutunut viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana. Johon kuuluu niin järjestelmäpuolueet, ylin virkakoneisto ja valtamedia. Joka on tottunut täysin kyseenalaistamattomaan valta-asemaansa. Sama juttu niin täällä kuin Ameriikoissa. Kun hiekkalaatikon ulkopuoliset pyrkivät mukaan – ja vielä menestyksellä – ne samalla kyseenalaistavat hiekkalaatikolla leikkivien ikuiseksi julistetun vallan. Se, ja juuri se on se rikoksista suurin. Niin Trumpilla kuin persuilla.

- Siksipä valtamediassamme – muun valtakoneiston suosiollisella avustuksella – on odotettavissa uusi ja entistä härskimpi persuihin kohdistuva parjaus-, törky- ja demonisointikampanja jonka lopputarkoitus on kieltää koko puolueen olemassaolo äärioikeistolaisena. Retoriikassa tullaan toistuvasti mainitsemaan että vaikka nyt Yhdysvalloissa on voitettu järkyttävä hirviö niin yksi sen lonkeroista elää edelleen Suomessa. Se tulee hävittää. Se täytyy hävittää. Ja tietenkin hyvyyden, oikeudenmukaisuuden ja sananvapauden nimissä. Että jokaisella ihmisellä olisi rajoittamaton oikeus ajatella hyväksyttyjä vihervasemmistolaisia ajatuksia.

- Samalla pyritään saamaan ihmiset unohtamaan että persut eivät suinkaan ole muuttamassa poliittista järjestelmää vaan sen sisällä tapahtuvaa poliittista päätöksentekoa ja päätöksentekijöitä. Mikä ei muuten edelleenkään ole laitonta ja mikä on ihan demokratian peruspilareita.

- Näin on ja itse asiassa persut haluavat palauttaa poliittisen järjestelmämme siihen aikaan kun ihmisellä oli vielä vaihtoehtoja. Vähän niin kuin virolaiset tekivät aikanaan. Eivätkä ne järjestelmänsä muuttumisesta olleet ainakaan pahoillaan. Vaan eiköhän lähdetä taas löyläyttelätiön?

Käppäukon ja setämiehen arkkityypit kävelivät pihan poikki tuumien että joulukuussa 2021 saatetaan muistella vuotta 2020 vanhoina hyvinä aikoina. Sillä elettiinhän nyt kirjaimellisesti kamalia aikoja. Aikoja jolloin ajattelu pyrittiin lopullisesti kriminalisoimaan.

Tiedä vaikka ne perkeleet siinä vielä onnistuisivatkin.14 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kirjoitin tässä joku päivä sitten eräälle bideni-uskovaiselle seuraavasti:
Näkee kyllä, että infosi on haettu HS:n ja Ylen sivuilta/ kanavilta. Minä kun seuraan monia eri viestintäkanavia, niin minulla on myös huomautettavaa noihin Sinun USA / Trump-viesteihin.:
1)Trump ei hyväksynyt Bidenin valintaa, koska monissa osavaltioissa ääntenlaskun kestäessä tapahtui yllättäviä / yhtäkkisiä siirtymiä Trumpin johtoasemasta Bidenille: Tämä varsinkin tilanteissa, joissa ulkopuoliset tarkkailijat oli häädetty pois laskentaa seuraamasta!
Kun Trumpin tiimi on vienyt näitä kummallisuuksia osavaltioissa oikeuden tutkittavaksi, niin - kas kummaa - osavaltioiden demokraattinen hallinto on ne toistuvasti tyrmännyt ! Vähän sama asia kuin että Venäjä kiistää Navalnyin myrkyttämisen.
2) Trump ei yllyttänyt kannattajiaan valtaamaan väkivaltaisesti kongressitaloa. Nimenomaan ei väkivaltaa. Hän sanoi päinvastoin, että "menkää kotiin" senjälkeen, kun anarkistit ja anfifa ja BLM-porukat olivat käyttäneet joukkomielenosoitusta omiin väkivaltaisiin tarkoitusperiinsä!
3) Tämä HS, YLE, IS ja IL ja maakuntalehdet yli maan ovat samaa valtamediaa, jolla on vain oma agenda huudettavanaan. Ne tekevät politiikkaa, jonka hedelmiä me joudume syömään, vaikka emme tahtoisi ja vaikka ne maistuvat karvailta. Siksi Trump leimataan mielenvikaiseksi yms. ja demokraatteja ylistetään "demokratian pelastajina", vaikka demokraattien lausumattomana päämääränä on yksipuolue-USA. Arvaapa. mikä puolue on silloin kyseessä!

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Huomioita täältä takahikiältä elikkä impivaarasta. Ensimmäinen huomio niinsanotusta valhemediasta jossa ei ole missään vaiheessa edes esitetty mitään siitä onko vilunki mahdollista USA:n vaaleissa. Pidetään mielessä kun seuraavan kerran kiljutaan jonkin muun maan vaaleista. Demokraatit ovat taustavoimineen muuttamassa USA:n kiinalaisten banaanitasavallaksi. Miksi veli Donaldia inhotaan? Koska hän ei edusta ivylegueta, onko Bush jr ja demokraattien vaikkapa Kerryllä eroa? Ei ole samat alma materit, kallo ja luut salaseurat eli taustalla samat yhteisöt. Trump pelaa omilla rahoillaan, jos johtaminen onkin managment by perkele niin henkilöstöpolitiikkassa painotetaan kyvykästä ei sukupuolta, ei rotua eikä mitään jolla ei ole mitään tekemistä tehtävän kanssa. Hän ei nuoleskellut "älykköjä" vaan painoi kuin Gerald Ford tavallisten ihmisten joukkoon. Suositumpi traileriparkeissa kuin Georgetownin chevy chase lähiöissä. Meillä hypetetään BLM jonka yksi johtajista on terroristi Rosenberg jonka Bill Clinton armahti viimeisenä virkapäivänä. Kaikki kevään marttyyrit ovat sellaisia että puhtaita ammatti- ja taparikollisia. Bideen hallintokausi tuo levottomuutta lähi-itään, yleistä epävarmuutta, työttömyyttä USA:ssa kun väliamerikka dumppaa halpatyövoimaa alle minimipalkkojen. Sisäistä levottomuutta ja värillisten aiheuttamia rotumellakoita.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tulipa yllättäen mieleen, että nythän IRAn kannattaisi aktivoitua uudelleen! Tämä maailmanaika tarjoaa heille loistavan tilaisuuden saattaa keskeytetty projekti voitolliseen loppuun:

Ei muuta kuin julistus Pohjois-Irlannin yksipuolisesta eroamisesta Yhdistyneestä Kuningaskunnasta ja sen myötä paluu Euroopan Unioniin liittymällä Irlannin tasavaltaan!
Kun Lontoo ei tietenkään hyväksy sellaista, pannaan pystyyn saaatanallinen terroriralli, jossa tanner tömisee ja taloja kaatuu!

Sitä ei missään nimesssä toteuteta The Troublesin aikaan tehottomiksi osoittautuneilla menetelmillä pommeineen ym., vaan otetaan malli USAsta, jossa sen avulla valittiin uusi POTUS.
Koska siihen ei saanut kenelläkään olla mitään sanomista, ei kenelläkään pitäisi olla myöskään mitään sanomista siihen, että P-irlantilaiset hyödyntävät samaa "kaikki paskaksi ja palamaan kunnes tahtoomme alistutaan!" -metodia?

Päinvastoin:
IRAhan saisi Brysselistä kiitokset osallistumisestaan Suureen Eurooppalaiseen Rauahnprojektiin, josta britit ovat trumppiushulluuspäissään sanoutuneet irti;
luultavasti Irlannin yhdistymistä seuraavissa vaaleissa käskettäisiin, ettei muita puolueita saa äänestää kuin Sinn Feiniä.

Sehän on se eeuulainen käsitys demokratiasta ja oikeusvaltiosta, ellen ole vallan väärin asiaa ymmärtänyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Terho Hämeenkorvelle, Patelle Pankavaarasta ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Terho & Pate: Kiteytitte molemmat tilanteen erinomaisesti.

Qroquius Kad: Piru vie, tuohan saattaisi nykymaailmassa vaikka onnistua. Varsinkin jos IRA värväisi riveihinsä tarpeeksi suuren määrän etnisesti edistyksellisiä.

Nimetön kirjoitti...

Suomessa on todella tasapuolinen lehdistö. Ensin kerrotaan BLM:n protestoivan rauhanomaisesti, palavat keskustat ja muutama kymmenen kuolutta unohdettiin. Kun kerran poliisin pidättäessä narkkaria kuoli se narkki yliannostukseen.

Trumpin kannattajat marsivat capitol hillille, hirveä huuto alkoi: vallankaappaus. Poliisi ampui kuoliaaksi aseettoman naisen, takaapäin. On se Trumppi sitten kauhea.

Ihan oikeasti, medimogulit voivat vielä löytää edestään epäreilut päätöksensä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Juuri näin. Ihmettelen vaan että mitä ne mediamogulit tällä oikein hakevat? Kaaos ja anarkia kun on huonoksi bisneksille. Mutta sitähän ne tuntuvat kaipaavan.

Juha Kivela kirjoitti...

Valtamedian ja teknologiajättien asema on yhteiskunnissamme perusteettomalla pohjalla. On suorastaan demokratian vastaista, että muutamat toimijat pystyvät poliitkkojen ohi - vai poliitikkojen suojeluksessa ? - harjoittamaan mielivaltaista sananvapauden riistoa ja sensuuria.

Voi toki olla, että poliitikot ovat ajatelleet, että antaa valtamedian ja teknologiajättien hoitaa likainen työ? Vastuu toiminnasta on kuitenkin viime kädessä poliitikoilla. Tätä vastuuta poliitikot eivät demokraattisissa yhteiskunnissa voi ulkoistaa valtamedialle ja teknologiajäteille.

Päivän hyysärissä oli mielestäni jälleen mielenkiintoinen pääkirjoitus. Ikävä kyllä, kirjoitus on maksumuurin takana.

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007732959.html

Mielenkiintoisen kirjoituksesta teki se, että tällä kertaa valtamedia vei kansalaisiltamme oikeudet! Vai miten muuten tulisi suhtautua pääkirjoitukseen, jossa puhutaan kansalaisten velvollisuuksista ja vapauksista - mutta ei yhden ainuttakaan kertaa kansalaisten oikeuksista. Vieläpä oikeuksista kyseessä olevassa asiassa, ja perustellusti vieläpä.

Voi toki olla, että poliitikot ja maamme hallitus teki jälleen itselleen mieluisen ja helpon ratkaisun ulkoistamalla vastuunsa valtamedialle. Likaisen työn toisen tehtäväksi. Pohjalle on pirullisen pitkä matka, mutta näin valtamedia jouduttaa putoamista vääjäämättä..

Vapautta uudessa ja uljaassa Suomen maassammehan edustaa koulutuslaitos, jossa poikia ei kannusteta olemaan poikia ja tyttöjä olemaan tyttöjä, kuten viransijainen arvon opetusministerimme Jussi Saramo kansalaisten vapauksista julistaa..

https://yle.fi/uutiset/3-11733390

Tuossa aiemmin mainitussa Hyysärin kirjoituksessa pistää silmään jo sen toinen virke: "Verot on maksettava ja lakeja on noudatettava". Kumma kyllä, mutta erityisesti vihreille ja vihreiden ministereille näyttää olevan tässäkin asiassa kaksoisstandardit, ellei kyseessä sitten ole valtamedian määrittelemä vapaus vihreiden toimien suhteen..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Kysymyshän on juuri siitä että valtiot käyttävät yksityistä mediasektoria sensuurin välineenä. Facebook ja Twitter ovat siitä hyviä esimerkkejä. Onneksi tää touhu ei ole vielä levinnyt tänne bloggerin puolelle. Tuo, mitä Saramo selittää on aivan sairasta ja luonnonvastaista. Ja valitettavasti sitä virallista ajattelua.

Tuosta lauseesta:

”Verot on maksettava ja lakeja on noudatettava”

Kun sen sanoo vihreä, niin sehän on loogista. Montakos vihreää nettoveronmaksajaa niitä onkaan?

Ekku kirjoitti...

Todellinen vallankaappaus, kun viranomaiset lehtien mukaan "painivat" "hyökkääjien" kanssa. Sitten tivataan, että miksi ei hälytetty armeijaa paikalle?
Olisiko ollut, että tilannetta ei pidetty oikeasti kovin vakavana?
Jos tuommoiseen paikkaan pistää armeijan käyttämään voimaa, niin on riski oikeasti isoista kuolonuhri-määristä.

Nimetön kirjoitti...


Joissakin maissa tuota teknologiajättien mielivaltaista sananvapauden riistoa ja sensuuria vastaan on lakeja suunnitteilla.

"On kuitenkin merkkejä vastustuksesta - sekä Puolassa että Britanniassa suunnitellaan lakeja Internet-jättiläisten mielivaltaista sensuuria vastaan, josta voidaan rangaista suurilla sakoilla."

https://samnytt.se/trumps-popularitet-bland-amerikanska-folket-okar/

https://mvlehti.net/2021/01/11/puolan-hallitus-esitteli-mielivaltaisen-nettisensuurin-vastaisen-lakialoitteen/

Johan

Vasarahammer kirjoitti...

"Joissakin maissa tuota teknologiajättien mielivaltaista sananvapauden riistoa ja sensuuria vastaan on lakeja suunnitteilla."

Nämä lait tulevat valitettavasti pahasti myöhässä. Lisäksi vuonna 2015 eurooppalaiset johtajat Merkel etunenässä suorastaan vaativat sosiaalisen median jättejä sensuroimaan .

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle, Johanille ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Joo, ja mihinkäs ne unohtuivat ne BLM-huligaanien väkivaltaiset mellakat?

Johan & Vasara: Tietysti hyvä, että jossain edes yritetään. Suomessa sekin yritys varmaan tulkitaan jollain ihmeellisellä tavalla oikeusvaltion vastaiseksi.

Nimetön kirjoitti...

"Onneksi tää touhu ei ole vielä levinnyt tänne bloggerin puolelle. "

Kannattaa varautua.

/////
Tuesday, January 22, 2013
Gates of Vienna Has Moved
Time to go!After being taken down twice by Blogger within a single week, we got the message:
/////

Tuo oli jo 2013. Nyt tahti on kiihtynyt. Mitä seuraavaksi. Ehkä seuraavaksi "katoaa" sähköpostitilejä. Olemme uudenlaisen sodankäynnissä. Algoritmit tappavat nyt sisältöä. Tulevaisuudessa robotit tappavat ihmisiä. www.bostondynamics.com/

Acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Acc. Jossain vaiheessa tuo varmasti tulee lisääntymään.