lauantai 3. lokakuuta 2020

TAPOSEN MAAILMA

 

Tässä postauksessa palataan syyskuun puolelle. Niin kuin lukija hyvin tietää, on hotellin respasta käsin aika ajoin kommentoitu helsinkiläisen ylikomisarion Jari Taposen edesottamuksia ja loihelausumia. Näkökulmasta riippuen voi ajatella että Taponen on joko kuuluisa tai surullisenkuuluisa hahmo. Lukija päättää. Mutta kyseinen Taponen tykkää avautua twitterissä. Nostetaanpa esille hänen syyskuinen avautumisensa. Taponen kun oli tavannut poliisikollegojaan muista maista. Ja kertoi näin:


Hotellin respasta kysytään näistä ei-vihamielisistä muslimiyhteisöistä seuraavaa:

- Entäs noiden muslimien murhaamat suomalaiset?

- Entäs noiden muslimien ryöstämät ja pahoinpitelemät suomalaiset?

- Entäs noiden muslimien raiskaamat / joukkoraiskaamat suomalaiset?

- Entäs noiden muslimien täällä pyörittämä huumekauppa?

Jos kyseessä ei ole vihamielisyys, niin onko kyseessä muslimien oikeutetut vastatoimenpiteet siihen että suomalaiset ovat itse osoittaneet vihamielisyyttä koska eivät ole vapaasti luopuneet hengestään. omaisuudestaan tai sukupuolielimensä käyttöoikeudesta?

Muistutetaan, että kyseinen Taponen on siis Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon johtaja. Hotellin respassa on pakko hieman vääntää alun perin venäläistä vitsiä:

- Kysymys: Mikä on pahempaa kuin joutua rikoksen kohteeksi Helsingissä?

- Vastaus: Joutua rikoksen ennalta estävän toiminnon kohteeksi. Koska silloin rikosta ei ole edes tapahtunut. Tai ainakin sen voi selittää merkityksettömäksi yksittäistapaukseksi.

Hotellin respassa mietitään että mikä mies toi Taponen oikeastaan on?

- Onko hän uskossaan oikeasti vakaa?

- Onko hän tyypillinen ajatukseton ja mielipiteetön virkakyösti joka toistaa mitä hänen pitää toistaa sitä sen kummemmin miettimättä?

Vai:

- Onko hän sittenkin ehkä paras mahdollinen voiman pimeän puolen trolli?


36 kommenttia:

Uncle le Club kirjoitti...

Lähinnä nyt kiinnostaa, mikä tämän ennalta ehkäisevän toiminnan fokus on.Ehkäistä ennalta rikoksia vai pokaalien pidätyksiä

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Uncle le Club. Uskoisin, että vaaka kallistuu sinne kävelevien solidaarisuuspokaalien puolelle. Koneisto suojelee itseään siltä, ettei joutuisi vastuuseen virheistään.

Pauli Vahtera kirjoitti...

Taponen ei ymmärrä edes valehdella. Hän kertoo olleensa kansainvälisessä tilaisuudessa ”puhua pölpöttämässä”. Varmaankin, mutta vähänkään fiksu ihminen ei esittäisi noin osallistumistaan.

Poliisista on julkisuudessa vain Taponen, Marko Forss, poliisiylijohtaja Kolehmainen ja heidän ylin pomonsa ministeri Ohisalo. Joku tv-sarja Poliisit, jota en ole koskaan katsonut, tuskin pystyy nostamaan poliisin arvostusta edes sen vertaa kuin nuo poliisijulkkikset tuhoavat.

Karikatyyri Keijo Kaarisade nosti poliisin statusta enemmän kuin kaikki johtajat ja kampanjat yhteensä.

Jos poliisi haluaisi olla muuta kuin vitsi, se laittaisi Taposen heti katupartioon Itä-Helsinkiin. Alueen asukkaat nauraisivat itsensä kippuraan ja lähtisivät pois Suomesta kun he eivät enää kestäisi nähdä Taposta partioimassa. Tai sitten he alkaisivat ryöstää kauppoja kun Taponen on näkemässä. He tietäisivät, ettei tuo mies näe maahanmuuttajan rikoksia, vaikka kädestä pitäen veisi rikospaikalle juuri rikoksen tapahtuessa.

Anonyymi kirjoitti...

Tere. Kaipa se Tapponen kovasti haluaisi sinne kenttäkonstujen mukaan lähteä. Lähteä näyttämään, että kyllä sitä polliisia kunniotetaan, kun hän on sentää tyhjäpää jeesjees miesoletettu. Ongelma lieneekin siinä, että ei sieltä kenttäkonstujen etulinjasta löydy vapaaehtoisia lapsenlikkoja taparikollinen taposen lapsenvahdiksi. Siellä kun pitää tehdä ja osata oikeita polliisn töitä.
Arvelee Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä ja muut!

Whataboutismi on aina rumaa, mutta väkisinkin tulee mieleen tämäntapainen keskustelu 30-luvulta käytynä vaikkapa Kansainliitossa
- miten meidän tulisi suhtautua (tähän voi valita haluamansa valtion) aggressiiviseen ulkopolitiikkaan?
- no meitä ei koske juuri tämänlainen ulkopolitiikka
- mitenkä niin, juurihan nuo tekivät sitä tätä ja tuota
- niin mutta sillä ei ole mitään todellista merkitystä, koska hehän erosivat itse tai saivat kenkää Kansainliitosta
- mutta mehän olemme täällä Kansainliitossa keskustelemassa tästä aiheesta
- ei edelleenkään koske meitä koska he erosivat tai saivat kenkää Kansainliitosta. Jutellaanko vaikkapa jostain mukavista aiheista välillä?

Yst. terv. Ano Nyymi

Anonyymi kirjoitti...

Taponen on kukkahattusetä, jolta ei liene kuultu vielä yhtään järjellistä kommenttia, mitä tulee maahanmuuttajiin. Viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta, mutta tämä tomppeli ei pysty näkemään tosiasioita, eikä ainakaan tunnusta niitä opportunismissaan. Urakehitys kun voisi kärsiä. Pahinta on tietysti se, että tämä miesoletettu toimii poliisissa, vieläpä päällikköasemassa. Miten voi asioita korjata, jos tyyppi on täysin kuutamolla asioiden oikeasta tilasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pauli Vahteralle, Huru-ukolle, Ano Nyymille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pauli: Totta joka sana. Mutta pannaanpas Taposelle sopiva partiokaveri eli naispuolinen konsnaapeli Susanna Mara joka kehuu että ”hänellä on pieni maailmanparannusvietti”:

https://1.bp.blogspot.com/-aLoJ4hU_1BM/XUTt77pdJ4I/AAAAAAAAIBc/TGSnN-4r15w4JbRcgLbyvWnEFzZLkT1NgCLcBGAs/s1600/PPTP02.jpg

Luulis muuten että poliisikoulutuksessa opetetaan ettei rikolliselle kannata antaa mahdollisuutta viedä virka-asetta. Kun kuvaa katselee niin kyseinen poliisitar ei hahmota sitä. Minulla ei ole – valitettavasti – töissäni mitään asetta eikä itsepuolustusvälinettä mutta itse olen jo kymmeniä vuosia sitten oppinut ettei kannata laskea vaarallista ihmistä selkäni taakse.

Huru-ukko: Luulen minäkin että tavallisen kenttäkonstun näkökulmasta Taponen ei nauti suurtakaan arvostusta.

Ano Nyymi: Näitä natsit vs. islam-vertauksia on esitetty ennenkin ja ne ovat aina osuvia.

Ano: Pahinta lienee että tosiasiat ignoroimalla varmistaa oman urakehityksensä.

Anonyymi kirjoitti...

Taponen taitaa olla palannut islamiin. Ja ympärileikkaus meni hieman överiksi. tai sitten nykydemari.

Pyssymies

KKi kirjoitti...

Taponenhan on miesoletettu pullero. Pullero joka pitää palleroita paljon, kovin paljon tärkeämpinä kuin vaikka teuvotyömaneja.

Taponen on ukkelioletettu joka tyttitytteliden tapaan ajattelee muslimista tulevan vaahtokarkkinen sosiaalifemokraatti heti kun läpsyttelijän samdaali koskettaa maamma maaperää.

Eräs biisi kertoo jonkun kävelevän kuin ruotsalainen ( https://www.youtube.com/watch?v=EIB4GuVp09M ) , Taponen taas ajattelee kuin ruotsalainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä lukija on jo päättänyt: Taponen tuskin on yleisesti kovinkaan kuuluisa/surullisenkuuluisa vaan lähinnä wanna-be. Haluaa nuorison parissa olla "tolleen kiva kaiffari ja me skoudethan ollaan tyyliin teidän frendejä, eiks jeah". Valkoinen nuoriso pitää pellenä ja tummempipigmenttiset kölin alta vedettävänä. - Näinköhän tähtäisi politiikkaan? Nuoret tosin ovat laiskoja äänestämään - ja tästähän on tietenkin ollut loogisena seurauksena se, että äänestysikää pitäisi parilla vuodella laskea. Sama logiikka kuin oppivelvollisuusiän nostamisella. Ja ilman muuta pitäisi myös rikosoikeudellista vastuuikää nostaa: miten ihmeessä muka kukaan alle 25 v. voisi erottaa oikean ja väärän?

Pauli jo ehtikin ensin, mutta ruoditaanpas nyt tuota twiittiä. "AINAKIN puhua pölötin" viittaa siihen, että hänen mielestään oli ihan ok kv. tapaamisessa täyttää koko hänelle annettu puheaika höpöttämällä eikä puhumalla järkeviä tärkeistä asioista. Ja sitten pikku kehaisu: oikein pari kysymystäkin tuli. Wow! Herätin siis kiinnostusta ulkomaalaisissa kollegoissani! Ikävä kyllä kysymys oli rasistinen, mutta sehän tulikin vain joltain "käsittääkseni itäeurooppalaiselta kollegalta". Jos ei olisi ollut niin kiire puolustamaan meidän sopuisia muslimeitamme, olisi voinut vilkaista sitä nimi/maa-läpyskää kysyjän rintapielessä eikä olisi tarvinnut tehdä omia ideologisia oletuksia kysyjän taustoista. Sitä paitsi ihmisen, jonka käsityskyky on tuota tasoa olisi syytä välttää ilmaisua "käsittääkseni".

Olen oikeasti kiltti ihminen - se on vaan tuo Ykän toksinen maskuliinisuus joka pakottaa kirjoittamaan myrkyllisesti!
tira+

QroquiusKad kirjoitti...

Oikeassahan tuo Japsa Tapsa on. Ei meillä ole suomalaisiin vihamielisesti suhtautuvia muslimiyhteisöjä.
On vain loputon ja alati kiihtyvä sarja yksittäistapauksia, joita ei saa yleistää.

Yleistäminen on varattu natseille, fasisteille, rasisteille ja muille persuille. Jopa sellaisille, jotka eivät puolueeseen enää kuulu (kuten muuan Teemu Torssonen) ja sellaisille, jotka eivät ole siihen koskaan kuuluneetkaan (kuten muuan Torssosen rikostoveri).

Yleistettävät ovat ansainneet kollektiivisen lynkkauksen, koska eivät kannata Ihania ja Kivoja Asioita, kuten laiton massamaahantunkeutuminen, monikultturisuus ja interperspirationaalinen feminismi.

Anonyymi kirjoitti...

Ano Nyymin kuvitelmassa ei ollut kyseessä vain natsit vs. islam -vertaus. Oli hänellä epäilemättä natsi-Saksakin mielessä, mutta samalla yhtä selvästi eräs toinenkin valtio, arvaatko mikä. Hänen viestissäänhän sanottiin: "(tähän voi valita haluamansa valtion)" ja "erosi itse tai sai kenkää". Saksahan erosi itse Kansainliitosta, mutta saman vuosikymmenen jo lähestyessä loppuaan siitä myös erotettiin eräs toinen valtio päätöksellä, joka taisi jäädä Kansainliiton viimeiseksi päätökseksi.

KKi kirjoitti...

"
On vain loputon ja alati kiihtyvä sarja yksittäistapauksia, joita ei saa yleistää.
"

Joo, se on se sarja yksittäitapauksia.

Vähän itseladattava kertalaukeava sarjatuliase.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, KKi:lle, tira+:lle, Qroquius Kadille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Tällaistahan on jossain uumoiltu. Itse olen sitä mieltä että kyseessä on joko hyödyllinen idiootti tai sitten papukaijamainen virkakyösti.

KKi: Tällaiseen ajatteluun syyllistyy koko vihervasemmisto. Ja se asevertaus oli ihan toimiva. Onhan konekiväärin vyössäkin aina vain yksi patruuna kerrallaan.

tira+: Saattaa olla että Taponen pyrkii politiikkaan. Mitä tulee siihen puheeseen niin jätkän olisi ehkä kannattanut kuunnella kollegoitaan ulkomailta ja oppia kuinka toimia. Ja pahoittelen toksista maskuliinisuuttani. Tai no, valehtelin, en minä pahoittele.

Qroquius Kad: Joo, toi yleistäminen koskee erityisesti äärioikeistoa. Se mielletään poliisinkin taholla suureksi uhkatekijäksi tosin kukaan ei oikein tiedä että missä ne ovat. Kai se on sama kuin demoneitten kanssa. Ei niitä näy, mutta kun oikein uskotaan niin niitähän on.

Ano: Saatanpa arvata sen toisen valtion mutta eiköhän Ano Nyymin kommentti koskenut juuri natsi-Saksaa. Kansainliittohan oli tosiasiassa täysin voimaton. Kaunis ideahan sillä oli.

KKi kirjoitti...

On se toi tättähäärien ajatusmalli outo, ainakin tämmöiselle dieselinkatkuiselle persvakoäijäoletetetulle.

Historia, jumatsuka, näyttää väkivallan ja häiriöiden kasvaneen etnisesti edistyneiden maahanmuuton myötä. Vaan sen sijaan, että ongelmat pyrittäisiin ratkaisemaan, pyritäänkin selittelemään.

Syynä ei liene tyhmyys. Syynä lienee äyräistään yli valunut humaanisuus. Tuntuu olevan yksinkertaisesti vaikea myöntää yhteiskuntien koostuvan yhteisunnan jäsenistä.

Jos jäsenet ovat muurahaisia kyse on muurahaispesästä.
Jos jäsenet ovat susia kyse on susilaumasta.

Jokainen laji, rotu ja ympäristö luo omannäköisensä yhteisön. Jos jokin näistä elementeistä muuttuu, muuttuu myöskin yhteisö.

Olen jonkin verran matkustellut. Olen matkoillani havainnut yhteisöjen olevan erilaisia. Uskoisin sen johtuvan ihan luonnonlaeista joille edes Li Andersson eikä edes intersektionaalinen feminismi mahda yhtikäs mitään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi: Joo, ongelmia ei oikeastaan nykyisin pyritä edes selittelemään vaan niitten olemassaolo pyritään kieltämään. Ainoa ongelma on länkkärin nuiva asenne. Ylivalunut tyhmyys ja sinisilmäisyys on varmasti yksi syy. Plus tietysti ihmisen ego ja muoti. Nykyisin kun on muotia olla sinisilmäinen hyödyllinen idiootti. Ja niin moni ihminenhän haluaa olla muodissa mukana.

Anonyymi kirjoitti...

"Meillä ei ole vihamielisiä muslimiyhteisöjä." Eipä se tämän enempää vaadi. Turha odottaa, että Taponen moisen jälkeen otetaan mihinkään rinkiin missä keskustellaan vakavista asioista. Kolega varmaan tuumi, että "selvä, tämä on yksi niitä. Eipä maksa vaivaa tuhlata häneen aikaa yhtään enempää."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Näin varmasti olisi järkevässä maailmassa. Tässä nykyisessä Suomessa Taponen otetaan niihin rinkeihin arvostettuna asiantuntijana.

KKi kirjoitti...

"
Tässä nykyisessä Suomessa Taponen otetaan niihin rinkeihin arvostettuna asiantuntijana.
"
Niin, niinä arvostettuina asiantunijoina jotka tuntevat rinkirunkkaamisen syvimmät ja salatuimmat etnisesti edistyneet yksityikohdat.

Yksityiskohdat, hienoudet joihin meillä ovat perehtyneet pullerot. Naapurimaan batiikkinoitien tukevalla, yleensä nimenomaan tukevalla, avustuksella.

Taponen, reppana kun on, toivonee siinä sivussa pääsevänsä tulevana jouluna maistamaan jonkun pulleron piparia. Siinä VOK herätyslepertelyn ja iltahemmottelun välissä. Piparin päälle ehkä vielä hiukan homejuustoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi. Veikkaanpa että Taponen saa ihan sitä suomalaistakin piparia. Hän kun on nykyisin arvostettu yksilö. Ja sehän riittää.

Anonyymi kirjoitti...

OT:a hieman: Miksi kansainliitto oli niin ponneton?

No. Woodrow Wilson sairastui, sai slaagin. Oli 17 kuukautta poissa puikoista. 1919. Yhdysvallat ei liittynyt Verdunin rauhansopparin, eikä kansainliittoon. Jännä juttu: Miksi yhdysvallat hävisi rauhan II maailmansodan aikana: Roosevelt oli heikossa hapessa. Stalin ei höperöä rampaa paljoa arvostanut.

Hieno juttu, vanhuudenhöppänä biden ja mahdollisesti kuoleva trump puikoissa nyt.

Pyssymies

KKi kirjoitti...

Niin siis termillä "pullero" viittaan juurikin kotimaisiin, nopulleroihin jotka ovat kovin ihastuneet noihin nelikymppisiin alaikäisiin maahantuotaviin palleroihin. (viittaus vanhaan pullero/pallero huumoriin).

Kyseessä lienee vähän sama ilmiö missä kundit hakeutui vasemmiston pileisiin. Siellä oli anteliammat tytit.
Konsertaviitit kun tuppaavat olemaan tarkempia tavarastaan. Se lienee semmonen ideologinen kysymys.

Pohdintani perustuvat uskoon ihmisillä, elukoilla olevan yhtä monta viettiä kuin sukupuolta. Elämänmuotojen perimmäinen tarkoitus on pysyä elossa ja lisääntyä.

Tuo muuten toi sukupuolten moninaisuus... Näinköhän? Olisikohan WW3 jälkeen kovastikin itsensä hepokatiksi tuntevia oletettuja etsimässä siiliksi oletettuja?

Olemme, ...ttu, eläneet liian kauan, liian helppoja aikoja.

On unohtunut miksi on olemassa sukupuolia. Juu, ne eivät ole parisuhdeongelmien luomista varten vaan lisääntymistä varten. Lisääntymisestä ei ole tehty hauskaa huvin vuoksi, vaan koska se edistää lajin selviytymistä.

Nykyinen vasemmisto jotenkin leikkii, ei jumalaa, vaan itse luontoa. Näin Scanian hytin filosofina hiukan hirvittää.

Veijo Hoikka kirjoitti...

"Hotellin respassa mietitään että mikä mies toi Taponen oikeastaan on?"

Hän on ammattikuntansa eliitin, ylärivipoliisien parhaimmistoa. Ei hän kentälle alennu, hänhän on penkkirivipoliisi. Aivan kuten me penkkiurheilijat, vaikka jääkiekko on hieno laji, osallistumme yhteenottoihin turvallisesti seuraamalla niitä näytöltä.

Joppos123 kirjoitti...

Taponen on mätäsalon uskollinen häntää heiluttava puppeli. Siinä vaiheessa kun kähtävä leikkaa siltä nuppia irti ne varmaan hihkuisi "kliffaa hei, yksittäistapaus".
Mätis laittoi tutkinnan käyntiin kun ilmastoterroristejä pikkasen kaasutettiin stadissa.
Jos kansallismieliset laittaisivat samalla tavalla liikenteen sekaisin niin mätämaisa antaisi varmaan luvan ampua kovilla.
Ihme perseilijöitä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, KKi:lle, Veijo Hoikalle ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Roosevelt oli vielä totaalisen sinisilmäinen Neuvostoliiton suhteen.

KKi: Mites se meni? Vahvat miehet luovat hyviä aikoja. Hyvät ajat luovat heikkoja miehiä. heikot miehet luovat huonoja aikoja.

Veijo: Näin taitaa olla.

Joppos123: Totta tuo. Eihän nyt ilmastoterroristeja saa kurmoottaa. Ne kun on niinqu oikeessa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja heikot miehet päästävät naiset valtaan,tässä tapauksessa (hallitus)suorastaan kokemattomat tyttöset...

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä & co!

Tarkoitus ei ollut nimetä mitään yksittäistä valtiota tai ilmiötä, koska lähtijöitä ja poispotkittuja Kansainliitossa kyllä alkoi 30-luvulle tultua ilmaantumaan, syy oli kyllä yleensä sama eli naapureiden kurmotus. Lähinnä sutaisun ajatuksena oli, että jos jonkun pikkumaan edustaja olisi raportoinut kotiin tultuaan, että minua varoitettiin, että monen muunkin pikkumaan naapurissa on huolestuttava meininki, niin minäpä vastasin varoittajille nokkelasti, että ei meidän naapurissa, antaa hevosen huolehtia huomisesta. Ja asia olisi tällä ratkaistu.

Oli kirjoittajalla kyllä yksi maa ehkä enemmän mielessä kuin moni muu, ja se oli Japani. Sehän pääsi mellastamaan Maailmansodan jälkeisen uuden arvovaltansa turvin ja oikeastaan aloitti toisen sellaisen hyökkäämällä Kiinaan. Ketään ei vaan kiinnostanut, koska erilaiset teoriat aasialaisten kyvyistä, ja Kansainliitostakin pääsi kätevästi eroon eroamalla itse.

Yst. terv. Ano Nyymi

QroquiusKad kirjoitti...

Japsa Tapsa OLI rivipoliisi. Ei ole ollut pitkiin aikoihin:

https://maanpuolustus.net/threads/suomen-sis%C3%A4inen-turvallisuus.3679/page-1493#post-793731

Sieltä se löytyi se Japsan urapolku. Pakko myöntää, että olen hieman yllättynyt:
olin pitänyt häntä lakimiehenä tai muumaisterina, joka sai komisarion viran sitä hakemalla ja ylennettiin ylikomisarioksi Yhteiskunnallisesti Oikean Arvopohjan kannattamisesta.

Eipä näin sitten ollutkaan.
Aivan oikea rivipoliisi tuokin oli alkuaan, tehden oikeaa poliisityötä kentällä.
Mutta kuten linkistä ilmenee, hän leipiintyi siihen ja kaipasi jotain niinku silleen spesiaalia...

The rest is history.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Ano Nyymille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Näin on ikävä kyllä päässyt käymään. Ja loppu onkin ikävää historiaa.

Ano Nyymi: Pontti ymmärretty. Ja kakkosrähinän voi tosiaan tulkita alkaneen jo Japanin hyökkäyksestä Kiinaan.

Qroquius Kad: Tuon perusteella jätkä siis uskoo siihen mitä julistaa. Itselleen valöehtelu on taitolaji. Yksi kohta tuossa jutussa pisti silmään eli:

”Hän kertoi, että Helsingissä poliisin tietoon tuli vuonna 2017 yhteensä 57 ekstremististä eli aatemaailmaan liittyvää rikosta. Näistä 56 epäilyä liittyi äärioikeistoon ja yksi äärivasemmistoon. Uskonnollista motiivia ei ollut yhdessäkään.”

Olispas kiva saada tuohon vähän todisteita. Vai ovatko nuo äärioikeistolaiset rikokset vaan netissä puhuttuja rumia jotka tulkitaan ekstremistisiksi rikoksiksi?”

Joppos123 kirjoitti...

Ehkäpä Taponen on aikoinaan ollut ihan oikea poliisi ja mies. Nyt heebo on lähinnä säälittävä runkkari.
Ehkäpä kundille on joskus käynyt pahat ja on tullut plöröt housuun. Joistakin saattaa tulla tiukanpaikan tullen koiraslottia.
Olisi käynyt juttelemassa jollekkin vertaiselleen ennen siulunsa myyntiä. Kyllä meilläkin äijiä autetaan jos on tarve. Sama varmaan poliisillakin.
Miesolettuhan on nykyään lähinnä naurunaihe ja poliisin irvikuva.
Vituttaa niiden kenttämiesten puolesta jotka saavat nauttia tuon idiootin sekoiluista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Joppos123. Jos puhutaan kansalaisten turvallisuudesta – jota varten poliisi vielä käsittääkseni on olemassa – niin Taponen on vaarallinen. Jätkä kun keskittyy selittämään että vaarallinen ongelma ei ole ongelma ollenkaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Olen antanut kertoani itselleni kenttäpoliisin urapolusta sen verran, että suurin osa heistä ei halua päällystötehtäviin:

kolmea vuoroa ja pyhäpäiviä kenttäpoliisina tekevän ylikonstaapelin palkka on samaa luokkaa kuin virka-aikaa kirjoituspöydän takana tekevän komisarion.
Kenttäkomisarioitakin tietääkseni on. Kenttäylikomisarioista en tiedä mitään.
Suurin osa kenttäpoliiseista tekee koko uransa vanhemman konstaapelin virassa.

Miksipä eivät:

poliisiksi haluavan ihmisen motivaatio ja toive on olla se peruspoliisi, joka partioi kaduilla ja kujilla, singahtelee hälytyksiin, tutkii rikoksia ja ja saattaa niihin syyllistyneet käräjäoikeuden eteen.
Poliisialipäällystötutkinnon suorittaminen suo tämän poliisin peruskenttätyön jatkamisen entiseen malliin, joskin korkeammalla palkalla ja paikallisin esimiesvaltuuksin.

Tässä pääsemme Japsa Tapsojen ja kumppaneiden maailmaan:
he eivät halua toimia kenttäpoliiseina, mutta haluavat toimia poliisin esimiestehtävissä.
'Nuff said, sanoi BLM-nigger?

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Joppos viittasi seikkaan, joka on tunnettu pitkään "kranaattikauhuna" (shell schock) tai taisteluväsymyksenä (battle fatigue);
kyseessä on akuutti stressireaktio, josta voi kehittyä traumaperäinen stressihäiriö.

USAssa ymmärrettiin jo II maailmansodan aikaan ja Israelissa jalostettiin toimintamenetelmiä miehille, jotka olivat joutuneet kohtaamaan aivan liikaa aivan liian nopeasti.

I maailmansodan "shell-shocking" oli opettanut julmaa kieltään sankaruudesta:
jokaisella miehellä on murtumispisteensä. Sankarilla ja pelkurilla ne ovat vain jonkin verran kauempana toisistaan.

Akuuttihoitona on tuoda liian paljon liikaa kokenut mies turvalliseen paikkaan, jossa hän saa syödä mahansa täyteen ja sitten nukkua niin pitkään kuin unettaa.
Herättyään yhdeksän kymmenestä tapauksesta on ilmoittanut oma-aloitteisesti pyytävänsä palata rintamalle. Mikäli paluusta ei tehdä numeroa, palannut palvelee jatkossa kuin muutkin.

Näin siis USAn ja Israelin asevoimien suhtautumisesta akuutista krooniseksi vaikeutuviin stressihäiriöihin;
en todellakaan tiedä onko Japsa Tapsa ollut koskaan minkäänlaisen tällaisen tarpeessa.

Vasarahammer kirjoitti...

Sitä mukaa, kun valtion laitokset politisoituvat, tulee enemmän Taposen kaltaisia. Taponen on tässä suhteessa pioneeri ja tiennäyttäjä.

Kun poliisin toimintaa aletaan mittaamaan tasa-arvotyön tai ilmastotekojen perusteella, varsinainen päätyö eli rikosten selvittäminen kärsii. Kaikki valtion organisaatiot saavat kärsiä ideologisesta roskasta, jota tuputetaan organisaation ylätasoilta.

Taposen kunniaksi on sanottava, että hän on tehnyt parodiapoliisi Keijo Kaarisateen tarpeettomaksi. Taposta ei voi parodioida, koska hän tekee sen itse.

vieras kirjoitti...

Poliisi, KRP, ja SUPO joutaisiin lakkauttaa. Perustettaisiin tilalle uusi kansallismielinen poliisi, keskusrikospoliisi sekä vastavakoiluorganisaatio.

Huomasiko Yrjö että Junes voitti hovioikeudessakin kommari-Vehkoon. Suvakit ovat itse ajaneet noita samoja lakeja ja käyttäneet niitä kansallismielisiä ja taviksia vastaan. Junes on osoittanut että niitä voidaan käyttää myös suvakkeja vastaan. Suvakit eivät varmaan sitä alunperin älynneet että niin voisi käydä. Jos suvakit alkaisivat useammin kompastua noihin lakehin ja saada tuomiota, voisiko se sytyttää lamput niiden päällä?

Sinällään Junes on sanonut että kunnianloukkaus on turha ja se pitäs poistaa laista. Mutta kun se on siellä, sitä sitten pitää soveltaa johdonmukaisesti kaikkiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Vasarahammerille ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad:

Viesti1: Näin näkisin itsekin tilanteeseen.

Viesti2: En lähde arvioimaan Taposta siinä mittapuussa mutta tuo akuuttihoito vaikuttaa toimivalta idealta.

Vasara: Totta ja jatkossa tähän tullaan lisäämään myös sen kyttääminen että onko 300.000:lla metsästäjällä hallussaan laittomia patruunoita.

vieras: Minustakin niitä ränävälejä tulisi selvittää ilman käräjiä. Mutta hyvä että saivat vaihteeksi omaa lääkettään. Ja vinkuminen tietysti oli hurjaa. Kiitokset sähköposteista.