keskiviikko 16. syyskuuta 2020

LISÄÄ VIRKAKYÖSTEJÄ. AKTIIVISESTI


Niin kuin lukija tietää, on Suomi uppoamassa/uponnut pirunmoiseen lamaan. Erityisen pahaa lupaa se, että suomalaisten yritysten tilauskannat ulkomaille ovat radikaalisti vähentyneet. Siis niitten yritysten jotka tahkoavat niitä verorahoja joilla suomalaista yhteiskuntaa pidetään elossa. Yksi suomalaisen valtiontalouden syöpä on järkyttävästi yliturvotettu julkinen sektori. Hyvä ja tuore esimerkki sellaisesta on Helsingin kaupunkin hakema ”Onnistumisen johtamisen päällikkö joka johtaa kaupungin alaisuudessa toimivaa onnistumisen johtamisen yksikköä.”Kyseinen Gros toteaa:

Olen sitä mieltä, että sanoilla on merkitystä. Siksi on mietittävä termejä, joita käytetään. Kun termit ovat positiivisia, saadaan aikaan positiivista energiaa.

Johon hotellin respasta todetaan että onko nyt todellakaan varaa tällaiselle new age-pelleilylle?

Mutta kuinkas huulipunahallituksemme aikoo parantaa työllisyyttä? Vähentääkö se ilmastohysterian aikaansaamaa järkyttävää verotusta ja parantaa siten yritysten toimintaedellytyksiä niin että ne voisivat palkata ihmisiä ihan oikeisiin verotuloja aikaansaaviin töihin? No eihän toki. Hallitus palkkaa 50 miljoonalla eurolla lisää virkakyöstejä:

Hallitus on Ylen tietojen mukaan linjaamassa, että työvoimapalveluihin tulisi huomattava lisäys. Lisärahaa on tulossa yli 50 miljoonaa euroa virkailijoiden palkkaamiseen TE-toimistoihin.

Laskelmien mukaan satsaus maksaisi itsensä takaisin, kun työttömyysjaksot lyhenisivät. Keskeistä uudessa mallissa on, että tuki tulisi heti työttömyyden alkuun. Ensimmäiset kolme kuukautta virkailijat tapaisivat työtöntä joka toinen viikko, tosin osa tapaamista voisi olla esimerkiksi etänä.

Ja:

Hallitus yrittää parantaa työllisyyttä niin sanotulla yksilöllisen työnhaun tuella, jossa työttömän pitää hakea kuukauden aikana 0–4:ää ”työmahdollisuutta”.

Ylen tietojen mukaan ne voisivat olla paitsi työpaikan hakua myös esimerkiksi käynti rekrytointimessuilla. Työnhausta raportoitaisiin sähköiseen järjestelmään.

Jos työtön laistaa vaatimuksista, seurauksena olisi ensin huomautus. Karenssi pamahtaa, jos vaatimuksista lipsuu myös seuraavan kuukauden aikana, mutta karenssi olisi nykyistä lyhyempi.

Tilanne on vaan se, että Suomessa on työpaikkoja noin kymmenen kertaa vähemmän kuin työttömiä eikä uusien virkakyöstien palkkaaminen saa aikaan työpaikkoja kuin uusille virkakyösteille. Tämä pakkotyöhakemusnäytelmähän on näytelty jo Sipilän hallituksen aikana. Jos se astuu voimaan niin firmoihinkin tulee tolkuton määrä aivan tarpeettomia työhakemuksia jotka turhaan kuormittavat firmoja. Siksipä hotellin respa uudistaa jo vuonna 2017 tekemänsä vinkin. Jos työtön joutuu pakosta hakemaan työpaikkoja joiden saamiseen hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia niin yhteisestä sopimuksesta kannattaa ottaa käyttöön ns. päivitetty hakemus tanskalaisilla ääkkösillä ja öökkösillä. Eli hakemus menisi vaikkapa näin:

Vastaanottaja
Oy Firma Ab

Lähettäjä
Jorma Væænænen

HAKEMUS TYØPAIKKAAN

Pyydæn kunnioittaen, ettæ minut otettaisiin huomioon valitessanne uusia tyøkalujyrsijæ-kelkkamaalareita yrityksenne palvelukseen. Olen ahkera ja tyøteliæs tyøntekijæ.

Kunnioittaen,

Jorma Væænænen

Näin ollen Oy Firma Ab:n työnhakuasiaa käsittelevä henkilö huomaa, että Jorma Väänänen ei tosiasiassa ole kiinnostunut työpaikasta vaan hakee sitä pakotettuna, joten hän pistää menemään Jorman sähköpostiosoitteeseen viestin jossa lukee: ”Hei, kiitos mielenkiinnosta. Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa sattunut sinuun. Terveisin Oy Firma Ab”. Jorma puolestaan voi lähettää viestin työvoimatoimistoon ja todistaa sillä osallistuneensa tähän uuteen kansalaisvelvollisuutensa.

Ja hotellin respasta esitetään vielä kaksi kysymystä katastrofaalisessa valtiontalouden tilassa:

1. Edelleen: kuinka meillä on varaa pitää yllä järkyttävää ja tarpeetonta virastopöhöä? Ja pitää sitä niin pyhänä ettei sen purkamisesta voi edes keskustella?

2. Kuinka meillä on varaa pitää yllä haittamaahanmuuttoteollista kompleksia joka polttaa vuodessa kolme miljardia euroa?

29 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ruotsi on pulassa sinisilmäisyyden vuoksi, koskien maahanmuuttoa. Mutta meillä ja niillä on erona se teollisuus. Vaikka ei ruotsinkaan selkä loputtomiin kestä. Joka tapauksessa metsään mennään ja lujaa. Tällä nykymenolla Oy Suomi Finland ab:n osalta. Jotenkin koko ajan ollut mielessä skenaario, jotta tämä hallitus tekee minkä ehtii ja on laskelmoinut niin, että seuraavassa hallituksessa jos olisi esim PS, ne joutuvat tekemään ne ns vittumaiset päätökset, joka johtaisi kannatuksen romahtamisen. Näin minä kuvittelen.

Nimetön kirjoitti...

EU on jo valmistelemassa meille Välimeren eteläpuolella iskujoukkoa, jonka on määrä muodostaa uusi Nokia / Kone / You'll name it. Saadaan elvytystä, sitä parempaa laatua. Eli voidaan hyvin varautua ens alkuun siihen, että 3 000 000 000 e per vuosi ei ole mitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Unknownille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Unknown: Joo, Ruotsin talousveturi kestää vielä. Toistaiseksi. Nähtäväksi jää, tuleeko Ruotsissa ensiksi talousromahdus vai Libanon-ilmiö. Omalta osaltani en oikein usko että hallitus taktikoi Perussuomalaisia vastaan vaan se on täysin oman utopiansa vallassa ja uskoo tekevänsä oikein. Kepu on tietysti tässä poikkeus mutta sitähän viedään kuin kuoriämpäriä.

Ano: Ja Suomen kohdalla se seuraava Nokiaa vastaava etnisesti edistyksellinen vientituotehan on itse asiassa jo kehitetty:

https://4.bp.blogspot.com/-SNMc_J8bbS0/WEEgiOhfY3I/AAAAAAAADcU/rHRpEU5UA487-VPqG9-3UlgBkJmAhGgEACLcB/s1600/paatti01.jpg

MikkoK kirjoitti...

"Toiveikas" skenaario: Kun velkarahakin kerta kaikkiaan loppuu, se loppuu tietysti ensimmäisenä kantasuomalaisilta. Sen jälkeen vierasoleskelijoidenkin luksuselämä alkaa menettää rahoituspohjaansa. Routa porsaan kotiin ajaa ja onneksi "Meill' on hanki ja jää, meill' on halla ja yö".

Toivoa siis sopii, että lämpimien maiden ihmiset lähtevät näiden lihavien vuosien jälkeen muualle; ellei kotiinsa asti, niin ainakin etelämmäksi klaaniveljiensä luo. Onkohan tosiaan Suomen ainoa toivo olla niin köyhä, että akateeminen vihervasemmistokin lakastuu, eikä saa enää veroja kiskottua itselleen ja ulkomaalaisille lahjoitettaviksi.

Zones kirjoitti...

Jepulis, näin 'onnistumisen johtaja' ilmoituksen eilen, ja pitihän se yrittää katsoa. En vain pystynyt lukemaan loppuun. Minkähän takia esim. UPM tai Ruukki ei hae moisiin paikkoihin ketään?

Esitetty pakkohaku ei uskoakseni johda firmoissa juurikaan ylimääräiseen työhön vaan tarvittavien työntekijöiden löytäminen menee entistä enemmän muihin kanaviin, TE-toimistojen kautta ei tulla jatkossa julkaisemaan ilmoituksia. Ja jos hakemuksia tulee niin ne heitetään suoraan roskiin. Firmat eivät ole vastanneet enää vuosiin edes "valinta ei kohdistunut sinuun" ilmoituksella koska hakemusta ei ole luettu eikä tietoja tallennettu. Kokemusta on, lähetin joku vuosi sitten yli sata hakemusta - osan piruuttani - ja sain muistaakseni yksityisiltä yhden vastauksen. Julkishallinto toki lähetti kaikista ilmoituksen että tehtävään on valittu joku muu.

Ja tästä tuleekin se ongelma: miten työnhakija voi todistaa olleensa aktiivinen ja lähettäneensä hakemuksia jos niihin ei saa vastausta? Yrityksiä ei voi pakottaa vastaamaan joka kirjeeseen. Voihan sellaisen lain toki tehdä mutta olisiko se jälleen kerran pyöräilykypäräpykälää vastaava. Vai kelpaako vain TE-tston kautta haussa olevat paikat? Aivan susi ajatus.

Olavi Koskela kirjoitti...

On kyllä tosi vaikea ymmärtää, mikä terveen järjen puute saa päättäjät vänkäämään näitä suunnitelmiaan. Jos edes jonkinlaisia tempputyöpaikkoja on todellisuudessa vain pienelle osalle hakijoista, ja oikeita työpaikkoja vielä pienemmälle joukolle, niin mitä helvettiä näillä veivauksilla halutaan saada aikaan? Arsenaaliako tuleviin vaaliväittelyihin, joissa suloisesti sekoitetaan keinot ja tulokset? Mahtaako se milloinkaan valjeta näille peeloille, miten työpaikat oikeasti syntyvät, ja kuka ne synnyttää - ja mikä oikeasti on hallinnon tehtävä ja rooli tässä prosessissa?

Unknown kirjoitti...

Lisäksi kommenttiin sen, jotta en yllättyisi siitä, että ostetaan gripenit. On ennakkoon jo kuultu ulostuloa USA:n hävittäjien kalleudesta jne. Kun ajatellaan löfveennin ja Suomen maailma halaus kuplasta johtuvaa konsestusta, olen melkein varma että esim mätäsalo leikkaisi siitä vaikkapa 5 miljardia. Kohdista en sen maahanmuuttoon.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle, Zonesille ja Olavi Koskelalle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Minä vaan veikkaan että näitten vierasoleskelijoitten rahoitus on se viimeinen josta vähennetään. Kyseessähän on myös suojeluraha. Jos rahoitus lopetetaan niin alkaa ryöstely ja mellakointi. Ja rahoituksen lopettaminenhan tarkoittaisi että koko monikultturismiajattelu kusi perseestään jo alusta alkaen.

Zones: Joo, onhan niin että ei firmat ole työkkärin kautta aikoihin hakeneet työntekijöitä. Niillä on omat kanavat. Ja saattaapa olla että hallitus ei ole edes miettinyt esittämääsi perusteltua ongelmaa. Kas kun hallitus ei osaa ajatella että asioita tapahtuu virallisen hallinnon ulkopuolella.

Olavi: Voisiko olla kyseessä se, että kyseiset päättäjät ihan oikeasti uskovat monikultturistiseen ja ilmastoutopiaansa? Plus se, että ne eivät ihan oikeasti tajua että yksityinen sektori elättää tämän maan? Ja olisiko niin että he ovat ihmisiä joille esitetty toive on jo saavutettu tavoite? Sana on teko? Ja hallinnon roolihan on pitää itsensä mahdollisimman suurena. Muutenhan se joutuisi etsimään itselleen töitä.

MikkoK kirjoitti...

Miten muuten työttömän näkökulmasta katsottuna hallituksen esitys poikkeaa edellisen hallituksen aktiivimallista? Silloin vihervasemmisto vastusti ja pilkkasi sitä, mutta nyt kommunistit itse ovat ajamassa sitä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys. MikkoK. Ei mitenkään. Mutta poliittinen broilerihan on hyvä unohtamaan. Erityisesti vanhat puheensa.

Nimetön kirjoitti...

Sitä minä olen kovasti ihmetellyt, kun nuo poliitikot puhuu työllisyyden nostosta ja työpaikoista yksityiselle sektorille, niin mistä ja mitä ne uudet työpaikat on? No, ykähän jo osittain vastasikin, eli paisutetaan julkista puolta. Ei tämä hyvältä näytä. Mutta hei, 1200 eken verovapaus työsuhdefillariin! Kelpaa siinä polkasta motokuskilla 55km siivu hakkuille. T. Oloneuvos

Qroquius Kad kirjoitti...

Vastaukset bloggauksen lopussa esitettyihin kysymyksiin:

1:
Ellei Suomen tasavalta ylläpitäisi valtaisaa virastopöhöä, lukuisat ja alati lukuisammat julistavia yhteiskuntatanhuamisia ja vitunvirkkausta opiskelleet Nuoret Älykkäät Naiset eivät voisi saada mistään kykyjään vastaavaa suojavirkaa ja se olisi katastrofaalista se!

2:
Meillä on Velvollisuus, koska orjalaivojen terva ja somalien hiellä rakennettu suomalainen hyvinvointiyhteiskunta. Maksamme vain velkaa!
Sitäpaitsi interperspirationaalisuus ei onnistu, ellei maahan tuoda jatkuvasti vaarallista ja väkivaltaista afro-, afgaani- ja arabiväestöä;
lisääntymisikäisiä miehiä kaikki, luonnollisesti.

Mikä järki tässä on? Sitä pitää kysyä Nuorilta Älykkäiltä Naisilta, jotka Suomen kansan 80 % enemmistö on valinnut tätä maata johtamaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oloneuvokselle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Oloneuvos: Joo, ja se työfillarihan on tosiaan jossain muutaman suomalaisen suurehkon kaupungin ulkopuolella ihan must juttu. Kun eihän töihin ole kuin se 55 kilometriä. Äkkiäkös sen talvipakkasella sotkee. Vaikka teitä ei ollakaan aurattu. Sen sijaan työpaikkapysäköinti autolla halutaan verolliseksi:

https://www.is.fi/autot/art-2000006628394.html

Qroquius Kad:

1. Juuri näin. Ja tarttee muistaa että työtön muurahaiskansalainen on vain tilastoluku mutta työtön yhteiskuntatieteen maisteri taas murhenäytelmä.

2. Totta tämäkin eikä unohdeta sitä että milläs suvaitsevais-tiedostavat ruokkisivat egoaan ellei tällä?

Ja joo… jos oikein hyvin menee niin seuraavissa vaaleissa VAIN 70% vastustaa vallitsevaa kehitystä. Saatanan lampaat, sanoi eräs vänrikki Syvärillä aikanaan ja siteeraan häntä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Unknown. Jostain syystä kommenttisi jäi seikkailemaan kyberavaruuteen ennen kuin tuli bloggeriin. Saattaa olla että hallitus vetää sen hävittäjäoston kokonaan jäihin. Niin kuin muutkin puolustushankkeet.

klova kirjoitti...

Vaihtotase on viimeksi ollut plussalla 2008,eli finanssikriisiin ja Nokian tuhoon päättyi ainakin tämän hetkinen kuviteltu vauraus.Nokian tuoma talouden nousukausi oli lyhyt ja erikoinen,hetken suomalainen yritys hallitsi maailman nopeiten kasvavaa taloudenalaa,Nokia oli hetken markkina-arvoltaan maailman arvokkain listattu yritys.Nokia oli ja meni alihankkijoineen ja uutta tuskin enään tulee.Sitä on turha itkeä,kuten muitakin eilisiä munauksia.On joko sopeuduttava tai tehtävä muutos.

Euro taas ei sovellu oikein kenellekkään paitsi poliittisille ylimyksille ja komissaareille.Koska siitä on luotu ja koko ajan luodaan yhä sitovanpaa,niin siitä eroaminen tulee yhä hankalammaksi.Kohta on yhteiset liittovaltion velat ja sen jälkeen liittovaltion verot.Sellaisesta liittovaltiosta ei erotakkaan kuin aviopuolisosta.

Eivät poliitikot voi tehdä mitään,koska kuten Juncker sanoi finanssikriisin aikoihin:Kyllä poliitikot tietävät konstit tähän ongelmaan,ongelma on se,ettei kansa valitse meitä mihinkään virkaan jos toteutamme ne.Ei kansa halua kurinpitäjiä,kansa haluaa sirkushuveja.Sipilä yritti jonkinlaista kannattavuuden korjausta ja kansa ei tykännyt.

Tämä hallitus ei tee mitään ja seuraava ei voi tehdä mitään, koska silloin korjaustoimenpiteet tuhoisivat ainakin hallituspuolueet.Eli menemme kohti pohjaa kuin Titanic konsanaan,orkesteri soittaa ja rahvas jonottaa kiltisti olemattomiin pelastusveneisiin.

Kannattaa ihan oikeasti suunnitella plan b,ettei joudu kylmään veteen pelkän pelastusrenkaan kanssa.Jos jatkamme näin niin esim eläkkeet tulevat jo 2030-luvulla olemaan pienempiä kuin luvattu ja esim laadukas julkinen terveydenhuolto kriisissä.

Korona vain viimeisteli sen mikä oli jo pitkään nähtävissä,suomalaisten elintaso tulee laskeutumaan sille tasolle jonka maamme tuottavuus mahdollistaa.Eli ainoa länsimaa jonka vienti ei ole ylittänyt vuotta 2008 ja jonka kokonaistuotanto ylitti juuri ja juuri 2011 luvut juuri ennen Koronaa.Maa josta tulee väestöltään yksi länsimaiden vanhimmista 2030-luvulla.Maa jossa työvoiman ulkopuolella on kolmasosa työvoimasta ja ainoa palkkasumma mikä kasvaa on julkisen sektorin.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Istuu näköjään parillakin pallilla yhtä aikaa?
Vai miten tuo pitäisi tulkita?

https://www.lahitapiola.fi/tietoa-lahitapiolasta/lahitapiola-ryhma/yhtioryhmatietoa/ryhman-rakenne-ja-johto/hallitusten-jasenten-cvt/nina-gros

Liekö Lähi-Tapiolassa puutetta tekijöistä Ninnukan jäljiltä?
"Hyvä tiimiläinen on itseohjautuva ja aktiivinen ideoija, sanoo Nina Gros."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kun-tyontekijoita-on-liian-vahan-oikeudenmukainen-johtaminen-korostuu-sanoo-helsingin-kaupungin-henkilostojohtaja-nina-gros-tyovoimapulan-alueella-loppuunpalamisuhka-on-todellinen/f4a12c7b-5c24-41e9-b903-629bb6e2db49

Tämmönen kalapuikkoviiksipersvakosianlihaasyövävalkoinenheterosetämies tulee miettineeksi, jotta kuka vittu ne työt tekee kun kaikki jatkossa aktiivisen itseohjautuvasti vaan ideoivat?

PS.
Sorry nuo pitkät linkit, mutta kunen jaksa kaivaa netistä sitä ohjetta miten tehdä siitä semmonen klikattava juttu.

Nimetön kirjoitti...

Täällä Ruotsissakin suljetaan paperitehtaita. Viimeksi Stora Enso varoitti Hyltebrukin paperitehtaan osittaisesta sulkemisesta, jolloin n.140 työntekijää irtisanottaisiin. Esim.:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/pappersbruket-stora-enso-planerar-att-stanga-i-hylte

https://www.nyteknik.se/industri/sca-stanger-papperstillverkning-800-jobb-hotas-7000011

Työnhausta. Muistaakseni täällä oli sama systeemi voimassa jo noin 10 vuotta sitten. Pitiköhän hakea 10 työtä/viikko ja lähettää lista työvoimatoimistoon? En enää muista määriä. Ja sitten oli kaikenmaailman jobbcouach´er, joiden piti mukamas auttaa työtöntä työn haussa. Käsittämätöntä pallottelua.

Eli, mitä olen nyt hokenut jo vuosikausia: en ymmärrä, miksi Suomen itsenäisenä valtiona pitää seurata koko ajan Ruotsia? Onko se ihan pakko?! Vai tuleeko käskyt EU:sta? Esim. Saksassa oli tai on jokin Harz4-systeemi.

Eija

Nimetön kirjoitti...

"Johon hotellin respasta todetaan että onko nyt todellakaan varaa tällaiselle new age-pelleilylle?" Erinomainen kysymys tai toteamus !
Budjettiriihen antikin oli aika tyrmäävää osaamattomuutta, kaikkine turveveroineen. Tähän asti vihervasemmisto on kilpaillut keskenään sillä, kuka keksii laukoa typerimmän kannanoton tai aloitteen... nyt se kisa on edennyt budjetti-tasolle.
Tällä hetkellä toivon sydämestäni, että Star Trek olisikin totta: Voisin kiljaista viestimeeni "Scott, Beam me up!"

-Raksaäijä-
Btw: Työkaveri vinkkasi (minulle uudesta) blogista: https://romahdusteoria.blogspot.com/
siinä ei vielä montaa juttua ole, mutta kirjoittaja aukoo joitain asioita rautangasta vääntäen (mäkin ymmärrän).

Nimetön kirjoitti...

Kymmenisen vuotta sitten rummutettiin valtion tuottavuusohjelmaa, jolla kyllä siivottiinkin tehokkaasti ulos porukkaa suorittavalta tasolta. Kaiken maailman koordinaattorit, tutkijat, kehittäjät, kulttuuriluotsit ja kokemusasiantuntijat ym. jäivät tukevasti paikalleen. Tuosta ohjelmasta ei vuosikausiin ole puhuttu enää mitään, vaan väkeä lisätään täysin samaan malliin kuin ministerien neuvonantajakaartia. Velkaa voidaan ottaa julkisen puolen pöhöttämiseen veronmaksajien piikkiin ilman ylärajaa, mikä on pöyristyttävää!

Sitten isot tytöt, Ursula von Leyen ja ruotsalainen Ylva Johansson ovat romuttamassa Dublin-sopimusta ja muuttamassa maahanmuuton edellytyksiä EU:ssa. Nousee tukka pystyyn pelkästä ajatuksesta ja siitä, kuinka meidän huulipunahallitus asiaan suhtautuu; Ohisalo tuskin pysyy nahoissaan. On käsittämätöntä, että tällaisessa taloudellisessa ja terveydellisessä tilanteessa nostetaan ilmastonmuutos, ihmisoikeudet ja vastuu vieraiden maiden kansalaisista päällimmäiseksi. Olen niin vihainen, että kohta katkeaa verisuoni päästä.

Kuka vielä selittäisi minulle tyhmälle, miten esim. oppivelvollisuuden nostaminen 18:sta vuoteen ja lasten päivähoidon maksuttomuus lisää työllisyyttä? Onkohan budjetissa käytetty punakynää ollenkaan, vaan hyväksytty kaikki, mitä poliitikot ja ministeriöt ovat sinne kehdanneet esittää? Aion seurata kohta alkavan Eduskunnan kyselytunnin, jos pää ja pumppu kestää. Voi olla, että siitä jää jäljelle vain se tunnettu kysymys; voiko v-tutukseen kuolla (oliko Kekkonen)?

Rouva Ano

Nimetön kirjoitti...

Onnistumisen johtamisen päällikkö?

"HS kysyi asiaa Helsingin henkilöstöjohtaja Nina Grosilta, joka ilmoittautuu tittelin keksijäksi.

”Kyllä se minun kynästä on pääsääntöisesti. Olen sitä mieltä, että sanoilla on merkitystä. Siksi on mietittävä termejä, joita käytetään. Kun termit ovat positiivisia, saadaan aikaan positiivista energiaa”, Gros sanoo."

Houston, we have a problem!

Nimittäin onnistujalla on tuhat ystävää kun taas häviäjällä ei ensimmäistäkään, joten jo sen pohjalta ko virka on turhuuden ylistystä. Mutta toisaalta tämä virka kuvastaa tätä omaa aikaamme enemmän kuin liiankin hyvin; turhuuden markkinat johtajineen...

En enää tiedä varmaksi etteikö maailma loppunut Mayojen ennustuksen mukaisesti vuonna 2012 ja me elämme nyt maailmanlopun jälkeisessä kiirastulessa... Kas kun helvetti on järjen mahdottomuus ja mitä muuta tämä alati kiihtyvä mielipuolisuus yhteiskunnan kaikilla aloilla on muuta kuin puhdasta helvettiä meille omilla aivoilla ajatteleville immeisille?

Onneksi tai valitettavasti, miten tämän nyt ottaa, en ole yksin täällä `purgatoryssä` koska myöntää täytyy ettei joukkovoimasta ole mitään iloa tätä humppaa tanssiessa; ei j-lauta mene päivääkään ilman uusia politbroileriston älynväläyksiä (aivan kaikilla elämänaloilla!) ja kaupan päälle massamedia hehkuttaa kuinka meillä on kaikkien aikojen ihannoiduin pääkanisteri hallituksineen!

Hilipati hippaa ja haalea hei sillä 11,7mrd persnettoa ei tunnu missään!

-Kovin vaikea ei ole käsittää ettei tämä yli omien varojen eläminen voi jatkua loppumattomiin ja toisaalta alati kasvava verottaminenkaan ei voi tilannetta pelastaa. Tosin kun ja jos leikkamaan lähdetään niin lasketaanpas äkkiä: -6,5mrd eu-"korona"apuun, -3,5mrd mamutus, -1,5mrd un/yk keharit, -1,5mrd eu-maksu... eli tuliko jo velkanetto katetuksi ja mistä "meitä hyödyttävistä laskuista" se koostuukaan..?

Liettua saa 18mrd korona-apua ja tuollaiselle 2,5 miljoonaiselle kansalle raha tullee tarpeeseen... Tiedä en mutta tokko verotus on siellä samaa tasoa kuin meillä ja mitenhän yleiset elinkustannukset sitten meihin verrattuna..?

"Suomi on vauras maa" - ei prkl meillä ole enää varaa tällaisiin päättäjiin!!!


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys klovalle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Eijalle, Raksaäijälle, Rouva Anolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

klova: Tiivistit tilanteen ikävän osuvasti. Tosin julkinen terveydenhuolto on kriisissä jo nyt ja veikkaan että eläkkeet tulevat pienenemään jo aikaisemmin.

VNV: Kyllä linkeistä pääsee hyvin eteenpäin. Ja tää kyseinen ”ideointi ja innovointi” ts. idiointi on arkkityypin esimerkki ns. hölynpölytyöstä:

https://www.verkkouutiset.fi/tietavat-ettei-heita-tarvita-naita-holynpolytoita-yha-useampi-tekee/#6357f6ac

Eija: Tuota kysymystäsi ei myöskään moni täällä Suomen puolella ymmärrä. Ruotsilla on sinänsä oma talousveturinsa ja valuuttansa mutta ei sekään loputtomiin kestä.

Raksaäijä: Ja kilpailuhan vain jatkuu. Kiitos linkistä, tarttee tutustua.

Rouva Ano: Oikeastaan von Leyeniä ja Johanssonia voi aivan hyvin verrata aikanaan Kremlissä valtaa pitäneisiin johtajiin. Onneksi heillä ei ole vielä samanlaista väkivaltakoneistoa kuin Rauhanvaltiolla aikanaan oli. Ja kysymyksesi jää selittämättä sillä nykyinen valtakoneisto ei kerta kaikkiaan tajua kuinka valtiontalous hoidetaan tai edes että mitä se on.

Tvälups: Hyvin tiivistetty ja tuo lause ”helvetti on järjen mahdottomuus” kuvaa nykyhetkeä loistavasti.

Nimetön kirjoitti...

Rouva Ano, se oli Väyrys-Paavo joka sitä vitutukseen kuolemista kyseli. Muistini mukaan.
Ohisalollahan on pikkarit märkinä kun odottaa niitä ursulan ja ylvan uusia avauksia. Siinä ei enää tena ladyt riitä kuivikkeiksi, pitää olla jo mummomallin vaipat. Arvelee Huru-ukko
PS. Nyt alkaa kuulua ihan oikeita asioita, koko oppositio jättää välikysymyksen hallituksen toimista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Ursulat ja ylvat jäivät hieman epäselviksi. Ja nuistutan että kokoomus on valeoppositiota.

Nimetön kirjoitti...

Ursula van der Leyen ja ylva johansson, on nää eu:n pakoloispolitrukit jotka sorvaa tätä uutta loiseläjien taakanjakoa, joka piru vie tulee muka pakolliseksi. Ursulahan julisti ettei taakanjako ole enää vapaaehtoista vaan pakollista. Sitä mie tarkoitin.
Huru-ukko

Strix Senex kirjoitti...

Kun katsoin tuota Jorma Väänäsen hakemusjuttua, tuli mieleen muistuma työajoilta. Ei siitä hakemuksen muodosta nimittäin voi aina liikoja päätellä. Olin aikoinaan töissä julkista hallintoa lähellä olevassa yrityksessä, jossa noudatettiin tiettyjä julkisen hallinnon sääntöjä, muun muassa sitä, että tietyt paikat täytyy panna julkiseen hakuun. Minun esimieheni sitten aikoinaan siirtyi toiseen yritykseen ja paikka pantiin hakuun. Firman Iso Pomo sitten kysyi minulta, aionko hakea tuota paikkaa. Minulla oli hiukan muita suunnitelmia, joten vastasin, että "ajattelin, että en hae". Tuli komento: "Ajattele uudestaan". Niinpä sitten kirjoitin hakemuksen, jonka sisältö oli jokeenkin täsmällisesti seuraava: "Haen xxxxx yksikön suunnittelupäällikön paikkaa". Tulin valituksi ja hoidin sitä postia melkein kymmenen vuotta.

Perttu Ahonen kirjoitti...

Tilanne on se, että vihreät johtavat hallitusta ja hallituksen politiikka on vihreän idealismin mukaista. Tuotantolaitoksia - öljy ja metsäteollisuus - lopetetaan ja kohta on lisää lakkauttamisia tulossa jos Lintilää on uskominen ja miksipä emme uskoisi. Turvetta verotetaan tuplaten vihreän politiikan mukaisesti, energianverotusta lisätään ja verosubventoituja sähköfillareita cityvihreille - vihreän ideologian mukaisesti. Kysymys on, että miksi demarit ja kepu hyväksyy sen, että teollisuus ja metsätaloutta kuritetaan ja haja-asutusalueen asukkaita kepitetään lisäveroilla ja maksuilla. EU:lle kipataan rahaa järjettömästi ja haittamaahanmuuttoa lisätään.

Hallituksen elvytystoimet käytännössä = lisää velkaa ja haittamaahanmuuttoa, sekä virkanahkoja ja samalla teollinen tuotanto ja maa-ja metsätalous alas. Ajatelkaa positiivisesti niin maailma pelastuu.

Syöttiläsvirkojen lisääminen julkiseen sektoriin on positiivisesti ajateltuna yhteiskuntakehopositiivista ja kasautuu kivasti navan ympärille. Noin muutoin punavihreä kiky on sellaista parempaa kikyä jossa positiivisesti ja paremmin kyykytetään työttömiä.

Typeryyden riemuvoitto sen kun porskuttaa. Sitä tulee ihmetelleeksi, että ovatko hallituksen politrukit syntymä typeriä, vai ottavatko opetettuina tapa typerinä kympin marionetteina vastaan käskyjä oletettavasti suunnasta vaaleilla valitsematon globalismin politbyroo.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Strix Senexille ja Perttu Ahoselle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Juu, sori. Pitkät piuhat minulla…

Strix Senex: Totta joo. Julkisella sektorillahan virkaan on usein tyyppi jo valittu etukäteen ja hakumenettely on vain pakollista silmänlumetta.

Perttu: Tiivistit nykypäivän täydellisesti.

Nimetön kirjoitti...

"Julkisella sektorillahan virkaan on usein tyyppi jo valittu etukäteen ja hakumenettely on vain pakollista silmänlumetta" - Joo. Ainakin puoluekanta on tiedossa. Joskus sukulaisen puoluekanta.

Mutta moniko tietää, että myös tarjouskilpailutukset on välillä silmänlumetta. Palvelun- / tavarantoimittaja on jo valittuna. Valittuna on tuttu ja toimiva tai sitten sopivalle taholle rahoitusta myöntävä. Minulla on julkisella puolella toimiessani kummastakin tapauksesta ensikäden tieto.

Myös yksityisellä puolella on avoimiin paikkoihin usein valittu henkilö. Aina välillä paikka ei ole edes auki, kun siihen palkataan joku. Erona julkiseen on se, että palkataan omilla rahoilla ja virka ei ole ikuinen. Tulos tai ulos.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Totta. Ja tiedetään. Tiedetään sekin että urakan saanut ei välttämättä tule sitä tekemään vaan siirtää/myy urakan taas toiselle.