perjantai 2. lokakuuta 2020

EPÄILYKSEN PIRU JA ÄÄRIHUMANISTI

 

Kulosaari oli varsin mukava paikka asustella. Jos vain omasi tarpeeksi kapitaalia hankkia sieltä kämppää. Eräs viisikymmenvuotias henkilöoletettu toki omasi ja kyseinen henkilöoletettu rentoutui kotonaan ympäristövastuullisen luomupunaviinilasillisen kanssa. Hän oli äärihumanisti, tarkemmalta nimeltään Äärihumanisti ja hän oli varsin tyytyväinen elämäänsä ja ennen kaikkea saavutuksiinsa.

Ammatiltaan hän oli juristi. Vaikutusvaltainen henkilöoletettu. Hän ei säätänyt lakeja mutta oli arvostettuna asiantuntijana ollut jo kauan vaikuttamassa niitten sisältöön. Ennen kaikkia hän omasi valtaa siihen, kuinka noita lakeja tulkittiin ja sovellettiin. Ja niitähän tulkittiin ja sovellettiin juuri niin kuin hän äärihumanistisessa täydellisyyden tavoittelussaan oli aina halunnut.

Hän oli päässyt tavoitteeseensa. Hän oli ollut saamassa aikaan sen tilanteen että uhriasemaltaan korostetut vähemmistöt olivat käytännössä päässeet erityisasemaan lakien ja ennen kaikkea rangaistusten soveltamisessa. Hän oli osaltaan saanut valtakoneiston ymmärtämään, että vähemmistöt ovat jo lähtökohtaisesti sorron kohteita, eikä heihin silloin voinut soveltaa lakeja ja ennen kaikkea viranomaistoimintoja samalla tavalla kuin kantaväestöä kohtaan.

Tämä sai tietysti aikaan tiettyjä ikäviä, no, oheistappioita mutta ne olivat vain kehityksen kitkaa jonka edistyksellinen yhteiskunta kyllä kesti. Yhteiskuntahan oli osiensa summa ja jos suuresta summasta otti hieman pois niin summan väheneminen oli merkityksetöntä. Suurempi kokonaisuus oli tärkeämpää. Elettiinhän kuitenkin intersektionaalisessa feminismissä joka loi tien suurimpaan mahdolliseen oikeudenmukaisuuteen ja tasa-arvoon. Uudelleenmääriteltyyn ja päivitettyyn sellaiseen.

Äärihumanisti oli omalta osaltaan ja kovalla työllään saanut valtakoneiston myös ymmärtämään että ammatti- ja taparikolliset eivät ole rikollisia sanan varsinaisessa merkityksessä vaan yhteiskunnan surunlapsia joitten kasvatustehtävässä nimenomaan yhteiskunta oli epäonnistunut. Heitä ei toki tullut alistaa rangaistuksilla, pakolla ja säätelyllä vaan yhteiskunnan velvollisuus oli korvata oma epäonnistumisensa tarjoamalla heille vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa terapiaa ja valistusta jota antaisivat asialleen omistautuneet oikeaoppiset psykologit. Sitä myötä vankiloitten tarvekin vähenisi.

Eihän niitä vankiloita tarvittu kuin viharikollisille jotka Äärihumanistin mielestä edustivat suurinta inhimillistä pahuutta, varsinkin siksi että he kyseenalaistivat kaiken, mikä Äärihumanistille oli tärkeää ja sitä myötä myös esittivät väitteen että Äärihumanisti oli reaalimaailmasta täysin irtautunut vaarallinen utopisti. Onneksi viharikollisuuteenkin alettiin suhtautua edistyksellisessä Suomessa entistä vakavammin. Pian rangaistuksetkin saataisiin päivitettyä kohdalleen ja niiltä ilkkujilta lyötäisiin lopullisesti turvat tukkoon.

Äärihumanisti saattoi viiniä nauttiessaan todeta että hän oli todellakin saanut Suomesta aikaan paremman maan.

- Ja paskan marjat se parempi on. Ainoa, mikä on parempi on sinun rakentamasi mielikuva itsestäsi Hyvänä Ihmisenä. Jonka mielikuvan pönkittäminen on maksanut suunnattoman määrän inhimillistä kärsimystä.

Mitä helvettiä? Mikä se oli? Kuka sen sanoi?

Sitten Äärihumanisti näki kirjahyllynsä ylimmällä hyllyllä istuvan sarvipäisen ja rikkiä röyhtäilevän otuksen joka hymyili Äärihumanistille perkeleellisellä irvistyksellä. Olihan tuosta otuksesta ollut joskus ohimennen puhetta toisten äärihumanistien kanssa mutta että hänen asunnossaan…

Otus jatkui kirskuvalla äänellä:

- Oletkos muuten koskaan kohdannut uhrivähemmistösi edustajien sairaalaan joukolla hakkaamaa kantasuomalaista, hä?

- Oletko käynyt tapettujen hautajaisissa ja esittänyt surunvalittelusi uhrivähemmistösi tappaman kantasuomalaisen sukulaisille, mites on?

- Mitenkäs, oletko käynyt koskaan rupattelemassa tuon uhrivähemmistösi raiskaaman alaikäisen tytön kanssa ja keskustellut siitä kuinka paljon parempi paikka Suomi nyt on, kuis on, tä?

- Oletkos käynyt jakamassa ajatuksia kouluterrorin kohteiden kanssa? Ajatuksia että se terrori loppuu vain oikealla vapaaehtoisedlla terapialla ja teitä rääkkääviä surunlapsia ymmärtämällä?

- Oletkos yleensäkään kohdannut mitään, mitä sinun äärihumanismisi on saanut aikaiseksi? Vai onko reaalimaailma liian rahvaanomaista arvostetulle ihmisoikeusteoreetikolle? Ihmisoikeusteoreetikolle jota tosiasiassa eivät ihmisoikeudet kiinnosta pätkääkään. Vaan ainoastaan oma Hyvän Ihmisen asemasi ajan hengen edustajana. Kaltaisiasi on ollut ennenkin. Samanlaisia kuin sinä. Ajan hengen edustajia. Jossain toisessa ajassa sinä et olisi äärihumanisti vaan äärijotainmuuta. Ja tuntisit olosi kotoisaksi silloinkin.

Äärihumanisti ei vastannut mutta hänen silmistään paistoi jäätävä viha. Täällä Suomessa ei kukaan ollut koskaan uskaltanut sanoa hänelle noin. Eniten vihaa aiheutti se, että tuo perkeleellinen otus puhui totta. Eihän äärihumanistia kiinnostanut teorian ulkopuolinen maailma. Häntä kiinnosti vain idea, ideologia ja pyrkimys teoreettiseen täydellisyyteen. Mitä väliä sillä oli ettei todellisuus taipunutkaan sen mukaiseksi? Todellisuuden saattoi aina selittää olevan väärässä. Johtuen siitä etteivät muurahaiskansalaiset tarpeeksi aktiivisesti pyrkineet hänen määrittelemäänsä täydellisyyteen. Joten miksi hän ei saisi tuntea olevansa paljon, paljon ylempänä heitä? Siispä hän sanoi Epäilyksen Pirulle vain:

- Pystyt vaikuttamaan vain omaantuntooni. Ja sellaista minulla ei ole. Painu siihen helvettiin johon kuulutkin.

Ja Epäilyksen Piruhan painui. Tietäen, että tämän yksilön kohdalla työ oli toivotonta. Ja poistuessaan sen kävi ihmisiä sääliksi. Niin usein he joutuivat tuollaisen arkkityypin mielivallan, halujen ja oikkujen alle. Ihmisen, joka pyrki oman mielikuvansa mukaiseen täydellisyyteen ja joka matkallaan täydellisyyteensä sai aina aikaiseksi äärimmäistä pahaa. Jonka joutuivat aina kärsimään nimenomaan ne tavalliset ihmiset. Tavalliset ihmiset jotka eivät pyrkineet mihinkään teoreettiseen täydellisyyteen. Heille riitti että pärjäiltäisiin suht koht. Mutta heidän ääntään niin kovin harvoin kuultiin.

Siksi he joutuivat kerta toisensa jälkeen elämään utopistien luomassa dystopiassa. Utopistien, jotka mielsivät olevansa vastuussa vain omalle omalletunnolleen. Ja jotka tiesivät ettei heillä sellaista ollut olemassakaan.

Viettäessään ansaittua taukoa Helvetissä Epäilyksen Piru mietti että ihmiskuntaan oli jossain vaiheessa tullut pahemman sorttinen valuvika. Kun se meni delegoimaan tuon hyväntekemisen omatunnottomille narsisteille.


Kiitokset inspiraatiosta suuresti arvostamalleni blogikollega Vasarahammerille.


29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Arvostan suuresti Ykän ja Epäilyksen Pirun ponnisteluja saada edes pienikin railo kulosaarelaisen humanistin pintaan, mutta ei tule koskaan onnistumaan. Ykä on vaan tavallinen suomalainen mies eikä se pirukaan kaikkeen pysty. Ja me suomalaisethan olemme vain - kuten hauskasti totesitkin - oheistappioita tässä tuhoon tuomitussa taistelussa. Ei meistä ole vastustamaan intersektionaalista feminismiä, ei inkluusiota kun meillä on parempaakin tekemistä kuin googlata joka perkeleen uussana joka ei tarkoita yhtikäs mitään.

Arvostan huumoriasi: äärihumanisti on kovalla työllään... jospa joku edes pikkuinen esimerkki tästä kovasta työstä? Tai edes työstä? Äärihumanistin ei tarvitse tehdä varsinaista duunia. Hän jakaa läppärillä tulkkiaikoja 30 vuotta maassa olleille, nuhtelee migriä vääristä päätöksistä, heittää twiitit ja high fivet Taposen kanssa miehekkäästi ja nauraa paskaisesti noille puuhasteleville hömöille tytteleille joita ministeristeriksikin kutsutaan. Hänen ei tarvitse: hän on the man. Hän on vastaanottokeskuksen johtaja! Ja sittenpä hänestä tulikin sen öljyparoonittaren lemmikki. Ja niin hänet jo kuohittiin. Sen pituinen se.

Epäilyksen piru tuskin istuu meidän taviksien niskan päällä nuhtelemassa. Ei ole tarvetta - meillä on sellainen hassu ihan omaehtoinen juttu jota kutsutaan omaksitunnoksi, sääädyllisyydeksi ja muiden ihmisten huomioonottamiseksi.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. On varmaankin niin että tältä vallitsevalta hirviöltä meitä ei pelasta kuin täydellinen romahdus. Valitettavasti. Ja äärihumanistihan mieltää aina tehneensä kovasti töitä. Tosin hänen näkemyksensä työstä on vähän eri kuin niillä jotka tekevät, no, töitä.

Vasarahammer kirjoitti...

Itse kukin voi miettiä tykönänsä, miksi kaikkein haitallisimmat humanistit ovat juristeja.

Nykyinen vasemmistolainen humanismi perustuu oikeuksiin, joita jaetaan uhriaseman peusteella. Kun katsot itseäsi peilistä ja näet valkoisen miehen naaman, tiedät, että sinulle niitä oikeuksia ei jaeta.

Anonyymi kirjoitti...

Intersektionaalinen feminismi.
Oikeampi nimitys tälle mädätykselle,jolle marinaadi ja hutisalokin ovat antaneet ihan mnisteris tason tuen... olisi intersektionaalinen femirasismi..

Anonyymi kirjoitti...

Yritin eilen seurata Eduskunnan kyselytuntia saadakseni tietää, millaisia kysymyksiä kansanedustajat esittävät hallitukselle EU:n uudesta ehdotuksesta yhteiseksi maahanmuuttopolitiikaksi. Vastaukset tosin tiesi jo etukäteen ja aikani Ohisaloa kuunneltuani kansainvälisistä sopimuksista, Ihmisoikeuksista, ilmastonmuutoksen aiheuttamasta muuttoliikkeestä, kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevista ja suomalaisten vastuunkannosta, suljin television. Suomi täytyy näköjään väkisin ajaa Ruotsin kaltaiseen tilaan, maksoi mitä maksoi. Rahasta ei tosin puhuttu yhtään mitään, koska sehän ei ole keneltäkään pois ja velkaa voidaan ottaa vielä syntymättömienkin suomalaisten piikkiin rajattomasti. Epäilyksen Pirun seuraava osoite voisi olla tämän rouvan kammarissa vai lieneekö jo joskus käynyt? Toisaalta tämä ihmistyyppi tuli tässäkin Ykän blogissa ihan nappiin kuvatuksi.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Jos nykyistä kehitystä ei tavalla tai toisella – suositeltavin tapa olisi tietysti äänestäminen – pysäytetä niin seuraava vaihe on intersektionaalinen femitotalitarismi.

Rouva Ano: Hallituksemme tekee mitä sitä huvittaa mutta se voi vedota siihen (kansainväliset sopimukset joita ei ole olemassakaan) että se on pakotettu tekemään näin. Ei se ole pakotettu. Se tekee sen tietoisesti. Sitä ei voida sanoa syyntakeettomaksi. Ohisalon luona Epäilyksen Pirun on turha käydä. Ohisalo ei edes näe sitä.

Anonyymi kirjoitti...

Samartiini pahastui kovin, kun Metsäteollisuuden "patruunat" eivät hänelle kertoneet etukäteen, että suunnittelevat irtautua valtakunnan tesseista ja vesseistä. Ja ayyyy-kouro komppaa, että nyt alkaa rettelöt. kun oma hillotolppa lyhenee jne. muuta paskaa.
Siinä herrat teki oikein, mikä huuto ja itku siinä olisi alkanut,jos samariini olis saanu edes vihiä. Arvelisin, että paikallisille ay-MIEHILLE on aisasta ainakin vihjattu, mutta kielletty "liiton herroille" kertomasta.
Minusta ihan oikein, kun eii kerran hallitukselta tule sen valmiimpaa paikallisesta sopimisesta kuin sotesopastakaan, niin jonkun on vihellettävä peli poikki. Vaikka se kuinka ketuttaisi suomi-ruotsin pääkanisteria.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Samariini taaaustabändeineen ei ymmärrä että Suomessa tarvitsee olla elinkeinoelämä. Ideologia kas kun ei ruoki ketään. Ammattiyhdistykset taas ovat jo pitkään olleet liikeyrityksiä jotka elävät vain itsensä vuoksi. Mutta omalla alallani nämä äärihumanistit eli siis lakimiehet ovat jo turvallisuusriski. Mutta me emme mahda heille mitään. He määräävät ja määrittelevät.

Anonyymi kirjoitti...

Arvoisa komissaarimme salonkisosialisti Urpilainen taannoin sanoi, Eurooppa vanhenee mutta Afrikassa on potentiaalia. Hän ei tarkentanut potentiaalin laatua, mutta lausunnosta päätellen hän haluaisi tuoda sitä Eurooppaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Veikkaan, että Urpilainen ei edes tajua, mitä hän on tänne tuomassa. Ja hän on silti päättävässä asemassa. Ihminen, joka ei tajua mitä hän on saamassa aikaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi; ehdin jo kirjoittaessani unohtaa, ettei omassa hyvyyden marinadissaan lilluviin ihmisiin tehoa faktat eikä omat aivonsa narikkaan jättäneiden myötäjuoksijoiden mielestä heidän sädekehänsä himmene mistään syystä.

Olen muuten ollut huomaavinani, että perussuomalaisten sanan säilä ei ole enää terävimmillään. Nyt jos koskaan pitäisi iskeä kunnolla ja pitää tapetilla hallituksen aikaansaannoksia liittyen maahanmuuton höllennyksiin (takuulla Ohisalo hyväksyy kaiken, mitä EU:sta kehdataan ehdottaa) ja tolkuttomaan velanottoon! Ei pidä antaa kansalaisten nielaista koukkuineen päivineen sitä valetta, että kaikki vaikeudet johtuvat koronasta tai Ohisalon emävaletta siitä, että Suomen suurin ongelma on syrjäytyminen!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Perussuomalaiset valitettavasti toimivat liian paljon niillä ehdoilla mitä vihervasemmistolainen valtamedia määrittelee. Se on tappion tie ja persujen tulisi muuttaa toimintaansa. Ei tarvitse välittää siitä, miten vihervasemmistolaiset haluavat keskustelua käytävän. Täytyisi hyökätä härskisti ja röyhkeästi.

Anonyymi kirjoitti...

"Äärihumanisti ei vastannut mutta hänen silmistään paistoi jäätävä viha. Täällä Suomessa ei kukaan ollut koskaan uskaltanut sanoa hänelle noin." - Heh, tulee mieleen ihan ihmisoikeusproffa joka suuttui hiljan twittwrissä kun toinen proffa KEHTASI kertoa mielipiteensä, oli eri mieltä. Uhkasi tutkintapyynnöllä, vasemmistolaista sananvapautta, näes.

Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Persuilta puuttuu trategiaosaaja joka haistaa asiat ja ei lähde joka jänön perään laukkaamaan. Nyt ammutaan kaikkea mikä liikkuu ja se ei tuo tulosta.
Pitäisi napata nykyisen hallituksen isoimpia shittejä ja keskittyä rummuttamaan niitä.
1. Lahjat Italian mafialle
2. "Taakanjaon" uusi malli. Oli muuten vuonna 2015 voimavara.
3. Miksi me aina maksetaan ja muut juhlii?

Eiköhän noilla aluksi.
Muutama iso juttu ja unohtaa muut.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Tere pitkähköstä aikaa - mutta blogit on luettu koko ajan!
Juu, hallitus hallitsee, vaikka kuinka viheliäinen tyttölauma onkin. Tätähän tämä suomen kansan ylivoimainen enemmistö on halunnut. Sitä se nyt saa ja me muutkin samaan syssyyn.
Persuilta on ote hukassa, schade! Olen Ykän ja rva Anon kanssa samaa mieltä asiasta.
Nyt pitäisi piru vie iskeä, nyt olisi saumaa puoli vuotta ennen kunnallisvaaleja. Mutta vaikka Halla-aho on viisas mies, niin oppiko hän Byrsselissä liian kiltiksi? Oli siellä muuten liian kauan.
Härski pitäisi olla Aatun ja tai ainakin Soinin malliin, Hakkaraisenkin malli kävisi. Mutta mutta...

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuntuu että Halla-Aho yrittää laimentaa puolueen sanankäyttöä, saadakseen puolueensa salonkikelpoiseksi.Tämä laskee kannatusta.Mieshän ei kirjoita enää scriptaan,jossa oli tosi iskevää asiaa.

Joppos123 kirjoitti...

Jos se mitään lohtua tuo kenellekkään niin edelleen me firmassa ollaan valmiita kaikkein pahimpaan.
Tämä tarkoittaa sitä ettei me olla ollenkaan väheksytty myöskään sisäistä uhkaa.
Eihän maata voi laittaa samanlaiseen tilaan kuin vaikkapa svedustaniassa, sen muuten ymmärtää jokainen politiikkokin.
Viherkommunistikin saattaa tajuta, että jos valtaan päästetään lemmikit niin proxyjen päät irtoo ensimmäisenä.
Nyt poliisin pitäisi käydä tarmolla vasuriterroristien kimppuun. PVL kiellettiin ja se on hyvä mutta antifa on ihan samnanlainen ja vieläpä kansainvälinen.
Kevennys ja vanhan faitterin resepti.

4-6 karitsan potkaa
4 dl punkkua
Ina hunajaa
7 dl vahvaa lihalientä
Ina suolaa
Ina rosmariiniä
2-4 valkosipulia
Ina balsamikoa
Ina ruokaöljyä

Eikun uuniin ja sellaiset 5-6 tuntia, minimi.

Strix Senex kirjoitti...

Huijareita on periaatteessa kahta lajia. On malli ”Barnum” ja malli ”Tartuffe”.

Kuten muistamme, Barnum oli se kaveri, joka sanoi, että joka minuutti syntyy uusi huiputettava, rikastui erilaisten enemmän tai vähemmän väärennettyjen kummajaisten näyttelyitä sun muulla humpuukilla, mutta perusti myös maineikkaan ja korkeatasoisen sirkuksen Barnum & Bailey. Yleisö maksoi vapaaehtoisesti, jotkut pettyivät, useimmat saivat hupia vastikkeeksi rahoilleen ja vahinkoa ei koitunut kenellekään.

Tartuffe puolestaan oli se Voltairen näytelmän moralisoiva uskonnollinen kiihkoilija, joka pesiydyttyään varakkaaseen perheeseen tuhoaa, yrittää vietellä isännän vaimon, pakottaa tyttären kanssaan naimisiin, saa aikaan pojan karkottamisen kotoaan ja kavaltaa isäntänsä rahat. Iljettävä tyyppi.

Kovin miellyttävä ei myöskään ole sellainen Tartuffen henkinen sukulainen, joka pyrkii saamaan aikaan epämääräisiä lakeja, soveltamaan niitä mielivaltaisesti, edistää rikollista toimintaa ja vaikeuttaa rikoksen torjuntaa moralisoivien puheiden säestyksellä ja pyrkii rahastamaan tällä toiminnalla jokaisessa käänteessä.

Eipä tällaisesta tyypistä pitänyt Dantekaan, joka sijoitti helvetin 8. piiriin erilaiset vilpin harjoittajat, kuten petolliset viranhaltijat, tekopyhät, vilpilliset neuvojat ja eripuraisuuden kylväjät ja viimein 9. piiriin petturit. kuten yhteiskunnalliset petturit ja hyväntekijänsä pettäneet.

Joppos123 kirjoitti...

Marin kumppaneineen ovat aika heikoilla jäillä kun edes vilauttelee mahdollisuutta perua/lykätä kunnalisvaaleja koska korona.
Kansasta on sairastunut tähän mennessä noin 0,3 prosenttia ja perkeleellinen hulabaloo.
Kansa on peloiteltu uskomaan mörköihin sängynalla.
Siis 0,3 prosenttia. Jokainen jolla on laskin voi tämän laskea.
Tähän täytyy olla syy.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Joppos123:lle, Terho Hämeenkorvelle, Anolle ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Kieltämättä kyseinen määritellyn sananvapauden esitaistelija saattaa tulla mieleen.

Joppos123, Terho & Ano: Sinänsä persut ovat tällä hetkellä ainoa realistinen vaihtoehto. Mutta vastustajan säännöillä pelaaminen ei auta. Siks toiseks, persut eivät saa armahdusta vastapuolelta tekivät ne mitä hyvänsä. Kas kun he ovat tehneet rikoksista suurimman eli kyseenalaistaneet Järjestelmäpuolueen.

Joppos123: Tuo on kuitenkin huojentava tieto että sotavaltio pitää valmiutta yllä. Ja kiitos reseptistä. Mikä olis haudutuslämpö? Ja mitä koronahysteriaan tulee niin hallituksellehan se sopii sillä se pitää keinotekoisesti yllä hallituksen, varsinkin demareitten suosiota. Sillä ei ole hallitukselle väliä mitä se saa maan taloudelle aikaiseksi.

Strix Senex: Tuo Tartuffen henkinen sukulainen elää ja voi hyvin maassamme.

MikkoK kirjoitti...

Terho sanoi, että Halla-ahon pitäisi olla härski Soinin malliin. Soini oli niin härski, että päästi Suomeen yli kolmekymmentä tuhatta elätettävää ja rikollisuuteen taipuvaista maamme vihaajaa. Kävikö hän vielä Ruotsissa lentokentällä sopimassa asiaa ruotsalaisten kanssa, vaikka häntä ei salonkiin asti päästettykään? Soini ei myöskään sallinut hallitusohjelmaan kuulunutta maahanmuuttokustannusten laskentaa, eikä saanut aikaiseksi palautussopimusta Irakin kanssa, vaikka kehui itseään siitä, että tekeillä on.

Halla-aho totesi viime aikaisten kohujen aikaan omia harjatessaan, että ei tämä omien harjaaminen tarkoita sitä, että vihervasemmisto määrää persujen toimintaa. Todellisuudessa tapahtuu juuri niin, joten harja on ilmestynyt Halla-ahon käteen nopeammin kuin Soinille aikoinaan. Jotain on Brysselin ja eduskunnan juomavedessä ja hallitukseen pääsy on itsetarkoitus. Kun puolue lakkaa olemasta vaihtoehto, sitä ei enää äänestetä.
Vihreät ovat vastaesimerkki persuille. Vihreät esittävät anteeksipyytelemättä vaikka mitä hulluuksia ja epäluonnollisuuksia ja saa muutkin puolueet viimein sanomaan, että 2+2=5. Tai sukupuolista puhuttaessa esimerkiksi, että 2=32666.

Koronalle on tyypillistä eri maissa nyt se, että tartuntoja on todettu enemmän kuin kesällä, mutta kuolleisuus siihen on lähes nollassa. Testausten massiivinen lisäys on tuottanut tulosta. Vallassa olijat puhuvatkin nyt vain tartunnoista, koska koronasta halutaan saada mahdollisimman paljon irti. Ehtiiköhän sen aikana tulla toinenkin miljardilahjoitus Etelä-Eurooppaan ja EU:n harjoittamaan poliitikkojen lahjontaan?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, MikkoK. Joo, Soinista ei tule ottaa mallia. Sinänsä kaiken sen vehkeilyn jälkeen jätkällä taisi jäädä se hillotolppa saamatta ja jäljelle jäi tuulen huuhtoma perse.

En usko että hallitukseen pääsy on sinänsä persuille itsetarkoitus. Ne vaan pelkäävät liikaa valtamediaa. Vihreät puolestaan taas tosiaan voivat perseillä aivan niin kuin lystäävät sillä niin hullua ideaa ne eivät keksikään minkä valtamedia tuomitsisi.

Koronan kohdalla asia on juuri niin kuin sanoit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos myös Vasarahammerille eilisestä hyvästä kommentista. Nyt on niin että blogger on jostain syystä laittanut osan kommenteista suoraan roskapostiin ja minulla meni aikani ennen kuin sen huomasin. Niin että yleensäkin kommenttien julkaisussa saattaa tulla viiveitä.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Jaa, mää luulen, että kommwnttini yksi sana "Aatu" johti minun kommenttini roakikseen ! Olis pitänyt sanoa: Joe-setä!
Mutta muuten: Soini pasko housuihinsa ja sai ansaitusti tuulen huuhtoman perseen, mutta enpä häntä ihannokaan. Halla-aho oli(si) hyvä ja terävä, mutta pelaa vastapuolen sääännöillä. Schade, sanois´ suomalainen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Terho. Sinun kommenttisi ei ollut roskapostissa. Minä vaan olen välillä varsin kauan poissa tietokoneelta enkä omista älypuhelinta. Toivotaan, että persut ottavat askelta häjymmän linjan. Ja tää ei sitten tarkoittanut Kauhavan vallesmannin tappamista.

Joppos123 kirjoitti...

Laita Ykä haudutuslämmöksi sellaiset 120 max. Jos padassa ei ole kantta niin kannattaa välillä lorauttaa sekaan lisää punkkua tai lihalientä. Itse jatkoin lihaliemellä.
Tuon kylkeen sopii esmes uunijuurekset tai pottu kaikissa olomuodoissaan.
Ohjeet puhuu haudutusajasta 3 tuntia minimi mutta kyllä noiden kandee olla ainakin tuplat siitä.
Just otin uunista ulos ja ne ehti olla melkein 8 tuntia. Ei noi potkat ajalla mene pilalle vaan hätäilemällä.
Potka on valmis kun luu lähtee siististi irti vetämällä ja liha hajoilee haarukalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123 ja kiitokset. Hyvät reseptit ovat kuin valuuttaa. Niitä kannattaa olla jemmassa.

QroquiusKad kirjoitti...

Tätä persujen vaimeutta olen itsekin pohtinut pariinkin kertaan ja aina on ajatus palannut siihen, että Jussin olisi pitänyt muuttaa puolueen nimi kesän 2017 puoluekokouksen jälkeen.

Perusteet olisivat olleet kaikille selkeät:

Perussuomalaista puoluetta, jonka Timo Soini perusti SMP:n raunioille ja jonka Halla-aho nosti Suomen kakkospuolueeksi ei enää ole, kiitos Soinin käsittämättömän petoksen.
Niinpä puolueen nimi on tästä lähtien [tähän uusi nimi], ettei sitä enää voitaisi sekoittaa vahingossa tai tahallaan edesmenneeseen puolueeseen, joka tietoisesti petti äänestäjänsä hillotolpan takia.

Näin ei tehty, ja sen johdosta saa tuon tuostakin lukeakseen vihervasemmiston lällättelyä aiheesta:

"Mitä te persut mäkätätte maahanmuutosta, kun itse päästitte hallituksessa ollessanne maahan 35 000 arabia?!"
Tähän voi vain vastata, etteivät hallituksessa olleet silloin perussuomalaiset, eli halla-aholaiset vaan siniset, eli soinilaiset.
Tähän vastataan räkättämällä, että mikäs se oli sen hallituspuolueen nimi?!
No Perussuomalaisethan se oli, mutta kuten sanottu, ei hallituksessa ole koskaan istunut yhtään halla-aholaista, vaan soinilaisia eli sinisiä.

Räkätys jatkuu:

"Kummasti tuolla persujen eduskuntaryhmässä näyttää istuvan paljon samoja naamoja kuin Soinin hallitusryhmässä!"
Tähän voi enää vain muistuttaa puoluekurista ja Soinin harjauksista, jotka pitivät halla-aholaiset kurissa ja nuhteessa.
Rätkyttäjä julistaa lopullisena voittonaan:

"Elikkä te persut olitte hallituksessa päästämässä 35 000 arabia maahan, ja sen siunasivat samat persuedustajat kuin nytkin istuu persuryhmässä!"
Mitäpä tuohon voi enää sanoa?

Momentum on mennyt; puolueen nimenvaihdolla ei ole enää samanlaista vaikutusta, mikä olisi ollut.
Mitä tässä on tehtävissä?

Nähdäkseni Jussin pitäisi jotenkin saada lyötyä selkeä kiila hallituksessa istuneiden soinilaisten persujen ja hänen johtamiensa kansallismielisten persujen väliin. Sellainen kiila, että viholllinen ei enää voisi käyttää tuota rätkytysasetta.

Miten se tehdään? En minä vaan tiedä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. En oikein tiedä. Suomen politiikan mannerlaatat liikkuvat hitaasti ja uusi nimi olisi karkoittanut osan äänestäjistä. Ja vihervasemmistolaiset olisivat lällättäneet joka tapauksessa. Soinilaisistahan pääosa siirtyi uuvatteihin ja saivat tuulen huuhtoman perseen mikä heille toki kuuluukin.