Allekirjoittanutkin sai katsottua tämän Pressiklubi-ohjelman, jossa yritettiin jyrätä Jussi Halla-ahon henkilö. Nimenomaan henkilö, sillä vaikka kyseessä oli ns. keskusteluohjelma, ei siinä kylläkään keskusteltu mitään, vaan kolme jätkää jänkkäsi neljännelle, että jätkä sinä olet väärässä, tunnusta pois.
Näin ollen meikäläisen on kovin vaikea kirjoittaa itse keskustelusta mitään. Ei semmoisesta voi kirjoittaa, mitä ei ole. Halla-aho olis kyllä mielellään keskustellut, mutta kun siihen ei annettu mahdollisuutta.
Katsonpa siis tätä Pressiklubi-ohjelmaa toisesta vinkkelistä. Allekirjoittaneellahan on ollut työn takia jonkinlainen pakko kehittää kykyä lukea kehon kieltä, eleitä, ilmeitä, äänenpainoja ja sen sellaista. Tämä sen vuoksi, että osaa päätellä, selvitäänkö tilanteesta puhumalla, vai onko edessä väistämätön avohärdelli ja sen mukaiset toimenpiteet. En siis keskity siihen, mitä ohjelmassa kuulin, vaan mitä näin.
Saska Saarikoski oli huono mies korttiringissä. Saarikoskesta näki, että hän tietää katsovansa miestä, joka tulee puhkaisemaan kuplan, jonka päällä Saska itsekin mukavasti leijuu. Saarikoskesta näki, että hänellä oli huonot kortit, mutta hän pyrki siihen, ettei kortteja katsotakaan, ja bluffi menee läpi. En nähnyt Saarikoskessa sen kummempaa vihaa, mutta selvää hämmennystä ja pelkoakin. Kun vastassa oli mies, joka ei pelaakaan hänen peliään. Sitä peliä, joka on vuosien mittaan niin tutuksi ja helpoksi käynyt. Saskan ei kannata mennä oikeaan korttirinkiin. Veikkaan, ettei hän saa pottia herttareetilläkään.
Ruben Stiller oli se poika, joka kulkee kiusaajaöykkäreitten porukoissa ihan vaan siksi, että ei joudu itse kiusatuksi. Isojen öykkäreitten selän takana hän sitten itsekin aina naureskelee kiusatulle sen verran, että on mukamas hengessä mukana. Stilleriä katsellessa olisi voinut nähdä ajatuskuplan ”Riittäähän tämä? Teinhän tarpeeksi? Onhan mulla töitä ensi viikollakin?”
Leif Salmén oli se pienempiään kiusaava öykkäri. Ja vielä sellainen öykkäri, joka tietää olevansa raggarinuransa loppusuoralla, koska se kaveri, jota hän kiusaa on jo ensi vuonna häntä isompi ja saattaakin vetäistä kiusaajaansa pleksiin. Ottaen huomioon sen, että Salmén väitti Halla-ahon ratsastavan vihalla, näkyi Salménissa sellainen määrä purkautumistaan odottavaa vihaa, että miehen olis kannattanut mennä pöydän äärestä suoraan salille ja alkaa mäiskiä säkkiä.
Salménista, rauhaa puolustavasta humanistista, näkyi kilometrin päähän se, että jos hänelle olisi annettu tarvittavat valtuudet, hän olisi saman tien allekirjoittanut Halla-ahoa koskevan teloitusmääräyksen. Sanovat, että suomalaiset ovat vittumaista kansaa, ja kaipa se pitää paikkansa, kun humanistimmekin ovat tätä tasoa. Onkohan Salménilla käsiaseita?
Halla-ahostahan tietysti näki sen, että miestä vitutti niin, että veri kiersi väärinpäin. Vaan ketäpä ei olisi vituttanut? Jos ollaan tultu puhumaan mutta tultiinkin kuuntelemaan lällälläätä. Halla-ahon yläpuolella saattoi nähdä ajatuskuplan ”Kelpaisikohan arvon herroille, että minä ensimmäiseksi ammun naulapyssyllä kämmenestäni läpitte? Niin että saatais se pahin verenhimo tyydytettyä. Jos sitten päästäis vaikka keskustelemaan”. Voimia eloon Halla-aholle ja jatkuvaa menestystä.
Noin yleensä tosta ohjelmasta, ja Ylen tasosta yleensäkin (varsinkin sen ”rotutohtori”-systeemin jälkeen): Ylehän kehuu tuottavansa laatumediaa. Minä itte en töissäni kehu tuottavani laatukasvatusta, mutta kyllä meillä jotain sentään yritetään. Yksi kasvatustyön perusasioista ovat käytöstavat. Joihin kuuluu se, että antaa puhujan puhua lauseensa loppuun, ennen kuin kommentoi. Eihän meillä tulokset mitään täydellisiä ole, mutta välillä on hyvinkin jouheva keskusteluyhteys asiakkaitten kanssa.
Halla-aho ei saanut puhua ensimmäistäkään lausetta keskeyttämättä. Veikkaanpa, jos Pressiklubi-ohjelmasta oltais heitetty ne kolme ”rautaista ammattilaista” huuthelvettiin ja otettu tilalle summamutikassa kolme mölliä meikäläisen laitoksesta, niin ohjelma olisi ollut huomattavasti korkeatasoisempi.
Joulukalenteri 2024 Yhdeksastoista luukku
3 tuntia sitten
21 kommenttia:
Hieno analyysi.
Loistava kirjoitus ! Yrjölle kiitos.
Itkettää Pressiklubin pilaaminen Ruben Stillerillä. Harakka oli sentään toista maata.
Naurattaa Yrjön naulapyssyjuttu.
Yököttää Salmènin tyyli. Täytynee laittaa Miihkalille pyyntö, josko voisivat päivittää Ylen toimittajat käytöstavallisilla yksilöillä.
Halla-aho esiintyi edukseen Pressiklubissa. Älykäs kun on. Kun maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta keskustellaan, niin aina luodaan kriittiselle äänelle altavastaajan asema. Tämä on ollut tuttua kautta aikain. Näin kävi jo Aittoniemelle ja Mäenpäälle aikoinaan. Silti tuokin ohjelma koitui päinvastaisista ponnisteluista huolimatta Jussille siunaukseksi pitkässä juoksussa. Eritysesti nautein kun Jussi kuittaisi Salmenille. "Ratsasta sinä kommunismilla". Kun Salmen syytti Halla-ahoa vihalla ratsastamisesta.
Analyysisi oli oikeaan osunut.
Ykä osaa kiteyttää olennaisen:)
Kiitokset kommentoijille. Se, mikä on onneksi muuttunut parempaan suuntaan Aittoniemen ajoista on internetin mahdollistama vastareaktio. Aittoniemeä aikanaan sai media tylyttää ihan surutta, eikä vaihtoehtoisia kanavia ollut.
Salménista, rauhaa puolustavasta humanistista, näkyi kilometrin päähän se, että jos hänelle olisi annettu tarvittavat valtuudet, hän olisi saman tien allekirjoittanut Halla-ahoa koskevan teloitusmääräyksen.
Tämä oli muuten ensimmäinen ajatus, joka tuli omaankin mieleeni Salménin hermostuttua.
Hyvä analyysi. Ajattelin tutkia tapahtunutta hieman toiselta kulmalta - jahka saan ajatukset ojennukseen.
Tuo TV-ohjelma oli masentava esitys siitä, mitä nämäsuvaitsevaiset suvaitsevat todellisuudessa.
Sulo Aittoniemestä Kari Suomalainen teki hyvän karikatyyrin, jossa Suti ja Kari yhdessä soittivat ja lauloivat Neil Hardwickille: "Painu pois Neil, sä et tänne tulla saa, et saa, et saa, et saa!"
Tämä oli viittaus siihen, että Neil Hardwick oli jossain tv-ohjelmassa vittuillut Aittoniemelle suunnilleen samaan tyyliin kuin Leif Salmén Jussi Halla-aholle.
Jo 20 vuotta sitten Suomessa oli nuivisteja (Sulo Aittoniemi, Kari Suomalainen) ja heitä vastustavia "suvaitsevaisia" moraalisäteilijöitä (Neil Hardwick, Johanna Suurpää).
Halla-ahon tekemä tutkintapyyntö asian tiimoilta, muuttaa tilanteen Jussille epäedulliseksi. Mies saa tutkintapyynnöillään vaan raukan maineen.
Edelleen kiitoksia kommentoijille. Tuon tutkintapyyntönsähän Halla-aho perusteli omassa blogissaan mielestäni varsin hyvin.
Piipertäjien piirissähän kaverilla ei ole mainetta muutenkaan, joten siitä lienee turha välittää. Jos mies tekee tutkintapyynnön, sieltä päin kommentoidaan, että jätkähän naukuu. Jos taas ei tee, niin kommentoidaan, että jätkähän tunnustaa olevansa fasisti.
Jo toisessa hiippakunnassa elelevä Kari Suomalainen olis varmaankin tehnyt ajastamme varsin osuvia pilakuvia.
Olet "Ykä" oikeassa, Tutkintapyynnön Jussi perustelee Scriptassaan hyvin. Pelkään sitä, että nimenomaan monet Jussin kannattajuutta miettivät, hämmentyvät tutkintapyynnöistä.
Olen yhä sitä mieltä, että tutkintapyyntö on virhesiirto.
Ei kannata Timo Harakkaa kehua, on samaa porukkaa Relanderin ja Niemelän kanssa.
Tervehdys kommentoijille. Lienemme Ari siitä samaa mieltä, että toivotamme molemmat Halla-aholle voimia. En meinaan muista aikoihin, että kukaan kaveri olis ollu tommosessa myllyssä. Tähän verrattuna Tony Halmettakin kohdeltiin suorastaan sivistyneesti.
Olen samaa mieltä, että Harakan käyttäytymisessä ei ole koskaan ollut mitään kehumista. Harakka on niitä turkkalaisia Jumalan teatterin paskanheittäjiä. Hänen käytöksensä muistuttaa psykiatrista sairaalahoitoa tarvitsevan moniongelmaisen pikkulapsen käytöstä.
Pressiklubi-ohjelmassa ja sitä aiemmin Musta laatikko-ohjelmassa Harakka harrasti aina hysteeristä hihittelyä, päällepuhumista, solvaamista, vakavan keskustelun totaalista tukahduttamista ja silmät ummessa irvistelyä.
Harakka ei ole koskaan osannut käyttäytyä normaalisti. Harakka ei osaa puhua. Harakka huutaa, hihittelee ja irvistelee. Jos joskus katsotte jotain vanhoja tallenteita Harakan juontamista Pressiklubi- ja Musta laatikko-ohjelmista, yrittäkää löytää niistä yksikin yli kymmenen sekuntia kestävä Harakan repliikki ilman hysteeristä hihittelyä tai omituista silmät ummessa irvistelyä. Lyön vetoa, että sellaista ei löydy yhtäkään kertaa sadasta lähetyksestä.
Yrjöperskeles said...
Tervehdys kommentoijille. Lienemme Ari siitä samaa mieltä, että toivotamme molemmat Halla-aholle voimia. En meinaan muista aikoihin, että kukaan kaveri olis ollu tommosessa myllyssä. Tähän verrattuna Tony Halmettakin kohdeltiin suorastaan sivistyneesti.
February 10, 2009 12:55 PM
Tony Halme oli epä-älyllinen työkyvytön alkoholisti ja narkomaani. Häntä ei voi mitenkään verrata Halla-ahoon. Mielestäni mediassa kohdeltiin Halmetta sellaisella tavalla, jonka hän ansaitsi.
Itse asiassa häntä olisi pitänyt kritisoida paljon enemmän. Huumeiden vastustamisella ja rikollisuuden vastaisuudella ratsastanut tyyppi paljastui itse huumeidenkäyttäjäksi ja rikolliseksi: ajeli autolla alkoholin vaikutuksen alaisena, oli alkoholin ja pillereiden sekakäyttäjä, ammuskeli sisällä asunnossaan ja osti laittomia pillereitä diilereiltä. Tällaista hörhöä olisi pitänyt kritisoida paljon ankarammin.
Juu, ei tukeni Jussille ole miksikään muuttunut.(Sikäli kuin hän "tukeani" tarvitsee tai haluaa) tästä tutkintapyynnöstä olemme vain eri mieltä.
Ellilä on oikeassa siinä, etteivät Halme ja Halla-aho ole millään tavoin vertailukelpoisia.
Kiitokset kommentoijille. Halme kiistämättä ryssi hommansa pahemman kerran, mutta minulla ei oikeestaan oo halua lyödä lyötyä miestä sen enempää.
Halme tosiaan tuli ryminällä alas, mutta siitä puhuttaessa unohtuu helposti miten hyvin Halmeen ura alkoi. Tonyn aloituspuhetta oikein erikseen kehuttiin mallikelpoisena.
Halla-ahon kanssa Tonyllä nyt kuitenkaan ei ole mitään tekemistä. Halla-aho on kaikesta päätellen aidosti fiksu, sivistynyt ja lukenut mies joka on yksinään nostanut poliittisen keskustelun tasoa Suomessa monta metriä, olkoonkin että poliittisen journalismin taso on laskenut vähintään saman verran.
Samalla nimenomaan Halla-aho on se hahmo joka tekee persuista kakskytjotain-vuotiaiden keskuudessa varteenotettavan puolueen. Soinilla on syvästi uskonnollisena, lähinnä EU-vastaiseksi profiloituneena jässikkänä sellainen junttimainen imago joka voi purra nelikymppisiin muttei mitenkään nuorisoon. Halla-aho taas on (suhteellisen) nuori urbaani sivistyneistön edustaja, joka on paljon helpompi samaistumiskohde niille jotka tulevaisuudessa päättävät miten asiat ovat.
Tervehdys Suleville. Kyllä Halla-aholle lähtee ääni (jos mies EU-vaaleissa ehdolla on) myös reilusti yli nelikymppiseltä Ykältä.
Uskon, että Halla-aho vetoaa eniten nimenomaan keski-ikäisiin. Halla-aho ei ole samanlainen nuori ehdokas kuin joku Oras Tynkkynen tai Piia-Noora Kauppi tai Rosa Meriläinen aikoinaan. Halla-aho on pikemminkin keski-ikäinen perheenisä, joka vetoaa toisiin lapsiperheiden vanhempiin ja ylipäätään keski-ikäisiin.
Halla-aho on kyllä alle 40-vuotias, mutta ennenaikaisen kaljuuntumisensa vuoksi hän näyttää mielestäni noin kymmenen vuotta ikäistään vanhemmalta. Hän ei siis vetoa niihin teinipissiksiin, jotka haluavat äänestää itsensä näköistä nuorekasta ehdokasta.
Rosa Meriläinen oli aikoinaan vahva samaistumiskohde kaikille punavihreille tamperelaisille opiskelijatytöille. Hän oli heidän ehdokkaansa, koska hän oli yksi heistä. Halla-aho ei ole opiskelija eikä muutenkaan nuori eikä varsinkaan nuorekas. Mielestäni tämä on ihan hyvä asia. Se antaa hänelle poliittista uskottavuutta. Oras Tynkkysen kaltaiset nuoret poliitikot eivät tunnu yhtä uskottavilta kuin Halla-ahon kaltaiset keski-ikäisen oloiset poliitikot.
Tervehdys Mikko. Ihan hyvin kommentoitu, mutta kun minä yritän pitää tämän blogin siistinä, niin jätätkö jatkossa nuo kirosanat niin kuin tämä "Rosa Meriläinen" väliin.
Kun tätä blogia saattaa lukea alaikäisetkin. Kyllä meidän aikuisten tulee huolehtia nuoremmasta sukupolvesta, ettei ne ihan kaikkeen mahdolliseen törkyyn netissä törmää.
Hyvin perusteltuja ärräpäitä voi toki käyttää ja saatapeetä viljellä, mutta jätetään ne kaikkein härskeimmät ilmaisut sentään väliin.
No just, pari besserwisseriä näköjään tietää paremmin, ketä minun kannattaa kehua ja kenen tyylistä saan pitää. Sanooko sana 'patronizing' teille mitään ?
Harakka on ollut suosikkini jo EU-kirjansa kirjoittamisesta (joskus 90-luvun puolivälissä) lähtien. Hänen ajatuksenjuoksunsa lukeminen/kuuleminen on ollut aina nautittavaa.
Relanderin jutut ovat myös säkenöiviä.
Ei aina tarvitse olla esittäjän kanssa kaikista maailman asioista samaa mieltä nauttiakseen sanomasta ja tyylistä. Avartakaa hieman mieliänne.
Ihan provosoidakseni on vielä pakko todeta, että Sinikka Sokan laulusta olen pitänyt aina valtavasti. Ihan sama, mikä on minäkin vuosikymmenenä ollut hänen poliittinen kantansa tai aviomiehensä nimi.
Lähetä kommentti