lauantai 2. tammikuuta 2021

HAISTATTELUN TAIDE

Haistatteluhan ei ole voima- vaan tekniikkalaji. Valtamediamme hallitsee erityisesti haistattelun kantasuomalaisille. Ehkä tämän astiset pohjat pamauttaa Helsingin Sanomat muotijutullaan. Juttu on maksumuurin takana mutta otsikko, kuva ja kuvatekstit riittävät oikein hyvin. Klikkaa kuva isommaksi:

Eli ”helsinkiläisille Shafi Ahmedille (vas.), Abra Bakkalille, Wendy Kasongolle ja Kieran Richardsonille kelpaavien talvitakkien lista on lyhyt: Canada Goose ja Moncler”.

Sekä:

”Helsinkiläisen ostoskeskuksen katolla seisova Abra Bakkali, 19, hymyilee vienosti. Pelkästään hänen takkinsa hinta on 1700 euroa.

Muutama kysymys Helsingin Sanomille:

1. Tämäkö on se Suomi, mihin meidän tulisi uskoa ja hyväksyä kyseenalaistamattomana itsestäänselvyytenä?

2. Mitä helvettiä te tällä oikein halusitte sanoa?

3. Entäs ne suomalaiset nuoret?

32 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Tuo kuvastakin ilmikäyvä todellisuuden- ja suhteellisuudentajuttomuus ei taida olla kummankaan -- ei asianomaisten eikä Helsingin Sanomien -- kannalta se surkein juttu.

Pahinta tuollaisessa on kun käy ilmi ettei asianomaisilla ei mitään muuta mistä voisivat olla ylpeitä -- ei mitään mitä voisivat tarjota muille ihmisille.

Siis että jos ihmisessä arvokkainta on vaatteet hänen päällään, asiat eivät ole kovinkaan hyvin. Eivätkä ne siitä parane, jos enin mistä iloa saa on sadan tuhannen kello ranteessa tai miljoonan auto alla.

Wittgensteinista, jota jotkut pitävät viime vuosisadan nerokkaimpana ajattelijana, olisi tullut kaiketi yksi Euroopan rikkaimmista miehistä ellei hän olisi luopunut perinnöstään. Hän eli suunnilleen yksi sänky, yksi pöytä, yksi tuoli -periaatteella. Kun mainitsin aikanaan asiasta Kalevi Sorsalle, joka oli puhemieheksi päästyään junaillut palkkioon varsin reippaan korotuksen, Sorsa vastasi että hän mielellään sanoisi Wittgensteinille muutaman suoran sanan tästä asiasta.

Tolstoilla oli hieno tarina, johon Wittgenstein, oli ihastunut. Kertomuksen nimi on "Kuinka paljon ihminen tarvitsee maata?" -- Ja varmaan arvaattekin vastauksen: sen verran mihin hauta voidaan kaivaa.

Kun toinen viime vuosisadan nero, Einstein, pakeni Princetoniin, yliopisto laskeskeli paljonko hänelle pitäisi maksaa palkkaa jotta hän pystyisi elämään. Einstein itsekin teki kuluistansa arvion, ja päätyi kymmenen kertaa pienempään summaan kuin yliopisto.

Opimmeko mitään? Ihmiset, joilla on jotain todellisia kykyjä ja todellista annettavaa, eivät tarvitse kompensatiivisia korvikkeita. Mutta nämä siis tarvitsevat. -- Mitenkähän sitten on näiden intersektionaalisten feministien jakamien säälipisteiden laita -- miten feministinen pisteytys reagoi 1700 euroa maksavaan ulkoilutakkiin? Lisääkö se näitä kompensaatiopisteitä vai vähentää? Kyllä tästäkin olisi Hesarin pitänyt pyytää hallituksen naisministereiltä lausunto.


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Seppo. Minä en ajattele asiaa sosiologisesti. Tosin kirjoituksessasi toki pointti onkin. Tavallista suomalaista vituttaa tässä eniten etnisesti edistyksellisen kerskakulutuksen hehkuttaminen. Jonka kerskakulutuksen suomalainen tietää maksavansa.

Tietysti voihan kyseessä olla piilonuiva toimittaja joka on kirjoittanut niin härskin jutun että tietää sen kääntyvän itseään vastaan. Ja samalla hän tietysti voi kuitenkin kategorisesti kiistää nuivuutensa.

QroquiusKad kirjoitti...

Piilonuivuus tuli itsellekin mieleen. Mikäli siitä ei kyse ole, ja pelkäänpä pahoin, ettei ole, Helsingin Totuuden tavoite lienee näyttää kantasuomalaiselle kaapin paikka:

"He määräävät nyt täällä, ette te!
Teidän tehtävännne on kustantaa tuo heille, kuten orjan isännälleen!
Ja mehän emme toki orjia ole, vaan uusien herrojemme luottopalveljoita, eli teidän orjien yläpuolella!"

Mitä tuosta oikein muuta voi päätellä?

QroquiusKad kirjoitti...

Jutun, tai ainakin suurimman osan siitä voi lukea tuolta:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?p=1112569#p1112569

Sen loppuhuipennus on, sanoisinko, pysäyttävä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Wittgenstein-jutusta tulikin mieleeni ikivanha tarina, jota on kerrottu kreikkalaisen filosofian alkuunpanijaksikin usein mainitusta Thaleesta (noin 600 eKr.) Hän joutui köyhyytensä vuoksi pilanteon kohteeksi, ja sen vuoksi sanottiinkin, että filosofiasta ei ole mitään hyötyä. Hänellä oli kuitenkin sen verran rahaa, että kun hän onnistui "tähdet tuntien" ennustamaan, että oli tulossa hyvä oliivisato, hän vuokrasi koko Miletoksen seudun kaikki oliiviöljyn puristamot, mikä kävikin päinsä halpaan hintaan, kun kukaan muu ei uskonut niin hyvää satoa tulevan. Kun poikkeuksellisen hyvä sato kuitenkin tuli, hän tuli kuin tulikin rikkaaksi, mutta lahjoitti sitten ansaitsemansa omaisuuden pois. Tämän hän teki osoittaakseen pilkkaajille, että filosofit kyllä pystyvät rikastumaan, jos haluavat, mutta heitä kiinnostavat enemmän aivan toiset asiat.

Anonyymi kirjoitti...

”helsinkiläisille Shafi Ahmedille (vas.), Abra Bakkalille, Wendy Kasongolle ja Kieran Richardsonille kelpaavien talvitakkien lista on lyhyt: Canada Goose ja Moncler” On se stadi kolea paikka, kun ei muuten tarkene notkua kampissa ja steissillä.

Onneksi hämeessä ei ole yhtä ikäviä ilmoja. Lyhyen gallupin perusteellä yleisin työmatkatakkimerkki töissä on Särmä. Autolla kulkijat nimittäin on kaikki ijhastuneet varustelekan fleeceen. Sillä tarkenee ihan hyvin autossa ja parkkipaikalla. Myös sokos,tokmanni ja cittari on suosittuja ostospaikkoja. Mutta mepäs maksammekin ihan ite. Takin ei ole tarvis maksaa tuntipalkkaa enempää. maksimina lie noin kahden päivän brutto - rouvat on kalliita maultaan joskus. Vaellusvaatteet on asia erikseen, niiden hintaa ei sovi kertoa - voi hellapoliisi saada vihiä.

Ja oikein kylmien ilmojen varalle mulla on vuonna -82 oikein 100:- maksanut halpahallin untuvatakki.

No, onhan se kiva nähdä veroeuronsa hyötykäytössä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Anolle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Joo, en minäkään usko piilonuivuuteen vaan pakkomielteiseen epistolan julistamiseen. Ja se loppuhuipennus vahvistaa sitä käsitystä.

Ano: Tätä tarinaa kun en tunne niin en kommentoi sen enempää.

Pyssymies: Särmäähän myy Varusteleka joka on oma suosikkini. Myös Tokmannilla tulee asioitua.

Anonyymi kirjoitti...

Mun muotivaatteet on Prihan oranssiset työvaatteet, se on muotiväriä jota mä käytän niin arkena kuin pyhänä ..
No jos Wurthilla on kyllä ne sinoksin ei huomioväriset työhousut jotka mene uutena melkein pyhahousuista, nekin sopii mun perseelle hyvin ..

-jpt-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, jpt. Yleistä monella suomalaisella. Mutta mehän ei ollakaan tiedostavaa muotia.

Anonyymi kirjoitti...

Aikaisemmin hesarissa juttu siitä miten nuoret eivät saa tuosta ja heti vaan omistusasuntoa. Murtunut nuori avautui:" Nuorten ainoa keino saada rahaa on ansiotyö. Vanhukset orjuuttavat nuoria." No ilman muuta. Nuoria orjuuttamillaan rahoilla ostavat asuntoja jotka sitten testamenttaavát kissakodeille ja lahkolaisisaarnajille, ja täten orjuuttvat nuoren siihen kammottavaan ansiotyöhön. Meissä nuorissa on tulevaisuus, eikö se nyt mene teille horiskoille kaaliin? Tulevaisuuden laatua turha kysellä.

Se, että nämä pikkugangstat leuhkivat parin tonnin vermeillään pitäisi herättää jo sen persepuutuneimmankin Tapolan. Mistä rahat? Ei kai nyt kukaan voi uskoa että 17-vuotias tienaa mokomia summia rehellisesti? Ai niin, nämä pari suomalaistahan kävivät duunissa, mistäs lähtien 17-vuotias saa olla baarimikkoa? Etnisiltä ei edes kysytty- Hieno ohjeensa meille suomalaisille oli menkää duuniin. Te, me emme. Miten hitossa noista röyhkeistä loisista pääsisi eroon. Ja hei joppos, tiedän minäkin mutta en sano.
tira+
nyt nyt vaan sattuu olemaan laitonta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Minä en ole vielä koskaan keksinyt muuta kuin sen ansiotyön. Ja muutenkin kaiken kaikkiaan hyvin kommentoitu.

Hokki kirjoitti...

Ruotsissa noita hienoja takkeja saa kuulemma kusemalla takinomistajan suuhun. Aika halvalla lähtee.

KKi kirjoitti...

Jaa, että semmosia releitä. Itte kun juurikin luulin hankkineeni oikein ökyreleen. Oikein Blåklederin huomiovärisen talvitakin €319 Motonetistä. Edellinen alkoi väsymään jo kymmenen vuoden miltei päivittäisen käytön jäljiltä. Mahtaako noi kanadan kuuset kestää saman.

Jaska Brown kirjoitti...

Jutussa kiinnitti erityisesti huomiota pari yksityiskohtaa. Sekä Väntänen, Bakkali, Richardson, Kasongo että Ahmed toteavat, että saadakseen rahaa vaatteisiin pitää mennä töihin. Väntänen toteaa: ”Teen opiskelujen ohella töitä baarimikkona ja varastomiehenä jäähallilla. Lisäksi olen kesät töissä festivaaleilla.” Muiden bisneksistä ei kerrota halaistua sanaa. Miksiköhän?

Obb kirjoitti...

Toisaalta kela ja sossu arvostavat asiakkaidensa hyvää pukeutumista.
Kyllähän se ilahduttaa myös sossuvirkailijaa kun näkee, ettei rahat mene turhuuteen
vaan "arvokkaaseen" pukeutumiseen

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka kuinka tuota porukkaa inhoaa,niin syynä on yhteiskuntamme joka mahdollistaa tuon.Torakat viihtyvät liassa,sontiainen paskassa ja loinen vaatii isäntäeläimen.Tarvittaisiin kovanahkaisia päättäjiä jotka lopettaisivat tämän sirkuksen.Kyllä keinoja olisi,laillisiakin.

Anonyymi kirjoitti...

Valistunut arvaukseni on, että tyypeillä on jonkinlainen osuus sellaiseen katukauppaan, joka on lisääntynyt vuosien varrella melko näkyväksi hommaksi. Ostin joululahjaksi toppatakin, maksoi 50€ ja on tuulen ja vedenpitävä, kun ulkona paljon liikun. Odotan sen kestävän väh. 5 vuotta. T. Oloneuvos

Anonyymi kirjoitti...

Ykänkin tietämä Varusteleka on oikea muotitalo, herrainvaatehtimo vaativaan makuun. Pitää sen verran mainostaa, että jämä Luhka taitaa olla kohta kuuminta hottia. Sopii helevetin hyvin sekalaisiin ikäviin keleihin. Nopea pukea päälle, kun pitää vaikka tankata kesken reissun, eikä autossa viitsi istua takki päällä. Sopii hyvin pikkutakinkin päälle ja suojaa fleeceäkin sateelta.

Konttorilla käydessä tuli parikin kyselyä: mikä TUO on? Mistä tommonen löyty?

Kunnon kamat kestää kunnolla, aikoinaan viileät 1500;- maksanut sastan kyllästämättä vesitiivis puuvilla-anorakki on kestänyt 25 vuotta. Käytössä edelleen, repun syömiin hartioihin pitää keksiä konsti keväämmällä. Ehkä ne pitää kyllästää. Muuten ihan priimaa.

En näe ideaa hukata rahaa kuteisiin, vaikka on mulla vaatturilla tehtyjä pukuja. Kun olin komennuksella ihan saville roadin naapurissa. Ja välillä työ vaatii koreilua. Laatuvaate on laatuvaate 20 vuoden vanhanakin, dresmanriepu on dresmanriepu ihan uudesta asti.

Muuten, halpahallin mustat teryleenihousut oli pätevimmät ikinä työhousut mikrotuen hommiin. Mustat, silittämättä siistit housut. Ei tarvinnut kontata pöytien alla, jos piti kumminkin, niin pölyt lähti pois helposti. Näytin välillä mylläriltä - ja pari läpsäystä reisin - mustat, pölyttömät pöksyt. Kuin taikatemppu. Revin ne ruuvinkantaan, harmittaa vieläkin, vaikken enää ole vuosiin joutanut mikrotuen hommiin.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hokille, KKi:lle, Jaska Brownille, Obb:lle, Anolle, Oloneuvokselle ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Vastenmielisintähän tässä oli se pärstää vasten hierottu asenne – mikä kuvassa korostuu – että ”tämä, juuri tämä on Suomi vuonna 2021 ettekä te juntit mahda sille mitään”.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä Hesarin oudot jutut etnisesti edistyneistä tukevat sitä ajatusta, jonka Perussuomalaiset ovat sanoiksi pukeneet, eli että humanitaarinen maahanmuutto pitäisi lopettaa kokonaan. Ei mulla muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla piraattirotseja Romaniasta...mutta vaikka olisikin aitoja, onhan tuo selvä perseilyjuttu AGAIN by #Helsingin_Sanomat.

Vaikka olisivat aitoja, ei nuo mitään luxusta ole, tonnin parin rotsit. Ainakaan sellaista vaateluxusta, mitä tuo typerä toimittaja yrittää uskotella. Kalliimpia toki kuin perusrytkyt Tokmanneilla.

Ja vaikka upottaisi nuo kaikki perseilijät timantteihin ja kultaan, veikkaan että ei se auta yhtään mihinkään, jos nupi on rikki.

Aika rumia on vaatteet näillä kuvissa ja ei kyllä voi kantajienkaan ulkonäköä kehua. Sori tästä, vaalea hehkeä iho sinisillä tai vihreillä silmillä, sellainen VIIKINKI, on makuuni. :)

Anonyymi kirjoitti...

Piti lisätä, että tällaiset vastakkainasettelujut vain lisäävät aidon suomalaisen vitutusta kelagoldasiakkakaita kohtaan ja luulen sen olevan juttujen yksi tarkoitus, provosoida. No ei enää tarvitse provosoida, nykyään vaihdetaan kadun puolta ja kauppakeskusta. Liikun ja asioin siellä, missä kuulen kaunista sointuvaa suomenkieltämme ja kohtaan ihmisiä ja ilmassa tuoksuu korkeintaan vieno parfyymi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Olen täysin samaa mieltä.

Ano2: Omakin naismakuni on kyllä näiltä pohjoisilta leveysasteilta.

Ano3: En ole varma että mihin näill pyritään mutta vaikutus on juuri tuollainen kuin sanot. Mutta ehkä tässä toimittaja tekee juttuja toisille toimittajille. Mikä on ollut ajan henki jo vuosia.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki alkaakin olla jo kiteytetty. Tuli vaan jostain vastaan runoilija nimeltänsä al-Mutanabbi. Liekö kuvan vesseleille jopa sukua, ainakin oli kotoisin samoilta tanhuvilta.
Runoili jo joskus ennen Ristiretki 1:stä että:"jos leijona näyttää sinulle hampaansa, älä kuvittele että se hymyilee sinulle".
Olisiko viherutopisteillemme käynyt mahantulijoiden suhteen juurikin näin?
voijumala##€

Anonyymi kirjoitti...

Rumat ne vaatteilla koreilee..
Ja nuo taitavat olla sekä sisäisesti että ulkoisesti aika rumia ihmisiä.

Saas nähdä milloin Puhos vedetään maan tasalle, vuokrasopimuksen piti loppua vuodenvaihteessa:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Puhos_(ostoskeskus)

Ari

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys voijumalalle ja Arille & kiitos kommenteistanne.

voijumala: Tuota lausetta kannattaisi luetuttaa suomalaisilla sinisilmäisillä typeryksillä.

Ari: Puhosta nykymuodossaan tuskin harva kaipaa. Mutta touhuhan siirtyy sitten Itiksen puolelle.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Tämä on oikeasti aivan helkkarin hyvin kirjoitettu juttu. Ei pelkästään tuon Ykän huomion "tää on nyt tätä, itke ja maksa" takia, mutta myös siksi, että joka kerta kun Helsingin Pravda kirjoittaa jutun ns. tavallisista helsinkiläisistä niin 90% juttuun löydetyistä on juuri näitä perinteisiä suomalaisia nimiä kuten Ahmed ja Mohammed.

Parikymmentä vuotta kun näitä juttuja selaa aamupaskalla niin alkaa itsekin uskoa, että nämä kaverithan on meillä aina olleet ja niinhän sen pitää ollakin. Että vauhdilla pyyhkimään itse se perä, että ehtii duuniin tienamaan verottajalle äyrejä. Ei se takki itsekseeen matun päälle pääse, sinun panostasi tarvitaan!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, keski-ikäinen pikkupoika. Tuo on täysin totta. Ja Hesarille voisi esittää kysymyksen että ”kuinkas paljon kuvittelette saavanne tilaaja- ja mainostuloja noilta niin kovasti rakastamiltanne etnisesti edistyksellisiltä?”.

Anonyymi kirjoitti...

Eilispäivän huippu oli, kun jenkkien kongressissa rukoiltiin 'kaikkia monoteistisia jumalia' ja klassisen 'amen'-loppulauselman sijasta rukous päättyi tähän: 'amen and awoman'

Jos tässä vaiheessa tammikuuta mennään näin, niin voi pojat/tytöt miten hulluksi homma tänä vuonna vielä menee...

Vaikka kanadalainen uutislähde niin on vähän neutraalimpi:
https://globalnews.ca/news/7553949/amen-awomen-prayer-congress/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, vanhassa maailmassa tää olisi ollut ilman muuta aprillipäivän juttuja. Eikä alun perin hepreankielinen sana ”amen” ole edes millään tavalla sukupuolitettu.

Jani Alander kirjoitti...

Perkules mulla on tosi kylmien ilmojen varalle ainakin 20 v. vanha untuvatakki*, maailmassa on jotain vikaa, haluaa merkkivermeet ja heti :D

*edelleen hyvä sen verran lämmin että ei ennen kuin pakkanen heittää vähintään -15 kannata edes pistää päälle....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jani. Joo, kyllä halvallakin saa hyvää ja kestävää. Suosittelen nykyisin Varustelekaa.