keskiviikko 21. lokakuuta 2020

22. EPISTOLA Ajan käärme on kiemurrellut taas sen verran että on aika kerrata hieman mitä suvaitsevais-tiedostava väestönosamme on saanut aikaiseksi. Edellinen varsinainen epistolahan julkaistiin huhtikuun alussa tosin välissä oli sitten kaksi interperspirationaalisen feminististä erikoisepistolaa. Katsaus on – niin kuin aina ennenkin – vajaa sillä mikäli joku keräisi kaiken älyttömyyden mitä tuosta, no, laumasta kehkeytyy niin se olisi kokopäivätyötä jonka haittavaikutuksena olisi ainakin varma närästys ja todennäköisesti nopea alkoholisoituminen. Vaan aloitellahan ja muistellahan.

Ja muistellahan aluksi sitä, että suomalainen lastensuojelun asiakas voi saada täysi-ikäiseksi tultuaan lastensuojelun jälkihuoltoa 21-vuotiaaksi. Siis suomalainen. Vaan entäs etnisesti edistyksellinen?

Eli väännetäänpä rautalangasta. Abdullah, joka tulee (ja saa jäädä) Suomeen turvapaikanhakijan statuksella 22-vuotiaana, ilmoittaa olevansa 16-vuotias eli saa käytännössä – arvatkaas kenen maksamia – erityispalveluja 31-vuotiaaksi. Ja muistakaa, nämähän olivat niitä joiden tuli pelastaa Suomen tulevaisuus. Mitäs se muuan Orwell sanoikaan siitä tasa-arvosta?


Pysytään edelleenkin huhtikuussa 2020. Silloin valtamedia otsikoi rajusti:


Voi meitä suomalaisia. Mikä hitto meitä oikein vaivaa? Oh my God in Heaven. Vaan minkäs nimisiä häiskiä siinä suomalais-hollantilaisessa koplassa sitten oikeastaan olikaan? No…

- Hauzin Hajipoori

- Soheil Yadzi

- Rawand Chimani

- Yossef Bellassin

- Mohamud Kassem

- Farman Osman Abdulkhadir

- Mahir Heyecan

- Ricardo Hubert Jan Duda

- Halil Kayikcoiglu

- David Cella

Jälleen muistutetaan suvaitsevais-tiedostavasta nyrkkisäännöstä. Jos etnisesti edistyksellinen perseilee, hän on suomalainen. Jos hän sattuu onnistumaan jossain, niin silloin hänen etnisyyttään on tuotava esille kaikin mahdollisin keinoin ja todettava että ilman tätä osaamista ei Suomi kerta kaikkiaan pärjää.

Toukokuussa valtamedia – tarkemmin sanoen mikäs muu kuin Yle – jatkoi suomalaisten aseenomistajien demonisoimista. Ja demonisoijaksi hankittiin sitten oikein asiantuntija. Tai jotakin:


Eli asiantuntija ei ole koskaan pitänyt oikeaa asetta kädessään mutta se ei estä häntä toimimasta asiantuntijana:

En ole käynyt armeijaa, mutta on minulla asemuistoja.

Ostin 14-vuotiaana Desert Eagle -mallisen kuulapistoolin. Kotona nostin aseen peilin edessä pääni viereen kuin agentti. Osoitin peilikuvaani ja sanoin kyttämäisiä asioita kuten "Freeze motherfucker!" ja "My name is Bond, James Bond."

Niin notta ihan kuulapistooli. Ja Yleen menee läpi ihan kybällä. Kyseisellä tyypillä on kyllä asiantuntemusta ehkä Ylenkin arvostamilta aloilta. Onhan hän meinaan kirjoittanut Kannabiskirjan:


Hotellin respasta suositellaan että kyseinen tyyppi pitäytyy vahvoihin alueihinsa – samoin kuin Yle – ja jättää aseenomistajat rauhaan.

Pysytään edelleen toukokuussa. Niin kuin lukija tietää, erityisesti Helsingissä keskitytään niihin kaikkein oleellisimpiin ongelmiin:


Kun ottaa huomioon mitä tuo ”neutralisointi” on aika ajoin historiassa tarkoittanut niin voidaan todeta että sanavalinta oli varsin reipas. Mutta muutamaa kuukautta myöhemmin R-Kioskit haistoivat ajan hengen ja neutralisoivat myös:


- Pahin sää henkilömuistiin

- Auta henkilöä mäessä, älä mäen alla

- Holmesin John, panohenkilö tunnoton

- Ennen henkilö maansa myö kuin sanansa syö

- Sanasta henkilöä, sarvesta härkää

- Mä oon rekkahenkilö, keikalla alas, jo pikkuhenkilöoletettuna päätin, mä oon rekkahenkilö

Ja tähän väliinhän voisi heittää kunnon one-linerin jonka pläjäyttää Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäsen Paula Karhunen:

- Maailmanparantamisen pitää onnistua opiskelipa mitä alaa tahansa.

Jausaa jausaa. Ja nykyisessä Suomessahan se onnistuu. Pysytään toukokuussa ja pistäydytään Saksassa josta meilläkin otetaan kovasti mallia:

Berliinin osavaltioparlamentti on käsittelemässä syrjinnänvastaista lakia, joka vaatisi viranomaisia todistamaan, että he eivät ole toimineet rasistisesti. Käännetty todistustaakka huolettaa monia viranomaisia. Etenkin poliisit pelkäävät uuden lain vaikeuttavan poliisin työtä.

Poliisit tyrmäävät Berliinin syrjinnänvastaisen lain, kirjoittaa konservatiivinen Junge Freiheit -nettilehti. Poliisien ammattiliitto kritisoi Berliinin vihreän oikeussenaattorin lakiesitystä, jonka mukaan viranomaisten tulisi jatkossa pystyä todistamaan, että he eivät ole toimineet syrjivästi, mikäli joku syyttää heitä rasismista.

Niin. Milläpäs sen todistat? Oikeastaan kyseinen laki tekisi poliisin toimintamahdollisuudet etnisesti edistyksellistä rikollisuutta vastaan olemattomaksi. Epäilemättä sellainen miellyttäisi myös erään maan erästä sisäministeriä. Siirrytäänpä sitten kesäkuun 2020 puolelle ja pistäydytään taas Suomen edistyksellisimmässä kaupungissa eli Helsingissä. Siellä suomalaiset BLM-mielenosoittajat ruokkivat tiedostavaa egoaan sillä, minkä he parhaiten osaavat eli munaamalla itsensä täydellisesti:


Eli ryömitään rähmällään murhaavan, ryöstävän ja polttavan huligaanijoukon kunniaksi ja kuvitellaan että tällähän me pelastamme maailman. Tai ainakin itselle tuli niin hyvä ja osallistuvan paha mieli. Mehän ollaan nyt melkein sandinisteja tai Vietnamin sissejä tai jotain, hei.

Edelleen ollaan kesäkuussa ja nyt on ammattilaisen aika antaa arkkityyppi vastauksesta, joka ei vastaa mihinkään. Senhän antaa Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston ylitarkastaja Michaela Moua kun toimittaja kysyi häneltä että kuinka ulkomaalaisten tekemään huomattavaan raiskausmäärään pitäisi puuttua tai yleensä suhtautua:

- Mä oon ymmärtänyt et ne tavallaan se tavallaan ne miten ne tilastot on katottu ei oo ihan ihan tietyl tavalla siinä on  mä en oo ihan tarpeeks itse asias tiedä miten niitä tilastoja on katottu. Mut siis tää mun mielest yhtaikaa on hirveen tärkeetä se että ei yleistetä.

Jos ei tuolla tullut asia selväksi niin millä sitten?


Ettäs sen tiedätte.

Jos tästä koronasta on jotain hyötyä ollut niin se on sentään hieman hidastanut huulipunahallituksen utopiansa toteuttamista. Mutta vauhti on silti hurja. Annetaanpa sisäministerimme muistuttaa, mikä on Suomen nykyinen linja kansalaisiinsa nähden:


Ei ole liioiteltua sanoa että Suomea johtaa Feministisen puolueen juntta vaikka kyseinen puolue ei saanut viime vaaleissa ensimmäistäkään kansanedustajaa.

Ja eihän tää olis epistola eikä mikään jos mukana ei olisi pläjäys LGBTQTiiTyytä:Lienee siis olemassa myös stondiksen ja siemensyöksyn saavia naisia? Siirrytäänpä sitten heinäkuun puolelle ja muistutetaan mitä eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen halusi suomalaisten omaksuvan:


Kyllä, kyseessä on todellakin Suomen hallituksessa oleva suomalainen ministeri. Kuka tarttee vihollisia kun on tällaisia ystäviä? Ja ajatelkaapa muuten jos rajattomilla valtuuksilla varustettu ihmisoletettu katsoisi teitä tuolla ilmeellä. Kenellä ei lirahtaisi pöksyyn?

Pysytään heinäkuussa. Epistoloissahan pitää olla tietysti myös äärimmäistä tyylitajua ja senhän hallitsee Kaarina Hazard:


Hazard on tietysti valtion suurenmoisesti tukema ja kaltaisilleen rakas mutta että vakavasti otettava?

Sitten tarvitaan tietysti annos tahatonta huumoria ja sen mestarihan on Jari Taponen:


Lukijan tulee muuten muistaa että kyseisellä Taposella on oikeus pidättää lukija, tarvittaessa aseella uhaten. Tuntuuko turvallisemmalta? Laitetaanpa sitten pari valokuvaa monikultturismin vaikutuksesta pohjoismaisiin yhteiskuntiin. Ensiksi Ruotsista:


Ja sitten Suomesta:


Kuvat puhunevat puolestaan. Laitetaanpa sitten vielä ennen tämän kertaista Grande Finalia annos tahatonta huumoria jota tarjoilee Helsingin Sanomat:


Kauankos tuota on väitetty? Viimeiset 15 vuotta? Ja tehty täsmälleen ne samat virheet joita ei saa sanoa virheiksi niin Suomessa kuin Ruotsissa. Ja eihän muuten ole kyse siitä että kuinka me kohtelemme maahanmuuttajia vaan kuinka haittamaahanmuuttajat kohtelevat meitä ja kuinka me täytyy se jonkun jumalallisen syyn takia sietää.

No niin, tavaraa on läjässä vaikka hurumykke vaikka eihän tässä päästy kuin heinäkuuhun. Mutta heinäkuu oli Suomessa historiallinen. Silloinhan Suomessa uudistettiin matematiikka kertarysäyksellä. Eli:

- Suomi pulittaa EU:n koronapakettiin 6,6 miljardia.

- Suomi saa 3,2 miljardia.

= Suomi tienasi 3,2 miljardia.

Tästä on ”hyvä” jatkaa. Uusia edistyksellisyyksiä odotellessa. Ja niitähän pimuhallituksemme kyllä keksii.50 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Moro Ykä,
Kiitos tästä tajunnan räjäyttävästä kertauksesta, verenpaine nousi taas maximiin!
Tuota HS-Pravdan pääkirjoitus otsikkoa tavatessa ajattelin kyllä, että kerrankin on otsikko oikein kirjoitettu!
Siinähän EI määritelty MITÄ se kohtelu on, kalossinkuvaa perseelle ja muitakin vaihtoehtoisia hoitomuotoja löytyy, jos tarve vaatii!

Voi Aikoja Voi TapojaNimetön kirjoitti...

Tulevaisuus vaikuttaa sangen määritellyltä...
https://www.youtube.com/watch?v=lKCTkLJbtT4


-Tvälups-

Olavi Koskela kirjoitti...

Että jatkuu?! Taatana, jo tässä vaiheessa teki mieli kirkua! Minulla on semmonen hyväuskoinen käsitys, että huomattava enemmistö kansalaisista on täysijärkisiä tolkun immeisiä. Kuin helveti taval (Hietasen sanoin) nuo mölöt ja hörhöt ovat likimain vallanneet mediahegemonian ja merkittävän osan päättävistä asemista. Ei jumalaut! Mää ihmettelen kauhiast tämmöst! (edelleen Hietasta)

Lissu vaan kirjoitti...

Arkadianmäen tytöistä Tytti on, Emman ja Iiriksen ohella, yksi henkilökohtaisista suosikeistani. Sen verran energinen, tosiaan on tuo kuva Tytistä, että toimisi mainiosti myös tekstillä "Täällä vartioin minä!"

MikkoK kirjoitti...

Yrjön mainitsemasta aseasiantuntija Vanha-Majamaasta muistui mieleen sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen (vas) tarjous Saila Ruuthille: "...olisitko kiinnostunut tulemaan valtiosihteeriksi?" (KU 19.10.2019). "Vastasin, että voinhan mä ja aloin googlettaa, että mikä on valtiosihteeri." Jutussa todettiin, että sekä ministeri että valtiosihteeri ja erityisavustajat ovat ensikertalaisia. Kansan uutiset ei nähnyt asiassa ongelmaa.

Virkoihin pitäisi kuulemma valita pätevyyden perusteella parhaat mahdolliset henkilöt. Nyt valinnat näyttävät lähinnä vanhojen lukiokavereiden kokoontumiselta, johon kutsutaan kivat tyypit. Rooth lähti omien sanojensa mukaan puhtaalta pöydältä sanoen: "Se on täysin erilaista työtä kuin mitä olen aiemmin tehnyt."
Hyvinhän ministeri Pekonen avustajineen on vetänyt. Esimerkiksi huhtikuussa hän sanoi televisiossa tyhjentävästi kasviomaskien riittävyydestä: "Ne riittävät mihin riittävät". Sehän tarkoitti käytännössä, että maskeja ei ole edes sairaalakäyttöön. Onneksi löytyi erotettavaksi virkamies laastariksi.
Pitäisi muuten virastoihin ja ministeriöihin valita varalle virkamiehiä, joiden ainoa tehtävä on tulla erotetuksi, kun hallitus tunaroi. Pätevyysvaatimukset: hetero, keski-ikäinen, ei-vegaani, ei-vasemmistolainen ja mikä tärkeintä: mies.

Maan korkein hallinto on siis työelämään tutustumispaikka, johon esimerkiksi auttamaan pyrkivällä presidentti Niinistöllä ei ole asiaa. Hallitus onkin valinnut presidentikseen Tarja Halosen, joka on muistanut kehua hallitusta joka käänteessä mm. koronakriisin hoidosta.

Nimetön kirjoitti...

Iltalehdessä on taas juttua kouluväkivallasta: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fa81efe1-b12c-4642-8aea-2c92642d722d

"Iltalehti kysyi haastateltujen koulutaipaleen aikaiselta rehtorilta kommenttia, mutta hän ei ollut halukas palaamaan tapahtumiin tai niiden jälkiseuraamuksiin.

– Koen ettei minulla ole enää kompetenssia analysoida koulun tilannetta noin kokonaisvaltaisesti ja pitkältä ajanjaksolta."

Herää kysymys kuinka kyseinen henkilö niin ollen on aikanaan päässyt virkaansa, vaiko kenties vaivaakohan alkava dementia vai onko huono omatunto tekemistään ja tekemättä jättämisistään?

Unknown kirjoitti...

Huh huh! Mutta joo nyt kun ps:n kannatus huitelee jälleen kohti kärkeä, on huvittavaa seurata miten vihervassureiden jne mustamaalaminen ps kohti alkaa lisääntyä. Ja Soinikin juuri sopivasti kaivettiin esiin jostain auton takaluukusta tms.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Jos näitä blogistin kokoamia aikamme Valittuja Paloja näyttäisi oman maailmamme ulkopuolelta saapuneille tarkkailijoille, jonkinlaisille ufomiehille, anteeksi henkilöille, luulenpa että heidän olisi aika vaikea uskoa todellisuuttamme todeksi.

Sci-fi -kirjallisuuden ystävinä he sattaisivat kuitenkin tietää, ettei hurjinkaan kirjailijoiden kuvittelema fantasia pysty paljon mihinkään, kun kohta jo tulee todellisuus, joka panee vielä paljon paremmaksi.

Parodia on jo kauan ollut mahdotonta, tiesi Paavo Haavikko. Ne tekevät sen itse.

Esitellyistä ihmisistä, anteeksi henkiöistä, ei enää voi oikein sanoa niinkään, että he eläisivät jonkinlaisissa kuplissa. Kuplassakin on jonkinlainen ilmatila. Mikä se on sen pussin nimi, josta imetään ilmat pellolle niin että säilöön mahtuu mahdollisimman paljon tavaraa? Miten nuo saisi sellaisista pois?

Nimetön kirjoitti...

Moro Yrjö!
Blogisi toimii minulle ikäänkuin todelisuuden tarkastuksena (reality check) ja on siksi kovin tervetullutta lukemista (kun ei aina tiedä missä todellisuudessa medioita seuratessa liikutaan). Ihan sattumanvaraisesti huomasin eilen jutun, joka löytyy vieläkin Ylen portaalista, joka käsittelee tanssimuotoa joka perustuu perseen hötkyttelyyn. Nyt on huomattu että valkoiset suomalaiset ovat omineet twerkkauksen ja esiintyvät videoilla jopa kuuden ei POC-henkilöoletetun voimalla. Ylex:n valveutuneet toimittajat ovat rientäneet selvittämään miksi tämä on pahasta. Asiassa on kuultu twerk-opettaja, tansanialaista Sikujua Mpondaa joka paheksuu että twerk on muuttanut Suomessa muotoaan niin paljon että sitä ei twerkisksi tunnista, ja se on todella epäkunnoittavaa! Mosambikilainen twerk-kulttuurin aktivisti Awa Sowe moittii videoilla esiintyvää valkoista suomalaista Tinzeä siitä, että tämä ei kunnioita kyseisen tanssilajin alkuperää ja pioneereja. Myös kulttuurisensitiivisen ja antirasistisen nuorisotyön asiantuntija Sophia Wekesa pitää ongelmallisena että valkoinen nainen julistautuu "twerkin kuningattareksi". Että tämmöistä vuonna 2020 Suomessa.
Voimia eloon sinnekin!

Nils - Aslak kirjoitti...

Nämä Ykän kertaukset ovat aivan loistavia. Minäkin seuraan erittäin tarkasti nettiä ja lehtiä, mutta paljon vaarallista hulluutta on mennyt ohi silmien.

Nimetön kirjoitti...

Jopa melkein perussuomalaisia nimiä tuossa amfetamiinijoukkiossa Tai no, ainakin uussuomalaisia nimiä. Mutta kuten Yrjö sanookin, jos ne mokaa niin ne on suomalaisia, jos taas on aihetta edes hieman kehua, tosin kaunistellen, ne ovalkin niitä kultamunia munivia hannu hanhia. Ja tietysti rotunsa ja kansansa valioyksilöitä joita ilman ei tämä maa pärjää. Ihmetyttää vain, että miten heidän kotimaansa tulevat toimeen ilman näitä neroja, lähes nobelilla palkittaviksi soveliaita.
Huru-ukko

Nimetön kirjoitti...

Toi anton-rajamaa on kyllä mainio tapaus, mullakin oli 7-vuotiaana asekokemusta Thopson-konepistoolista. Mulla oli semmonen vesipistooli. Se oli eto peli, meinaan vettä piisas. Toki fairypullo oli vielä kovempi juttu vesisodassa mutta ei nyt välitetä siitä. Oikeasti, se toljake kuvittelee leikkipistoolin kanssa poseeramisen olevan "asekokemus". Kyllä: kuula-ase on leikkiase, leikkikalu.

Muuten, minulla on hyvin syvällistä ja pitkäaikaista kokemusta suurriistakivääreistä. Kaksoiskivääreistä, norsukivääreistä. Mulla oli semmoinen korkkipyssy, ikä taisi olla oikein 3 vuotta kun semmosen sain. Isukin pystykorva oli kyllä hienompi ja oravakin. Jonka pian sainkin,omaksi. Valvonnan alla sain ampua tauluun. 15-vuotiaana se sitten luvitettiin mulle.

Ja hyvin kauan sitten ero oikean aseen ja lelun välillä tehtiin selväksi. Taisi olla 3 vuoden iässä. Niin, että anton taitaa olla hieman jälkeenjäänyt.

Mullakin on muuten huumekokemuksia. Poltimme sammalta sanomalehden sisällä, muistaakseni 6 vuoden kypsässä iässä. Ei kolahtanut. Yskitti kyllä. Kokemuksen syvällä rintaäänellä: Paskaa! Ei kannata käyttää.

Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

On tää hupsujen tyttösten hallitus niin saakelin masentavaa seurattavaa...
Oiskohan jossain jokin laskuri josta voisi seurata, että montako päivää on seuraaviin eDuskuntavaaleihin... toisi edes pienen ilon, kun joka aamu voisi tarkastaa hallituksen aamujen vähentyneen...

-Raksaäijä-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Voi Ajoille Voi Tavoille, Taisteluvälineupseerille, Olavi Koskelalle, Lissulle vaan, MikkoK:lle, Ano1:lle, Unknownille, Seppo Oikkoselle, Ano2:lle, Nils-Aslakille, Huru-ukolle, Pyssymiehelle ja Raksaäijälle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Niin epistolassa kuin kommenteissanne kerrotut esimerki osoittavat hyvin että elämme aikaa jossa järjettömyydestä on tehty pakollinen normi. Herää vain kysymys että kuinka syvälle lopulta sukelletaan?

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Minusta yksi huolestuttava asia on jäänyt sangen vähälle huomiolle eli tyttöihin kohdistuva seksuaalinen väkivalta. Nytkin suunnitellaan että lakia pitäisi muuttaa ja tyttöjen asemaa heikentää. Onko ajatus että nykyisen suuntauksen mukaan rippikouluikäisten tyttöjen hyväksikäyttö tulee olemaan uuden kulttuurin ja tapojen mukaan enempin vähempi hyväksyttyä.

Lissu vaan kirjoitti...

Pelottaa kaikkien, mutta erityisesti lasten turvallisuuden puolesta monellakin tavalla. Karmeinta on, kun oma perheväki ja muut ns. turvalliset aikuiset, päiväkoteja ja kouluja myöten aivopesee lapsia näihin sukupuoliharhoihin.
Mutta on toivoa, kun tietää ettei kansan enemmistö kuitenkaan ole tämän hulluuden kannalla. Eiköhän vanhakantaisempien demarienkin silmät ala jo aueta vähitellen.
Vaaleja odotellessa...

Ekku kirjoitti...

Jotenkin kuitenkin luottaisin enemmän siihen perinteiseen saksanpaimenkoiraan...

Qroquius Kad kirjoitti...

Mitenkö syvälle lopulta sukelletaan? Ellei tällä vuosikymmenellä tule ratkaisevaa korjausliikettä, se sukellus pysähtyy vasta pohjaan eikä sieltä enää minnekään nousta.

Vaihtoehtona on joko Länsi-Rooma, joka luhistui pikkuhiljaa barbaarien kansainvaellusten jalkoihin, kunnes barbaaripäällikkö vain siirsi viimeisen keisarin eläkkeelle.

Toinen vaihtoehto on Itä-Rooma (josta alettiin käyttää nimeä Bysantti vasta uuden ajan alussa), eli eurooppalaisten hallitseman alueen pieneneminen islamistibarbaarien raivon edessä vähä vähältä niin, että lopulta Euroopasta on jäljellä enää yksi kaupunki.
Sitten islam valloittaa senkin.

Molemmat ovat siirtyneet historian lehdille ikuisesti, eivätkä ne sieltä enää palaa.
Niin käy meillekin, ellei vastavoimia eurabiafrikoitumista vastaan nouse pian, ja voimakkaina.
Enkä minä ainakaan pysty hahmottamaan, mitä ne voisivat olla.

Suomella on toki islamisoitumisen vaihtoehtona Imperialistinen Roistovaltio Ryssä, joka ei todellakaan katsele vierestä Suomen luhistumista anarkiaan, vaan potkaisee pihlajan runkoa niin, että mehevä ja makea marjaterttu putoaa suoraan kouraan.

Ryssä tekisi Suomen nielaistuaaan aivan samaa,
toistan:
aivan samaa mitä afrot, arabit ja afgaanit nykyäänkin, eli alistaisivat, ryöstäisivät, raiskaisivat ja tappaisivat.

He antaisivat meidän kuitenkin juoda murheeseemme vodkaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle Pankavaarasta, Lissulle vaan, Ekulle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pate: Niin. Jos kyseessä on kantasuomalaisiin kohdistuva väkivalta niin sehän joko kokonaan kiistetään, siitä vaietaan tai jos ei pystytä niin kyseessähän on vain hätähuuto suomalaista avointa-, piilo- ja rakenteellista rasismia kohtaan.

Lissu vaan: Jep. Alle 15-vuotias ei saa ajaa mopolla eikä päättää talousasioistaan mutta hänen pitäisi saada päättää pysyvästä itsensä silpomisesta sukupuoliharhojen perusteella. Kansan enemmistö ei ole tämän hulluuden kannalla mutta valitettavan kiltisti se vaan kerta toisensa jälkeen äänestää järjestelmäpuolueita.

Ekku: En tiedä mihin kommentti liittyi mutta kyllähän saksmanni vieressä on varsin turvallista kuljeskella.

Qroquius Kad: Vastavoima voisi olla nationalismin nousu. Sekin saattaa tapahtua. Ei se ole mahdotonta. Muistat, kuinka meidän ikäpolvemme piti Neuvostoliittoa ikuisena. Ja kuinka nopeasti se sitten lopulta romahti.

Ekku kirjoitti...

Kun siinä "täällä vartioin minä" - kyltissä on monesti se saksanpaimenkoiran tms. muun vastaavan kuva. Siihen viittasin. Tuon naikkosen vartioitavaksi en luottaisi mitään. Ministerinäkin joku uskollisen luonteen ja kostean kirsun omaava voisi olla varmempi valinta:)

Nimetön kirjoitti...

Joskus Ylekin yllättää. Se on nyt tapahtunut! Yle Teemalla (myös Areenassa) pyörii kolmiosainen ranskalainen dokumentti Neuvostoliiton vankileireistä vuosina 1917-1957, jolloin 20 miljoonaa ihmistä raatoi monesti itsensä kuoliaaksi täysin epäinhimillisissä olosuhteissa ja vieläpä ilman mitään syytä sinne lähetettynä. Tuon dokumentin seuraaminen nostaa niskakarvat pystyyn, koska yhtymäkohtia nykyaikaan ei voi olla huomaamatta. Vajaat parikymmentä vuotta viimeisten leirien sulkemisesta meillä vielä lapsilla Suomessa laulatettiin laulua kiltistä setä Leninistä, joka asuu Venäjällä! Eiköhän tätä porukkaa yhtään hävetä?

Tähän asti ja reilun korostetusti on ns. suuren yleisön annettu ymmärtää, että lähihistorian ainoat pahikset ovat saksalaiset natsit, joiden hengenheimolaisia vielä nykyäänkin lymyää joka nurkan takana ja jotka uhkaavat pahasti suomalaisten turvallisuutta. Kommunismin uhrit NL:ssä, DDR:ssä ja Kiinassa sekä esim. Unkarin kansannousun verinen tukahduttaminen unohdetaan kokonaan, kun meillä on pahuuden kestoselitys: natsit!

Rouva Ano

Lissu vaan kirjoitti...

Toimii pelokkeena, Ekku.

Jos männä vaalien äänien mukaan olisi menty, niin istuva hallitus ei tuon näköinen olisikaan. Toverien joustavan demokratiakäsityksen johdostapa on. Viekkaudella ja vääryydellä.
Mutta joillekin olisi todella parempi sovitella sitä myllynkiveä kaulalleen..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ekulle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ekku: Totta joo ja toisin kuin schäfer tuo ministeri puree mielellään omia. Nimenomaan omia.

Rouva Ano: Hyvä, että tuollainen dokumentti on julkaistu. En silti laske paljoa Ylen varaan yhtään missään. Olisko sulla linkkiä laittaa tuohon ohjelmaan?

Qroquius Kad kirjoitti...

Gulag-dokkari löytyy tuolta

https://areena.yle.fi/1-50446019

Katsoin sen itsekin ja mietin, mitä tällä mahdetaan oikein pohjustaa.
Stalinin nimeä painotettiin kovasti ja annettiin ymmärtää systeemin päättyneen Stalinin kuolemaan.
Lenin mainittiin silti suoraan päähahmoksi Gulagin ja salaisen poliisin luomisessa, mikä on kieltämättä virkistävää, joskaan ei aivan uusi ilmiö.

No, kaksi jaksoa vielä näkemättä.

Nimetön kirjoitti...

Tuo lopun kuva on kyllä mainio, tyttölasten hallitus. Vähän niinkuin lasten ristiretki.

Pyssymies

Juha Kivela kirjoitti...

"Herää vain kysymys että kuinka syvälle lopulta sukelletaan?" - Niinpä!

Jo nyt olemme varsin syvällä, vaikka pohjaa ei vielä liene tavoitettu lähimainkaan! Sukellus jatkuu ja kantasuomalaisia viedään kuin lampaita teuraalle. Surullista katsottavaa.

Päivittäin selviää entistä karumpi ja surullisempi todellisuus Suomesta. Tämä maa on vakavasti kahtiajaettu - ylimpien poliittisten päättäjien ja toimijoiden tavoitteiden mukaisesti. Maanpetoksesta joutaisivat tuomituksi elleivät ylimmät laillisuusvalvojat olisi samassa maanpetoksellisessa veneessä soutamassa samaan suuntaan ja tahtiin, vai kenties juurikin suorittavana portaana...

Bloggauksesta off-topicina päivän/päivien puheenaiheista muutama.

Huumeiden käyttö on lisääntynyt Suomessa viime vuosina huolestuttavalla tavalla, johon liittyen Hesari julkaisi tänään artikkelin:

[https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006675991.html]

Maailmalta samaan aihepiiriin olikin uutinen muutaman päivän takaa samaisesta aviisista:

[https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006673617.html]

Yhdysvalloissa käydään juuri presidentinvaaleja. Nykyinen presidentti rakennutti muurin Yhdysvaltojen ja Meksikon välille. Pidätys tehtiin Yhdysvalloissa. Onko nyt ymmärrettävissä, että neljän vuoden työ on alkanut tuottamaan tulosta. Pelko seuraavasta neljästä vuodesta?

Kuinkahan täällä koto-Suomessa? Huumeongelmahan lähti laukalle maanpetoksellisen laittomien maahantunkeutujien ja miehittäjien ylittäessä rajan etenkin mm. Torniossa, josta heidän laukkunsa sisältöineen kantelivat Puolustusvoimat... Miksi Suomeen on niin helppo rahdata ja tuoda huumeita?

KRP-nimitys, jota vihreät kielikannabiksella ainakin odottavat... Tarkoitus entisestään helpottaa El Padrinojen busineksiä?!

Tiedossa nimittäin on, että entinen kokkelis-oikeusministeri Antti Häkkänen on fanittanut että Suomen "Deep State" on jo syvemmällä ja pidemmällä kuin edes Yhdysvalloissa... Voi aikoja, joita elämme!

Ja kuinkas ollakaan, samaisesta oikeusministeriöstä on esitetty varsin järkyttäviä taantumuksellisia tavoitteita lasten ja nuorten suojelun ja varjelun heikentämiseksi. Suojaikärajaa oltaisiin laskemassa ainakin 12-vuoteen. Ihme, ettei pokka pitänyt ehdottaa jo nyt tuota idänuskontojen asettamaa yhdeksää vuotta.

Kuka/ketkä Suomessa todellisuudessa johtavat tätä Oy Suomi Ab:tä?! Vaikuttaa vakavasti, että demokratia ja parlamentarismi ovat menettäneet merkityksensä... Mikä kansalaisen ja veronmaksajan tilanne tässä suuressa kuvassa on? Päätön lammas?

Mieslapaset ry:n joukko-osastot ovat täydempiä kuin koskaan maamme puolustuksellisessa historiassa! Voi hyvänen aika sentään tätä maata!

Juha Kivela kirjoitti...

Tuohon Ekun koiran vartiointikylttiin liittyen.. viime viikolla huomasin sellaisen variaation, jossa luki "Sinä määräät suunnan, minä määrään vauhdin" -kyltin.. ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Pyssymiehelle ja Juha Kivelälle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Kiitos linkistä.

Pyssymies: Joo, mainio kuva. En tiedä kuka lie tehnyt. Omat taidot ei riitä.

Juha: Kaiken kaikkiaan totta puhut mutta korjaan sitä että huumeongelma ei suinkaan lähtenyt laukalle Invaasio 2015:n myötä vaan se oli räjähtänyt käsistä jo paljon aikaisemmin. Ja taistelu huumeita vastaan on hävitty. Jo aikaa sitten.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Näitä kun lukee niin tulee mieleen, että nykyisin verojen maksaminen Suomeen vastaa lähinnä maanpetosta. Sillä niin kauan kun rahaa riittää tämä meno senkun paranee.

Täytyy nyt vain luottaa siihen, että suurin osa kansasta on kuitenkin vielä järjissään ja saadaan käänne vaalien kautta. Samalla voi kuitenkin ostaa valmiiksi viemäriputkea ja aserasvaa ettei kaikki mene takavarikkoon kun poliittinen poliisi tulee hakemaan. Eli siis toivotaan parasta ja varaudutaan pahimpaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, keski-ikäinen pikkupoika. Luulenpa että olet oikeassa mutta ei tässä muuta vaihtoehtoa ole. Valtio mitää huolen omista rahoistaan. Kannattaa ehkä alkaa jemmaamaan aseitten lisäksi Amerikan dollareita.

Tinahattu kirjoitti...

@Rouva Ano 21. lokakuuta 2020 klo 21.49,

Jotkut amerikkalaiset tuossa juuri kertoivat eräällä viestitaululla amerikkalaisesta lentäjästä joka oli jäänyt eloon niskalaukauksesta toisen maailmasodan aikana. Venäläiset hautaajat olivat huomanneet yhden raadon olevan elossa ja yrittivät hoitaa kuntoon, mutta tuloksetta. Hoitivat sitten hautaa vuosikymmeniä.

Tarina kulki sitten Yhdysvaltoihin. Ei tullut selväksi kuinka amerikkalainen joutui vangiksi Neuvostoliittoon, rakkaaseen liittolaismaahan.

Että niin ne urheat liittolaiset . . .

Tinahattu kirjoitti...

@Qroquius Kad 21. lokakuuta 2020 klo 22.20,

Stalinilta meni henki ja hyvä maine kun alkoi potkia jumalan tahtoa vastaan. Niinhän siinä kävi.
Eräs amerikkalainen saarnamies sen kertoi.
Tosiaan näin seuraavan televisiosta ja sitten kirjoitin eräälle amerikkalaiselle taululle. Saarnamiehen nimi on John Hagee.


February 26, 2020
An American preacher whom I respect greatly, told his congregation that Stalin’s demise resulted from his going against the Will of God. 19 of the best surgeons were in attendance but to no avail, God grabbed him.
I saw this on television (channel 51 on the local cable, hehheh) so it must be true.

Apparently Stalin was an OK guy through the 1920’s, 30’s and 40’s but strayed in the 50’s and God then took notice of him.

MikkoK kirjoitti...

Hallituksen yksi painopiste on vähemmistöjen oikeudet. Enemmistö ei sitä jaksa kiinnostaa. Intersektionaalisuutta voisi laajentaa ja muitakin kuin ihmisiä tulisi nimittää virkoihin. Rooman valtakunnasta löytyy esikuvaa ohisalolaiselle nimityspolitiikalle. Keisari Caligula harkitsi hevosensa nimittämistä konsuliksi. Nimimerkin Ekku ehdottama koira sisäministerinä voisi ollakin nykyistä parempi, toimipaikkana Tornion raja-asema ja avustajina lauma päteviä lajitovereita (ns. laumasuoja).

Lasten suojaikärajaa pyritään siis laskemaan 12 vuoteen. Hallitus kihnuttaa kehitystä kohti pedofiliaa, vaikka kellokkaat raivostuvat aina, kun asiasta mainitaan. Muistammehan professori Puolimatkaan kohdistetun raivon, kun hän varoitti suuntauksesta. Samaan aikaan kehitysmaalaiset katsotaan lapsiksi 25 (todellisuudessa 50) ikävuoteen asti. Kuviosta hahmottuu islamilaisen käytännön hyväksyminen Suomessakin.

Nimetön kirjoitti...

"Mä oon ymmärtänyt et ne tavallaan se tavallaan ne miten ne tilastot on katottu ei oo ihan ihan tietyl tavalla siinä on mä en oo ihan tarpeeks itse asias tiedä miten niitä tilastoja on katottu. Mut siis tää mun mielest yhtaikaa on hirveen tärkeetä se että ei yleistetä." - Kun puhutaan jonkun ryhmän tekemistä rikoksista, niin puhutaan ryhmän tekemistä rikoksista. Yleistäminen ninqu kuuluu asiaan. Kuuluminen johonkin ryhmään tarkoittaa kuulumista johonkin ryhmään. Ninqu epistä yleistämistä sillee.

Muuten tuo lausunto todistaa: a -tyhmyydestä, b-suomenkielen osaamattomuudesta, c-epärehellisyydestä. Tai kaikista kolmesta.

Nähdäkseni yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston ylitarkastajan pitäisi toimittajan kysyessä pystyä antamaan selkokielisempi ja tolkullisempi vastaus. Olisiko pikku puhuttelun paikka, esihenkilönsä voisi ottaa asiaan kantaa. Ei tuommoinen sönköttely anna kovina kaksista kuva ko. toimistosta.

Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

Jessus mitä paskaa nämä eduskunnan kyselytunnit. Vähänkin kovempia kun kysytään,niin ei mitään vastausta, vaan samaa jankutetaan.. varsinkin fanaattinen sisäministeri ei vastaa yhteenkään kysymykseen. Pakko polttaa hermosauhut sinistä l&mää ja on hommattu etelä Helsingistä puolet halvemmalla mitä alepa myy ja hommaan tulevaisuudessakin. T. Oloneuvos

Khalifatta kirjoitti...

Moikka Ykä ja kiitokset loistavasta blogipalstastasi jälleen kerran!

Tuli mieleeni tuo Michaela Moua: hän on taas päässyt paistattelemaan verorahoitteisen ylenannon mannekiinina paasaamaan "mikroagressiorasismista" ja muusta yhtä arvokkaasta hölynpölähdyksestä. Silvuplee, jollei liikahapokkuus vaivaa:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/10/22/mista-sa-oot-kotoisin-viisi-rasistista-mokaa-joilla-sinakin-ehka-syrjit-vaikka?utm_source=facebook-share&utm_medium=social&fbclid=IwAR30pr7albhUJAFgLbPxsW-ur3fykB5bGoJFpWr8qFbRqtzvl-OOJSkgO6U

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tinahatulle, MikkoK:lle, Pyssymiehelle, Oloneuvokselle ja Khalifattalle & kiitos kommenteistanne.

Tinahattu: Viestit välitetty.

MikkoK: Asiahan on juuri niin kuin sanoit. Se 12 v suojaikäraja on kyllä hälyttävä ja pistää miettimään että mitä sen vaatijoitten päässä liikkuu.

Pyssymies: Minä vähän veikkaan että ainoa, jolle pidettiin puhuttelu on se toimittaja joka meni kysymään monikulttuurisuusmannekiinilta utopian kannalta ikäviä.

Oloneuvos: Muutenkin eduskunnan istuntosali on pelkkää teatteria. Päätökset on tehty muualla. Ei ihme, että alkaa jurppia.

Khalifatta: Lämmin kiitos sinullekin. Ja joo, törmäsin tuohon itsekin. Tuo jatkuva pakkosyöttö kääntyy itse asiassa tarkoitustaan vastaan. Sen seurauksena tummemman orvaskeden näkeminen alkaa välittömästi vituttaa vaikka kyseessä olisi kuinka asiallinen tyyppi.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tuo 12 v ikäraja on tullut joillekin mieleen muuallakin:

https://yle.fi/aihe/lasten-tasavalta

Tällä menolla meillä kohta tuommoinen jo onkin.

Iltalehden vannoutunut persuvihaaja Tommi Parkkonen puolestaan olikin nyt hieman yllättävällä asialla:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ae64f9ca-e643-4ab7-b219-7193975528b2

Yritettiinkös tuossa nyt silittää Jussia myötäkarvaan sen toivossa, että hän tekisi Soinit?

Vai piileekö tuon alla jotain paljon vaarallisempaa;
jotain sentapaista, että on jo sovittu erään puolueen pääsevän seuraavaan hallitukseen, sillä ehdolla, ettei se enää tee politiikkaa sitä yhdestä asiasta...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuohan on tietysti Parkkosen spekulointia. Sinänsä jos persut alkaisivat pelata vastapuolen pelimerkeillä niin kaikki on menetetty ja ollaan taas samassa tilanteessa kuin joskus vuonna 2007. Yhteiskunta on vaan siihen verrattuna vielä tuplasti hullumpi.

Hokki kirjoitti...

Tytti Tuppurainen.
Ihmeellinen nimi ensinnäkin.

Ja tuo katse (tuossa kuvassa)!
Aika erikoinen henkilö.

Ovatko kaverit (tuttavat) todenneet että tässäpä on sinusta hyvä kuva - kuvastaa sinua hyvin?

Jonkun tyypin ulkonäkö tosin on kyllä hyvin kaukana keskipisteestä kun mietitään näitä oikein isoja, oikein tärkeitä juttuja jotka ovat liikenteessä.

Kuitenkin...
Sinä Yrjö kun näytät olevan aika hyvä löytämään historian kirjoista sitä sun tätä niin miten olisi juttu jossa kirjoittaisit suomalaisnimistä?

Kaverini Eväsoja kertoi suvun saaneen nimensä siitä, että peltotöissä heidän perheeensä/klaaninsa/yhteisönsä oli pitänyt eväänsä eräässä ojassa.

Mistä ja mitä kautta monet suomalaisnimet ovat syntyneet?
Väkiparta, Javanainen, Kolehmainen, Perkkiö, Torkkeli, Nevalainen, Markkanen, Mustonen, Arima, Litma, Sinersaari, Rastio, Keinänen, Litmanen, Jormakka, Pietilä jne jne

-nen pääte tarkoittaa vissiin jotain pientä? Eli jos joku asusteli jossain ja sai pienen pläntin rantaa, pystyi ehkä antaa itselleen nimen Rantanen?
Ja sama koskien Virtanen, Koskinen jne.

Ja jos palataan tuohon ekaan lauseeseen: mikä on -rainen? Tässä tilanteessa siis Tuppurainen.
Mitä muuten tarkoittaa "tuppu"?

Olen aina ollut kiinnostunut nimistä ja niiden historiasta.
En voinut olla hymyilemättä ja ihmettelemättä kun katsoin NHL:s viimeiset välierät ja kuulin kun selostaja puhui Dallasin pelaajasta nimeltä Dickinson.

Miten tuo suku päätyi käyttämään juuri tuota nimeä ja miksi? Mitä siinä perheessä oikein touhuttiin?Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Hokki. Minä olen huono tilaustöissä mutta mainio Jaska Brown on tehnyt tuollaisia kirjoituksia. Esim:

http://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2020/05/uusinta-ei-nimi-miesta-pahenna.html

http://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2013/02/sukuvika-i.html

Luulenpa että tuo nimi ”Dickinson” on kovasti vanha eikä sillä silloin aikanaan ole ollut sitä merkitystä kuin nyt.

Nimetön kirjoitti...

Aamulehdessä esiintyi tänään termi oikeusasiahenkilö. Oikeasti.

Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

"Berliinin osavaltioparlamentti on käsittelemässä syrjinnänvastaista lakia, joka vaatisi viranomaisia todistamaan, että he eivät ole toimineet rasistisesti."

Miten Berliinin lakiehdotuksen kävi. Astuuko voimaan.

Jos astui tai astuu voimaan, niin seuraavaksi lain soveltamisalaa laajennetaan kaikkeen viranomaistoimintaan, lopulta kauppaliikkeisiin ja yksityisiin kansalaisiin.

Siis lopulta kuka tahansa voi saada kutsun oikeuteen todistamaan syyttömyytensä. Rikastajat toki oikeus vapauttaa heti syyteistä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Tulipa yllättäen mieleen, että tuolle James Bondia leikkipistooli kädessä leikkineelle soijapoikatoimittelijalle voisi oikeastaan antaa lievän synninpäästön:

tässä elokuvassa

https://fi.wikipedia.org/wiki/Salainen_agentti_007_Istanbulissa

tai siis sen mainosjulisteessa Sean Conneryn näköinen James Bond poseeraa bondmaisessa asennossa kädessään Walther LP53-ilmapistooli!
Jos kerran itse James, miksei sitten häneen rakastunut soijapoika?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Anolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Ja lisää keksitään koko ajan.

Ano: Ei ole tietoa että menikö läpi.

Qroquius Kad: No kas perhanaa, niinpä näyttää. Harakoitako se Bond on tuolla jahtaillut?

Nimetön kirjoitti...

Walther LP53 oli kuulemma niin seksikkään näköinen. Kuvaa hyvin bondin ohjaaian aseasiantuntemusta. Muutenkin J. Bondin aseposeeraukset on korneja. Minulle on hyvin, hyvin kauan sitten opetettu: Sormi menee liipaisimelle vasta kun ase osoittaa maalia jota on tarkoitus ampua. Asetta, erikoisesti pistoolia EI pidetä asennossa, jossa sen laukaisu aiheuttaisi vammoja itsella tai muille. Siis ei piipunsuuta korvan vieressä. Tai rivollin rullaa, rullan ja piipunperän välistä kun iskee liekki. Eikä piipulla osoitella taivaalle, luoti ei jää ylös, se tulee alaskin.

Toisin kuin amerikkalaiset pidän PPK:ta mainiona aseena, kompakti ja kokoonsa nähden tarkka. Colt 1911 tautiin* sairastuneet eivät ymmärrä, että ennen penisilliiniä mikä hyvänsä osuma mahaan oli tappava. Ja koskas PPK olikaan suunniteltu?

*Oireisin kuuluu mm. "stoppin power"in hokeminen ja ison kuulan ihailu.

Kerrotaan ihan lystin vuoksi asiallinen aseenpitoasento: Kun tutkitaan vaikka huoneistoa, asetta pidetään viistosti eteen alas suunnattuna. Asekäsi niin, että peukalo nojaa alimmaiseen kylkiluuhun. Lipaisinsormi suorana, piipunsuuntaisena. Vapaalla kädellä avataan ovia, pidetään fikkaria, tönitään päällekäyjiä kauemmas. Profiilista ase ei siis erotu, vaan asekäsi kiinni kyljessä. Käsi siis PAINETTUNA vasten kylkeä. Tämä takaa sen, että asetta on vaikea noin vain napata kädestä, eikä se erotu esmes pimeässä kovin helposti. Asento takaa senkin, että laukaistessa osuu yllättäen kiinni käyneeseen halaavaan hemmoon mahaan tai jalkoihin.

- Saa käyttää seuraavan supersankarin msneerina.

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Voin olla väärässäkin, vaan eikö se ison kuulan ja sille oletetun Stopping Powerin ihannointi ollut lähtöisin Filippiinien moro-kapinoista?

Niihin mennessä kun USA oli vaihtanut pistoolikaliberin .45:stä .38:een, mutta havaitsivat sen riittämättömäksi, kun vastassa oli voimakasrakenteisia, erittäin aggressiivisia ja uskonnollisen hurmoksen takia omasta turvallisuudestaan piittaamattomia villi-ihmisiä.

Sama ongema on tietääkseni tullut viime aikoina USAlaisille Afganistanissa ja Irakissa:
ei se .223 kiväärissä ja 9mmPara pistoolissa enää riitä, kun vastaan ryntää uskonnon ja huimausaineiden totaalisesti sekoittamaa reipasta ulkoilmaporukkaa, joka ei paremmasta tiedä.

Kivääriin ollankin toivottu takaisin .308 ja pistooliin .45 ACP;
peräänkuuluttaen juurikin sitä stopping poweria.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Ne jotka aseita tuntevat ovat tietysti oppineet ensimmäisenä, mitä niiden kanssa EI tehdä. Se opetellaan ensin ja sitten vasta muu. Tuo Qroquius Kadin muistelo piti paikkansa. Ne kapinalliset vielä käyttivät jotain paikallista huumetta joka vei kivun tunteen tyystin. Mitä kaliibereihin tulee niin amerikkalaisethan suunnittelevat siirtymistä 5.56-kaliiberista 6,8 x 43-kaliiberiin. Se olis sellainen välimallin ratkaisu.

Nimetön kirjoitti...

Moro, moro!

Ongelmat johtuivat filipiineillä morojen kanssa paitsi uskonnollisesta hurmoksesta, myös morojen puvusta. Kääriytyivät nimittäin vuohennahkaan, tuoreeseen. Se oli kääritty niin, että puristi kiveksiäkin. Kipu lisääntyi vähitellen ja aiheutti sen, että muut kivut ikään kuin hämärtyivät. Lisäksi tuo puku esti verta vuotamasta kuiviin nopeasti. Rikkana rokassa vielä paikallisia yrttejä. Asena moroila vesureita ynnä muita kylmiä ja isoa tuhoa nopsaan tekeviä. Yllätyshyökkäys läheltä ja monta jenkkiä kylmäksi oli modus operandi.

38 sai huonon maineen koska ase ja patruuna olivat eri kehitysvaiheessa. Patruuna ei ollut erikoisen tehokas, oli miellyttävä ampua. Mutta, mutta - sitä oli muutettu modernimmaksi -asetta vastaavasti ei. Oli muutettu sisäpuolisesti voidelluksi sen kuula. Täh - sanoo tähän nykyampuja. Kas, ennen patruuna oli kuin pienoiskiväärin patruuna, vain luodin kanta sisällä hylsyssä, muu osa luotia hylsyn paksuinen. uudessa patruunassa luoti oli tasapaksu ja hylsyn SISÄläpimitan paksuinen. Vanha oli .38, uusi .357. Aseeseen ei oltu tehty vastaavaa muutosta, piippu oli edelleen tehty 38 luodille. Niin, että luoti männä kolisteli pitkin piippua, rihloihin koskematta. Tarkkus ja teho hieman kärsivät.

Kiväärikin oli vähän heikko pysäytysteholtaan, 30 Krag. Kuula pitkä, pyöreäpäinen, hitaahko. Läpäisee hyvin, hyvin siististi. Ei shokkia, ei revi. 30-06 ei ehtinyt hätiin, sen nopea, kärkevä s-luoti teki selvää jälkeä. Iskuvaikutusta löytyy ja luoti kaatuu maalissa repien oikein hyvin - pahasti.

Haulikko toki tehosi, niitä oli vain liian vähän paikalla. Kourallinen hirvihauleja per laaki, vanha koeteltu resepti. Samoin Long Colt .45 - peacemaker tehosi paremmin kuin 38. Varastoista kaivettiin vanhoja paukkurautoja esiin. Luoti oli piipuntäyttävä ja patruunassa oli tehoa.

Moroihin kokeiltiin mm. 455 Webleytäkin, koko rullallinen osumia, yksi osuma päähän, toinen sydämeen. Moro ehti irrottaa webleyllä aseistautuneen hemmon pään ennen kuolemaansa. Brittilaivan kapteeni kyseessä.

223:n ongelmana afganistanissa ja muualla on se, että halutaan kätevämpiä aseita - lyhyempipiippuisia, eikä kuulalle saada vauhtia - kantamaa. Eikä 223 ole muutenkaan mikään pitkän matkan patruuna. Ja kantamaa tarvitaan avomaastossa, jossa vihulaine on aseistautunut oikealla kiväärillä.

Sodan jälkeen NATOlle oli tarjolla brittien 270 / 7mm puolipitkä patruuna. Ei kelvannut, USA halusi 30-06:sta kehitetyn 308:n. AINOA etu oli hieman lyhyempi hylsy - muuten sama patruuna. Brittien 7mm patrunalle oli hieno bullpupkivääri ja FALkin oli sille sovitettu. 70 vuoden takainen 7mm britti - kuin 6,8 x 43 - hieman paksumpi mutta aikalailla sama juttu, tekee paluun.

No, stopping pover -sota ei osoita loppumisen merkkejä, 45 colt apc on kuoleman säde ja 9mm para on niin NIH - Not Invented Here.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies ja kiitos lisäyksistä. Mikä on se sopiva kaliiberi on tietysti ollut kysymys koko asehistorian ajan ja siinä on niin monta mieltä kuin on miestäkin. Yksi syy noiden sotilaskaliiberien pienentymiseen on varmaan ollut logistiikka. Pienempää patruunaa sai kannettua enemmän mukana. Toisaalta omasta mielestäni esmes tämä 7,62 x 39 käy Suomen peitteiseen maastoon ihan hyvin.