tiistai 22. syyskuuta 2020

NÄLKÄPÄIVÄN EGOILUA

 


Kansalainen. Erityisesti vihervasemmistolaisuuteen kallellaan oleva sellainen. Haluatko tuntea itsesi hyväksi ja edistykselliseksi ihmiseksi? Ja vielä tietenkin niin että voit olla sellainen mahdollisimman julkisesti? Tavalla, joka ruokkii juuri sinun egoasi?

Miksipä et osallistuisi SPR:n Nälkäpäiväkeräykseen? Näin voit auttaa afrikkalaisia tekemään lisää afrikkalaisia jotka sitten dumppaavat ylijäämäväestönsä Eurooppaan ja myöskin Suomeen. Ruokkimaan sinun edistyksellistä julkisuudenkaipuista hoivaviettiäsi. Win-win tilanne sinulle.

Nyt SPR antaa sinulle mahdollisuuden tehdä tämän kaiken mahdollisimman julkisesti:


Lisäksi SPR:n Nälkäpäivän keräys antaa sinulle mahdollisuuden olla edistyksellisessä muodissa mukana. Voit – niin kuin SPR:kin – väittää että Afrikan nälkä johtuu muodikkaasti ilmastonmuutoksesta eikä holtittomasta lisääntymisestä. Siitä holtittomasta lisääntymisestä sinäkään et viitsi puhua koska siitä puhuminen ei ruokkisi omaa egoasi. Siitä, ja vain siitähän sinullakin on kysymys, eikö totta? Olet varmaan huomannut kuinka egon ruokkiminen addiktoi? No, tästä saat hyvän fiksin addiktioosi. Sitä seuraavaa odotellessa.

Älä sano ei yhteiskunnan tukemalle liivijengille. Osallistu sinäkin Nälkäpäivä-keräykseen ja ruoki egoasi.


36 kommenttia:

Qroquius Kad kirjoitti...

Noilla kuvan kerääjättärillä ei itsellään ole näyttänyt olleen varsinaisesti nälkä. Miksi pitäisikään, elämmehän länsimaisessa sosiaalivaltiossa, jossa kenenkään ei tarvitse nähdä nälkää.

Sitä ajatellessa voisi pohtia, miksi meillä ovat asiat näin, mutta Afrikassa eivät. Jaa, mutta se vastaushan tulikin jo:
se johtuu suomalaisten aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta. Käynköhän minä tänään vähän hitaalla?

Ehkä minulla on nälkä. Liene syytä ottaa hiukan hiukopalaa;
aivothan tarvitsevat toimiakseen glukoosia.

Nimetön kirjoitti...

Mikäpä tässä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Sinä et käy koskaan hitaalla. Mutta evästä kannattaa aina ottaa. Suosittelen pekonia ja transfobista slurria. On se aina parempaa kuin vihreä egokeitto.

Ano: En päässyt oikein jyvälle kommentistasi mutta vastaan tällä kuvalinkillä:

https://kuvat.huuto.net/v1/b0c4/c3141c9688cd75902c524f16dcb/440168054-m.jpg

Nimetön kirjoitti...

Afrikassa taitaa ne jatkuvat sodat aiheuttaa eniten nälänhätää, ei siinä paljoa jossain alueella kasvatella omatoimiviljelyllä itelle sapuska, kun joku sissiporukka tulee ja tuhoaa kaiken järjestelmällisesti, yleensähän ne alueet missä nälänhätää afrikassa on kärsitty on juuri noita alueita, suurimmassa osassa afrikassakaan ei varsinaisesti nälkää nähdä, tietenkään ei nyt samanlaista ylitarjontaa ole ku täällä pohjolassa ...
suurimmassa osassa afrikkaaki ei taida tapahtua juurikaan mitään, nykynen uutistulva hämärtää asiaa ..

-jpt-

Nimetön kirjoitti...

Hajatelma: Puhutaan pimeästä afrikasta. No jos siellä on pimeää niin miten siellä VOI NÄHDÄ, nälkää tai mitään muutakaan. Ainoastaan harjoittaa pimeyden töitä, esim. makuukamaripuuhia. Nehän tehdään erään meikäläisen uskontosuuntauksen mukaan pimeässä. Ja jälki tuppaa olemaan sen näköistä paikoitellen.
Huru-ukko
PS. Jos meillä oli kakaroina illalla nälkä niin isä sammutti valot ja sanoi: Kuka se yöllä syöpi:)

Nimetön kirjoitti...

QK: Nuo ker'ääjätäätret on niitä kuten nykyisin sanotaan, kehoposittivisia.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys jpt:lle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

jpt: Afrikan suurin ongelma ei ole sodat vaan se että siellä on liikaa afrikkalaisia. Afrikan nälänhätien aikanahan maitten väestö ei edes pienene vaan kasvaa edelleenkin. Suomen nälänhätien aikana oli hiukka toisin. Mitä tulee Afrikassa käytyihin sotiin niin sehän on sitä monikulttuurisuutta jota länsimaiset vasemmistoliberaalit niin kovasti kaipaavat tänne Eurooppaankin.

Huru-ukko:

Viesti1: Aikanaanhan kartoittamaton Afrikka oltiin merkitty karttoihin mustana. Mutta makuukamarihommat siellä hallitaan.

Viesti2: Eiväthän nuo kerääjät mitään lihavia olleet. Mutta feministien mainostamaa kehopositiivisuutta löytyy tässä kuvassa mitä aikanaan käytin vuosikalenterin kansikuvana:

https://3.bp.blogspot.com/-o9LkDEct6EM/XCO72199RRI/AAAAAAAAGsg/ntvEpzGRsD0XKnc4FJedhZ2IqhlAsutOgCLcBGAs/s1600/Kale00.jpg

Ei. Hän ei ole kaunis. Hän on ruma. Hän on ihan helvetin lihava.

Qroquius Kad kirjoitti...

Vaan eikös, veli Huru-ukko isäsi tiennyt, että yätyä viä myähään tyämiähen syämään? Itselläkin kävi mielessä kehopositiivisuus, mutta päätin olla käyttämättä sitä, koska loppujen lopuksi normaalinaisen mitoissahan nuo ovat.

Itse bloggauksen aiheesta tuli mieleeni J.R.R. Tolkienin pojan isänsä julkaisemattomasta jäämistöstä toimittama teos "Keskeneräisten tarujen kirja" ja sen tarina "Aldarion ja Erendis. Merenkävijän vaimo".

Tarina on ehkä turhan pitkä kokonaan referoitavaksi;
sanotaan nyt vain lyhyesti, että merimies Aldarion meni naimisiin merta vihaavan maakraputar Erendisin kanssa, joka olisi halunnut itselleen kaiken. Miehen olisi pitänyt jäädä kuivalle maalle palvoman vaimoaan.
Kun mies ei näin tehnyt, alkoi vaimo kostaa kasvattamalla heidän tytärtään Ancalimëa kieroon vihaaman miehiä ja isäänsä.

Isänsä, Númenorin kuninkaan kanssa vaimostaan keskusteleva Aldarion tokaisikin:

"Hän ei rakasta minua eikä mitään. Itseään hän rakastaa ja Númenoria taustana itselleen, minua kesynä koirana jonka on määrä torkkua hänen takkatulensa ääressä kunnes häntä huvittaa kävellä pelloillaan."

Tolkien kuvaili tuossa Nuoren Älykkään Naisen ennen aikojaan. Juuri tuostahan näiden touhussa on kyse:

eivät he rakasta mitään muuta kuin itseään ja monikulttuurisuvaisevaisuutta taustana itselleen. Kaiken muun on oltava heidän henkilökohtaista palveluskuntaansa heidän henkilökohtaisella temmelyskentällään aina kun heitä huvittaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tiivistit tuossa viimeisessä kappaleessasi Nuoren Älykkään Naisen aika hyvin. Off-topicina totean että eiköhän siitä niin Silmarillionista kuin Keskeneräisten Tarujen Kirjastakin tehdä elokuva. Sormusten Herra nyt meni suht ok mutta Hobitti oli aivan kauheaksi turvotettu ja saas ny nähdä mitä Hollywoodia ne noistakin kirjoista kehittää.

Qroquius Kad kirjoitti...

Silmarillion saattaa olla haasteellinen edes kolmituntisten elokuvien trilogiana, koska se kattaa ajallisesti tolkuttoman pitkän kaaren ja mielettömästi tapahtumia.
Mutta odotellaan ja katsotaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Silmarillion on vielä ns. episodikirja ja vaikea tehdä. Mutta eiköhän ne senkin tee. Onhan nuo Tolkien-filmatisoinnit olleet sen verran suuria rahasampoja. En ole itse ollut niin kauhean innostunut noista Tolkien-filmeistä. Tykkään enemmän kirjoista joissa lukija voi itse nähdä sen Keski-Maan sellaisena kuin haluaa. Tämä tästä off-topicista.

Nimetön kirjoitti...

Tolkien filmatisoinnit on pitkälti silkkaa paskaa siitä syystä, että tolkien universumin historia, henkilöt, tunnelma ja hienot nyanssit on kaikki lakaistu pois taistelu ja toimintakohtausten, sekä visuaalisten efektien tieltä. Tuloksena tylsää pitkitettyä taistelua tarinan ja henkilöhahmojen kustannuksella. Minkä ihmeen takia sekin kohtaus on tullut leikatuksi jossa Gandalf kohtaa Sarumanin Rautapihan hävityksen jälkeen . Ei tää kyllä kirjoitukseen liittynyt mitenkään...

Nimetön kirjoitti...

Muuten, ehkä tämän pitäisi olla hyvä uutinen kaikille somaleille:

https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/svensk-blir-ny-premi%C3%A4rminister-i-somalia-1.34265590

Somalian uusi pääministeri on myös Ruotsin kansalainen ja asunut Ruotsissa vuodesta 1992 ja valmistunut KTH:sta Tukholmasta vuonna 2000.Vasarahammer kirjoitti...

Yrjö: " En ole itse ollut niin kauhean innostunut noista Tolkien-filmeistä."

Filmejä voi lukea monella tavalla. Voi ihmetellä, miksi vain mielikuvitussankareista saa nykyään tehdä filmejä, joissa perinteiset soturihyveet ovat kunniassa.

Toinen asia on se, että Sormusten herra -sarjan viimeinen osa "Kuninkaan paluu" sisälsi joitakin erittäin voimakkaita ja hyvin toteutettuja kohtauksia, jonka kaltaisia viimeisten vuosikymmenien aikana ei ole usein nähty.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Nälkäpäivä ainakin kolmannessa valtakunnassa oli kerran kuussa semmoinen yhden padan päivä jossa ylimääräisestä ruuasta säästynyt raha annettiin puolueelle hyväntekeväisyyteen taisi olla Winterhilfe, rahoille taisi käydä niinkuin näille myöhemmille keräyksille että noita yleisiä keräyskuluja tuppaa olemaan yllättävän paljon.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

1990 luvulla havaittiin että paikat joissa SPR:n tädit vierailivat kuten nyt Slovakia, Bulgaria ja Romania tutustumassa romaniväestön oloihin niin ihmeellistä kyllä niitä pölähti 2kk:n kuluttua tänne, kumma kun VOK oli aina Kemijärvellä niin hävisivät sitten vähän äänin. Suomen romaneilla oli aika rasistiset mielipiteet eivät pitäneet näitä oikeina romaneina kuten lapinradion haastettelussa eräs heistä totesi suoraan.

Unknown kirjoitti...

Minä en vapaaehtoisesti ole vuosiin ja vuosiin tuolle mafialle ja niille muille lahjoittanut senttiäkään. Veroja maksettu ja koen, että siinäkin on liikaa. Sitäpaitsi nuo roistot kyttäävät testamentteja.

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Mutta afrikasta vielä pohjoisessa asuneena minulle ei ole mikään yllätys että laestadiolaisuus leviää Keniassa, Ghanassa, Togossa ja Gambiassa sekä lähi-idässä mm. Kurdien keskuudessa. Uhraamista, karitsanverta, lapsilykky sekä keskittyminen yksipuoluejärjestelmään kuten keskustalaisuus meillä paljon vahvoja jujuja.

Nimetön kirjoitti...

Hepalla nousee verenpaineet tappiin aina kun YLE-tuutista kuuluu:
- Nälkäpäivä
- Nenäpäivä
- SPR:n joku keräys
- Naistenpäivä
- Maailma kylässä
- joku muu kouhkaaminen, koska olemme velkaa
- ja se orjalaivan tervakin vielä...

heppa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Vasarahammerille, Patelle Pankavaarasta, Unknownille ja hepalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1 & Vasara: En kiistä sitä etteikö Sormusten Herra-leffoja oltu tehty hyvin ja ammattitaidolla mutta minua tympi niissä juuri se mitä Ano1 totesi. Nykyisistä leffoista en oikein osaa sanoa mitään kun en jaksa niissä olevaa diversiteetin pakkosyöttöä.

Ano2: Tulipa tuosta mieleen se muutaman vuoden takainen uutinen eli ”espoolaismies ammuttiin Mogadishossa”.

Pate: Kiitos lisäyksistä. SPR oli muistaakseni täydellisen pankrotin partaalla vuonna 1990. Kunnes se hoksasi markkinaraon. Ja niitä keräyskuluja riittää. Menikö muuten vuoden 2004 tsunamin keräyksestä penniäkään perille?

Unknown: Jep. Minulla on myös sinuvälit kyseiseen pulaakiin katkennut aikaa sitten.

heppa: Juuri näin. Asian pakkohieromista vasten ihmisten pärstää. Ja niitten samojen ihmisten pakkokustantamana.

Nimetön kirjoitti...

Tuo kerääjänaisten vartalomalli taitaa olla uusi normaali, suomalaisista aikuisista on lähes 2/3 ylipainoisia. Emme taida vielä pärjätä kuitenkaan somalinaisille; tämä Helkaman sähköpyöränkin saaja tarvitsisi pyöräänsä niittokoneen satulan ja polkeminenkin tavallisella pyörällä pelkän kaurapuuron voimalla tekisi ihan hyvää.

Suomi maksaa kehitysapua joka päivä kolme miljoonaa euroa. Sen pitäisi riittää, vallankin kun rahalla ei saa kehitystä eikä apua. Paras kehitysapu olisi kymmenkunta perävaunullista rekkaa kondomeja ja maailma olisi paljon parempi paikka elää - meille ja heille. Koska väestöräjähdykselle ei haluta tehdä mitään, en osallistu näihin keräyksiin ja tekopyhät imagonkiillotus-nenäpäivät sun muut tympäisevät.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Ihmisen ulkonäkö ja ylipaino on sinänsä yhdentekevää. Sanat ja teot ratkaisevat. On mullakin elintasoa vyötäröllä. Mutta se kehitysapu on vuosikymmeniä kestänyt totaalisen epäonnistunut kankkulan kaivo joka ei ole johtanut kuin väestöräjähdykseen. Ja sen estämiseen ei ole enää kauniita keinoja. Tai voihan asioitten antaa mennä omalla tolallaan. Jätetään Afrikka rauhaan, ei anneta penniäkään ja suljetaan kaikki liikenne Afrikasta. Pärjätkööt omillaan. Me kaikkihan olemme tiedostavien ihmisten mukaan samanlaisia joten miksipä he eivät pärjäisi?

Nimetön kirjoitti...

Vihervasemmistolainen huipputehokas dieetti: älä ruoki kehoasi, ruoki egoasi. Tämä dieetti on vielä kaiken lisäksi ilmainen, koska käytät siihen muiden rahoja. Ai niin, ethän siitä ruuastakaan maksa mitään, on hyvinvointivaltion tehtävä ruokkia sinut koska olet niin ainutlaatuinen ihminen. Oikeinajattelija. Tosin itse arvostan niitä jotka oikeasti ajattelevat. Tietty laatuero.

Perustaja-Henrin alkuperäinen hyvä tarkoitus on kyllä Suomessa vedetty niin mutaan kuin olla ja voi. Juuri ahneudessaan ja tekopyhyydessään vastenmielisempää järjestöä kuin nyky-SPR on vaikea löytää, joskin mm. Greenpeace, Amnesty ja WWF yrittävät parhaansa mutta eivät ole oikein brändäyksessään päässeet samoihin sfääreihin. Auttaisikohan Halosen ottaminen keulakuvaksi?

En tiedä - enkä haluakaan tietää koska en asialle mitään voi - paljonko valtio nyhtää minulta väkisin kaikkiin näihin pakko-avustettaviin kohteisiin, mutta se saa luvan riittää eikä egoni siedä tämän enempää kohennusta. SPR sen sijaan voisi vihdoinkin mennä kohentamaan saamillaan massiivisilla avustuksilla vaikkapa haitilaisten tilannetta. Heti kun kv. päivittely oli ohi, saarelaiset unohdettiin. Mitäpä yhdestä luonnonkatastrofista, muistakaa Biafra! Afrikka on kohtalonkysymyksemme! Olisi rasistista esittää vieno kysymys: millä perusteella?

Rakas Rouva Ano, vaikka niitä ilmaisia kondomeita tiputeltaisiin Herculeksella 24/7/365 pitkin Afrikkaa, ei se tilannetta muuttaisi koska ei afrikkalainen mies niitä kuitenkaan käyttäisi. Vähentää seksuaalista mielihyvää ja estää lisääntymästä mikä tietenkin vähentää miehen arvoa kavereiden joukossa. Elämme vuotta 2020 mutta miehille ei ole vieläkään keksitty ehkäisypilleriä. Sattumaako? Mutta jos sellainen olisi, niin luulisin että sadat miljoonat afrikkalaiset naiset riemusta kiljuen niitä salaa ujuttaisivat miestensä aamupuuroihin. - Tuo Nasse-sedältä vohkittu huisinhauska Nenäpäivä - oletan että jos hengissä olisi niin Nasse-setä olisi oikein oikein vihainen.

Ohisalo oli valtuutettuna torppaamassa Hurstin ruoka-avulle aikaisemmin myönnetyn 150.000, nyt eivät saaneet sentin senttiä. Köyhyystutkija kävi itse paikan päällä tutkimassa ja totesi, ettei ne mitään köyhiä ole koska siellä ei ollut yhtäkään etnistä. Vihreiden motto: meidän omat köyhät ensin!
tira+

Nimetön kirjoitti...

"Jätetään Afrikka rauhaan...". No mutta kun Afrikka ei jätä meitä rauhaan. Jos nämä kutsumattomat länsi-afrikkalaiset huumediilerit, eritrealaiset armeijaa pakoilevat, nigerialaiset prostitutkat ja somalit (tähän saat ihan itse keksiä adjektiivit) pysyisivät omissa maissaan, se olisi siunaus koko maanosallemme. Mihin EU tarvitsee Afrikka-komissaarin? Miksi ei ole Aasia-, Etelä-Amerikka- tai Australia-komissaaria? Ihan helvetin huonosti tuolla lattareissakin menee, mutta ketä kiinnostaa. Miksi juuri joku takapajuinen maanosa kiinnostaa näitä rouvashenkilöitä? Tällaista tukimusta tuskin tulemme näkemään.

Afrikkalaiset pärjäävät ihan itse kunhan rahahanat suljetaan. Kun on pakko. Pakko on ainoa kannuste. Tosin se tietää hyytävää kyytiä afrikkalaiselle naiselle jos mies joutuukin huolehtimaan asioista ja ottamaan vastuun. - Kun katson kaupassa näitä somalialaisia kaapunaisia jotka käyttäytyvät röyhkeästi kuin maailmanomistajat, ottavat kuvia täysistä ostoskärryistään, mietin että lähettävätköhän kuvan siskolleen sinne savimajaan. Kuulemma savimajoissa ei ole lattiaa mutta toki liittymä.

Kaunis mutta tietenkin täysin harhainen ajatus tuo että ulkonäkö tai ylipaino olisi yhdentekevää - tosin tuo sana "sinänsä" poistaa vastuun. Aikaisemmin näitä ulkonäkövaateita oli vain naisilla (miespoliitikko tai ay-pamppu, 150 kg oli ihan uskottava) mutta Stubbin jälkeen ei miehillekään enää ole mikään ollut entisellään. Teot eivät enää ratkaise, look ja elopaino. Katso viisikkoa. Synnytyskilot toki sallittuja, ja paljot sanat. Mutta kuten Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) aikoinaan niin laittamattomasti sanoi: sana=teko. Tekoja odotellessa...
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+.

- Joo, punavihreän egon ruokkiminen menee yli kaiken muun. Ja henkistä pipiä ei, toistan ei saa aiheuttaa. Se kun tulee vielä niin helposti että kannattaa olla aivan hiljaa vaan.

- SPR:n alkuperäinen tarkoitus oli toki hyvä. Nuo muut mainitsemasi järjestöt ovat vastenmielisiä. Ehkä niittenkin perustarkoitus on ollut aikanaan hyvä.

- Valtio nyhtää paljon sillä nämä järjestöt ovat NGO-organisaatioita eli eivät siis osa virallista hallintoa mutta täysin verorahoituksen varassa. Minkähänlainen hämähäkinverkko sekin organisaatioitten määrä oikein on?

- Biafrassa muuten neekerit teurastivat neekereitä. Ja Afrikka on kyllä kohtalonkysymyksemme. Nimenomaan siinä tapauksessa mikäli sen ylijäämäväestöä jatkuvasti otetaan Eurooppaan elatusautomaatin piiriin. Sama koskee lähi- ja keski-itää.

- Jep. Kortongit eivät auta jos niitä ei käytetä. Miesten ehkäisypillereissä taitaa olla se ongelma että jos ne toimivat niin miehellä ei enää seiso. Tosin toimivathan ne tietysti silloinkin. Afrikkaa ja lähi-itää ajatellen se voisi olla hyväkin.

- Heavy-bändi Metallicahan antoi Hurstille aikanaan 25.000 euroa:

https://1.bp.blogspot.com/-eqJDy_Np1oc/Wvbf3TXIHGI/AAAAAAAAFas/osMcWtTr9CcQP49deYHurpJ5p9ugmDKMwCLcBGAs/s1600/metallica%2Bja%2Bhursti.jpg

On se jännä että suomalaisten köyhien kanssa pitää turvautua Amerikan-apuun.

Kakkosviestistä:

- ”Afrikka ei jätä meitä rauhaan”. Totta. Niin pitkään kuin se sallitaan. Afrikka-komissaarin pestin olemassaoloa en itsekään ymmärrä. Ellei sitten ollut idea että annetaan suomalaisille joku huuhaa-komissaarin pesti ja ajatellaan että ne ovat siitä kovasti ylpeitä.

- Afrikkalaiset eivät pärjää jos rahahanat suljetaan. Ainakaan kymmeneen vuoteen. Mutta se katastrofi on odotuttanut itseään koko kehitysavun ajan. Mieluummin nopeammin kuin hitaammin.

- Jos ihminen on niin typerä että äänestää ehdokkaan ulkonäön vuoksi niin piruakos minä sille mahdan. Mutta onhan heitä. Paljon.

Qroquius Kad kirjoitti...

Olikohan se juuri Hilpeä Huti-Maisa itse ennen ministerinpestiään vai joku hänen köyhyystutkijatarsiskoistaan, mutta joku sellainen esitti leipäjonojen kieltämistä ja vähävaraisten pakottamista yhteisruokailuihin.
Niissä kun he saisivat kohdata toisiaan sekä sosiaalitoimen työntekijöitä, jotka haastattelisivat heitä ja kartoittaisivat heidät avuntarpeitaan.

Toisin sanoen:

köyhä ei enää saisi leipää eikä ruoka-aineksia, joista valmistaa kotona ruokaa, josta osan voisi pakastaa. Ei, hänen on tultava yhteisruokalaan, jossa hänellä ei ole mitään halua sosialiseerata kenenkään kanssa.

Ennen pöytään pääsemistä hän joutuu köyhyystutkijatarien tylyyn kuulusteluun.
Siitä selvittyään hän pääsee ruokajonoon, josta hän saa ruokaa sen verran, mitä annetaan. Kotiin vietäväksi hän ei saa mitään, mutta ennen kotimatkaa hän joutuu uuteen kuulusteluun.
Sen päätteeksi köyhyystutkijattaret vääntävät naamalleen vertahyytävän Kela-hymyn kysyen:
"Eikös tunnukin hyvältä, kun näin autetaan!?"

Köyhä laahustaa kotiin katsomaan tyhjää jääkaappia, pakastinta ja ruokakomeroa. Mahakin on vain puolillaan.
Vaan eipä hätää;
hänhän voi tulla yhteisruokailuun jo kolmen päivän päästä!

Toistetaanpa jälleen kerran C.S. Lewisin näkemys, jonka mukaan julminta tyranniaa on sellainen, jota harjoitetaan alamaisten omaksi parhaaksi.
Rosvoparoni saattaa tyydyttyä tai väsähtää joskus, mutta alamaisiaan näiden omaksi parhaaksi sortava tyranni ei koskaan tyydyty, väsy eikä lopeta, koska tekee kaiken hyvällä omallatunnolla.

Juuri siitähän tuossa on kysymys.
Jumalauta, että osaavatkin olla perkeleellisiä ihmisen kuvatuksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Kuulostaa joittenkin utopialta ja joittenkin dystopialta. Onnekseen utopistien ei tarvitse koskaan kohdata dystopiassa eläviä.

”Rosvoparoni saattaa tyydyttyä tai väsähtää joskus, mutta alamaisiaan näiden omaksi parhaaksi sortava tyranni ei koskaan tyydyty, väsy eikä lopeta, koska tekee kaiken hyvällä omallatunnolla.”

Näin olet sanonut ennenkin ja se pitää paikkansa vieläkin. Nykyisin sortajalla on minihame. Ja usko asiansa oikeutukseen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kovin ahdistunut olo tuli lukiessa.
Onneksi ulospäinsuuntautunut kansallismielisyytemme saa tukea maamme isähahmolta.

https://yle.fi/uutiset/3-11560231
Presidentti Niinistön kunnianhimoinen viesti YK:n yleiskokouksessa: “Suomesta maailman ensimmäinen fossiilivapaa valtio”

"Monenkeskisyys kärsii niin sisäänpäin kääntyneestä nationalismista kuin suurvaltojen välisestä kilpailusta."
Joo, esim. maailman johtava pienvalta Suomi saattaa tuntea alemmuutta, koska maamme luja kansallismielisyys ei saa ansaitsemaansa ihailua kansainvälisesti ja on Suomessakin haram.

"Suomesta ilmastoneutraali vuoteen 2035 mennessä, ja täten maailman ensimmäinen fossiilivapaa hyvinvointiyhteiskunta."
Riippuu elinkaarien pituudesta. Siis se, ovatko fossiilit vielä elävinä puikoissa.

"Puheessaan presidentti Niinistö toi myös esiin erityisesti naisten aseman, joka on hänen mukaansa heikentynyt pandemian seurauksena."
Aatteleppa ite, sanois Jope erityisesti lauseen sisällöstä ja siitä, mihin sillä pyritään.


https://yle.fi/uutiset/3-11560362
Presidentti Niinistö otti kantaa Vantaan väkivaltatapaukseen – muistutti kotien ja nuorten omasta vastuusta kiusaamisen torjunnassa

"Ehkä niin vanhakantaiselta kuin se kuulostaakin, kyllä myös kodeissa pitäisi osata nuorelta kysyä, miksi tahtoo pahaa toiselle."
...ja jatkaa... "Se on kysymys, johon voi olla vähän vaikea vastata", Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessa.
Enpä olisi kyennyt vastaamaan, jollei maamme isä olisi vinkkiä antanut.

Olemme hyvissä käsissä. Jatkakaamme turvallista arkeamme.
Isä meidän, joka olet linnassa, tapahtukoon sinun tahtosi.
Poikas valveil on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Eipä nuo uutiset paljoa ikeniä naurata. Niin sanottu presidenttimme Niinistö on hypännyt utopissisten kelkkaan ja haluaa toteuttaa Suomen taloudellisen itsemurhan. Ja federalistina hän haluaa tietysti lopettaa itsenäisyyden rippeetkin. Mitä tulee tuohon kouluterroriin niin voi sanoa että systeemi ei ole pärjännyt suomalaistenkaan psykopaattien kanssa niin minkä helvetin takia sitä terroria täytyy hankkia vielä tuontitavarana?

Nimetön kirjoitti...

Pieni ylipaino ei haittaa, mutta kyllä minua huolettaa suomalaisten nuorten aikuisten ja teini-ikäisten lihominen; armeijastakin karsiutuu poikia pelkän lihavuuden ja sitä kautta huonon yleiskunnon takia. Jo nuorena hankittu läski (anteeksi) ei lupaa tulevaisuudessa mitään hyvää, ellei itse jossakin vaiheessa tajua olevansa väärällä tiellä, sillä lihavuus ei ole pelkkä ulkonäkökysymys, vaan sillä on huonoja vaikutuksia terveyteen. Tämä selvennyksenä. Itsellänikin on muutama liikakilo vyötärön seudulla ja miehelläkin saa olla (kukkakeppiosasto ei miellytä), mutta en sen kummemmin halua arvostella ketään.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Armeijan kohdalla vaikuttaa myös älypuhelinriippuvuus (mitä minun on vaikea käsittää) ja se, että ei kestetä yhteisiä majoitus- ja pesutiloja. Mitä minun on tässä iässä myös hyvin vaikeaa käsittää. Nuorella ihmisellä ja varsinkin lapsella ylipaino on tietysti epätervettä.

Heikkius kirjoitti...

Ala-asteikäisenä minusta tuli nuiva nähtyäni Suomesta lähetetyt kalastusalukset ja traktorit mätänemässä käyttämättöminä Afrikassa. Se oikeasti vitutti pientä poikaa. Mistään ei pidetä huolta siellä. Never again.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Heikkius. Jep. Kehitysapu on hukkaan heitettyä anerahaa.

Nimetön kirjoitti...

Toimii myös ketoaineilla helvetin hyvin. Samalla tyhjenee nuo kylkien polttoainetankit. Ja tämä kaikki pahalla, ilmastonmuutosta aiheuttavalla lihalla, kalalla, kanalla ja rasvalla. Purkaa pölyä ituhipit!

-Mtn

Nimetön kirjoitti...

Ei ne kortsut väestöräjähdystä pysäytä, mutta tulispahan ahvrikan pojilla kakki valmiiksi paketissa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tämä tapahtui joskus ammoin jossain päin:

Isäntä tuli kunnanlääkärin pakeille valittamaan lapsikatraastaan. On jo 15 ruokittavaa ja lisääkin taitaa vielä tulla tällä menolla.
Lääkäri kysyi, onko isäntä kuullut kondomista? Kun tämä vastasi ettei, antoi lääkäri hänelle pöytälaatikostaan paketin ja kehotti ostamaan apteekista lisää.

Seuraavalla viikolla isäntä tuli ilonkyyneleet silmissä kiittämään lääkäriä:
kondomin ansiosta ei ole enää kuin yksi ruokittava!
Lääkäri kysyi ällistyneenä, mitä isäntä oikein tarkoittaa? Hänhän kertoi:

heillä oli tapana aina lemmiskellä perjantai-iltaisin, ja iltaruokana oli aina hernekeittoa. Isäntä oli ottanut kondomin ja syönyt sen päälle hernekeittoa. Kondomi tuli ulos peräpäästä, pullistui ja räjähti ja 14 tenavaa kuoli nauruun!

Toimisikohan tämä afroneekereihin?