perjantai 23. lokakuuta 2020

TÄÄLLÄ ANTERO LÄRVÄNEN, WASHINGTON

- Hyvää päivää eli good afternoon, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen tällä kertaa ison veden takaa eli Yhdysvaltain Washington D.C:stä. Aiheemme on tietenkin Yhdysvaltain presidentinvaalit mutta emme kysy paikallisilta sitä, ketä he aikovat äänestää vaan hieman muuta. Niin kuin kuulijat tietävät on suomalainen valtamedia suorastaan vihan kostajana käynyt raivokasta vaalikamppailua Yhdysvaltain istuvaa presidenttiä Donald Trumpia vastaan jo monta vuotta. Kamppailu on alkanut jo ennen aikaisempia presidentinvaaleja jatkuen päivä päivältä verisempänä ja katkerampana. Jos valtamediamme päivän uutisointiin ei ole löytynyt mitään muuta niin valtamedia on uutisoinut skandaalina että Trump kävi alasti saunassa ja paskalla käytyään poltti vessassa pari tulitikkua kun hänen kakkansa haisi pahalle.

- Nyt kun olemme juuri ruokkineet itsemme paikallisessa McJackDonaldsissa syöden Doubleshitburger & Two Big Bad Wolves sekä Chicken’  Fuckin’  Nuggets-annokset on tarkoituksenamme tiedustella täydellä mahalla paikallisilta amerikkalaisilta, että millä tavoin suomalaisen valtamedian ankara, suorastaan Kamalalla innolla käyty vaalikamppailu on mahdollisesti vaikuttanut yhdysvaltalaisten äänestäjien äänestyspäätöksiin. Ja tässä onkin ensimmäinen haastateltavamme, mr John Anderson. Mr Anderson, kuinka Suomen Yleisradion vaalipropaganda on vaikuttanut mahdollisiin äänestyspäätöksiinne?

- What is Finland?

- Thank you, mr Anderson. Katsotaanpa seuraava haastateltava. Ja siinähän hän on, ms Valeria Sanchez. Ms Sanchez, oletteko sitä mieltä että Helsingin Sanomat on kohdellut vaalien ehdokkaita tarpeeksi tasavertaisesti vai olisiko Trumpia ollut syytä mollata vielä enemmän?

- What is Helsinki?

- Thank you, ms Sanchez.

- Jatkamme katuhaastattelua ja seuraavaksi meillä on tässä musta herrasmies. Hänellä on vaatteissaan varsin paljon sinistä väriä joten hän taitaa olla sellainen gangsta siitä Crips-jengistä. Jaahah, hän kaivoi esille revollin joten nyt taitaa tulla statement.

- Give me your wallets, you white motherfuckers!

Antero, Hösse ja Pertta kaivavat povitaskustaan lompakkonsa ja antavat ne suostuttelukykyiselle mustalle herrasmiehelle joka katsoo mielissään lompakkojen varsin paksuja setelinippuja ja poistuu paikalta huutaen vielä sekalaista gangsta- sekä blm-älämölöä. Sen jälkeen Hösse ottaa housujensa reisitaskusta pienen rasian, avaa sen kannen ja painaa siinä olevaa nappulaa. Gangstan suunnasta kuuluu voimakas räjähdys.

Antero: Siinä sitten tuli Cripsistä valmiiksi grillattua ribsiä.

Pertta: Joo. Jos gangstoja kerran ollaan niin pitäisi ymmärtää että lompsa ei ole lompsa jos siinä on pelkästään Zimbabwen dollareita ja muoviräjähdettä.

Hösse kaivaa ja virittää repustaan kollegoille ja toveruksille kolme uutta semtex-lompakkoa vastaisen varalle ja vapaan median esitaistelijat jatkavat haastattelukierrostaan. Uusi haastateltava tulee heti vastaan ja hänhän onkin tuttu miesoletettu.

- Mutta hei, siinähän onkin Helsingin Sanomien tähtitoimittaja Tuska Laardikoski, kuinkas sattuikaan, kuinkas kohdattiinkaan. Tuska hei, kuinka mielestäsi suomalainen valtamedia on usean vuoden ankaran, väsymättömän ja loputtoman työnsä myötä onnistunut vaikuttamaan Yhdysvaltain presidentinvaaleihin? Niin aikaisempiin kuin nykyisiin?

- Haista sinä Antero vittu. Et sinä kuitenkaan mahda sille mitään että media on kuitenkin Suomessa meidän vihervasemmistolaisten ikioma hiekkalaatikko jossa me voidaan tehdä mitä lystätään eikä kukaan eikä mikään uhkaa meidän asemaamme. Ja pakkohan meidän on varoittaa suomalaisia siitä että konservatismi on herrasta perkeleestä. Ettei vaan tule suomalaista Trump-ilmiötä. Joka pahimmillaan saattaisi viedä meiltä kaiken. Ja se on muuten jätkät sillä lailla että kun me vasemmistoliberaalit totalitarismin vastustajat ja demokratian puolustajat ollaan saatu Suomessa se täydellisesti betonoitu valta niin teidän nationalististen änkyröitten turvat tukitaan sitten lopullisesti.

- Kiitos, Tuska sinulle rauhanmiehen rauhankommentista. Ja tässähän meillä on vielä yksi haastateltava. Hän on mr Tyrone Seattleton. Mr Seattleton, kuinka paljon olette seuranneet suomalaisen valtamedian uutisointia Yhdysvaltain presidentinvaaleista?

- Finland? Isn´t it a very small town in Minnesota? Do they really have a newspaper there?

- Thank you, mr Seattleton. Ja eiköhän tässä tullut jo selväksi että kuinka paljon suomalainen valtamedia on vuosien ankaralla työllään vaikuttanut Yhdysvaltojen vaalien tuloksiin. Tästä huitsinnevadalaisesta näkökulmasta voisi verrata valtamediamme – ja erityisesti verorahoitteisen Ylen – vuosia jatkunutta hampaita kirskuttelevaa Trump-vastaista vaalityötä tilanteeseen että Suomessa palkataan puolella miljardilla ihmisiä heiluttelemaan lusikkaa ilmassa kuvitellen että sillä ilmalusikan heiluttamisella ojitetaan tuhannen hehtaarin kokoinen suo Alaskassa ja väitetään että touhussa on vielä perusteltua järkeä. Mutta jokainen kansahan saa mitä tilaa eli äänestää. Nyt äänestävät amerikkalaiset ja meillä suomalaisilla on mahdollisuus äänestää seuraavissa kunnallisvaaleissa. Vaihtoehto on vielä olemassa. Kannattaa äänestää sitä ennen kuin totalitaristit vievät senkin vaihtoehdon totalitarismin vastustamisen nimissä pois. Täällä Antero Lärvänen, Washington. Siirto rutioon.35 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Niin, Trumpin haukkuminen on rituaali. Ei siinä, öykkäri mikä öykkäri, en minäkään äijästä tykkää mutta esim. Israelin rauhansopimus on hieno saavutus.
Median pitää todistaa toisilleen ja itselleen että ollaan oikeassa ja rivit ei rakoile. Sitä todistaessa keksitään uusia ja luovia tapoja todistaa omaa moraalista ylemmyttää ja nokkeluuttaan.
Lisäksi saadaan kivaa pikku epäluuloa kylvettyä suomalaisten Trumpia puolustavien ja kannattavien ihmisten niskaan. Ja koska ketään tärkeä, älykäs tai ainakaan edistyksellinen ei Trumpia kannata, sehän on vaan bonusta.
Äärivihreävasemmisto on siitä pelottavaa että ihminen on joko hyvä tai huono, eikä siitä suosta nousta kuin rituaalien tarmokkaalla toistolla ja katumuksella. Paaria luokkaan pääsee kovin helpolla, ihonvärikin menee joskus tekojen ohi,hyvässä tai pahassa. Nämä ei tajua että varmaan Hitler ja Stalinkin tekivät joskus jotain hyvää ja sen voi tunnustaa. Ei se tee heistä äiti Teresan kaltaisia mutta kuitenkin. Harmaalla on sävyjä ja ilman niitä me vain lokeroidaan ihmisiä turhan suorilla viivottimilla. Mikä nyt on vaan rasismia ja väärin. Tolkku, olisko se nyt liikaa vaadittu ihmiseltä?
-Aapeli Taapeli-

KKi kirjoitti...

Hilpeää, vaan tottahan tuo.
Koko huvittavaa kuinka meidän pikkupikku toimitteleijat kuvittelevat niin tomerana raapustelunsa vaikuttavan U.S.A:n politiikkaan.

Huvittavaa ellei olisi niin surkuhupaisaa. Pitäisiköhän Anteron joskus joutessaan kipaista kertomassa valtamedian kollegoilleen, ettei kovinkaan moni osaa suomenkieltä siellä wellvalloissa ja vielä harvempi lukee hesaria. Eikä tosiaankaan kukaan viittaa edes kunnioittavasti kintaalla meidän toimittelijoidemme raapustuksille.

Vasarahammer kirjoitti...

Antero Lärvänen on ymmärtänyt asian ihan oikein. Suomalainen valtamedia käy kamppailua demokraattien puolesta Donald Trumpia vastaan.

Vaikka ei Trumpista pitäisikään, suomalaisen valtamedian toimittajien ja päivystävien asiantuntijoiden ilmeet olivat vuonna 2016 näkemisen arvoisia. Vielä päivää ennen vaaleja toimittajat hehkuttivat Hillary Clintonin varmaa voittoa.

Vähintäänkin tästä syystä toivon, että Trump voittaisi tälläkin kertaa. Haluan nähdä Ylen toimittajien ja Ulkopoliittisen instituutin asiantuntijoiden ilmeet, kun Trump tuulettaa voittoa.

Historix kirjoitti...

Moi Ykä, hervottoman hauskan satiirin pullautit eetteriin!

Meillä oli tänään ruokalassa tv auki ja ohjemassa ruodittiin kummankin ehdokkaan yksityiselämää (tiedätte kyllä, kiitos Ylen, mitä ehdokkaita tarkoitan). Eräs lounastajista, pullea viisissäkymmenissä oleva rouvasoletettu on jo pitkin tätä vuotta puhissut taukotiloissa nähdessään uutisia erään suurvallan presidentistä. Hänestä, joka on nyt siis toisena ehdokkaana. Rouvasoletettu on ääneen toistanut sanaa: "Hullu, se on hullu".

No nyt tänään sitten kyseinen rouvasoletettu kiihtyi nähdessään toisen ehdokkaan parisuhde-elämän kuvausta niin, että tuiskaisi vihaisella äänellä, kaikkien ruokalassa olijoiden kuullen, "Lyö sitä!" Jälleen tietänette, kummasta ehdokkaasta oli kyse.

En malttanut olla kysymättä onko lyöminen oikeutettua, siis väkivalta? Hän vastasi sen tässä tapauksessa olevan. Jatkoin ääneen ajatusta, entä jos jokin toista mieltä oleva henkilö näkee jossain toisessa "tässä tapauksessa" olevansa myös oikeutettu käyttämään väkivaltaa? Vastaus oli vaisu "niin kai".

Näin meidän työmaalla sujuvat nämä meille niin tärkeät vaalit ja taitaa Yle pitää huolen, että sama meininki olisi myös muualla…

Lissu vaan kirjoitti...

Nämä sun pakinasi on täyttä terapiaa, saa naureskelemaan pitkin päivää. Paras tapa käsitellä raskaita asioita ja jurppii hitusen vähemmän. Kiitos!

Nimetön kirjoitti...

No, nyt kyllä pahasti mollataan valtameediaa.

Kyllähän me kaikki muistamme, kuinka paska baarikioski kertoi Trumpin mahdollisuuksien olevan ihan tasan 0% tulla valituksi POTUkSeksi. Nappiin meni ja sen jälkeen on itkupotkuraivaria onkin jatkunut vuosia. Komediallinen arvonsa on ollut suuri. Kaikki Trumpin tekemä on ollut väärin ja huonosti tehtyä.

Erikoisen hienoa on ollut seurata bidenin kehumista. Seniili pervosetä on ihan yllättäen niiin hieno mies että. Hunter bidenin ihmeellisistä seikkailuista crackin ja huorien seassa ei ole paljoa kerrottu.*

Viimeisinti Trump-itkua on kyllä aika vaikea kenekään tolkullisen immeisien vaikea tajuta. Itketään sitä, että coronan hoito tuli NIIN kalliiksi. Vittuakos se hesarin syöttiläälle kuuluu mitä USA:n kustantama hoito maksaa. Näetsen, POTUS saa kaiken tarpeelisen hoidon. Maksoi mitä maksoi. Mitä sanoisi tsjuurnalsiti Saulin hoidon hinnasta, jos rouva haukion mies sattuisi sairastumaan?

*hunterin läppärin kovalevyä on väitetty hakkeroiduksi tai peräti venäjän valeoperaatioksi. Ei ole kumpaakaan, hunter jätti koneensa korjattavaksi, koneen korjausehdoissa on lauseke, jos konetta ei lunasteta n päivän kuluessa korjauksen valmistumisesta siirtyy koneen omistusoikeus korjaajalle. Tämä on ihan ymmärrettävä lauseke, jos et nouda & maksa menee kone myyntiin. Ei korjaamolla voi olla velvollisuutta säilöä epämääräisiä koneita maailman tappiin. Ja tehdystä työstä pitää saada palkka.

Pyssymies
Pyssymies

Joppos123 kirjoitti...

Aika hyvin kiteytetty jenkkien ajatusmaailmaa ja ennenkaikkea heidän tuntemustaan ympäröivästä maailmasta. Joskus olen lukenut jutun jossa haastatellut ihmiset eivät osanneet laittaa edes Kanadaa maailmankartalle.
Iso maa missä paljon nerokkaita ihmisiä mutta samalla todella huonosti koulutettuja ja ihan omissa kortteleissaan asuvia tolloja.
Paljon kertoo jo se, että maassa on palttiarallaa 350 miljoonaa ihmistä ja prsessaehdokkaiksi on valikoitunut "creme de creme" Trump ja Bieden.
Ehkäpä nämä tietyt leffat "deep state" jutuista ei ole ihan tuulesta temmattuja,jotkut ihan muut voimat johtavat jenkkilää kuin valitut politiikot. Mene ja tiedä.
Joka tapauksessa on heidän ihan oma asiansa valita se sätkyukko, ei meidän. On ihan sama kuinka paljon täällä hierotaan lasinsirpaleita nyytteihin, meillä ei siellä ole äänioikeutta tai sananvaltaa.

Nimetön kirjoitti...

Ensin nauratti. Sitten alkoi tympäistä, koska tämähän on oikeastaan sanasta sanaan tämänpäivän totuus tässä maassa. Itse olen ristinyt nämä median uutiskakat Amerikan presidentistä päivän Trumpeiksi. Ja niitä tuntuu riittävän.. Mitä olen tilannetta seurannut rapakon takana, on jokseenkin varmaa jo tässä vaiheessa että suomakaisen valtamedian peppukipu jatkuu seuraavat neljä tulevaakin vuotta.
t. Arskaparska

Joppos123 kirjoitti...

Näin seuranneenna niin jenkkilässä on sotateollisuus sakannut aika pahasti. Trump on ainoa pressa vuosikymmeniin joka ei ole aloittanut yhtään uutta interventiota tasan minnekkään ja sehän on aika huono asia joillekkin.
Laitanpa pikku ennusteen. Mikäli huonoista vaihtoehdoista valituksi tulee seniili Bieden niin alta kahden vuoden on taas jossain päin maailmaa mylläkkä valmis.

Mitä tulee Suomalaiseen mediaan ja voimansa tunnossa olevaan pääpissikseen niin alkaa toiminta olla mallia naurettava.
Medialle syötetään paskaa kuvien kanssa missä pääpissis käy itsensä loukanneelle taistelutoverille viemässä safkaa.
Tuo jos mikä on julkisuushuoraamista.

Aidossa tilanteessa asia olisi peitelty ja jos se joskus olisi tullut julki niin ok.
Nykyisessä pikatilanteiden twittermaailmassa pissikset kertovat kaiken julkisuuteen vain ja ainoastaan julkisuuden vuoksi.

Ihan sama mitä kirjoitetaan, kunhan kirjoitetaan. Tyhjäitä maailmaan mahtuu ja tyrkyllä on tuhansia julkisuuskipeitä lisää.
Hävettää meidän pääpissis.

Nimetön kirjoitti...

Mikä saa Ykän kuvittelemaan että suomessa olisi jotkut rehelliset kunnallisvaalit?
Joku menneitten vuosikymmenten harhakäsitys rehellisistä virkamiehistä kenties. Seuraavaksi varmaan joulupukki jakaa kilteille lapsille lahjoja.

Oli tääs pakko käydä kontulassa kapakkakierroksella. Ihan jottei totuus unohtuisi. Yks venäläinen yhessä räkälässä kirosi 10 minuuttia suoraan kaikkea etnisesti edistyksellistä värinää ja toisessa yks serbi puhui 20 minuuttia suoraa tekstiä samasta aiheesta.

Ite siemailin anisviinaa ja sisällä oli kerrankin jonkinlainen rauha. Ei en olekkaan hullu ja yksin ajatuksieni kanssa.

T labrotta

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Aapeli Taapelille, KKi:lle, Vasarahammerille, Historixille, Lissulle vaan, Pyssymiehelle, Joppos123:lle, Arskaparskalle ja labrotalle & kiitos kommenteistanne. Valtamedian Trump-uutisointi oli alkuun ärsyttävää, sitten huvittavaa ja nyt enää säälittävää. Samalla kun valtamedia mainostaa että kaikki muu kuin valtamedia on valemediaa.

Historix kertoi osuvasti kuinka suuri valtamedian vaikutus on täällä Suomessa.

Joppos123 taas puhui totta. Trump ei ole aloitellut sotia. Mutta lopettanut pari. Ei kelpaa silti valtamedialle.

En ole ihan samaa mieltä labrotan kanssa vaaleista. Eivät ne ihan ruotsalaistyyppisiä vielä ole. Se pahin painostus tapahtuu tietysti vaaleja ennen.

KKi kirjoitti...

"
Yks venäläinen yhessä räkälässä kirosi 10 minuuttia suoraan kaikkea etnisesti edistyksellistä värinää ja toisessa yks serbi puhui 20 minuuttia suoraa tekstiä samasta aiheesta.
"
Niin näin rasistina sanosin, ettei kulttuuri varmaan olekaan ongelma kuppiloissa. Pikemminkin ehkä joidenkin kupiloiden ulkopuolella maamme huiveista kieltäytyvälle väestölle.

Eihän islam ole ongelma TosiMiehille™ se on ongelma meille tossun alla töpösteville setämiehille jotka oikeasti olemme sitä mieltä, että plikoillakin sanottavansa asioihin.

Ei minun tunnon päälle käy nainen pomona, rättipään luonnon päälle voi käydäkin, kas siinä ero.

MikkoK kirjoitti...

Trump saa kuraa niskaansa, koska hän seisoo vehkeilijöiden varpailla. Esimerkiksi sotien lopettaminen uhkaa sotateollisuutta ja poistaa rahamaailman mahdollisuuksia rikastua sotien yhteydessä. Rauhantyö on niin paha asia, että siitä joutuu jatkuvasti haukutuksi.

Valtamedian lokakampanja on tehonnut niin hyvin, että monet Trumpin kannattajatkin aloittavat virkkeensä: ”En kannata Trumpin tapaa toimia kaikilta osin, mutta …”.
Taitaa vain olla niin, että Trumpin tapa on ainoa, jolla korruptoitunutta rosvojoukkoa vastaan voi tulla tulosta.
Biden voi valtamedian mielestä myydä Yhdysvaltoja halvalla ja kiristää samalla miljoonia poikiensa ja sitä kautta myös omaan taskuunsa. Biden saa ahdistella naisia ja nuuhkia lapsia vapaasti ilman me too-kellokkaiden reaktioita. Vuoden 1998 presidentinvaaleissa Biden sentään luopui ehdokkuudesta anteeksi pyydellen, kun hän jäi kiinni valehtelutaipumuksestaan. Hänellä on ollut tapana keksiä itselleen saavutuksia ja plagioida tunnettujen suurmiesten puheita omiin nimiinsä. Näitä asioita ei ole liiemmälti valtamediassa kaiveltu, koska ”se on eri asia”.

Euroopassa Orban on puolestaan ”Hitler”, kun hän puolustaa oman kansansa etuja EU:n mielivaltaa vastaan. Meilläkin sirpapietikäiset on saatu hassutettua EU:n hyödyllisiksi idiooteiksi, jotka haukkuvat Unkarin oikeusvaltiotilannetta, vaikka omassa pesässä vallitsee mielivalta ja valehtelu:
”EU-kansanäänestyksessä ei ole kyse euroon siirtymisestä”
”Euroon siirtymisestähän päätettiin jo EU-kansanäänestyksessä”
”Markkinavoimat on selätetty (ensimmäisen Kreikka-tukipaketin jälkeen)”
”Me tienataan tällä”
”Akava saa turvapaikan hakijoista uusia jäseniä”
”Korona-tukipaketti on kertaluontoinen”
jne.

Joppos123 kirjoitti...

Olen ihan varma,että seuraavan parin vuoden aikana naapurimme käyttää poliittista heikkouttamme hyväkseen. Voin vaikka laittaa koko omaisuuteni pantiksi.
Niinhän mä laitankin.
Ei se välttämättä tarkoita sotaa mutta kun Korona helpottaa niin tännekkin on aikalailla tunkua.
Ne jotka ovat koskaan lukeneet Sven Hasselin kirjoja niin tietää erään legionailaisen sanontaa "tule kuolema, tule", ei voi muuta kuin ihailla.
Samaa on tullut toteutettua.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ellen ihan väärin muista, niin Paska Turdikoski mainitsi Trumpin todennäköisyyden tulla valituksi olevan 0,0%.
Vai oliko ennuste peräti 0,00%.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, MikkoK:lle, Joppos123:lle ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Ja yksi suurimmista ongelmista on suvaitsevaiston ylläpitämä ruusuinen mielikuva haittamaahanmuuttajista. Sen mielikuvan järkyttäminen on sitten sitä vihapuhetta joka pyritään saamaan kokonaan laittomaksi.

MikkoK: Hyvin tiivistetty. Demokraatithan saattavat voittaessaan pyrkiä muuttamaan amerikkalaista yhteiskuntajärjestystä hyvinkin radikaalisti. Vasarahammer kertoi siitä omassa blogissaan:

http://vasarahammer.blogspot.com/2020/10/valtaeliitin-disinformaatiosta.html?showComment=1603335691833#c7944350730950661343

Joppos123: Jonkinlaista painostamista on varmasti luvassa. Venäjällä muistetaan kyllä se aika kun Suomi oli de facto Neuvostoliiton kuuliainen lähesliittolainen. Muistavatpa monet että raja kulki aikanaan Tornionjoella.

VNV: Ja tässähän ne Saskan lukemat:

https://pbs.twimg.com/media/EfxpnG-XYAIeJC7.png

Valtamedian uutisointi on hyvin usein sellaista että ”toivon kovasti että näin tapahtuu, joten uutisoin että näin tulee tapahtumaan”.

Juha R kirjoitti...

Hauska tarina taas kerran, kiitos siitä. Ja hyviä kommentteja, eipä ole paljon lisättävää. Paitsi semmoinen juttu, että tämä Trumpin demonisointikampanja on hyvä esimerkki siitä, miten propaganda toimii ja on tehokasta. Minulla nimittäin on kaveripiirissä useampi ihan fiksu ihminen, joiden tiedän takuulla varmasti olevan varsin konservatiivisesti ajattelevia. Parin tiedän tasan tarkkaan äänestävän kokomustia, ja parin persuja. Loppujen arvelen kannattavan jompia kumpia, ei ainakaan virheitä tai vassareita. Siitä huolimatta nämä ovat nielleet tämän Trumpin vastaisen lokakampanjan ihan semmoisenaan, yhdeltä persukannattajalta saan tämän tästä whatsapin kautta "hauskoja" pilkkavideoita POTUS:sta.
Vaimonikin on ihan fiksu ihminen, mutta senkin kanssa saisin helposti riidan aikaan, kun vain muistuttaisin sitä vaikka siitä, että Trump on ensimmäinen USA:n presidentti, joka ei ole henkilömuistiin aloittanut yhtään sotaa.
Meinaan vaan, kyllä Göbbels, Lenin, Stalin jne oli oikeassa. Tarpeeksi usein kun toistaa samaa asiaa, niin se muuttuu ihmisten mielesä todeksi.
On sillä Trumpilla muuten varmaan tukalaa nykyään, kun melkein neljä vuotta olemme lähes joka päivä saaneet valtalehdistä ja YLEnannosta lukea sekä kuulla, miten hänen tilanteensa on tukalampi kuin koskaan valintansa jälkeen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha R ja kiitokset sinullekin. Minulla on aivan samanlaisia kokemuksia kuin sinulla ja se kertoo siitä kuinka suuri vaikutus valtamedialla suomalaisten ajatteluun on. Ajattelu pohjaa jotenkin itäsaksalaisuuteen eli ei kai se valtamedia nyt sentään suoraan valehtele? Ja niinhän se tekee, koska se tietää pystyvänsä siihen. Itäsaksalaiset muuten tiesivät että media valehtelee. Suomalaiset ovat vedätettävissä.

Tinahattu kirjoitti...

Yrjöperskeles, keksit hassuja nimiä ja olen joskus arvellut että äijä on hurahtanut iän myötä. Mutta, mutta, ne eivät olekaan omia keksintöjä vaan kuvaavat nykyisen Suomen todellisuutta kuten näemme seuraavasta.
Voi taivas, on siinäkin ammatti:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/10/22/mista-sa-oot-kotoisin-viisi-rasistista-mokaa-joilla-sinakin-ehka-syrjit-vaikka
. . . yhdenvertaisuusasiantuntija ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti Michaela Moua.

Nimetön kirjoitti...

Ameriikka voi pistää kohta Suomelle pakotteita pressanvaaleihin vaikuttamisesta.

Nimetön kirjoitti...

Joppos123 totesi:
"Aika hyvin kiteytetty jenkkien ajatusmaailmaa ja ennenkaikkea heidän tuntemustaan ympäröivästä maailmasta. Joskus olen lukenut jutun jossa haastatellut ihmiset eivät osanneet laittaa edes Kanadaa maailmankartalle."
Se on jo aika omituista. Sen sijaan paljon uskottavampaa jo on, jos monet heistä tosiaan kysyvät, niin kuin Yrjöperskeles arveli heidän kysyvän: "What is Finland?"
Tällaisenkin tarinan olen kuullut: Kun joku sikäläinen jossakin yhteydessä kuuli puhuttavan Suomesta (Finland), hänen ensireaktionsa oli ihmettely: onko sen niminen maa todella olemassa? Aikaisemmin hän nimittäin oli kuullut tuon nimen vain yhdessä ainoassa yhteydessä ja luullut pitkään, että kyseessä oli täysin kuvitteellinen maa ja tekaistu nimi. Nimittäin lapsena hän oli kuullut vanhempiensa kertovan, että Joulupukki (Santa Claus) asuu kaukaisessa Finland-nimisessä maassa, josta hän vain kerran vuodessa saapuu tänne Amerikkaan.

Tinahattu kirjoitti...

Kunnallisvaaleista:
Luulenpa että on pidetty puoluekokous jossa on käsketty päästellä persumaisia ääniä ettei vaalikarja harhaudu Perussuomalaisten aitaukseen vaan pysyy entisessä karsinassa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Iltalehti kävi Briteissä Suomen EU-liittymisen jälkeen kyselemässä sikäläisten Suomi-tietoa. Heikkoa se oli;
tarkoin muistan siteerattavaksi vain nuorehkon ala-asteen opettajattaren varman vastauksen toimittajan kysymykseen:
"Finland on Norjan pääkaupunki!"

Tänään Iltalehti on Karva-Reetan kynällä maailmanlaajuisissa sfääreissä:

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/d75569ff-fbd0-4b8e-a7c2-4d1935493703

Kyseessä on hehkutus, mikä onni ja autuus Maan päälle lankeaa, kun Sleepy Joe voittaa vaalit.

Niin.
Mitä sitä todellisuudessa seuraisi?

Ensimmäiseksi Sleepy Joe repisi riekaleiksi Trumpin pitkäjänteisen Lähi-Idän rauhanprojektin hillumalla pikku palestiinalaisrassukoiden puolesta. Se demokraattisota julistettaisiin mahdollisesti juuri Sudania vastaan kostona heidän pirullisesta trumppaamisestaan:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/donald-trump-sudan-solmi-diplomaattisuhteet-israeliin-epaillaan-kytkykaupaksi-yhdysvaltojen-kanssa/7963568

Rauha on Sotaa ja päinvastoin!

Putin pitää julkisesti kasvonsa hyvin pokerilla, mutta kuullessaan Sleepy Joen vaalivoitosta hän varmasti nauraisi Kremlissä pitkään ja riemukkaasti. USAsta ei tarvitse enää välittää!
Iranin pappisjohtajat yhtyvät riemuun ja alkavat suunnitella Hamasin kautta proxynä käytävää sotaa Israelia vastaan.

Jong-un sen sijaan pohtii, voiko vitutukseen kuolla:

neljän vuoden ajan tässä on neuvoteltu mitä salaisimmin Koreoiden suhteiden normalisointia, valtionlaajuiden keskitysleirin purkamisen aloittamista ja neljän vuoden päässä, jos kaikki menee suunnitelman mukaan,
häämöttää Korean sodan rauhansopimus.

Ja nyt kaikki on vedetty vessasta alas. Ja helvetin tyhmä länsimaailma riekkuu ilosta.

Nimetön kirjoitti...

Täälläkin ihmetellään ameriikkalaisten huonoa euroopan tuntemusta. Jaa-a, onko cairo itään vai länteen missisppistä? Entäpä Ellensburg? Missä osavaltiossa mahtaakaan sijaita Tombstone? Mikä on lännempänä Appalakit, Sierra Nevada, Kalliovuoret, Kaskadit vai Slave Lake? Entäs sijainti pohjois- etelä akselilla. Missäs osavaltioissa ne olivatkaan? Mikä on Denali? Kaupunki, järvi vai mikä? Kumpi on lännenpänä Iowa vai Texas? idaho vai Nevada? Onko Idaho naispuolinen räppäri vai kaupunki?

Tuossa on vesi välissä, Atlantti. Eikä kansaa kiinosta ihan hirveästi mitä on meren takana, eihän sinne tule kumminkaan koskaan mentyä. kielikin on vieras. Ei pidä pitää väkeä tyhmänä jos ei osaa vieraan maanosan maantiedon pikkujuttuja ulkoa.

Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

Kommareiden pioneerit lauloivat ennen, että joe-setä asuu venäjällä. No ainakin setä-joe rahastaa venäjällä, kiinassa ja missä kaikkialla muualla tekeekään.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tinahatulle, Ano1:lle, Ano2:lle, Qroquius Kadille, Pyssymiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Tinahattu:

Viesti1: Joo, huomasin itsekin tuon. Suomihan on yleensäkin kaikenlaisten tittelien ja oppiarvojen luvattu maa.

Viesti2: Ainakin kokoomuksen puoluekokouksessa näin on tehty. Jos joku haluaa luottaa kokoomukseen niin syyttäköön sitten itseään.

Ano1: Jep, sillä Suomen valtamedia käy avointa sotaa Yhdysvaltain istuvaa presidenttiä vastaan.

Ano2: Käsittääkseni Yhdysvalloissa tuo maantiedon opetus ei tosiaankaan ole kovin korkeassa kurssissa.

Qroquius Kad: Näin mitä todennäköisesti kävisi. Samoin kuin voisi tulla hyvinkin suuria muutoksia Yhdysvaltain perustuslailliseen tasavaltaan. Mikä on sen tien lopputulema jää sitten arvoitukseksi.

Pyssymies: Kukin maa tietysti tavallaan ja tyylillään. Itseäni kun se maantieto on pikkupojasta asti kiinnostanut niin tunnen aika hyvin sitä ison veden takaistakin karttaa.

Huru-ukko: Se oli Lenin-setä joka asui siellä Venäjällä. Täytyy sanoa että kyseinen kappale oli taistolaiskauden ehkä hirvein.

Nimetön kirjoitti...

Se on kyllä hyvin ymmärrettävää, jos amerikkalaiset eivät tiedä, missä Suomi sijaitsee, tai eivät ole kuulleetkaan koko maasta. Mutta jos he eivät tiedä edes, missä Kanada sijaitsee, se on kyllä jo aika omituista...

Pari vuotta sitten eräillä kutsuilla otin vastaan tällaisenkin haasteen: tehtävänä oli piirtää ulkomuistista Yhdysvaltojen kartta, johon oli merkitty ainoastaan osavaltioiden rajat ja nimet. Itse asiassa se onnistui kyllä paremmin kuin ensin uskonut. Joitakin virheitä siihen kyllä tuli: Arizona ja New Mexico olivat väärin päin, ja Keski-Lännen osavaltiot vähän miten sattuu, jokunen niistä taisi unohtua kokonaankin. Myös itärannikon pienistä osavaltioista jotkut taisivat olla väärässä paikassa. Mittakaavavirheitä toki myös oli paljonkin: jotkut osavaltiot tulivat suhteessa toisiinsa liian suuriksi, toiset taas liian pieniksi, mutta useimmat niistä olivat silti ainakin suunnilleen oikeilla paikoillaan.
Voitte vaikka kokeilla, kuinka hyvin se itseltänne onnistuisi.
Tai toinen, ehkä vielä vaikeampi tehtävä: piirtäkää ulkomuistista Afrikan kartta, johon on merkitty valtioiden nimet ja rajat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olen tehnyt nuo molemmat testit, tosin niin että niissä näkyi rajat. Pärjäsin kummassakin varsin hyvin. Jenkeissä ongelmaa tuotti juuri ne itärannikon pienet valtiot. Ja Afrikassa puolestaan se Länsi-Afrikan pienten valtioitten rypäs.

Mutta ymmärtänet että kirjoituksen tarkoitus ei ollut irvailla amerikkalaisten huonolle maantiedon taitamiselle vaan sille että suomalainen valtamedia on käynyt vuosia avointa sotaa Yhdysvaltain laillisesti valittua presidenttiä vastaan.

Nimetön kirjoitti...

"Mutta ymmärtänet että kirjoituksen tarkoitus ei ollut irvailla amerikkalaisten huonolle maantiedon taitamiselle vaan sille että suomalainen valtamedia on käynyt vuosia avointa sotaa Yhdysvaltain laillisesti valittua presidenttiä vastaan."

Totta kai sen ymmärsin. Mutta kun jotkut kommentoijat ottivat puheeksi amerikkalaisten huonon maantiedon tuntemuksen, vastasin pikemminkin heille kuin Sinulle.
Nyt muuten minäkin suoritin myös sen Afrikka-testin. Sekin sujui yllättävän hyvin. Tosin moni maa tuli piirtämässäni kartassa joko aivan liian suureksi tai liian pieneksi ja vielä useammat aivan väärän muotoisiksi, mutta suunnilleen oikeille paikoilleen jokseenkin kaikki tulivat. Sierra Leone ja Liberia vain olivat vaihtaneet keskenään paikkaa ja Guinea-Bissaun merkitsin väärään paikkaan, Guinean ja Sierra Leonen väliin, vaikka se on Guinean ja Senegalin välissä. Vain kaksi maata olin vähällä unohtaa kokonaan, mutta nekin palautuivat mieleeni ja korjasin jo piirtämäni karttaa lisätäkseni nekin siihen, ennen kuin avasin karttakirjan ja vertasin piirtämääni karttaa siihen.

Nimetön kirjoitti...

Jos Suomen televisiossa osattaisiin vielä tehdä kunnon huumoriohjelmia. mm. tämä Ykän kuvitteellinen haastattelukierros olisi suoraan aivan mahtava käsikirjoitus tosi mehukkaaseen sketsiin, mutta turha kuvitella. Eihän meillä televisiossa ole sallittu kuin valtamediaa nuoleskeleva irvailu perussuomalaisille ja erikoisesti valtakunnan pellen rooliin ”ylennetylle” Teuvo Hakkaraiselle. Toivottavasti netistä vielä löytyy se vanha Speden sketsi, jossa Loiri ja Spede kävivät itänaapurissa sanomassa suorat sanat Neuvostoliiton suorittamasta ilmatilan loukkauksesta. Kirjoitan tabletilla, enkä pysty linkkiä laittamaan, mutta kannattaa etsiä, jos sitä ei ole nähnyt.

Rouva Ano

Nimetön kirjoitti...

Tervehdys.. No joo, myönnän muistini pettäneen tuon venäjällä asuvan sedän suhteen. Se joe-setä jota ajattelin oli tietenkin stalin. Mutta yhtä kaikki melko kuvottava lauluhan se oöi, see setä, oli kumpi hyvänsä.
Huru-ukko

Qroquius Kad kirjoitti...

Itsekin ajattelin tuota Lenin-setälaulua kuunnellessani, että jos olisin Euroopan Omistaja Qroquius I Kad, ja joku kansanvalistus- ja propagandatoimihenkilöni toisi minulle lasten laulettavaksi tarkoitetun kappaleen, jossa julistettaisiin pikkuisten viattomilla äänillä:

"Qroqu-sedällä on niin suuri otsa, että siihen mahtuu koko maailma!"

saattaisin pyytää runoilijan audienssiin kysyäkseni, mitä hän mahtaa oikein tarkoittaa?

Koska otsani ei ole niin suuri, että siihen mahtuisi koko maailma enkä ole myöskään Euroopan Omistaja, haluaisin kysyä veli Huru-ukolta onko hänen bloginsa kommenttiosiossa jotain häikkää:
olen nimittäin lähettänyt ainakin kaksi kommenttia, eikä ainakaan toinen ole tullut perille?

Saman kysymyksen esittäisin myös veli Intrigöörille:
sama ongelma sielläkin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rouva Anolle, Huru-ukolle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Niin, emmehän me oikeastaan tiedä että minkälainen se amerikkalaisten maantiedon taju on. Voihan olla niinkin että sekin on vaan ajan myötä turvonnut legenda. En lähde sanomaan varmaksi.

Rouva Ano: Turha kuvitella joo ja eihän Suomessa olla enää oikeastaan tehty huumoria ikään aikaan kun kukaan ei enää uskalla. Ismo Leikola veistelee kyllä mutta eikös hänkin asustele siellä Amerikoissa nykyisin. Ja tässähän se ilmatilasketsi on:

https://www.youtube.com/watch?v=4dKf6DRV4Q4

Huru-ukko & Qroquius Kad: Kun noita taistolaislauluja oikein miettii niin eiväthän ne eroa oikeastaan joistain hurmosvirsistä ollenkaan. Kommentoinnin osalta Huru-ukolla ja Intrigöörillä voi olla sama ongelma kuin minulla eli osa kommenteista menee nykyisin jostain syystä roskapostiin. Olen itse ottanut tavakseni tarkistaa sen säännöllisesti.

Nimetön kirjoitti...

USA:ssa ei ole erityistä syytä opiskella euroopan tai vaikka afrikan maantiedettä. Kas kun oma maa on melkein mantereen kokoinen, puhuu samaa kieltä ja käyttää samaa valuuttaa. Miksi merentakainen sotku olisi kiinnostava? Eihän siitä paljoa puhuta edes koulussa, toisin kuin suomessa.

Moniko olisi ihan omasta halustaan opiskellut aasiaa rajoja tai kiinan maakuntia, jos ei niistä olisi kokeita pidetty. Missä olikaan Weihaiwei? Noin tarkalleen. Entäs Tiensan? Mumbai? Jangoon? Lop Nor? Ghob? No, minä tiedän kun tutkimusretkeilijöinen reissut kiinnostivat mutta tavallinen sukankuluttaja - kiinnostaako tietää, en tiijä.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Kukin maa tyylillään. Itseäni on se maantieto kiinnostanut pikkupojasta saakka.