maanantai 7. syyskuuta 2020

LYIJY JA PÄÄTTÄVÄT PÖYDÄT


Niin kuin metsästystä ja / tai ampumista harrastava lukija tietääkin, EU järjestää meille jälleen lisää kiusaa ja se tekee sen tarkoituksella eikä ohimennen hupsisvahingossa. Eli Euroopan Unionin komission esitys lyijyhaulien käytön ja hallussapidon kieltämiseksi kosteikoilla ja 100 metrin suojavyöhykkeillä sai torstaina pidetyssä EU:n REACH-komitean kokouksessa tarvittavan määräenemmistön ehdotuksensa taakse. Seuraavaksi komiteassa hyväksytty asetus menee vielä neuvoston ja parlamentin käsittelyyn ja tulee mitä todennäköisimmin voimaan vuonna 2021.

Mitä se tarkoittaa suomalaisille metsästäjille? Metsästäjäliiton metsästysampumapäällikkö Jussi Partanen kertoo:

”Komitea ei ole tehnyt mitään ennakkokarttoja alueiden rajauksista. Meillä liitossa on tehty karttasimulaatioita, joiden perusteella esitys tekee lyijyhaulipatruunoilla metsästämisen käytännössä mahdottomaksi Suomessa”.

On myös mahdollista että Suomi EU:n mallioppilaana ottaa käyttöön totaalisen lyijyhaulikiellon. Suomi äänesti kyseistä komiteaesitystä vastaan ja hävisi. Joten todetaanpa sen tappion tiimoilta taas se yksi useasti toistettu pääperuste miksi Suomen – ainakin suomalaisten federalistien mielestä –on ehdottoman välttämätöntä olla EU:n jäsen:

Meidän tulee päästä mukaan päättäviin pöytiin.

No, niin ollaan taas kerran päästy. Kuulemaan mitä niissä pöydissä on meidän puolestamme ja meidän elämistämme päätetty meidän mielipidettämme kysymättä. Eikä tämä jää tähän vaan:

Euroopan unionissa on parhaillaan valmisteilla myös toinen, laajempi lyijyyn liittyvä kielto, joka kieltäisi lyijyn kokonaan sekä hauleissa että kiväärien luodeissa. Euroopan kemikaaliviraston (ECHA) rajoitusehdotus ns. totaalikiellon osalta valmistuu lokakuussa 2020.

Tämähän tekee niin metsästyksen kuin ampumaharrastuksen käytännössä mahdottomaksi ja herää myös kysymys että mitä se vaikuttaa puolustusvoimien toimintaan? Otetaan mukaan siteeraus vakikommentoija Taisteluvälineupseerilta:

Jahka sitten ensi kuussa täräytetään pöytään se totaalinen lyijykielto niin loppuu siinä kaikki muukin ammunta melko lailla 95% ja mikä "parasta"; viranomaiset ja sotavaltio eivät ole suojassa tältä uudistukselta! Iskee sangen mellevän loven valtion kassaan kun suurin osa asejärjestelmistä menee hylkyyn tämän myötä..! JVA0316 eli tuttavallisemmin 7,62x39 S309-luotinen mm sisältää aikalailla tuota myrkyistä kaameinta eli lyijyä. Tykistöaseissa taas käytetään 20-50g tinalyijyseosta per laukaus putkien kuparoitumista ehkäistäessä.

Kyseessä on tyypillinen utopistien haistattelu täysin rauhallisia ja lainkuuliaisia kansalaisia kohtaan. Totalitaristisilla utopisteillahan yksi tavoite on aina ollut varmistaa valtansa riisumalla kansa kaikista aseista ja sitä ollaan tekemässä pikku hiljaa ja askel kerrallaan. Meidän suuresti tai ainakin pakkovirallisesti arvostamamme Erkki Tuomiojahan totesi aikanaan että ”sivistysvaltioissa aseita on vain viranomaisilla”. Ja kun historiaa käydään hieman läpi voidaan esittää kysymys että mikähän yhteinen piirre noissa sivistysvaltioissa oikein mahtoi ollakaan?

Kyseessä on myös tyyppiesimerkki asiasta jossa sanotaan sitä tarkemmin miettimättä että mitä. Muun muassa suomalainen poliisi voi myös miettiä sitä seuraavaa kysymystä että miten?

Kuinka aletaan tutkimaan kolmeasataa tuhatta metsästäjää?

Minkälaiset oikeudet poliiseilla on tarkistaa metsästäjien varusteet? Pannaanko poliisipartiot metsiin aukomaan metsästäjien reppuja? Entäs jos metsästäjä toteaa että en hyväksy tarkastusta koska en ole koskaan tehnyt minkäänlaista metsästys- tai ampuma-ase- enkä muutakaan rikosta eikä minusta ole mitään hakuja päällä? Sanoen sen perustellusti? Pidätetäänkö metsästäjä ja viedään kamarille tarkistettavaksi? Vai tehdäänkö kotietsintä metsästäjien koteihin? Millä perusteella? Millä väellä?

Laittaako poliisi hirvijahdin alkaessa koko miehistönsä metsiin kyttäämään hirviporukoita? Joissa on metsästäjiä huomattavasti enemmän kuin mitä on poliisin koko henkilökunta?

Lisäksi poliisille annetaan kyseisen ”uudistuksen” myötä velvollisuus suhtautua kolmeensataan tuhanteen suomalaiseen potentiaalisina rikollisina. Mihin hotellin respassa tuumitaan että kuinka rangaistaan yli kolmeasataa tuhatta metsästäjää jotka eivät ole tehneet mitään rikollista?

Ehkä suurin osa poliiseista tuumaisi että olis meillä varmaan muutakin tekemistä. Sellaista oikeaa poliisintyötä.

Hotellin respasta todetaan vielä että vaikka me suomalaiset maailman itäsaksalaisinta kansaa olemmekin niin kannattaa silti alkaa ostaa patruunoita varastoon ja alkaa myös valmistella aseitten ”katoamista”. Kohtuuttomuus on kohtuuttomuutta ja kansan aseistariisumiseenhan pyrkii lähinnä, niin, miehittäjä.



Vinkki bisnesmiehille: Ruvetkaa valmistamaan haulikon lyijypateja joissa lukee että vismuttipatruuna. Käsityötaito kunniaan. Onhan sitä keitelty pontikkaakin.

24 kommenttia:

QroquiusKad kirjoitti...

Esittelit bloggauksessa tyyppiesimerkin asiasta, jossa sanotaan sitä tarkemmin miettimättä että mitä, ja että suomalainen poliisi voi myös miettiä sitä seuraavaa kysymystä, että miten?
Pelkäänpä pahoin, että ikävä kyllä seuraavin tavoin.

"Kuinka aletaan tutkimaan kolmeasataa tuhatta metsästäjää?"
Juuri niin kuin tässä meidän jälki-DDR-läisessä orjayhteiskunnassa:
vierasmaalaisten herrojemme käskystä.

"Minkälaiset oikeudet poliiseilla on tarkistaa metsästäjien varusteet?"
Rajattomat. Ne myöntää Hilpeä Huti-Maisa pyydettyään ne Brysselistä.

"Pannaanko poliisipartiot metsiin aukomaan metsästäjien reppuja?"
Kyllä. Ja ne kaikki ovat pois kaupunkien ja kylien turvallisuudesta.

"Entäs jos metsästäjä toteaa että en hyväksy tarkastusta koska en ole koskaan tehnyt minkäänlaista metsästys- tai ampuma-ase- enkä muutakaan rikosta eikä minusta ole mitään hakuja päällä? Sanoen sen perustellusti? Pidätetäänkö metsästäjä ja viedään kamarille tarkistettavaksi?"
Kyllä! Ja se ei jääkään pelkkään putkaanviemiseen:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/111f7dee-b137-4c78-bc85-51fb29f57111

Siellä putkassa lähtee vaikka henki jos Taponen niin käskee jumalauta! Ja sehän käskee jos Huti-Maisa käskee ja sehän käskee vaikka Bryssel ei käskisikään.

"Vai tehdäänkö kotietsintä metsästäjien koteihin?"
Kyllä.
"Millä perusteella?"
Siksi että Taponen käskee. Taponen käskee siksi että Hilpeä Huti-Maisa käskee.
"Millä väellä?"
Väki on poissa sieltä, missä sitä tarvittaisiin. Lisäväkeä voidaan värvätä täydennyspoliisiin;
onhan maahamme kutsuttu parin prikaatin verran irakilaista ja syyrialaista sotilas-, poliisi- ja santarmihenkilöstöä!

"Laittaako poliisi hirvijahdin alkaessa koko miehistönsä metsiin kyttäämään hirviporukoita? Joissa on metsästäjiä huomattavasti enemmän kuin mitä on poliisin koko henkilökunta?"
Ei. Ei sen tarvitse enää sen jälkeen, kun se on tehnyt ylläkuvatun vuoden kuluessa tarpeeksi monta kertaa.

Tällaista meille on luvassa kevääseen 2023 ja siitä eteenpäin, ellei jokin ulkopuolinen taho tule tätä muuttamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa kohta ihan oikeasti se välikatto remontti olla muotia.. Ykähän se on jo siitä hauskan tarinan kirjoittanut, mutta eipä ookkaan enää niin hauska. Ja juu, olis mukava kuulla jonkun poliisi päällikön lausunto asiasta,että tuleeko reppuratsioita selkosilla. Ei taida poliisien resurssit riittää kuusen perseeseen kytikselle,mutta hutisalo voi määrätä ihan mitä vain. T. Oloneuvos

Historix kirjoitti...

Eikös se ole yksinkertaista viranomaisille vain jättää ampumaratojen ympäristöluvat uusimatta? Hausjärven Ahjolan ampumaradalle kävi tänä syksynä juuri näin, eikä siinä sitten ollut muuta kuin lopettaminen edessä. Ely-keskus valitti kunnan aikaisemmin radalle myöntämästä ympäristöluvasta. Hallinto-oikeus kumosi luvan. Pääsyynä Hallinto-oikeus mainitsi "maastoon jäävän lyijyn". Hausjärven-Riihimäen riistanhoitoyhdistys ei valittanut päätöksestä. Näin se käy, kun halutaan tarpeeksi.

Muuten miten noi Bloggerin linkitykset päivittää itseään? Julkaisin aamulla uuden tekstin, mutta se ei näy blogilinkkilistassasi. Samoin ei omassani näy joidenkin blogaajien uusimmat postaukset. Onko näissä jokin viive, pitääkö jotain hantaakia painaa vai miten se menee?

Ekku kirjoitti...

Älytöntä. Ei oikein voi muuta kommentoida. Lisäksi puistattivat "asiantuntevat" kommentit Pravdan asiaa koskevassa artikkelissa. Mitä rangaistusta muka Eu voisi Suomelle asettaa, jos hallitus ilmoittaisi, että emme toteuta tätä laisinkaan?
Eipä ole meidän nilkit mitään kauppamiehiä...

Tuumailija kirjoitti...

Kohta ei muu auta kuin opetella jousten ja nuolien käyttö. Niillähän saa nykyäänkin metsästää, paitsi varsijousella ei mitä ihmettelen suuresti. Suomessa tunnen yhden joka käyttää taljajousta peurajahdissa. Jouskarilla saa nykyään metsästää kaikkia hirviä pienempiä riistaeläimiä. Jousipyssy on myös äänetön, joten salametsästyskin onnistuu siinä vaiheessa kun laillinen metsästys kielletään lopullisesti. Olisipa näky kun Lötjösen Eelis pudottaisi jousella ja nuolella teeren latvasta.

Anonyymi kirjoitti...

Vinkki bisnesmiehille: Ruvetkaa valmistamaan haulikon lyijypateja joissa lukee että vismuttipatruuna. Käsityötaito kunniaan. Onhan sitä keitelty pontikkaakin.
Juu, paljonhan ne tekee näitä tuoteväärennöksiä ja kopioita, varsinkin ns. itäisillä mailla. Ja niissä on aina serifikaatit ja todistukset mukana, että aitoa on tavara. Mites olis esim. Vihtavuoren vismutti? Tai Laukaan lauhkea ja laukeamaton komposti, eiku komposiitti?
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Oloneuvokselle, Historixille, Ekulle, Tuumailijalle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad & Oloneuvos: Aika näyttää. Ohisalolle reaalimaailma ei merkitse mitään kun utopiaa pannaan toteen mutta poliisissa varmaan aika moni miettii että halutaanko me ihan oikeasti mielivallan väkivaltaisiksi välikappaleiksi.

Historix: Tuo lupakikkailu tulee varmasti olemaan yksi keino. Mitä tuohon linkkilistaan tulee niin nythän erinomainen postauksesi on siellä. Nuo linkkipäivitykset tulee joskus viiveellä. Niissä ei ole mitään logiikkaa. Mitään hantaakia ei tarvitse painaa. Ne tulee kyllä.

Ekku: EU:n ei valitettavasti tarvitse mallioppilaalleen asettaa mitään rangaistusta. Se rankaisee kansalaisiaan ihan ominpäin.

Tuumailija: Jenkeissähän jousella metsästetään karhujakin. Paunat niissä kyllä riittävät. Mutta jousimetsästys on sitten aivan oma taiteenlajinsa. Mitä mm. minä en hallitse. Eikä mielestäni pidä etsiä jotain korvaavaa sille, mitä mielivalta on kieltänyt ja mikä ei ole rikollista.

Huru-ukko: Kun on kysyntää niin on tarjontaakin ja ehkä Venäjän puolella Jevgeni Peliverkkarinoveilla on jo liiketoimintasuunnitelma mietittynä.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä & kaikki muut!

Ihan näin mielenkiinnosta, mitenkäs sitten jatkossa vaikkapa piekkari- tai mustaruutiharrastajat, lyijyhän siinä kaiketi on edelleen pääosassa toistaiseksi? Ja kiväärien kanssa tulee sitten eteen se, että vaikka olisikin jotain rautaluoteja niin niitäpä ei vaikkapa kuloaikana saa monella radalla käyttää.

Kuten Historix asian mainitsi, niin ympäristöasioihin vetoamalla saadaan näppärästi taas vipuvartta kaikenlaiseen agitpropiin.

Yst. terv. Ano Nyymi

klova kirjoitti...

Mitäs Suomessa on metsästäjiä?Ase ja ampumaharrastajia?Muutama satatuhatta?Heistä osa äänestämättä,osa äänestää jo nyt persuja,osa ehkä äänestää lyijykiellon jälkeen persuja ja suurin osa äänestää,jos yleensä edes äänestää,niin kuin ennenkin valtapuolueita.Vihreät tuskin voittavat tai häviävät tällä päätöksellä ääniä.Ehkä voittavat,asian voi aina kääntää suloisten pörröisten eläinten lahtaamisen estämiseksi.

Eli reilulle viidelle miljoonalle suomalaiselle asia on ihan yhdentekevä,ainakaan sen takia ei tehdä mitään,ainakaan mitään niin radikaalia kuin äänestyskäyttäytymisen muuttamista.

Summa summarum,asia ehkä merkitsee sadalle tuhannelle ja ei merkitse viidelle miljoonalle, mitäpä luulette mitkä ovat kertoimet jos asia menee äänestykseen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano Nyymille ja klovalle & kiitos kommenteistanne.

Ano Nyymi: Mustaruutihommia en ole harrastanut joten en niistä osaa sanoa mutta piekkarit lyijyluoteineenhan ovat epäilemättä kiellettävien listoilla.

klova: Todennäköisesti asia vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen äärimmäisen vähän. Vaan pitäisikö asiasta mutiseminen lopettaa?

klova kirjoitti...

Kyllähän siitä voi vaikka mutista,mutta muuttaako se mitään?En ossoo sanua.

Suomi ei ole varmaan ikinä hakenut muutosta Eun päätöksiin?Ei ainakaan minulle tule heti mieleen.

Eli jos tuollainen päätös nuijitaan Eussa,niin kaksi arvausta:noudattaako Suomi sitä nopeutetulla menettelyllä vai noudattaako Suomi sitä sekä nopeutetulla ja kiristetyllä menettelyllä?

Ja kuten sanoin suuri enemmistö on herttaisen välinpitämätön ja toisaalta kyse on suloisten pörröisten eläinlaososten mielipuolisesta murhaamisesta,ei taida kauheasti löytyä eduskunnasta poliitikkoja valtapuolueista jotka asettavat itsensä Hesarin,Ylen ,vihervasemmiston ja maanystävien vihan kohteeksi.

Kun ne pörröiset eläinlapset ovat niin shuloishia.Tärkeää ei ole miten asiat ovat vaan miltä ne näyttävät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, klova. Ehkä juuri siksi kannattaa sitä mutisemista jatkaa. Niin minun kuin muittenkin. Vaihtoehtohan on se että lopetetaan mutiseminen, jätetään kaikki ”valistus” valtamedialle ja mennään porukalla mettään ampumaan kuula kalloomme uljaan punavihreän tulevaisuuden tieltä. Ja sinun mutisemisesi minun mutisemisesta vaikuttaa asioitten muuttumiseen vielä vähemmän kuin omani. Mutta sallin sen toki sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Pikkujuttuja

Hienoa, että lyijy kielletään kosteikkoalueilla ja 100 metrin säteellä niistä. Huomaa: ei saa olla mukana lyijyhauliammuksia kieltoalueella. Hmm - hetkinen, mitenkäs minä pääsen ampumaradalle. Kosteikkoja on kävellen mennessä niin, että ei ole reittiä mistä kulkea. Noin muuten kävellen, pääsee kätevästi halki metsän, pari kilometriä matkaa. Autollakaan ei pääse, tie ylittää suojuotin vähän ennen ampumarataa.

Jaa, ja ampumarata sitten, 300 metrin kivääriradalla on notkossa vedenvaivaam eiku kosteikkoa. Kivääriradalle lähtiessä on siis syytä tutkia aselaukku, ettei riko lakia.

No, ei sillä väliä. Ryyniruiskun hukkasin aikoja sitten, 7Mk per laaki vs 70 penniä oli syynä. (12 cal hirvihaulipatruuna, KOVA vs 9mm patruuna, tarkka. Rättikaali oli laji.) Haulikkorättikaali on hauskaa mutta kovin, kovin kallista.

Entäs kaverit, mitenkä ne pääsee jänistämään. No, eipä mitenkään, tie metsästysmaille kulkee kosteikkojen läpi, vierestä ja päältä. Metsästysmaillakin on rutaplotteja, soita, kosteikkoja, pikkujärviä, lampia niin tiheässä, ettei 100 m välimatkaa ole helppo säilyttää. Vesilintuja ei näillä soilla juurikaan ole. Tiedän kyllä, että taivanvuohi pesii suopursun juurella mutta missä se syö hauleja, ei ainakaan samalla suolla.

Selasin kokoomuksen Verkkouutisia, siellä vaadittiin haulikon päivittämisen helpottamista. Siis automaatista lupaa hommata uusi haulikko. Tosi järkevää, hukata valtava määrä ihan kunnossa olevia haulikoita teräshaulikelpoisiksi vaihtamalla. Samassa ketjussa joku katsoi asiakseen valistaa "tappajia", että lyijymyrkytys on merikotkien yleisin kuolemansyy. Merikotkakanta on vahva ja elinvoimainen. Johonkinhan ne kotkat lopulta kuolevat, onko se vanhuus vai lyijymyrkytys - enpäs tiijä.

Lyijymalmi kaivetaan maasta, hauli joutuu maahan. Lyijy ei kulkeudu kovin pitkälle maahan jouduttuaan. Mikä tässä on ongelma, lyijysulattamon lähellä voi olla ongelmia, tonnitolkulla lyijyä vuosien aikaan roiskeina ja höyrynä ympäristöön. Paikallisia ongelmia.

Hauliongelman on hoidettavissa helpoiten puhelimella ja spostilla. Ota yhteyttä vaalipiirisi kansanedustajiin. Etukäteen, kerro että seuraat käytöstään. Ja, että muistisi on pitkä ja armoton. Kemikaaliturvallisuuden varjolla ei aseita saa kieltää. Lyijyhaulikielto pitää estää.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Kertakaikkiaan hyviä huomioita. Ja poliitikolle voisi muistuttaa että sen pahin vihollinen on äänestäjä. Se kun saattaa muuttaa mielensä ja poliitikko on siitä vielä riippuvainen. Toivottavasti se seuraavissa vaaleissa muuttaa sen mielensä.

QroquiusKad kirjoitti...

Jos kävisi niin pahoin, että klo 20.50 kommentin tilanne tulisi ajankohtaiseksi, on tuossa opetusvideo miten asia tulisi tehdä:

https://hoodsite.com/facebook-live-suicide-video-man-shoots-himself-head-shotgun/

Tulee selvää jälkeä, jos kohta ei järin siistiä. Ruumis ei myöskään jää random ohikulkijoiden traumatisoivasti löydettäväksi, vaan alan ammattilaisten.
Toivottavasti kenenkään meistä ei olisi jouduttava tuohon jamaan, koska silloin olisi taas yksi lopullisesti poissa yrittämästä työntää kapulaa Punavihreän Koneen rattaisiin edes mutisemalla.

Anonyymi kirjoitti...

Sellaista poliisia ei olekkaan joka ei saisi orgasmia päästessään kyykyttämään ihmisiä.
Ykä tekee jälleen kerran harhaoletuksen että poliisissa olisi yhtään normaalia ihmistä.

Katsotaas hetkinen aikamääreitä. Eli nykyinen kenttäpoliisi on aloittanut uransa milloin?
jossain 1995-2020 välillä. Poliisikouluun on aina ollut jonkinlaiset luonnetestit ja olipa järjestelmä ollut minkälainen hyvänsä aikaisemmilla vuosikymmenillä (80 luvulla ja sitä aikaisemmin) niin sokea totteleminen ilman pienintäkään kyseenalaistamista on aina ollut minkä tahansa virkakoneiston mielestä toivottava ominaisuus.

1995-2020 välillä poliisissa on ollut yleisenä ohjenuorana punavihreys. Ja uudet poliisit on karsittu kaikista kansallismielisistä.
Tämä siis koskee maks ylikonstaapeli tasoa siitä ylemmät on valikoitu sitäkin tarkemmin poliittisilla perusteilla.

T:labrotta

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja labrotalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Tuosta videosta on muuten noussut maailmalla melkoinen meteli. Sitä kun on jaettu jossain tiktokissa jollain kissavideon otsikolla.

labrotta: Sallin sinulle mielipiteesi mutta itselläni on kyllä toisenlaisia kokemuksia eikä kokonaista ammattiryhmää kannata yleistää jonkun sortin latvabeeksi. Poliisin ylempi johto on kyllä täysin poliittista. Tai ehkä sitten vaan mitään kyseenalaistamattomia virkakyöstejä. Se Paaterokin oli täysi mokuttaja mutta alkoi sitten eläkkeelle päästyään puhua ihan järkeviä.

Anonyymi kirjoitti...

Poikkeukset ovat mahdollisia (esim. Ruotsi ja nuuska)
https://yle.fi/uutiset/3-11533630

Tuo REACHin lyijykiellon valvonta muuten kuuluu TUKESille mutta eiköhän se siirretä poliisille.


-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

btw. YK on se suurin ongelma Agenda21 ja 2030 myötä.

Ette usko? kts https://scontent-hel2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/119005114_3590377744305629_2451503773892249318_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=8jF2pH0wUKcAX8qvBnb&_nc_ht=scontent-hel2-1.xx&oh=7797c0f522eb8b2eddf86ddf2b2ab224&oe=5F7CFB58


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Tuo savustushommahan oli kyllä vaihteeksi positiivinen uutinen. Erityisesti pienyrittäjille. Ja kuinkahan moni on oikeasti saanut syövän saunapalvikinkusta? Ruotsin nuuskahomma taitaisi muuten olla ainoa asia josta ruotsalaiset nousisivat kapinaan. Tuo YK-juttu on aika hälyttävä. Siinähän pyritään täyteen aseriisuntaan. Ja kyseisen pulaakin olisi jo aikaa sitten voinut lopettaa täysin tarpeettomana.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

"Turvavärinen veden- ja tuulenpitävä metsästystakki hirvi-, peura- ja seuruejahteihin."

HEH! :D

https://www.motonet.fi/fi/tuote/5504727/JahtiJakt-Hirvi-Air-tex2-metsastystakki-turvavari

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, VNV. Seuruejahtejahan ne hirvi- ja yms. nelijalkaisjahdit ovat. Itse en harrasta seuruejahteja vaan porukan koko on max kaksi miestä.

QroquiusKad kirjoitti...

Veli VNV taisi viitata seurueella valtavalemedian orwellilaiseen uuskieleen, jossa "nuorukaiset" ovat 15-45 -vuotiaita lähi-itämuslimeja ja "seurue" tarkoittaa mustalaisia.
Sen myötä "seuruejahti" saa aivan uuden merkityksen.

Eläköön medialukutaito!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, saattaa olla. ”Löyhiä kaveriporukoita”.