lauantai 26. syyskuuta 2020

PARADOKSIN ARKKITYYPPI

Hotellin respassa seurataan säännöllisesti PT-Mediaa joka kertoo sen, mistä valtamedia vaikenee. Yleensä ei tule kommentoitua niistä julkaisuista koska niihin ei ole oikeastaan mitään lisättävää. Nyt täytyy hieman kommentoida sillä PT-Media on löytänyt sellaisen arkkityypin johon kiteytyy federalistisen ja monikultturistisen EU-eliitin (niin Brysselissä kuin valtiomaakunnissa) ajattelutapa. Kyseinen arkkityyppi on ruotsalainen (oliskos kukaan arvannut) Euroopan sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson. Mitä Johansson sanoo? No sitä tuttua paradoksia joka on muuttunut EU:ssa dogmiksi:

Torstain istunnossa Johansson kertoi, että Eurooppa tarvitsee maahanmuuttajia. Tällä hän tietenkin tarkoitti kolmansista maista tulevia pakolaisia, sillä seuraavassa lauseessa hän kertoi, että tulijoille pitää nyt viimeistään laittaa pystyyn laillisia reittejä Eurooppaan.

– Maahanmuutto on normaali asia, maahanmuuttoa on aina ollut ja sitä tulee aina olemaan. Maahanmuutto on tehnyt maanosastamme [Euroopasta] niin menestyksekkään kuin se nyt on, Johansson paukutti ja jatkoi:

– Meillä on nyt paljon maahanmuuttoa Eurooppaan ja se on juuri sitä mitä me tarvitsemme. Me tarvitsemme nämä ihmiset, sillä me [eurooppalaiset] ovat vanheneva kansa.

Hotellin respassa mietitään tätä asiaa suomalaisten näkökulmasta tosin se sopii oikein hyvin muuallekin Eurooppaan. Eli: tätä ns. välttämätöntä maahanmuuttoa on kokeiltu Suomessakin jo kolmekymmentä vuotta eikä se ole saanut aikaiseksi muuta kuin järkyttäväksi turvonneen ja itseään lisäävän elatusautomaatin sekä kantaväestöön kohdistuvan jatkuvasti lisääntyvän väkivallan. Vain masokisti kaipaa kärsimystä mutta onko koko kansan muututtava masokistiksi? Onko siitä tehtävä itseisarvo? Sitten arkkityyppi kääntää puheen paradoksin puolelle:

- Kaikilla on oikeus saada jäädä [Eurooppaan], he tulevat olemaan osa yhteiskuntiamme. Me tarvitsemme maahanmuuttajia ja meidän pitää ottaa vastuu pakolaisista.

Eli jälleen kerran paradoksi: Kyseessä on välttämätön voimavara jota ilman ei pärjätä. Ja se välttämätön voimavara on samalla väistämätön velvollisuus josta on pidettävä huoli. Maksoi mitä maksoi ja oli seuraukset mitkä oli. Täällä Suomessakin. Tuota paradoksia toistaen toimii niin nykyinen hallituksemme kuin moni hallitus ennen sitä.

Pistää vaan täällä respassa miettimään – seuraavia vaaleja ajatellen – että tuumiiko tavallinen suomalainen todellakin taas kerran että raippa selässä tuntuu hyvältä ja on suorastaan välttämätön hyvinvoinnille? Ja muistakaa: nuo paradoksiaan toistavat arkkityypit käyttävät meidän kansalaisten yli käyvää valtaa. Niin Brysselissä kuin Suomessa.35 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

"Maahanmuutto on tehnyt maanosastamme [Euroopasta] niin menestyksekkään kuin se nyt on..." - Ei. Mitä menestystä kansainvaellukset tuoneet, mitä hienoa ja hyvää toivat hunnit? Mongolit? Ruton? Indoeurooppalaiset toivat maanviljelyksen, seurauksena suuri väestönvähennys. Lähes kaikki miehet kuolivat, tapettiin? Tauti vei - ei tietoa. Geenit kertovat, muisti ei.

Mitä, ketä täällä asui vaikka 10 000 vuotta sitten, tai vaikka stonehengen pystyttämisen aikaan. Mahtavia megaliitteja askartelivat, hävisivät jäljettömiin. Ketä täällä suomessa oli vuonna 4226 eaa? Mitä kieltä ne puhuivat, muistonsa on hävinnyt. Mistä ihmeestä voimme tietää, ettei Eurooppa olisi menestyksekkäämpi ilman kansainvaelluksia. Emme mistään.

Oikeammin: Maahanmuutto on tehnyt maanosastamme [Euroopasta] sen mikä se on. menneisyyteen emme voi vaikuttaa, emmekä voi tietää mikä olisi vaikka kelttiläisestä euroopasta tullut. Tulevaisuuteen voimme ainakin yrittää vaikuttaa. Afrikkalaisislamilainen Eurooppa ei vaikuta hyvältä idealta. Siipiveikkojen maahanmuutto ei ratkaise mitään ongelmia vaan luo uusia.

" Kaikilla on oikeus saada jäädä [Eurooppaan], he tulevat olemaan osa yhteiskuntiamme." - Miten niin? Miten ovat sen oikeuden saaneet, kuka sen on antanut?

Ylva Johansson, minulla olisi sinulle kysymys. Onko asuntosi ovessa lukko? Miksi? Oletko sitä mieltä ettei asuntoosi voi muutta asunnottomia? Miksi?

Pyssymmies

Qroquius Kad kirjoitti...

Eihän se tavallinen raappahousu muurahaiskansalainen sitä raippaa selkäänsä halua. Hän on silti kykenemätön tekemään vaalikopissa sen vastaisia äänestystoimenpiteitä syistä, jotka on täällä(kin) niin moneen kertaan tuotu esiin.

Mutta asialla on toinen huolestuttavampi puoli, jonka veli Seppo on "Alkon kassalla" -blogissaan ja muiden blogien kommenteissa ansiokkaasti tuonut esiin:

meitä suomalaisia leimaa kansakuntana tuhatvuotinen alistamisen ja alistumisen historia. Me katsomme lähinnä Ruotsia, joka tuntee toimissaan ylemmyyttä siinä missä me alemmuutta.
Ikävän moni suomalainen vaikuttaa todellakin kokevan kaiken vierasmaalaisen Herruuden ilmentymäksi, jonka edessä on lyötävä otsa lattiaan.
Sen meille opettivat venäläiset, jotka olivat oppineet sen mongoleilta.

Asian eräs ilmentymä ovat vierasperäiset sanat, joita kutsutaan sivistyssanoiksi (joiden käyttäminen ilmentää siis keskivertosuomalaista korkeampaa älyllistä tasoa) ja Hienoiksi Sanoiksi (joiden käyttäminen on siis hienompaa kuin suomenkielisten sanojen).
Kaiken päälle Hienoja Sanoja käytetään väärin kirjoitettuna, tyyliin "diblomaaddi" ja "dorbeedo". Tappio on täydellinen asianomaisten sitä edes tajuamatta.

Kansamme on tämän alistumiskulttuurin läpilyömä. Alan taas pikkuhiljaa pohtia, onko kansakuntamme pelastus sittenkin vain siinä, että pääsisimme Visegrádin Liittoon virolaisten ja unkarilaisten hallittavaksi?
Meiltä kun vaikuttaa tuo muukalaisten palvonta ja tottelu sujuvan itsenäiselle kansakunnalle aivan liian hyvin, joten olisi saatava järjelliset vierasmaalaiset johtamaan meitä.

Kun ei se ikävä kyllä tunnu omin voimin onnistuvan, kuten olemme voineet 2000-luvun hallituksista nähdä:
aina kun on luullut, ettei seuraava voi olla edellistä huonompi, on se vain siinä onnistunut.

Kovasti sitä toivoisi, ettei näin olisi. Mutta kun on, ja näyttää siltä, että on vastakin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: On tietysti mahdotonta sanoa minkälainen kelttiläinen ja muinaissuomalainen (keitä he olivatkaan) Eurooppa olisi ollut. Mutta nämä arkkityypit vaativat juuri sitä mainitsemaasi afrikkalais-islamilaista maahanmuuttoa joka ei saa aikaan kuin persnettoa ja tuhoa. Ylehän mainosti tureeltaan tätä maahanmuuttoa mainostamalla ”paperittomien” terveydenhoitoa. Ei ole mitään paperittomia. On vain laittomasti maassa oleskelevia.

Qroquius Kad: Suomalaiset ovat toisaalta kaksi kertaa nousseet siitä alistetun asemasta ja panneet hanttiin. Ensimmäisen kerran kapinan aikana ja toisen kerran talvi- ja jatkosodan aikana. Toivotaan, että se kolmaskin kerta tulee. Muuten kaikki on menetetty.

Nils - Aslak kirjoitti...

Suomeen tullaan nyt yhä enenevässä määrin arabimaista.

Arabit ovat yhtä kansaa, he toistelevat. Palestiinasta lähti 73 vuotta sitten 700.000 arabia ympäröiviin arabimaihin. Vielä tähän päivään mennessä nämä pakolaiset eivät ole saaneet passia ja kansallisuutta yhdessäkään näistä arabimaista. He eivät saa äänestää, omistaa maata, etc. Sitten nämä isoarabit tulevat Suomeen ja sanovat heillä olevan oikeus turvapaikkaan ja kaikkeen, kansalaisuus pitää saada, kalustettu asunto tietysti ja suomalaisten velvollisuus on elättää heidät kehdosta hautaan. Etsi paradoksi!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Nils-Aslak. Löytyy useampikin joo. Muistan muuten lukeneeni – mitä Suomessa ei pahemmin mainosteta – että 1800-luvulla arabeja muutti ympäröivistä arabimaista huomattava määrä nykyisen Israelin alueelle. Eli ei se heidän Palestiinansa varsinaisesti ollut. Mutta arabit ovat lahjakkaita uhriutujia ja heidän uhriutumisensa fanittaminen on tiedostavaa muotia.

Ukkeli kirjoitti...

Kuinka komissaari voi olla noin itsekäs? Jos nimittäin maahanmuuttajat tekevät Euroopasta menestyksekkään, niin eikö se menestys ole pois kehitysmaista? Tämähän on kaikkein synkintä kolonialismia ja heikompien maiden riistoa!!1

Jos siis nämä toisivat oikeasti menestystä Euroopalle.

Nimetön kirjoitti...

Aika OT. Mutta: 1800-luvun lopulla asui "palestiinassa" noin 74 000 ihmistä. Muslimia, kristittyä ja juutalaista. Lisää alkoi muuttamaan, kun juutalaisia ilmestyi yritysilmastoa piristämään. Töitä kun alkoi olla tarjolla. Myös balkanilta muutti turkin alamaisia - muslimeita - tunnetusta syystä.

No, britit sitten lupasivat alueen juutalaisille ja arabeille, maksuksi asetonin valmistusmenetelmästä / avunannosta turkkia vastaan. Toki kordiitin valmistus oli tärkeää ja arabien apu turkkia vastaan tervetullutta. Mutta britit lupasivat mahdottomia, eivätkä kai ymmärtäneet mokoman surkea autiomaakaistaleen tunnearvoa. Tai jotain.

Fellahit joutuivat sitten kusetetuiksi, arabimaiden johtajat istuivat housuillaan tuleen. Ja sotku ei kun jatkuu.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ukkelille ja Pyssymiehelle & kiitos kommenteistanne.

Ukkeli: Ehkä komissaari elää vain omassa todellisuudessaan jolla ei ole mitään tekemistä reaalimaailman kanssa.

Pyssymies: Käsitykseni mukaan arabeja just muutti Israelin alueelle huomattava määrä muualta. Siitä asetonista en osaa sanoa mitään. Mutta arabimaat ovat pitäneet mielellään ”palestiinalaisia” pakolaisia propagandavalttina.

MikkoK kirjoitti...

Suomen hallituksen voisi pudottaa Husun tilataksista yhdessä komissaari Johanssonin kanssa tutustumaan kävelyretkelle esimerkiksi Bryssselin kaupunginosan Molembeekin ilta- ja yöelämään – ilman kännyköitä. Seillä he voisivat ottaa vastuuta aikaansaannoksistaan konkreettisesti. Ehkä he voisivat samalla huudella pride-iskulauseita.

Tosiaan Israelin alue oli Turkin vallan alla hyvin harvaan asuttua merkityksetöntä seutua. Alue oli tuolloin tuottamatonta ja klaanien vallassa, kuten eräät Ruotsinkin osat nykyään. Juutalaisten palaillessa alueelle syntyi toimeliaisuutta, joka veti arabeja puoleensa. Maan saaminen tuotantokuntoon on vaatinut kovaa työtä, kekseliäisyyttä ja teknologiaa. Israelin menestys joka tasolla on sittemmin ollut kiusallista naapurimaille. Kiusaantumista on terästänyt se, että vääräuskoiset juutalaiset asuttavat islamin vallassa ollutta aluetta. Retoriikka on retoriikkaa ja käytäntö käytäntöä: esimerkiksi Egypti on ylläpitänyt kovaa linjaa Hamasia kohtaan Gazan vastaisella rajallaan.

Muslimeilla kehitystä on jarruttanut kiinnittyminen 600-luvun arvopohjaan. Heillä on sentään ollut öljyä tasoitukseksi. Öljyllä onkin voitu voidella suhteita mm. YK:hon ja Eurooppaan ja on saatu mm. Sipilä, Orpo ja Soini kutsumaan 600-luvun arvopohjaa nimellä ”eurooppalaiset arvot”.

Tinahattu kirjoitti...

Taitaa Ylva sittenkin toteuttaa Kalergi-suunnitelmaa. Onkohan Ylva itse sitä ylempää ja jalompaa lajia joka heiluu ruoska kourassa meidän maan matalien herrana?
________

VÄESTÖNVAIHTO
Leo Mannermaa
Feb 14, 2020 at 4:14 pm
Suomen asukasmääräksi on kaavailtu Euroopan Unionin väestötiheyslaskelman mukaan peräti 62 miljoona asukasta. (Kesto 3 min)
https://vk.com/video353410894_456239346 ( Varoitus! VKontakt! Ryssän juonia! )

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Luulenpa että kyseiset Johanssonit eivät niillä alueilla paljoa liiku. Ja mitä Israeliin tulee niin totta joo. Jos arabimailla ei olisi öljyä niin ne oltaisiin jyrätty parkkipaikaksi aikaa sitten.

Tinahattu: On niin kovin helppoa panna syylliseksi jotkut yli sata vuotta sitten puhutut levottomat jutut joita päättäjämme sokeasti noudattavat. Minä kaipaisin ennemminkin vastuuta näistä nykyisistä – ilman suunnitelmaa – tehdyistä teoista.

Nimetön kirjoitti...

Tällä kertaa olen Q,K:n kanssa täysin eri mieltä. Suurin osa suomalaisista ei ole märkiä lapasia tai epäkiinnostuneita, suomalaiset ovat vaan hitaita. Me funtsitaan ja pohditaan. Saa siinä välissä Ylvat sun muut ihan rauhassa vouhottaa. Sverrethän nyt vaan työntävät nokkaansa paikkoihin joihin ei kuulu, kuten eurokeskusteluihin.

Vierasperäisten sanojen käyttö on vaan noloa, joitain tosin on joille ei korvaavaa löydy. Sitten vaan käyttää niitä eikä se kai mikään ongelma ole? Besserwissereitå ja hienostohönttejä ei kai tarvitse noteerata?

En ole kuin osajuutalainen, mutta isoäitini tiukka siinonisti joka ei koskaan halunnutkaan mennä ns. luvattuun maahan. Hän ei halunnut että se maa ei olekaan hänen utopiansa. Minua ei häirinnyt: tiesin ettei ole. Israelissa on 1,8 arabia duunissa ja normaalisti integroituneet ilman ongelmia, West Bankillä ja mikäs se toinen terroristialue onkaan,Hamas ja Hizbollah, jep. Klaanit tappelee ja shiiat ja sunnit että kukas meistä on se upea sankari joka ajaa jokaisen juutalaisen mereen. Israelilaiset rakentaa, palestiinalaiset
uhriutuvat ja taas tulee YKlta miljardeja,aseisiin joita edes eivät osaa käyttää .Palestiinalaiset, maailman tumpeloin kansa.Kipaiskahan vilkaisemassa ns. Hamasia. Noloa.
tira+

Nimetön kirjoitti...

Ylva Johansson on sosiaalidemokraatti. Muuta ei tarvitse sanoa. Ruotsi, hänen synnyinmaansa, on hyvää vauhtia muuttumassa kehitysmaaksi. Ikävä kyllä, Suomi seuraa iloisena perässä. Kaikkea, mitä Ruotsi tekee, pitää Suomen matkia.
En myöskään ymmärrä sitä, että vasemmistolaiset ovat kavereita suurkapitalistien kanssa. Tämän päivän politiikot eivät aja kansan (äänestäjiensä) etuja vaan omia etujaan johtotähtenä Bryssel ja/tai suurkapitalistien seurakunta. Aivopestyjä kaikki tyyni.

/EE

Nimetön kirjoitti...

OT:a lisää:

Nitroselluloosa on karvaista huopaa, soveltuu vähän huonosti ajoaineeksi. Siitä saadaan hokmannin tippojen ja nitroglyseriinin kanssa sotkettua homogeenista massaa, josta sopii pursottaa ruutia, kordiittia. Eetteri on kumminkin kallista ja hankalasti saatavaa. Asetoni sopii paremmin tarkoitukseen, se oli kovin epäsaatavilla briranniassa I-kähinän aikoihin*. Muuan biokemisti, Chaim Weizmann, kehitti "Acetone–butanol–ethanol fermentation"-prosessin. Patentin hinnaksi ei käynyt raha. Kävi pieni kaistele autiomaata välimeren itäpäässä.

Jätin tuon prosessin nimen googleystävälliseksi. Jos se nyt jotakuta kiinostaa.

*Saksalaiset sai asetoninsa eri prosessilta, laajan kemiateollisuutensa ansiosta.

Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

"Torstain istunnossa Johansson kertoi, että Eurooppa tarvitsee maahanmuuttajia. Tällä hän tietenkin tarkoitti kolmansista maista tulevia pakolaisia, sillä seuraavassa lauseessa hän kertoi, että tulijoille pitää nyt viimeistään laittaa pystyyn laillisia reittejä Eurooppaan."

Tuossa lainauksessa kiinnittää huomiota termi "kolmansista maista" jota käytetään väärin. Tarkoitetaan kolmannen maailman maita, kehitysmaita, alikehittyneitä maita. Ei kolmansia maita, kolmannen maat on sopimustekninen termi, jolla tarkoitetaan vaikkapa suomen ja kratsenian välisessä sopimuksessa saksaa, ruteniaa tai mitä hyvänsä muuta maata. Erittäin OT mutta minua xituttaa moinen termin
väärinkäyttö.


Kolmannen maailman kansalaisille on jo olemassa ihan laillisia reittejä maahantuloon. Siitä vaan viisumia anomaan! Se, että sosiaalitukiperustaiselle maahantulolle ei ole tavattu tehdä reittejä on sitten eri asia. Miksi mikään valtio haluaisi pummeja notkumaan ikuisesti elätettäväksi? Erikoisesti vihamielisiä, integroitumattomia pummeja. Mihin me tarvitsemme luku- ja kirjoitustaidottomia, kouluttamattomia, tyhmiä, väkivaltaisia joutomiehiä? Mihin me tarvitsemme kaapuakkoja, synnytyskoneita, jotka tuottavat lisää sopeutumattomia? Mihin me tarvitsemme noiden kakaroita, eikö meillä ole omasta takaa tarpeeksi kusipäisiä koulukiusaajia? Demareita äänestämäänkö vai mitä tekemään? Eivät osaa mitään, eivätkä halua oppia mitään. Ruikuttavat kaikesta. Perseilevät urakalla.

Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

Jos nyt kauniisti sanotaan, niin Suomessa ei ole kuin yksi vähemmistö, inarinsaamelaiset, muut saamenkieliset ovat Norjasta tai Ruotsista, koltat venäläistä kulttuurista. Kaikkia muita ns. vähemmistöjä on globaalisti suomalaisia enemmän, , mustalaiset, tataarit ja juutalaiset ovat globaalisti suomalaisia suurempia väestöryhmiä,samoin ruotsalaiset. Eikös globalismi ole ainoa oikea oppi? Jos on, niin miksi sitä ei noudateta ja kohdella suomalaisia, joita on maksimissaan 7 miljoonaa vähemmistönä? Globaalisti.

Nyt kun yli sata vuotta on kulunut 1. maailmansodasta, se alkaa vaipua unholaan, mutta silti sitä on mielenkiintoista tutkia kuriositeettien osalta. Suuret taisteluthan dominoivat tutkimusta. Yksi tällainen kuriositeetti on optinen lasi, jota ympärysvallat joutuivat ostamaan keskusvalloilta, lähinnä preussilaisilta Jenasta, ennen kuin oma tuotanto saatiin käyntiin. Ihan mielenkiintoista historiaa joka osoittaa, miten kriisien aikana kustannuksista välittämättä saadaan asioita aikaan.

Nimetön kirjoitti...

"Maahanmuutto on tehnyt maanosastamme [Euroopasta] niin menestyksekkään kuin se nyt on, Johansson paukutti..."

Viittasiko hän kenties siihen kymmeniätuhansia vuosia sitten tapahtuneeseen massavaellukseen, jossa nykyihmiset levittäytyivät Afrikasta ensin Lähi-Itään ja lopulta Eurooppaan ja syrjäyttivät täällä aikaisemmin asuneet neanderthalinihmiset?
Totta kyllä: ilman sitä kansainvaellusta Eurooppa tuskin olisi menestynyt niin hyvin kuin se on.
Vai kenties siihen, kielitieteilijöiden päättelemään levittäytymiseen, jossa indoeurooppalaiset kansat muutamia tuhansia vuosia sitten levittäytyivät suurimpaan osaan Eurooppaa? Mistä he tulivat, on kuitenkin epävarmaa. Yksi usein arveltu lähtöalue, Ukraina, on sekin Euroopan puolella. Eikä sitä paitsi ole varmaa, levittäytyikö sieltä muualle mitään laajaa väestöä vai johtivatko jotkin muut seikat vain siihen, että heidän kielensä syrjäytti muualla Euroopassa ennestään puhutut kielet.

Mutta missä vaiheessa myöhemmin, ainakaan historiallisena aikana ja ennen viime vuosikymmeniä, on esiintynyt laajamittaista muuttoa muualta Eurooppaan? Juutalaiset ja romanit taitavat olla lähes ainoita vähänkin suurempia muualta tulleita väestöryhmiä, sekä tietysti Espanjan arabit, jotka lopulta karkotettiin maasta. Hekö Johanssonilla olivat mielessään? Euroopasta muihin maanosiin, erityisesti Amerikkaan ja Australiaan, on kyllä viime vuosisatoina esiintynyt paljonkin muuttoliikettä mutta ennen 1900-luvun loppupuolta ei paljonkaan toisin päin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tässä asiassa onkin tervettä olla sisar tira+:n tavoin eri mieltä kanssani, joskaan pessimismini ei ollut täysin omaani, vaan veli Sepon bloggausten ja muiden blogien kommenttiensa komppausta.
Päätinhän pessimismini siihen, etten haluaisi näin olevan, vaikka siltä kuitenkin vaikuttaa.

Niin on, jos siltä näyttää, sanoi Luigi Pirandello. Mutta jos tuo olisi totta, silloinhan Aurinko kiertäisi Maata. No, niinhän ihmiskunta tuhansia vuosia luulikin.
Mikä tietoa lisää, se tuskaa lisää. Aluksi ihminen ei tiedä muuta kuin kaipaavansa Äitiemon lämmintä syliä ja maittavaa maitoa. Sittemmin maailmankuva alkaa avartua, ja lopulta tulee vastaan tilanne, jolloin tajuaa maailmassa olevan liikaa kaikkea omaksuttavaksi ja ymmärrettäväksi.

Tuolloin voi todeta Sokrateen tavoin tietävänsä vain, ettei tiedä mitään. Joku toinen alkaa julistaa Pyhän Kirjan kertovan maailmasta kaiken! Ja se kaikki on totta, koska se on Suuren Sanaa, ja koska se on Suuren Sanaa, se on totta!
Väliin mahtuu onneksi melkoinen määrä vaihtoehtoja.

Mitä tulee sivistyssanoihin ja niitä viljelevien housuihin, olen itsekin syyllinen. Jonkun mielestä olen todennäköisesti besserwisser, eikä se joku liene oikeastaan lainkaan väärässä.
Tässä sitä yrittää korottaa itseään, kun ei saanut osakseen akateemisia laakereita, vaan päätyi puolisivistyneeksi moukaksi.

Palestiinakin kun on mainittu, oli se roomalaisten kosto juutalaisille heidän viimeisestä kapinastaan:
sen seurauksena heidät hajotettiin ympäri Keisarikuntaa ja Juudean provinssi uudellennimettiin heidän historiallisten vihollistensa mukaan Philisteaksi.

Länsimaisella vasemmistosuvaitsevaistolla on ollut valtava tarve yrittää keksiä "palestiinalaisille" parempaa taustaa kuin tavallisina arabeina. Eräänä vaihtoehtona on ollut valehdella heidän olevan filistealaisten jälkeläisiä suoraan alenevassa polvessa.

Pakkohan heidän on tällaista keksiä, kun arabit itse keksivät termin "al-Filastin" vasta 1960-luvulla. Voisi kuitenkin kysyä, mikä siinä arabialaisuudessa on vikana, kun se ei sellaisenaan tunnu kelpaavan?

Nimetön kirjoitti...

Tuli tuossa mieleeni eräs edellisten postausten syyllinen, sielunmurhaaja. Tämä ylva on juuri sellainen. Ja lisää murhia luvassa, koulussa jo opetetaan, esim. Vantaalla. Tai Turussa Ilkka Kanervan mukaan vaaditaa jo joiisakin kouluissa kantiksilta suojelurahaa ettei kiusattaisi.
Huru-ukko

Nimetön kirjoitti...


Viisi vuotta sitten Hennalan vastaanottokeskukseen saapuneen Alin ensikosketus Lahteen oli ikävä – mutta miltä hänen elämänsä näyttää nyt?
Ali on valmistunut lähihoitajaksi Stadin ammattiopistosta. Hän aikoo jatkaa opintoja, tähtäimessä on korkeakoulututkinto
Jäi edellisestä pois tämä "nyyhkytarina" tästä kultapojusta. Asiasta kertova juttu on meksikon muurin takana paikallisessa vaiisissa eli ESS.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys tira+:lle, EE:lle, Pyssymiehelle, Ano1:lle, Ano2:lle, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

tira+ & Qroquius Kad: Suomalaiset kyllä pystyvät toimimaan tehokkaasti ja organisoidusti mutta kyllä myös itäsaksalaistumista on tapahtunut. Sen huomaa kun katsoo vaalituloksia. Mitä tulee yleensä arabeihin niin vasemmistoliberaalien yleinen arabisymppaus johtunee ihan kylmän sodan ajoista. Kas kun Rauhanvaltio tuki arabeja ja Rauhanvaltio oli aina oikeassa. Sama levy on vaan jäänyt päälle.

EE: Juuri näin. Sinänsä sekä vasemmistolaille että ylikansalliselle rahalle sopii kansallisvaltioitten hävittäminen. Eri syistä vain.

Pyssymies:

Viesti1: Kiitos lisäyksestä.

Viesti2: Totta. Kyse on dogmiksi muuttuneesta pakkomielteestä. Eli kehitysmaalaisia pitää saada koska kehitysmaalaisia pitää saada.

Ano1: Kyllä. Me suomalaiset olemme tässä maailmassa hyvin pieni vähemmistö. Ja kiitos tiedonlisäyksestä. Yleensäkin nykyvinkkelistä katsottuna se ykkösrähinä oli järjetön. Varsinkin taktiikaltaan. Aseistus oli varsin kehittynyttä ja tehokasta mutta ei muuta kuin hyökkäämään aukealla pystyssä päin konekivääriasemia.

Ano2: Ihan hyviä huomioita.

Huru-ukko: Joo, mutta toisin kuin Paavo Pilsneerus hän saa suuret palkkiot. Ja valtamedia on erikoistunut noihin nyyhkytarinoihin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Se Rauhanvaltion tuki arabeille lähti tietääkseni Stalinin pettymyksestä Israelin valtion suhteen:
hän ei vastustanut juutalaisvaltion luomista, koska oletti sen muodostuvan sosialistiseksi;
olihan Kominternissa juutalaisilla huomattavan suuri yliedustus.

Kun Israel valitsikin toisin, oli Stalinin kosto tuohon häneen kohdistettuun Mitä Syvimpään Loukkaukseen masinoida niin Neuvostoliiton Agitprop-koneisto kuin sen myötä Lännen vasemmistoliberaalit (Leninin sanoin "hyödylliset idiootit") Israelia vastaan ja sen myötä alkaa aseistaa ja sotaistaa Lähi-idän arabimaita tuhoamissotaan Israelia vastaan.

Täytyy kai nostaa tavallaan nostaa hattua Josifille:
mikä muu propagandakampanja on ollut näin tehokas näin kauan?
Olisi Stalinin etunimikaima Saksassa 1933-45 epäilemättä ollut kateellinen, jos olisi tämän tiennyt.

Tinahattu kirjoitti...

________________________________

Yrjöperskeles kirjoitti...
Tinahattu: On niin kovin helppoa panna syylliseksi jotkut yli sata vuotta sitten puhutut levottomat jutut joita päättäjämme sokeasti noudattavat. Minä kaipaisin ennemminkin vastuuta näistä nykyisistä – ilman suunnitelmaa – tehdyistä teoista.
27. syyskuuta 2020 klo 0.36
________________________________

Niin mutta, niinmuttakun “päättäjät” noudattavat sokeasti.
Jos harjoittaa salaliittoteorioita niin näkee että mormoneilla on yksi kirja, muhamettilaisilla toinen vähän vanhempi, kristityillä kolmas ja sitten on vielä vanhempia. Uskossaan vahvat tekevät tekojaan kirjan käskyjen mukaan.

Hullun ruotsalaisen Ylva Johanssonin hullu suunnitelma tuskin tuli Ylva-paran omasta päästä vaan se on istutettu sinne jonkin tahon toimesta. Hullun Ylvan toistelemaa suunnitelmaa toteutetaan innolla ja voimalla Huru-Unionissa.

Tämänkin viestiketjun sanomissa on eksytty muinaiseen Kaanan maahan. Miksi niin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Tinahatulle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuo pitää varmasti pitkälle paikkansa. Ja olihan Israelin kibbutsijärjestelmä sinänsä varsin sosialistinen joten sellainen mielikuva setä-Joelle helposti tuli. Lisäksi Rauhanvaltiota olisi varmasti miellyttänyt laivastotukikohta Tel Avivissa ja Eilatissa. Mitä propagandaan tulee niin itänaapurissa on aina se maskirovka osattu.

Tinahattu: Ettei me täällä vaan oltaisi juutalaisten aivopesemiä? Itse näen että nykytilan selittää 1960-luvulta alkanut vasemmistoliberaalien vallan lisääntyminen ja sen porukan sekoaminen siinä samalla jota silloinen Neuvostoliitto auliisti auttoi.

Linkki unohtui kirjoitti...

Tässä unohtunut linkki tuohon optiseen lasiin:

https://www.osa-opn.org/home/articles/volume_27/january_2016/features/how_the_great_war_changed_the_optics_industry/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos linkistä.

KLS kirjoitti...

Niistä sivistyssanoista puheen ollen:

Latinasta tai kreikasta lainattujen niin sanottujen sivistyssanojen käyttö ei suinkaan ole yksinomaan suomalainen ilmiö. Pikemminkin päinvastoin, suomessahan niitä on korvattu omakielisillä paljon yleisemmin kuin monissa muissa kielissä. Esimerkiksi ruotsissa tai englannissa samat sanat ovat aivan yhtä vierasperäisiä kuin suomessakin, mutta ilmeisesti niissä niitä ei ole läheskään samassa määrin vierastettu kuin suomessa. Saksassa sen sijaan monet vierasperäiset sanat on tosiaan korvattu omakielisillä.

Esimerkiksi puhelin on kreikkalaisittain telephon tai jotakin sen tapaista lähes kaikissa muissa kielissä mutta ei suomessa. Ja latinalaisperäiset kuukausienkin nimet ovat käytössä enemmän tai vähemmän muuntuneina lähes kaikissa muissa kielissä mutta eivät suomessa.

Ja jos niiden ääntäminen suomessa onkin horjuvaa, kun esimerkiksi b ja g usein korvataan p:llä ja k:lla vaikka ei pitäisi, niin kyllä niiden ääntämys ruotsissa ja varsinkin englannissa usein poikkeaa alkuperäisestä vielä enemmän kuin suomessa. Ajatellaan vaikkapa kreikkalaisperäistä sanaa biologia. Kreikaksi se äännettäneen kuten se suomessakin kirjoitetaan. Mutta jos se suomessa joskus lausutaankin "piolokia", niin eiköhän se vielä sittenkin ole lähempänä alkuperäistä kuin englantilainen ääntämys, joka on suunnilleen "baiolodži".

Nimetön kirjoitti...

Tuli mieleen, että miksi nämä ovat aina naisia, vallankin blondeja, ehkei liity tai voi liittyäkin asiaan?

Koen naisena myötähäpeää noista ulostuloista.

Montako miestä on kiljumassa ja halaamassa tänne pohjolaan turvapaikkashoppailijoita? (Ehkä Ruotsissa, kun ovat tossukoita?)Onko nyt niin, että tosiaan kukkahattutädit, hoivaa vaille tai jotain, jääneet ovat päässeet liikaa päättäviin paikkoihin? Hallituksessa huomaan kokemattomuuden ja naisia tietty tärkeimmillä paikoilla, liian nuoria. Puolueissa on miehiäkin, missä ne ovat, taka-alalla jossain kaikki järkevät laskutaitoiset oman kansan parasta ajattelevat, kai niitä on, fiksuja naisiakin, onhan??

Viimeksi kuntavaaleissa en äänestänyt, kun ei vaan löytynyt yhden yhtä mahdollista, ketä voisi äänestää. Sellaista, joka lupaa edes jotain järkevää ja konkreettista. Ummet ja lammet kauniita satutarinoita kyllä kuulin.

Tällä kertaa haluan olla viemässä äänen ois vihervasemmistolta, siksi äänestän ihan ketä vaan oikealta laidalta, joka ymmärtää työpaikkojen päälle jotain. Se ydinasia, jolla ylläpidetään hyvinvointia. OIKEAT TYÖPAIKAT, JOTKA TUOTTAVAT, EIKÄ VALTION JA KUNTIEN SUOJATYÖPAIKKOJA, JOTKA ON KAVERITYÖPAIKKOJA ISO OSA JA JOTKA TUHLAAVAT JA JOISTA ISO OSA PEUKALONPYÖRITTÄJINÄ JOUTAISI POIS, POTKUT JA TILALLE KONKREETTISIA TOIMITJOIA LÄÄKÄREITÄ, SAIRAANHOITAJIA, YM. JOTTA PALVELUT TOIMIVAT JA IHMISET PYSYVÄT TYÖKUNTOISINA! Nykyhallitus on kaukana siitä ymmärryksestä.

Nimetön kirjoitti...

Tuosta englannin oudosta ääntämyksestä: Great wovel Shift - goole kertoo lisää. Lyhyesti eri murteissa oli eroja ja kieli muuttui mutta oikeinkirjoitus ei. Mielestäni oikeampi termi olisi great vowel shit. Enkun sanoista kun ei voi tietää miten ne kuluu lausua. Walnut lausutaan wulnat...

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Pointtina sivistyssana-asiassa ei siis ollut niiden käyttö, vaan asenne:
niihin suhtaudutaan Hienoina Sanoina, koska ovat vierasperäisiä.
Tuskin muiden kansakuntien joukossa esiintyy tällaista ajattelua?

Tämä ilmiö on joskus saattanut levitä jopa suomenkielisiin sanoihin:

Säätytalon rakentamisen vaiheista luin jostain tarinan, jonka mukaan talon nimikilven tekijä ei voinut ymmärtää saamaansa vihaista kritiikkiä korjausvaatimuksineen.
Hän kun oli laatinut sen muotoon "Säädydalo";
eihän niin hienolla paikalla toki voisi olla mitään maatiaiskirjaimista nimeä.
En tiedä tarinan todenperäisyydestä, googlettamnalla ei löytynyt mitään.

Ei tämä kulttuurinen kompastelu silti ole meidän suomalaisten yksinoikeus. Japanissa tunnetaan termi "engrish" heidän kompuroinneistaan englannin kielen kanssa. Muitakin hankaluuksia ilmenee:

eräänkin tavaratalon joulunäyteikkunaan oli laadittu länsimainen joulukoriste, kuitenkaan kysymättä länkkäreiltä neuvoa.
Niinpä lopputulos oli ristiinnaulittu Joulupukki.

Joskus tuntuu siltä, että meidän länkkärien on helpompi ymmärtää japanilaista kulttuuria kuin heidän meitä. Veli Tuumailija saattaisi osata kertoa näistä lisää, kun siellä päin maailmaa vaikuttaa.

Nimetön kirjoitti...

Duoda, duoda, Nikke Pärmi käytti hienoa termiä: Hemorroidimoottori, perämoottoria tarkoitti. Nikke ei oikein sietänyt hienostelijoita.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KLS:lle, Anolle, Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

KLS, Qroquius Kad & Pyssymies: Itse miellän korostetun sivistyssanojen käytön lähinnä snobbailuksi ja pyrin välttämään sitä. Ja kielistä tuskin ainoatakaan puhutaan kirjakielenä. Vaikkapa englanti kuulostaa varsin erilaiselta Australiassa kuin vaikkapa Kaliforniassa.

Ano: Valitettavasti meilläkään järjestelmäpuolueen miespoliitikot eivät pane turvapaikkashoppailua vastaan ollenkaan. Ehkä politiikka yleensäkin vetää puoleensa vääränlaisia ihmisiä.

Pyssymies:

- Däällä on nyd ryssiä pussissa, Pärmi ilmoitti esimiehelleen, eversti Alonzo Sundmanille.

- Eikö majuri tiedä, mitä sitten tehdään? Sundman vastasi.

Pärmi löi loukkaantuneena luurin kiinni ja soitti uudelleen seuraavana aamuna.

- Herra eversdi, duoda duoda. Nyd ei ole pussia eikä ryssiä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Politiikan vetovoimaisuudesta taisi joku antiikin Kreikan filosofeista filosofoida, ettei valta-asemaan pitäisi päästää ihmisiä, jotka sellaiseen haluavat.

Yleisesti ottaen tuossa on vinha perä, mutta poikkeuksiakin on:
ellei Jussi Halla-aho olisi halunnut Perussuomalaisten puheenjohtajaksi ja siihen asemaan päässyt, tuskin puoluetta olisi enää olemassakaan.

Nimetön kirjoitti...

Ns. sivistyssanojen (eli vierasperäisten) käyttö on ok jos sopivaa vastinetta suomen kielessä ei ole. Salaman Hannu aikoinaan kertoi olevansa aivan sutenööri sivistyssanoissa ja Saarikoski pöyristyi: mikä moukka, tarkoitat suvereenia. En tarkoita, tiedän mikä on sutenööri mutta tiedätkö sinä mikä on suvereeni, kuten esim. muka Suomi? Tämä siis 60-luvulla.

Nykyään lempisana on resilienssi. Käsi pystyyn, kuinka moni ei joutunut googlaamaan. Ja sehän on se tarkoituskin: kun poliitikot ripottelevat näitä hämäriä sanoja kansa tuntee itsensä tyhmäksi ja avuttomaksi näiden ylivertaisten älykköjen edessä - mikä taas on tarkoituskin. Minusta vielä ällöttävämpää on suomen kielen muokkaus ja manipulointi: toiseuttaminen, rodullistaminen, ryhmiintyminen, kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat, poloiset, uhrit, olemme velkaa, olemme vastuussa jne. Ja kaiken riemun lopuksi: yrityksille kuuluu yhteiskuntavastuu, ei yhteiskunnalle (Evita Sanna Marin Peron). Verotusoikeus ei tietenkään kuulu yrityksille. Ja tähän pisteeksi kaikkein eniten rakastamani kreikan sana logos eli järki eli logiikka joka nykyään huutaa poissaoloaan.

Tämä menee o.t. mutta nythän hallituksemme haluaa diskriminalisoida kannabiksen hallussapidon ja käytön (snadisti myöhemmin sitten toki kasvatuksen ja myynnin). Perusteluna se, että kannabis on täysin haitaton käyttäjilleen. Perustelu diskriminoille on se, että silloin käyttäjien olisi turvallista hakeutua hoitoon. Mitä ihmeen hoitoa haitattomasta kasvista voisi olla? Että vähän logosta vaan sinne viherosastollekin.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Poikkeuksia on ja ehkä järjestelmäpuolueet vihaavat perussuomalaisia juuri siksi että siinä toimii niin paljon broilerikoneiston ulkopuolelta tulleita ihmisiä.

tira+: Ja googlatapa piti minunkin. Tuo poliitikon puhetapa on tosiaan ctaxrkoitettu eräänlaiseksi munkkilatinaksi joka saisi muurahaiskansalaisen ajattelemaan että poliitikko hallitsee Suuret Inhimilliset Totuudet. Tuo kannabiksen laillistaminenhan on vasta alku. Seuraavaksi ovat vuorossa kovemmat aineet. Ja tuo vaarattomuus/hoito-heittosi oli osuva.