lauantai 15. helmikuuta 2014

TARINA OHIMENNEN

Eli Venäjän armeijan musta päivä

10. kesäkuuta vuonna 2020, jossain Viipurin pohjoispuolella


Kenraali Ivan Kalugin istui maastossa sijaitsevassa komentopaikassaan, tutki karttojaan ja antoi käskyillään vielä viimeisiä hienosäätöjä muutenkin tarkkaan suunniteltuun operaatioon joka alkaisi hetken kuluttua. Päivä tulisi olemaan historiallinen. Venäjän Federaation armeija tulisi lopultakin lopettamaan Suomen itsenäisyyden, mitä niille tsuhnille ei olisi koskaan pitänyt antaakaan. Satakolme vuotta tuo epäluonnollinen maa oli ollut vuotavana haavana Äiti-Venäjän iholla. Nyt se haava lopultakin ommeltaisiin umpeen.

Suomalaisilla ei tulisi olemaan minkäänlaista mahdollisuutta. Maassa oltiin kyllä tehty täydellinen liikekannallepano, mutta huonosti aseistetut joukot eivät tulisi kestämään venäläisten murskaavaa materiaalista ylivoimaa. Suomalaiset maksaisivat nyt armeijaan kohdistuneista raskaista säästöistä. Lisäksi tsuhnat olivat ryhmittäneet joukkonsa päin persettä. Tiedustelun mukaan päähyökkäyssuunnissa ei tsuhnilla olisi joukkoja ollenkaan kolmenkymmenen kilometrin etäisyydeltä rajasta. Sen sijaan korpimaastoon ne olivat sijoittaneet varsin suuria joukkoja aivan rajan pintaan. No, jos ne halusivat ehdoin tahdoin motittaa joukkonsa, niin sopiihan se meille, tuumi Kalugin. Puolustusministeriksin ne torvet olivat nimittäneet vihreän.

Hävittäjä- ja rynnäkkökoneet olivat jo ilmassa. Samoin kuljetuskoneet, jotka pudottaisivat tuhansia VDV-laskuvarjojoukkojen eliittisotilaita Helsinkiin. Merellä Venäjän laivasto eteni myös kohti Helsinkiä ja oli valmiina laskemaan irti suurikokoiset Zubr-maihinnousualukset, jotka tekisivät myös maihinnousun Helsingin rannikolle ja purkaisivat sisuksistaan tuhansia merijalkaväen sotilaita ja niitä tukevia taistelu- ja rynnäkköpanssarivaunuja.

Kalugin antoi käskynsä. Hetkeä myöhemmin venäläisen tykistön lähtölaukaukset täyttivät ilman valtavalla pauhulla. Pian tsuhnalla olisi tukala olla, ajatteli Kalugin ja määräsi tiedusteluosastot ylittämään rajan. Se oli alkanut.

Ja pian se myös loppui. Kärkikomppaniat lähettivät jokainen samanlaista radioviestiä:

- Keskeyttäkää hyökkäys! Keskeyttäkää hyökkäys välittömästi!

Kalugin tiesi, että kärkikomppanioitten päälliköt olivat tehtäväänsä erityisesti valittuja taitavia ja kokeneita upseereita, ja hän ymmärsi, etteivät he antaisi tällaista määräystä leikinpäiten. Hän määräsi hyökkäyksen keskeytettäväksi ja ajoi itse rajan tuntumaan, jossa tapasi tiedustelukomppanian päällikön kapteeni Venjamin Volkovin.

- Mitä helvettiä siellä tapahtui? Miksi annoitte määräyksen keskeyttää hyökkäyksen? Eihän siellä ole edes tsuhnien joukkoja?

- Toveri kenraali, ei ole niin. Mutta siellä on jotain paljon pahempaa.

- Mikä voi olla pahempaa kuin hampaisiin asti aseistettu vihollinen?

- Toveri kenraali. Tsuhnat ovat kylväneet maaston täyteen liito-oravan paskaa. Aluetta ei saa käyttää sotatoimialueena.

Kaluginin suu aukesi järkytyksestä ammolleen. Tätä ei oltu hyökkäyksen valmistelussa muistettu ottaa huomioon. Ja tämä selitti suomalaisten joukkojen oudon ryhmityksen. Hän ryntäsi komentovaunuunsa ja alkoi ottaa yhteyden muihin päähyökkäyssuuntiin. Sama tilanne joka puolella. Kaikki päähyökkäyssuunnat olivat täynnä liito-oravan paskaa. Se olisi este, jota edes mahtava Venäjän armeija ei pystyisi ylittämään. Jäljellä olisi vain yrittää edetä tiettömien korpien läpi, mutta ne olivat täynnä suomalaisia joukkoja ja venäläisillä ei olisi siellä hyötyä materiaalisesta ylivoimastaan. Tilanne oli muuttumassa täydeksi katastrofiksi ja Kalugin tajusi, että hänellä ei olisi keinoja läpäistä suomalaisten kirjaimellisesti paskamaista puolustusta.

Äkkiä hän muisti jotakin ja kuristava kauhu valtasi hänen mielensä.

Helsinki!

- Ottakaa välittömästi yhteys Helsinkiin hyökkäävien VDV-joukkojen johtajaan eversti Petroviin!

Yhteys saatiin järjestettyä nopeasti.

- Eversti Petrov.

- Täällä kenraali Kalugin! Keskeyttäkää hyökkäys välittömästi ja palatkaa kotiin! Te olette menossa ansaan!

Radiossa oli jonkun aikaa hiljaista. Sen jälkeen Petrov vastasi alistuneella äänellä:

- Myöhäistä, toveri kenraali. Maihinlasku on jo tehty. Olemme tavoitteessamme. Joukkomme ovat niin Helsinki-Vantaan kuin Malmin lentokentillä. Ja alue on kylvetty täyteen liito-oravan paskaa. Tsuhnat ovat kolmen kilometrin päässä. Ne eivät ole ampuneet laukaustakaan. Ja miksi ampuisivatkaan? Emmehän me voi tehdä mitään. Kätemme ovat sidotut. Minulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin antautua.

- Ymmärrän. Ja annan teille valtuudet siihen. Tämä ei ole teidän syynne. Meidät houkuteltiin ansaan. Toivottavasti suomalaiset ovat teille armollisia. Hyvästi, eversti Petrov.

Eversti Petrov kuittasi viestin, sulki radion ja antoi joukoille määräyksen. VDV:n sotilaat irrottivat aseistaan lippaat, laskivat aseet maahan, riisuivat sen jälkeen maihinnousukenkänsä, sitoivat ne nauhoista yhteen ja asettivat ne niskaansa riippumaan. Alueella mahdollisesti sijaitsevaa liito-oravapopulaatiota ei haluttu häiritä tuhansien raskaitten sotilassaappaitten rumpseella. Venäläiset erikoisjoukot alkoivat kävellä sukkasillaan kohti suomalaisia, jotka kolmen kilometrin päässä ottivat heidät sotavangeiksi. Suomalaiset lupasivat kohdella heitä hyvin.

Kenraali Kalugin istui komentovaununsa kannella ja painoi päänsä käsiinsä. Kaikki oli menetetty. Erikoisjoukot olivat vankeina Helsingissä. Rajaa ei voisi ylittää. Kalugin antoi määräyksen Suomea pommittavien koneitten kutsumisesta takaisin tukikohtiinsa. Me joutuisimme vielä maksamaan jokaisen tiilen, mitä siellä ehdittiin möyhiä. No, onneksi tämä ei voi mennä enää pahemmaksi, tuumasi Kalugin. Aallonpohja on saavutettu.

Siinä hän oli väärässä.

Tulenjohtotutkan miehet huusivat varoituksen:

- Tsuhnien puolelta ammutaan! Raskaita raketinheittimiä! JA KOHTI TULEE!

Kaikki suojautuvat parhaansa mukaan. He tiesivät, että hetken päästä heidän päälleen sataisi valtava määrä suomalaisten rypäleammuksia. He eivät olleet odottaneet suomalaisten iskua ja sen vuoksi eivät olleet kaivautuneet. Tuho tulisi olemaan hirvittävä. Kalugin näki pienen notkelman ja maastoutui siihen.

Suomalaisten raketit räjähtivät yllättävän korkealla, puolessa kilometrissä. Ja tulimerta ei tullutkaan. Sen sijaan joka puolella alkoi kuulua merkillinen ropina. Jotain kopsahteli Kaluginin kypärään ja siitä sitten hänen nenän eteensä. Ymmärrettyään, ettei räjähdystä kuulunut, hän aukaisi silmänsä ja katsoi, mikä hänen kypäräänsä kopsahti. Ja eihän se ollut enempää ja vähempää kuin Venäjän asevoimien totaalinen nöyryytys:


Voi paska, totesi Kalugin. Hän määräsi joukkonsa välittömästi selvittämään tuhon laajuuden. Kävi ilmi, että kakkakikkareita oli komentopaikalta vielä kymmenen kilometrin päässä idässä. Ja suomalaisten uusi keskitys lensi heidän ylitseen vielä idemmäksi. Kaikki oli menetetty. Hän määräsi joukkonsa välittömästi vetäytymään. Nyt oli poliitikkojen aika neuvotella aselevosta suomalaisten kanssa. Hinta tulisi olemaan kallis.

Kolme viikkoa myöhemmin, Sheremetjevon lentokenttä, Moskova


Venäjän viranomaiset odottivat, että suomalaisten valvontakomissiota kuljettava lentokone laskeutuisi. Välirauha oltiin solmittu pari viikkoa aikaisemmin ja hinta oli ollut venäläisille kova. Koko Petsamo siirtyi Suomelle, mukaan lukien koko Kalastajasaarento. Myös Salla ja Laatokan Karjala palautettaisiin suomalaisille. Kannaksella raja kulkisi melko suorasti Viipurin itäpuolelta Käkisalmen itäpuolelle. Myös Suursaari ja Suur-Tytärsaari palautettaisiin Suomelle. Pelottavinta oli kuitenkin se, että Venäjä joutuisi alistumaan suomalaisten valvontakomission alaisuuteen. Komissio olisi maassa seuraavat viisi vuotta, jonka jälkeen solmittaisiin lopullinen rauhansopimus. Venäjä sai säilyttää presidentinviran ja duumansa, mutta tosiasiassa maassa ei tehtäisi mitään ilman valvontakomission hyväksyntää.

Finnairin kone laskeutui, ja sisältä marssi ulos ilmeettömiä ja jotenkin robottimaisia jakkupukuisia naisia, jotka alkoivat marssia täsmällisellä tahtimarssilla kohti heitä odottavia linja-autoja. Heillä kaikilla oli rinnassaan Vihreät – De Gröna-pinssi ja käsissään pelottavan näköiset asiakirjasalkut. Valvontakomissio asettautui Lubjankaan, josta venäläiset tiedusteluviranomaiset oltiin karkoitettu.

Venäjällä alkaisivat Vaaran Vuodet.

35 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset parille aikaisempaan kirjoitukseen kommentoineelle Anolle, joitten inspiroimana mulla lähti jälleen mopo käsistä.

Rtms kirjoitti...

Liito-oravan paskaa. Jumankekka, Yrjö perkele, sää olet nero. Ja mulla on tuoremehua nenässä.

Närpes varg (heh,heh) kirjoitti...

Ykällä kyllä keuli nyt niin komeasti, että tekisi mieli lähettää Mannerheim-risti kiitokseksi. Omani olivat kuitenkin loppuneet. Kysyin niitä kaupasta, mutta kauppias sanoi, että ne ovat heiltäkin päässeet suuren kysynnän vuoksi loppumaan, mutta että Keskon kuormassa tulee ensi viikolla lisää.
Voisikohan tuota liito-oravan paskaa tuottaa synteettisesti? Ei kai se niin iso asia olisi. Meinaan saataisi niitä rypälepommeja kerralla niin paljon, ettei vihollinen uskaltaisi edes haaveilla tänne tulosta.
Tanskalaisilla muuten on vanhastaan ollut oma salainen aseensa: tanskalaiset kalapullat. Sellaisen kun ottaa purkista ja heittää käsikranaatin tavoin kohti vihollista, se pakenee kauhun vallassa. Pullien hajuahan ei kestä kukaan muu kuin tanskalainen. Eikä siinä auta edes kaasunaamari. Luin tanskalaisesta sotilaslehdestä, että kalapullia on varattuna kriisin varalta 3,5 miljardia purkkia, osa sijoitettuina rypäleammuksiin. Ja vuosien kuluessa niiden teho vain paranee...
Kalapullat aseena muuten kiellettiin Genevessä jo vuonna 1906, mutta piruako tanskalaiset sellaisista sopimuksista välittivät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rtms:lle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Rtms: Toivottavasti et vetänyt tuoremehua henkeesi.

Närpes Varg: Mannerheim-ristejä ei vissiin enää mistään saa, mutta käsittääkseni Varustelekan kautta voi tilata itäsaksalaisia kunniamitaleita. Mitä tulee noihin salaisiin aseisiin, niin ruotsalaisillahan on omansa eli tuo surströmming eli hapansilakka. Luulen, että puolustusvoimansa riisuneilla ruotsalaisilla on koko Suomen ja Ruotsin itäraja miinoitettu hapansilakkapurkeilla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ilmoitus niille suomenkielen taitoisille venäläisille, jotka lukevat tätä blogia. Missään nimessä en tosielämässä haluaisi Venäjän valtiolle niin rankkaa kohtaloa, että se olisi viisi vuotta suomalaisten vihreitten naisten ylläpitämän valvontakomission alaisuudessa. Tämä oli vain ns. taiteellinen ratkaisu.

Anonyymi kirjoitti...

Hapansilakka se nostaa kattoja:

http://www.makuja.fi/artikkelit/1861352/ajankohtaista/25-vuotta-vanhasta-hapansilakkapurkista-mediasensaatio-loytaja-soitti-armeijan-rajahde-eksperteille/

Hulluja nuo ruåttalaiset... Mutta on tuo Madsenin ämmän poika vaan äijä!

Igor Vasiljevitsh kirjoitti...

Spasibo, Jurjo! Hetken jo pelkäsin, että ne tulevat, sillä villeimmilläkin kuvitelmilla on tapana toteutua. Kansamme on jo kärsinyt tarpeeksi, emme ehkä enää kestäisi vihreää hallintoa. Sen rinnalla mongoliaika olisi ollut yhtä paratiisia.
Jumalan siunausta sinulle, rakas ystävä! Vanhana sotilaana osaan arvostaa huumoria, jossa on ideaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle. Juu, vaaralliset räjähteet täytyy tietysti kuskata asianmukaisesti pois. Ja hapansilakkahan on yksi vaarallisimmista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Igor Vasiljevitsh. Suojelkoon Jumala Venäjän kansaa kaikelta pahalta ja varmistakoon ystävyyden Suomen ja Venäjän kansojen välillä.

Becker kirjoitti...

Nyt tulee tekstiä bloginpitäjältä niin ettei meinaa mukaan keretä.
Vihreistä voi vain todeta, että sinne kerääntyy kaikkein ääliömäisin popula mitä valtakunta sisältää. Kommarit sentään ovat johonkin aatteeseen hurahtaneita, älyttömään sellaiseen, mutta heillä on kuitenkin oletetttavasti jonkinlainen moraalin häivähdys olemassa.

Vihreillä ei mitään. Heidän koko toimintansa perustuu valheisiin koskien jotain hiilidioksidi, meren nousu tai liito-orava uhkaa, jonka edessä ihmiskunta menee polvilleen.
Kaikista älyttömimmät lakialoitteet tulevat juuri virheiltä. Mm. Ruotsissa yritettiin ihan vakavissaan kieltää mato-onginta, koska matoon sattuu kun se työnnetään koukkuun.
Ja jollen ihan väärin muista, niin Vuosaaren sataman perustaminen viivästyi vuositolkulla, kun Hassi porukoineen levitteli alueelle sitä oravan jätöstä. Ja tämähän maksoi yhteiskunnalle maltaita.
Vihreät haluavat palauttaa yhteiskunnan feodaaliasteelle, jolloin heidän mukaansa ekojalanjälki olisi mahdolisimman pieni. Jostain syystä heitä on äänestäjien typeryyden johdosta valittu Helsingin kaupungin valtuusutoon runsain mitoin, ja tulokset näkyvät. Nämä cityvihreät eivät erota palmua koivusta, mutta olisi hirveen ihqua liikkua kaupungiosasta toiseen maistelemassa ekologista viiniä ilmaisilla joukkoliikennevlineillä autottomassa keskustassa.
Jos virheillä olisi valta niin he asuttaisivat kaupungin punikeilla, virheillä ja seksuaalisilla vähemmistöillä, niin eikä pois voisi sulkea maahanmuuttaneita koneinsinöörejä, joilla olisi omat hartaudenpito temppelinsä joka kaupunginosassa.

Mitä tulee ruotsalaiseen hapan silakkaan, niin sehän on muinaismuisto ajalta, jolloin pitkiä aikoja merellä seilanneet laivat pystyivät varastoimaan muonaa seiloreille. Kun on tarpeeksi nälkä, niin sitähän syö vaikka kengänpohjiansa. No nyt nämä svennet irvistelevät meikäläisille mämmeille ja kalakukoille, mutta pitävät suurena herkkuna p:ltä haisevaa surströmminkiä.
Tosiassahan on kyse aivan viimeiseen asti viedystä kaksinaismoraalista. Kas kun hapansilakkaa otetaan nokare leivän päälle ja se huuhdotaan alas snapsin kera. Siis ei voida ottaa snapsia kuin suomalainen, joka ottaa kossupullon taskusta, ottaa huikan täysin ilmeettömästi samalla katseen ollessa hartaan poissaoleva. Korkki kiinni, pullo taskuun ja se on siinä. Ei mitään hapansilakoita tai laulunlurituksia. Mutta ruotsalaine tarvitsee rekvisiittansa huikan ottamiseen. Suomalainen ottaa jurrit, mutta svenne sanoo naapurille, että otettinpa vähän surströmminkiä.

Paikallisissa liikkeissä olevat hapansilakkapurkit ovat kyllä kunnioitusta herättävän näköisiä. Tuhdit peltipurkit alkavat ajan mittaan muistuttamaan metallisia potkupalloja. Sen jos avaa väärällä menetelmällä sisätiloissa, niin saattaa koko kämppä mennä pintaremonttiin.

Olipa taas kerran hauska pläjäys Ykältä. Jotenkin olen mielistynyt näihin blogeihin jotka liittyvät jollain tapaa sotaväkeen.

korpisoturi kirjoitti...

Tämä kommentti kuuluis paremminkin edelliseen blogiin, mutta paremoi myöhään...

Olisko se niin, että vihreitten vaikutus on soluttautunut muihin puolueisiin naisverkostojen kautta. Vasemmistoliittokin on enemmän vihreä kuin työväenpuolue. Ilmankos järki alkaa olla harvinaista mamme politiikassa.

Mitä enemmän luontoa, sitä vähemmän vihreiden äänestäjiä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille ja Korpisoturille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Totta tuo. Aikanaan kommaritkin, ainakin ne saarislaiset pyrkivät toimimaan suomalaisten hyväksi, tietysti heillä oli oma näkemys siitä, mikä se hyvä oli. Nykyistä vasemmistoliittoa ei sinänsä erota vihreistä, ja vihreäthän ovat jonkunlainen sekoitus jatkuvia bailuja ja jatkuvaa hysteriaa, joka ruokkii lisää hysteriaa. Se ihmetyttää, että kuinka muut puolueet antavat vihreille niinkin suuren vallan kuin mitä antavat.

Tuosta mato-ongintaepisodista tuli mieleen toinen ruotsalaisvihreä episodi. Siitä on jotain kymmenen vuotta kun vihreät typsyt kävivät ”vapauttamassa” lehmiä jostain ruotsalaisesta karjataloustutkimuslaitoksesta. Sitten typsyt selittivät (televisiossa, naturligtvis) että he vapauttivat lehmät, jotta ne voivat mennä pesimään niille luontaiseen ympäristöön…

Korpisoturi: Mahdollistahan se on. Naisiltahan ne hurjimmat ideat tulevat. Samoin kuin antaumuksellisin alaleuan väpätys.

Anonyymi kirjoitti...

Vauhtia ja vaaratilanteita taas kerrakseen, ja minä kun luulin että vain olymialaisten kiekkojäillä sekä rinteissä mennään lujaa!

Kyllä Mannerheim-ristejä vielä saa. Kovalla rahalla. Viimeisin taisi maksaa huutokaupassa 28 000€.
Kyllä harmittaa etten ostanut 1994 aitoa, mutta numeroimatonta, MR:ää 4000 markalla. Nyt senkin arvo on vähän toista luokkaa tai siis numeraalisesti sama, mutta mk on vaihtunut € -merkkiin.

Becker tuossa esiintoi miten vahingollisia nuo virheät ovat.
On se vain hassua kuinka maaseudulla moisia ei ole. Maalaisjärki iskee melko äkkiä kun mokoman aatteen kannattaja suorittaa muuttoliikkeen kaupungista maalle.

-Tvälups-

Jk tuota LOP:aa eli Liito-oravan "jätöstä" olisi syytä pitää iso säkillinen jemmassa. Hyvä levittää mm kaikille suunnitelluille tuulivoimala-alueille...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia Ykälle jälleen kerran. Ja kiitos myös kiitoksista, sillä lienen yksi noista mopon keulimisen osasyyllisiin kuuluvista Anomalioista.

Itte asiassa noin sotilaallisessa mielessähän voisi ollakin - myös ilman liito-oravien papanoita - fiksua jättää ne tunkeutumissuunnat tyhjiksi omista jos vain sattuisi olemaan sopivasti tulivoimaa kattaa kyseiset alueet. Turha niitä omia olisi möyhennyspellolle tunkea.

Beckerin erehdystä haluaisin korjata. Kyllä monet Virheät erottavat palmun koivusta. Juhani on sivistymättömien puoliporvarien yliarvostettu latomaalari. Rudolfilla taas on niitä kivoja lapsiystävällisiä enkeliaiheita. Kumpikaan ei sovi hipsteriajatteluun. Rudolf koivu voisi muuten sopia mutta kun niissä sen töissä on niin paljon impivaaralaisuuden ihannointia ja piilokristillisyyttä.

Moni Kivihiilipuolue Virheiden intelletku... intelligetku... intte letku... älykkösiiven edustaja on palmun ja koivun välisestä erosta vähintään noin hyvin perillä. Että eipäs parjata vihreitä aiheettomasti vaan keskitetään tuli sinne missä on aihetta.

Korpisoturille: Vihreiden strategiana on alusta lähtien ollut se, että pyrkivät vetämään muita yhteiskunnallisesti vaikuttavia yksiköitä (muut puolueet, yhteiskunnallinen tutkimus ja "tutkimus", media, kulttuurivaikuttajat, viihde...) omaan suuntaansa. Perusajatus on se, että viiden prosentin kannatus on vain yksi airopari kahdestakymmenestä paitsi jos se jaetaan niin että toinen vihreä airo on peräsinmie... naisella ja toinen sotkee soutajien tahdin jos heitä ei totella. Eli heillä on suhteellisesti eniten valtaa koska he ovat aina se taho jolla on suurin intressi taloudellisen täystuhon suuntaan. He voivat siis kiristää: jos ette tuu vastaan niin me sotketaan kaikki, jos tuutte niin me sotketaan vaan jotkut jutut nyt ja muut vasta sitten myöhemmin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: Joo, kyllähän vihreät keskittymät ovat kymmenen kilometrin harppiympyrän sisällä ja harppiympyrän keskellä on yliopisto. Sääliksi käy helsinkiläisiä.

Ano: Kiitos keulimisen mahdollistamisesta. Luin tuon kommenttisi aikaiseen aamulla ja aamukahvi ei ollut vielä käynnistänyt vanhaa dieseliä, joten tuo koivu/palmu-juttu loi hetken aikaa tyhjää. Tajusinhan minä sen sitten toisella lukemisella.

Tykistön tulivoimaahan suomalaisilla vielä suht mukavasti on, toivottavasti sitä nyt ei aivan riisuta. Haittapuolena on tietysti, että se on pääosin vedettävää tykistöä.

Tuo kommenttisi Korpisoturille voi olla hyvinkin kohdallaan, ja siinä vihreät muistuttavat hyvin pitkälle vanhoja taistolaisia.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä:

Ei vedettävässä tykistössä ole mitään vikaa jos ja vain jos se on valmiiksi kävelymatkan päässä kiireellisimmistä potentiaalisista asemapaikoista + jos maan armeijalla on noin 10-30 -kertainen määrä hyviä valemaaleja simuloimaan niiden vedettävien tykkien kavereita. Tosin... Näin UAV-aikakaudella vedettävä tykki on tietenkin laskettava kertakäyttötykiksi. Sen sijantihan paljastuu heti ensimmäisestä lämpöleimahduksesta ja sitten vain ammutaan niin paljon kuin ehditään ennen ohjuksen saapumista.

Itte ajatusleikin tollaisen alueellisen kattamisen suhteen ihan toisenlaisella järjestelmällä mutta en viitti tässä keuhkota kun se ei oo tietääkseni tän päivän todellisuutta.

Jotenkin alan pikkuhiljaa epäillä että monessa suhteessa heittimet ovat ehkä jo enemmän tätä päivää kuin tykit. Pääsyy juuri UAV:t. Kyky piiloutua alkaa olla lähestulkoon tulivoimaa ja kantavuutta tärkeämpi juttu - juuri noiden drounien takia. Ei voi kuin toivoa että Suomi hoitaa sen puolen hyvin ja kunnolla ja kuntoon. Vihervassarithan torpedoivat tietenkin sitäkin puolta mm. siksi että osa hyvistä laitteista on joidenkin muiden kuin palestiilaisiterroristien tekemiä.

Mä aattelin että jollakulla saattaa hetken isoremmi lyödä tyhjää koivu/palmu -kohdassa ennen kuin se remeli ottaa pikkupylpyrästä tarpeeksi otetta että lähtee pyörittämään isoa pyörää. En kyllä olisi osanut arvat että noin ollisi käynyt sulle.

Sinänsä mielenkiintoista että mä oon seurannut videolta tässä jonkin verran sitä mitä kirjalija/saarnaaja Tim Keller sanoo kaupungeista ja sulla samoin kuin monella muullakin täällä olijalla on kyllä hyvin samantyyppisiä ajatuksia.

Harmi että Suomen ylin poliittinen johto ei ole tajunnut sitten yhtään näitä "missä on innovatiivisinta" -tutkimuksia. Niiden perussanomahan on että "katalysoitu prosessi on yleensä nopeampi kuin katalysoimaton - niin hyvässä kuin pahassakin".

Sen sijaan että olisivat ymmärtäneet tuon ytimen, ovat nämä jyrkit, jutat sun muut broliittiset poilerit käsittäneet tutkimusten perusviestiksi että "homoja, etnisiä vähemmistöjä ja arvoliberalismia luomalla saa aikaan piilaakson jokaiselle kaatopaikalle". Ja sitten vielä joku kehtaa pitää näitä poilereita tyhminä!?!

Luojan lykkyä vaan kaikille perunapoteromaailman kansalaisille.

Tom Kärnä kirjoitti...

Tuosta tekstin Kaluginista tuli mieleen seuraava venäläisen kirjailijan Daniil Harmsin tekstinpätkä (nimi vähän eri, mutta kuitenkin):

"Kulygin työnsi kätensä kyynärpäätä myöten Maria Timofejevnan suuhun. Maria Timofejevnalta pääsi ulvahdus.
Kulygin yritti vetää kätensä pois, mutta Maria Timofejevnan kurkku oli kiristynyt - ja Kulygin oli kiikissä."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Tom Kärnälle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Sinänsä luulen, että mikäli näillä selkosilla vielä sotimaan joudutaan, niin se ei ole pelkästään Suomi vs. Venäjä-ottelu, vaan silloin soditaan laajemminkin. Eikä silloin ole varmaa, että kuinka paljon naapurilla on niitä UAV:tä ja ohjuksia per meikäläinen patteristo. Mutta se, mitä noista kranaatinheittimistä totesit voi pitää paikkansa. Onhan meilläkin kehitelty näitä AMOS- ja NEMO-systeemeitä ja sitten tätä teka-kalustoa. Niistä ”joistain muista” tarkoitit varmaan, että iipothan ne jatkuvasti myyvät lisenssillä tekemäänsä Tampellan krh:ta. Miksi ihmeessä me emme myy?

Tuosta isonremmin tyhjää lyömisestä totean, että minä olen ns. vanha diesel, ts. ajattelumoottori käynnistyy aamulla perin hitaasti.

Tuohon Kelleriin en ole tutustunut, mutta noin yleensä kirjoittamastasi on helppoa olla kanssasi samaa mieltä.

Tom: Tuota tekstinpätkää jos yrittää nähdä kuvina mielessään, niin kieltämättä hiukka puistattaa.

LW kirjoitti...

Absurdismin stakhanoviitin Daniil Harmsin tuotantoa löytyy jonkin verran netistäkin:

http://netti.nic.fi/~tomk/harms00.html

Jollain omalla häiriintyneellä tavallaan kuuluu asiaan, että mies kirjoitti tekstinsä stalinismin aikana. Kuoli tietysti vankimielisairaalassa, mutta vasta vuonna 1942.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä: Eurooppa on kovaa vauhtia menossa kohti sotaa.

Tällä kertaa ei ole kyse kansallisvaltioiden välisestä sodasta vaan sivilisaatioiden välisestä kähinästä. Libanonin sisällissota, Jugoslavian hajoaminen, Israeli<-->arabit ja jopa jotkin Afrikan kähinät kuvaavat tulevaa sotaa paremmin kuin vaikka toisen maailmansodan muisteleminen.

Seuraava sota sisältää monia erilaisia intensiteetin asteita. Voisi sanoa että monessa maassa/kaupungissa käydään jo matalan intensiteetin sisällissotaa ja/tai olosuhteisiin optimoitua intifadaa.

Vastapuolina tulevat olemaan juutalais-kristillisen kulttuuriperimän ja identiteetin omaava sivilisaatio ja islamilaisen kulttuuriperimän ja identiteetin omaava sivilisaatio. Perinteen mukaan suvaitsevaisto tietenkin taistelee omaa kansaansa, kulttuuriaan ja etuaan vastaan. Kansallissosialisteille ja joillekin muille kusipäille voi olla vaikea valita puolta kun juutalais-kristillisessä on myös se juutalainen puoli mukana.

Tuossa tulossa/menossa olevassa sodassa on todella pelottavaa se, että se tuskin on ohi yhtä nopeasti kuin maailmansodat samoin kuin se, että sisällissodat tuppaavat olemaan niitä kaikkein julmimpia ja verisimpiä.

Ainoa keino estää tuollainen sisällissota alkaa olla massiiviset ei-vapaaehtoiset väestönsiirrot. Ne taas luokitellaan sotarikoksiksi joten suo siellä, vetelä täällä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys LW:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

LW: Tuohon Daniil Harmsin tuotantoon en ole tutustunut, mutta nimeltään heppu kuulostaa jotenkin latvialaiselta tai liettualaiselta. Lienenkö väärässä?

Ano: Tulevaisuudenkuvasi on valitettavan todennäköinen. Ja siinä on meidän tavallisten ihmisten vastapuolella myös unelmaansa elävä poliittinen eliitti.

Närpes varg kirjoitti...

Uuden Suonen uutislistalta loikkasi silmään otsikko: "Saksan armeija vierailee Lapissa".
Onhan se hyvä, että aseveljet ovat ajoissa paikalla. Tiedä, koska heitä taas tarvitaan.
Ukrainassa ei tapella uskosta, siellä on tulossa kunnon vanhan ajan jäsentenväliset. Rumihia tulee vielä niin paljon, että Härmässä oikein käsiä hykerrellään.
Kun tuota Sveitsiä nyt niin kovasti moititaan, niin kannattaa muistaa, että siellä on sodittu maailman sivistynein sisällissota. Se kesti vain kolmisen viikkoa ja kuolleita kertyi vähän yli 90. Se on saavutus maassa, jossa joka toinen on tarkka-ampuja. Sveitsiläisten mielestä nyt vaan ei ole siistiä ampua toisia sveitsiläisiä siksi, että ne sattuvat olemaan eri mieltä eräistä valtiollisista kysymyksistä. Suosittelen Sveitsin mallia kaikille maailman maille.
Kenties sveitsiläiset nyt haluavat estää ennakolta uskontojen ja kulttuurien konfliktit omassa maassaan? Kenties he todella ovat viisain kansa maailmassa? Sellaista olen joskus kuullut väitettävän. Niinpä niin... nimetkäähän joku viisaampi! Ihan tuosta vaan lonkalta. Saa kyllä miettiäkin.

Tom Kärnä kirjoitti...

Minähän jo aikaisemmin olin sanonut Harms-hepun olleen venäläinen. Hänen sukunimensä on kirjailijanimi. Ja nimimerkki "LW":n ystävällisesti linkittämä sivusto-osio Harmsista on muuten minun nettisivuillani. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuules Ykä...

Vilkaisepa Hommalta sitä Lieksa-ketjua ja keskitä ajatuksesi siinä esille tuotuihin faktoihin noin virkamies-, hallintokulttuuri-, jääviys-, kädet&piparipurkit-, valtion kusettaminen valtion suostumuksella- jne. näkökulmista katsottuna.

Mieti sen jälkeen että jos olisi olemassa ketjussa kuvatun kaltaisia virtuaalihenkilöitä, jotka sanoisivat Butlermaisella tyylillä ääneen sen, mitä oikeasti ajattelevat, tekevät tai millaisilla arvoilla oikeasti pelaavat niin miltä se näyttäisi ja kuulostaisi?

Tai toisaalta... Se lieksan mamubisnes tuo jotenkin mieleen turkistarhauksen, teollisen kanalan pitämisen, liha- tai lypsykarjan kasvattamisen yms. En missään nimessä tarkoita että mamut olisivat kuin eläimiä vaan sitä että tämä Hommaketjussakin monesta suunnasta esitelty mamuteollinen lypsy-, kasvatus-, jalostus- jne. teollisuushan kohtelee esim. somaleita aivan kuin kyse olisi elinkeinorakenteen kannalta kiistanalaisesta hyötyeläinbisneksestä.

Kuvittele, että esim. Ari Marjetat, Soile Syrjäläiset sun muut olisivat vaikkapa kyynärpäitä myöten mukana turkistarhausbisneksessä, pitäisivät useaa suurlampolaa joiden lampaat saisivat kunnan luvalla laiduntaa kunnan mailla ja kunnan suojeluksessa vähän yksityisilläkin pelloilla tai että kyse olisi suursikalan pitämisestä niin että kunnallispolitiikan ja demariverkoston napahenkilöt kuorivat kermat ja kuntalaisille tungetaan suu täyteen sianpaskaa...

Mieti että miltä moinenen kuvio noin rakenteellisesti näyttäisi? Mieti että miten Butler sitä puolustaisi ja miltä se näyttäisi ja kuulostaisi Pinnanmaan paikallisradion näkökulmasta.

Itse koen jotenkin mielenkiintoisena ajatuksen lieksalaisesta jättiläiskultamunia munivasta Strutsaamosta joka kasvattaa loistavasti lieksalaiseen maisemaan ja kulttuuriin sopivia strutseja, joille on tietenkin myönnettävä kansalaisuus ja äänioikeus. Lentäväthän ne linnutkin ja sitä rataa.

Siunausta sinne.

korpisoturi kirjoitti...

Ano saattaapi olla hyvinkin oikeassa, että se ruuti palaa vielä täälläkin. Propakandasotaa käydään jo täälläkin. Tällä sitä ruutia haistellaan sitten kun pinna on vedetty tarpeeksi kireälle. Muualla se jo vähän väreilee.
Kantasuomalaiselle siivutetaan yhä ohuempia paloja kakusta, jonka ovat itse leiponeet. Kun mamujen siivuja on pakko ohentaa, niin huuto alkaa. Mitä enemmän "tiettyjä" mamuja raahataan , sitä varmemmin mellakoita tulee.
Viherhörhöt tukee näitä mamuja fanaattisesti, mutta onneks ne on etupäässä sivareita.

Kyllä Tikkakosken mannekiini vielä vastaa kymmentä "koneinsinööriä".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille, Tom Kärnälle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Tuo Ukrainan touhu huolestuttaa ihan tosissaan. Jos nyt jotain positiivista tilanteesta etsii, niin armeija sentään on pysynyt kahinasta erossa. Jos armeija käsketään peliin, niin se varmasti jakaantuu ja sitten alkaakin sellaiset jäsentenväliset että pois tieltä.

Jaa fiksumpi kansa kuin sveitsiläiset? Parta kasvaa miettiessä, mutta enpä kyllä keksi.

Tom: Joo hoksasin kyllä. Tuosta kirjailijanimestä tulee vaan jotenkin Baltian maat mieleen.

Ano: Juu, olen seurannut asiaa. Toteaisin, että kyseessä on kyllä huippuunsa viety kusetus. Silkkaa rikollisuutta, jolle on hankittu moraalinen oikeutus ja koko aika on uhkana syytteitten nostaminen. Meinaan niitä kohtaan, jotka sanovat rikollisuuden olevan rikollisuutta. Elämme sairaita aikoja.

Jaska Brown kirjoitti...

veli venäläistä sääliksi.

Männävuosina oli naapurikylän kanssa kahnausta, kumpi vaihtoehtoisista tielinjauksista valitaan. Naapurikylän Rahikainen ilmoitti, että "Mulla on purkissa liito-oravan paskaa ja pudottelen sitä tarvittaessa meidän kylän läheltä kulkevalle linjaukselle. Eipä voi vetää tietä sitä kautta, kun on merkkejä mahdollisesta liito-oravapopulaatiosta." Siihen me Pulkkisen kanssa uhattiin, että "Mepäs mennään ja väännetään ihan itse tortut sille toiselle linjaukselle ja sanotaan, että täälläpä on merkkejä ihmispopulaatiosta!"

Anonyymi kirjoitti...

Mua ihmetyttää se, että miksi Vihreät ei ole vielä vaatinut poliisi-, sota- ja vartiokoirien korvaamista vartiolampailla?

Lampailla vois olla silleen kiva lämmin turkki ja sit niinku ne vois halata lempeesti vihaisuuden pois kaikista sellaisista joita en oo ymmärretty tarpeeks niin et ne sen takia kiusaa toisia ja rikkoo sääntöjä ja sopimuksia ja silleen niinku vallottaa muita maita.

Ja vartiolampaat ei provosois läheskään niin paljo punamustia ja vihervassareita ja muita kansalaisyhteiskunnan aktiivirakentajia näissä kiekko-, kuokka- ja moukkavierasoperaatioissa, Smash kaikkimikäeioomun -mellakoissa ja kaikenmaailman makasiininpolttajaisissa.

Mä kyl sillee niinku kannatan vartiolampaisiin siirtymistä. Sitä paitsi se on toiminu niin EU-politiikassa ku Lieksan kunnan tilintarkastusjutuissaki tosi hyvin.

Siunausta vaan kaikille vartiolampaiden ystäville.

Anonyymi kirjoitti...

Mua ihmetyttää se, että miksi Vihreät ei ole vielä vaatinut poliisi-, sota- ja vartiokoirien korvaamista vartiolampailla?

Lampailla vois olla silleen kiva lämmin turkki ja sit niinku ne vois halata lempeesti vihaisuuden pois kaikista sellaisista joita en oo ymmärretty tarpeeks niin et ne sen takia kiusaa toisia ja rikkoo sääntöjä ja sopimuksia ja silleen niinku vallottaa muita maita.

Ja vartiolampaat ei provosois läheskään niin paljo punamustia ja vihervassareita ja muita kansalaisyhteiskunnan aktiivirakentajia näissä kiekko-, kuokka- ja moukkavierasoperaatioissa, Smash kaikkimikäeioomun -mellakoissa ja kaikenmaailman makasiininpolttajaisissa.

Mä kyl sillee niinku kannatan vartiolampaisiin siirtymistä. Sitä paitsi se on toiminu niin EU-politiikassa ku Lieksan kunnan tilintarkastusjutuissaki tosi hyvin.

Siunausta vaan kaikille vartiolampaiden ystäville muille anomuumeille!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille, Jaska Brownille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Korpisoturi: Ruotsissahan ollaan jo siinä tilanteessa, että ruudin polttamista tulevaisuudessa ei pysty estämään. Suomessa sentään vielä yritetään sitä, että selvittäisiin poliittisin keinoin. Nykyajan järjettömyyttä kuvaa, että juuri ne, jotka haluavat estää tulevaisuuden rähinät ovat virallisen katsantokannan mukaan niitä ääri-ihmisiä.

Jaska: Tulipa kommentistasi jotenkin mieleen eräs Reinon kirjoittama episodi Valkoparrattoman Miehen elämästä:

http://reinoblog.blogspot.fi/2006/10/vpm-saa-veronkorotuksen.html

Ano: Ei paha, ei paha. Vaan miksei panna kerralla uutta vaihdetta silmään ja aletaan kouluttaa vartiopupuja?

Jaska Brown kirjoitti...

Hups, taisi kommentin alkuosa tuhoutua. Piti olla suunnilleen seuraavasti:
Repesin viimeiselle kappaleelle valvontakomissiosta. Ensimmäinen kerta elämässä, kun kävi veli venäläistä sääliksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä...

Vartiopuput saattaisivat olla aivan liian arvaamattomia. Sitä paitsi Väiski Vemmelsäären kautta niihin assosioituu nokkeluus. Riskialtista. Ja pupu jos mikä pyrkii pitämään käsityksensä tilannekuvasta ajan tasalla.

Mutta ajallepa vartiolammasta. Se seisoo, syö, määkii ja kasvattaa villa. Aktiiviseksi heittäytyessään se kävelee kolme metriä. Se hakee turvaa toisesta bää-bää-merkkisestä ruohonleikkurista toisin kuin vaarallisen individualistinen pupu.

Ja pupulla on hyvä suojaväri. Se osaa piiloutua ja maastoutua ja vaikka mitä. Bää-bää sen sijaan hohtaa valkoisena/harmaana vihreää maisemaa vasten ja... ei mitään. Siinä kaikki.

Ghettomaksaja kirjoitti...

Ano & Ykä: Ette ole ajatuksissanne yksin. :)

http://olotila.yle.fi/ihmiset/blogit/ajatusten-miljoonalaatikko/poliisielainvaihtoehto

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska Brownille, Anolle ja Ghettomaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Jaska: Luulen, että annoin Venäjän kansalle liian rankan taakan kannettavaksi. Entäs jos valvontakomission johtajana olisi Anni Sinnemäki? Tai Rosa Meriläinen?

Ano: Joo, saatat olla oikeassa. Olenhan minä jänisjahdissa nähnyt monta kertaa, kuinka vanha ja kokenut metsäjänis vie ajokoiraa kuin litran mittaa. Mutta jos vartiolampaita halutaan, niitten pitää ehdottomasti olla pohjois-Norjalaisia rasvahäntälampaita. Niitten naamavärkki saa poronkin näyttämään älyköltä.

Ghettomaksaja: Tuo Kettusen juttu oli kieltämättä varsin hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tässä mieleen että ehkä luonnossa liikkuvat nuivinaattorit voisivat kerätä pakastimet täyteen liito-oravan kakkaa niin että aina kun johonkin uhkaa syntyä kerjäläisleiri niin papanoita haavanjuurelle ja liito-oravailmianto niin Luontoliittoon, Greenpeacelle, poliisille, Vihreille, ituhippien muille etujärjestöille ja medialle.

Olisivat siinä sitten vähän kaikki ihmeissään siitä että mitä populaatiota tässä pitäisi sitten tällä kertaa somen, ketjujen ja mediametelin kera suojella kilpailevalta populaatiolta.