keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

TYTTI JA TEOREETTINEN MAAILMA

Eduskunnassahan on käyty keskustelua jossa vihervasemmisto kerää irtopisteitä keskittymällä kahteen väkivallan tekoon ja tietoisesti unohtamalla noin tuhat väkivallan tekoa. Asiasta olen sinänsä jo kirjoittanut mutta siellähän ”keskustelu muuttui ajoittain keskusteluksi siitä, saako perussuomalainen puolue puhua väestönmuutoksista haluamallaan tavalla”.

Ja siinähän eräs suosikki-inhokeistani eli Tytti Tuppurainen pääsi taas loihelausumaan kuolemattomia viisauksiaan. Kyseinen naikkonenhan on jo aikaisemmin todennut että ”oma kansa ensin-ajattelu on vahingollista” ja ”on loogista ja oikein että Suomi saa vähemmän rahaa Euroopan elvytysrahastosta”.

Nythän puheena oli väestön vaihtuminen ja Tuppurainen nakkaa siihen liittyville peloille pitkät sosialidemokraattiset paskat. Hän etsii esimerkin hieman Suomea etelämmästä:

Esimerkiksi Ranska on ottanut maahanmuuttajia lähes kaikkialta maailmasta ja silti Ranska on ollut Ranska yli 1500 vuotta.

Tuppurainen selvästi ajattelee asiaa teoreettisesti eli jos jonkun maan nimi on samanlainen kuin ennenkin, niin maakin on samanlainen kuin ennenkin. Välittämättä siitä, minkälaisen kaaoksen sinne tullut islamilainen väestönosa on saanut aikaiseksi. Tähän postaukseen sopii ikävän hyvin tuore esimerkki kun kaksi 13-vuotiasta ja yksi 12-vuotias tuontitavara joukkoraiskasivat 12-vuotiaan juutalaisen tytön. Tällaisista Tuppurainen ei välitä, sillä se ei sovi hänen monikulttuuriseen ideologiaansa. Eikä tästä Valtamediapuolue VMP:kään ole uutisoinut.

Uutinen jatkaa Tuppuraisesta:

Keskustelun aloittanut Tytti Tuppurainen (sd) sanoi, että ”Suomessa on alettu lietsoa väestönvaihtoteoriaa”. Tuppuraisen mukaan tällaiset puheet saattavat saada jotkin yksilöt ”tarttumaan toimeen, tarttumaan aseeseen”. Tuppurainen sanoi kyseessä olevan ”harhainen rotuoppi”.

Tuppurainen puhuu paskaa. Väestö on vaihtumassa. Ja se tuontitavara on jo aikaa sitten tarttunut aseeseen. Mutta vihervasemmisto hässii pilkkua ja toteaa että väestönvaihto on väärä termi. Ok, olkoon sitten. Mutta islamilainen väestönosa kasvaa ja Euroopassa lähestytään pikkuhiljaa sitä Libanon-kynnystä. Juuri tällaisten tuppuraisten avustuksella. Vaikka he ehkä eivät tajuakaan sitä, kuinka vaarallisia he typeryydessään ovat.

Ja eipäs laiteta postauksen kuvaksi Tuppuraista vaan kuva naapurimaastamme Ruotsista. Jossa väestö ei Tuppuraisen mukaan sielläkään vaihdu ja Ruotsi on edelleenkin nimeltään Ruotsi:

Jos Suomi muuttuu maaksi jossa Fatima trivs jättebra, islamilaisilla on enemmistö ja valta ja Suomi kirjoitetaan فنلندا tai jotain sinnepäin niin tuppuraisten osana on enää pitää turpansa kiinni ja ihmetellä että kuinkas tässä näin kävi?

Tuppurainen ja tuppuraiset ovat vaarallisia. Joskaan ne eivät sitä typeryyttään itse tajua.

27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuva oli Ruotsista, mutta olisi yhtä hyvin voinut olla Suomesta. Jo vuosia sitten kun nykyinen prisidentti oli vielä pääministeri ja vieraili Itäkeskuksessa, siellä joku somalinainen hehkutti kuinka siellä on mukavaa, on kuin olisi kuin kotona Somaliassa. Kun muslimit tuntevat olonsa kotoisaksi, missä luuraa se kuuluisa rasismi, joka jopa estää ihmisiä hakeutumasta Suomeen? Nämä tuppuraiset kulkevat niin pää pilvissä ja jalat irti maasta etteivät huomaa konkreettistakaan väestönvaihtoa isoimpien kaupunkien kaduilla eivätkä usko edes tilastoja. Jos viiden ja puolen miljoonan asukkaan maassa, jonka ikäpyramidi seisoo ylösalaisin, on jo yli puoli miljoonaa vieraskielista ja näiden joukossa isoin osa lisääntyy kanta-asukkaita reippaasti enemmän, mikä mahtaa olla lopputulos muutaman sukupolven päästä? Ruotsi on jo menetty, mutta on idioottimaista seurata perässä.

Suomi on rakentanut hyvinvoinnin paljon pienemmälläkin porukalla; miksi sen ylläpitäminen ei onnistuisi nytkin omin voimin, kun käytettävissä on nykyaikaiset konstit eikä pelkästään kuokka ja Jussi.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa tuoreessa jutussa Teemu pohti samaa ja kaipaa laskuria/kelloa väkimäärään: https://wp.me/p2HeHE-2Yj

heppa

Anonyymi kirjoitti...

Pieni valon (aurinko nousee lännestä)pilkahdus.

https://www.friatider.se/hoppar-av-svd-i-protest-mot-vanstervridningen


kt

Rehellinen Reiska kirjoitti...

Kokoomukseen on pesiytynyt oma evabidee. Rydman-luottamusäänestyksessä ainoana kokoomuslaisena tyhjää äänestänyt pöhlö kätö-huorinen parkuu rasismia vielä kiihkeämmin, kuin punavihertytöt konsanaan:
https://www.keski-uusimaa.fi/paakirjoitus-mielipide/6866977

Janne kirjoitti...

Mulla nousee verenpaine vaarallisiin lukemiin aina kun tuo Tatti Typeryinen avaa suunsa. Jää miettimään että onko se syntynyt noin tyhmänä.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Olen mutkattomasti samaa mieltä, kun puhelet rumia Tytistä (kirjoitin sentään isolla alkukirjaimella).
Mutta: Tytti ei nakkaa sosiaalidemokraattista paskaa, vaan ruilauttaa....

Strix Senex kirjoitti...

Olen muutamaan kertaan murissut, että suurin ongelmamme ja muiden ongelmien perussyy on kehno ajattelu yleensä ja poliitikkojen kehno ajattelu erityisesti. Tämä Tuppuraisen esitys sisältää suoranaiset kansakouluesimerkit parista kehnon ajattelun perusmallista.

”Esimerkiksi Ranska on ottanut maahanmuuttajia lähes kaikkialta maailmasta ja silti Ranska on ollut Ranska yli 1500 vuotta”.

Tuo ei ole teoreettista ajattelua vaan silkkaa ajattelun puutetta. Ranskaan ei ole suuntautunut mittavaa maahanmuuttoa ennen toista maailmansotaa. Mittava siirtolaisongelma siellä on ollut vain suunnilleen viimeisten parinkymmenen vuoden ajan. Jos esimerkkejä mittavan maahanmuuton ongelmista haluaa esittää, paras esimerkki lienee Pohjois-Amerikan intiaanien kohtalo, mutta Rooman valtakunnan läntisen osan romahdus suhteellisen pian sen jälkeen, kun goottien maahanmuutto sallittiin, on myös käyttökelpoinen esimerkki.

Keskustelun aloittanut Tytti Tuppurainen (sd) sanoi, että ”Suomessa on alettu lietsoa väestönvaihtoteoriaa”.

Tässä asiassa tilastot puhuvat lahjomatonta kieltä, mutta Tuppurainen on lukutaidoton tai ainakin lukuhaluton ja ymmärrysrajoitteinen. Mitä ilmeisimmin hän kuuluu siihen koulukuntaan, jonka tunnuslauseena on, että jos tosiasiat eivät vastaa hänen mielipidettään, sitä pahempi tosiasioille.

Kun väkivallan tekijänä on yksittäinen hörhö, joka on ollut Supon tarkkailussa vissiin parikymmentä vuotta ja jonka touhuja ei edes Pohjoismainen vastarintaliike sulata, silloin hän on (olevinaan) huolestunut siitä, että puheet väestönvaihdosta voivat saada ihmiset tarttumaan aseeseen. Jos puhutaan erilaisten varisverkostojen ja vihervasemmistolaisten kommenttipalstoilla viljelemistä huomattava aggressiivisista ja yleisistä vihapuheista, hän kääntää kuuron korvan ja kiistää sekä niiden olemassaolon että vaikutuksen. On siis kyse siitä ajatteluvirheestä, jossa kuurnitaan hyttynen mutta kamelit niellään silmää räpäyttämättä.
Tavallisesti tuollaista tuppuraistelua luonnehditaan tyhmyydeksi. Mutta onko tuollainen tyhmyys edes mahdollista, jos ihminen osaa kirjoittaa nimensä eikä häntä ole asetettu holhouksen alaiseksi? Eikö kyse ole pikemminkin tarkoitushakuisesta toiminnasta, jolla pyritään vahingoittamaan tätä maata ja sen kansaa. Tyhmyydestä voidaan tietysti syyttää heitä, jotka ovat tuollaista äänestäneet, ellei heidänkin tapauksessaan ole kysymys viidennestä kolonnasta

Bogreol kirjoitti...

Vai ei Ranska lakkaisi olemasta Ranska vaikka väki ja uskonto vaihtuisi. Kansanedustajan tietämättömyys hämmästyttää. Ranskan onni oli Kaarle Martel, joka voitti muslimit v. 732 ja lujitti valtion kristillistä perustaa, mitä vuosisatoja vaalittiin. Keskiajan ihmiset ymmärsivät muhamettilaisuuden vaaran, ja nousivat sitä vastaan asein. Ajat ovat muuttuneet, vasemmistolainen suvaitsevaisuus ja maailman syleily ei länsimaista sivistystä arvosta, kun tuo islamin syrjiviä arvoja maahan.

Konstantinopoli muuttui Istanbuliksi, kansa vaihtui turkkilaisiksi, uskonto vaihtui islamiksi, kreikkalaisessa Anatoliassa satojen tuhansien kristittyjen armenialaisten, assyarialaisten ja kreikkalaisten kohtalo oli kuolla jihadistien käsissä ja kirkastaa Turkin yhtenäisyyttä. Andalusiasta tuli arabivalloittajien Al Andalus, eikä siellä saaneet hevosella ratsastaa kuin muslimit, kristityn oli otettava aasi, nöyryyttäminen on aina ollut islamille ominaista. Libanonkaan ei ole enää sama kun otti palestiinalaisia ja muita islaminuskoisia maahansa, kristitystä maasta on tullut enemmistöltään islamilainen sekasortoinen, väkivaltainen shithole. Maailmanhistoria tuntee vastaavia tapauksia, mutta historiaa ymmärtämätön ja omasta kansastaan piittaamaton poliitikkopolvi sulkee silmänsä ja esittää moraalista hyväntekijää, eikä välitä päätöstensä seurauksista.

Trilisser kirjoitti...

Nyt on pakko sanoa, että v*tuttaa PS:n kansanedustajien kädettömyys vastata tuppuraisten houruiluun. Esimerkiksi miksei PS ole teettänyt (ei ole ainakaan julkaissut) tutkimusta Suomen väkivaltarikollisuudesta, esimerkiksi 1980-2024 etenkin tekijät vs. uhrit vinkkelistä?

Samaten voisivat kaivaa kuvia Pariisista vaikkapa 1970-luvulla ja verrata näkymiä gettoneekereiden miehittämiin alueisiin tänään ja kysyä, että onko todellakaan kysymys samasta Ranskasta. Pitäisi myös teettää kyselytutkimus tavallisten juutalaisten keskuudessa, että kumpiko heille on suurempi uhka, "äärioikeisto" vai mehumatit.

Sitten siihen rasismiulinaan, etenkin kauheaan suomalaisen kantaväestön harjoittaman "rasismin" kauhistelu voisivat kerätä tietoa, esimerkiksi afrojen heimoriidoista. Esimerkiksi Eritreasta löytyisi esimerkkejä aiheeseen.

Heikki kirjoitti...

Samaa mieltä .Tuppurainen on vahinkollisin poliitikko meillä, koska on käytännössä demareiden johdossa, eduskunnassakin. Kansainväliseen sosialimiin uskova ,jolloin idealismi ohittaa todellisuuden. Ja kokonaistaloudesta sosialistit ei näytä ymmärtävän kuin hyvin vähän.
Vähän säälittää tuo kärsivän näköinen Lindtman, joka lässyttää onnetonta propagandaa.

Tapio Suhonen kirjoitti...

Ali Jahangirin K-Kauppa ajautui isoihin talousvaikeuksiin – kertoo nyt, mikä meni pieleen...
Kuinka ollakkaan...IS.
Tämä toki on yksi näistä, niiiin meneehän se pieleen suomalaisellakin, mutta ilman uutisotsikoa.

QroquiusKad kirjoitti...

Suomalaiset ovat mukana tässä hyväksikäytössään täysillä.
Niinpä he ovat yliarvostettuja pellejä joita saakin hyväksikäyttää vapaasti vai miten se meni.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on rakentanut hyvinvoinnin paljon pienemmälläkin porukalla; miksi sen ylläpitäminen ei onnistuisi nytkin omin voimin, kun käytettävissä on nykyaikaiset konstit eikä pelkästään kuokka ja Jussi.

Rouva Ano
Niin, ssuomalaiset rakensivat hyvinvoinnin paljon pienemmällä porukalla ja usein melkoisen puutteellisilla välineillä ja sodan jälkeisestä pulasta vähän kaikessa ja kaikesta.
Nyt se saadaan tuhottua nopeasti, onhan tuhoajia moninkertainen määrä rakentajiin nähden ja hyvänä apuna tämä tuontitavara. Se jos mikä jakaa tuhovoimaansa ympäri yhteiskuntaa ja kaikille aloille. Hyvin kuvaavaa on tämä vasta julkaistu selontrko näistä ukakuvista ja keinoista niihin puuttumisessa. Muslimien etujärjestö paheksuu lausunnossaan ettei selonteossa ole ollenkaan otettu huomioon islmofobiaa. Jos ja kun sitä ei ole olemassa niin miksi se pitäisi huomioida? Ja jos ja kun sitä muka on pitää muslimien kyllä katsoa peiliin niin sieltä se syy löytyy. Paitsi, että allah lienee kiletänyt peiliin katsomisen? Tuskin sitä fobiia on, se on paremminkin heistä johtuvaa aiheellista pelkoa ja suuttumusta.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, hepalle, kt:lle, Rehelliselle Reiskalle, Jannelle, Tapio Suhoselle, Strix Senexille, Bogreolille, Trilisserille, Heikille, Qroquius Kadille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne ja lisäyksistänne. Niin kuin Heikki totesi, kyseinen naikkonen on arkkityyppi vihervasemmistolaisesta poliitikosta jolla idealismi ohittaa todellisuuden. Ja niin kuin Trilisser totesi, voisivat perussuomalaiset toimia näissä asioissa huomattavasti agressiivisemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ps uskalla. Mitä tulee siihen, että pitäisi enemmän tuoda erinäisiä asioita esille. Siellä on niin paljon vihervasemmiston jne, nimittämiä virkamiehiä, että se todellinen valta on siellä. Ps on niin tuore tulokas, että luuletteko niiden järjestelmäpuolueiden lopulta antavan mitään ns vaikutus valtaa, muuten kuin pikku nysväämisissä? Sitä kymmenien vuosien ideologista virkamieskuntaa ei murenneta muutaman vuoden aikana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuo on valitettavan totta. Myös virkavalta on valtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun muistellaan, kuinka ulkoministeri haavisto, teki rikoksen mistä ei ole kahta sanaa, selvisi kuin koira veräjästä. Tuomalla vaarallisia isis terroristeja/ääri islamisteja suomeen vip lennoilla. Joista jotkut ovat uhanneet suomea terrori iskuilla sekä tappavansa mahdollisimman monta suomalaista. Täydellinen hiljaisuus. Oli jopa lähellä päästä pressaksi. On uskomatonta, mikä valta vasemmistolla on tässä maassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Totta. Ja siihen omalta osaltaan vaikuttaa valtamedia.

Anonyymi kirjoitti...

Tänä armon vuonna Haaviston ja Anderssonin saamat valtavat äänimäärät kertovat karua kieltään, missä mennään tässä maassa. Ja se, että tuppuraiset äänestetään kerta toisensa jälkeen valtaan. Tuppuraisestakin olisi eniten hyötyä kaupan kassalla.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Saksa näyttää heräilevän terrorismiin. Meinaa säätää lain joka helpottaa terrorismin ihailijoidenkin karkotusta. Toivottavasti säätävät. Suomihan ottaa aina esimerkin muista maista. Otataan mallia tästäkin. Vähintä mitä voi toivoa on ulkomaalaisten rikollisten karkotus.

PS ja kokkarit kuulemma vääntävät YLE'n rahoista. Leikkaus pitää olla suurempi sanoo PS. Kokkarit vastustavat. Voisko tuosta päätellä että kokkarit suojelevat kavereitaan joille on järkätty lukuisia johtajanpaikkoja. Jos rahoja leikataankin, vähennetään töpselin seinäänpanijoita eikä urheilukilpailuja enää näytetä. Johtajat istuvat kuin paska Junttilan talon seinässä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuppuraisestakin olisi eniten hyötyä kaupan kassalla.

Tapsa vaan

En kyllä noilla hänen näytöillään kassalle palkkaisi. Siivoojaksi tai parhaillaan tavaroita hyllyttämään. Sinne koulukkaiden kaveriksi.
Huru-ukko

Bogreol kirjoitti...

Yhdyn ylläolevien ihmettelyyn vasemmiston ja valtamedian vallasta. Luen paraikaa tohtori Koryn muistelmia korona-ajastaan, hän menetti kolme työpaikkaa lääkitystä koskevien erimielisyyksien takia, meinasi melkein menettää lääkärin oikeutensakin, joutuu nyt yksityispraktiikassa hoitamaan rokotehaitoista kärsiviä. Kun korona alkoi, tehohoitolääkärinä hän samanmielisten lääkäreiden kanssa rakensi tehokkaan hoito-ohjelman, mitä täydennettiin koko ajan kokemuksen lisääntyessä, mutta he saivat vastaansa lääkeyhtiöt (jotka kieli pitkällä odottivat tuottavia rokotteita), Yhdysvaltain terveydenhuollon kansallisen viranomaishallinnon ja valtamedian, myös sosiaalisen median, joka loi algoritmeja sensuuria varten. Sairaita ei saanut hoitaa, piti odottaa rokotteita.

Näin tapahtui myös Suomessa, maailmalla saatiin hyviä tuloksia halvoilla jo käytössä olevilla lääkkeillä, WHO pimitti, media ei kertonut, päinvastoin lietsoi vihaa rokottamattomia kohtaan. Marinin hallitus rajoitti, osti rokotteita, esitti huolehtivaista, yksi toimittaja oli kirjoittamassa kirjaa Kuinka Suomi voitti koronan. Kuten Kory kirjoitaa, paha saa yleensä palkintonsa, taloudellinen hyöty ja kovapalkkaiset toimet ovat pudonneet entisen hallituksen ministerien hyödynnettäviksi. Kun kansa pidetään pimennossa asioiden tosiasiallisista taustoista, se äänestää entisen hallituksen EU-parlamenttiin ja lähettää entisen pääministerin hurmaamaan maailmaa. Kansa saatiin uskomaan, että nämä vasemmiston nuoret ja kauniit toimivat heidän hyväkseen, medialta on tullut pelkkää ihastunutta ymmärrystä. Kritiikitön media on innolla mukana vasemmiston tuhoa tuottavissa hankkeissa.

Kory ja kumppaninsa tulivat näkemään ja kokemaan alussa täysin uskomattomana pitämänsä kieroilun maailman, lääketieteen, josta tiede alkoi kadota voitontavoittelun hyväksi. He olivat vakaumuksellisia demokraatteja, ja suhtautuivat aluksi lähes torjuvasti republikaanien kiinnostukseen kuulla heidän mielipidettään. Lopulta Kory meni kuultavaksi senaattiin, asiat alkoivat sujua, mutta valta vaihtui, Biden ja demokraatit ottivat sensuurin, kiellot, rajoitukset ym. käyttöön. Vanhat uskolliset demokraatit haukuttiin äärioikeistolaisiksi ja rokotevastaisiksi ja heidän lääkärin uraansa halvennettiin. He lähtivät mukaan toisinajattelijoiden rientoihin, vaihtoivat puolta, heistä oli tullut oikean siiven kannattajia, republikaaneissa saa sentään olla myös väärässä, kuten Kory kirjoittaa.

Anonyymi kirjoitti...

SDP oli joskus jonkinmoinen työväenpuolue. Ei ole enää. Kun se meni 1987 Kokkareiden kanssa Holkerin hallitukseen siitä tuli piraattikokoomus. Se se on vieläkin. Oppositiossa vähän räksytetään mukamas, mutta hallituksessa ei politiikkansa paljon kokkareista poikkea. Ja herrojen kanssa lähdetään marjaan heti kun päästään, kuten Marin ja monet muut häntä ennen.

"Korona pandemia" mainittu. Kun se alkoi meni rokotusbuumi läpi kansan hetkessä. Keskustelivat vain monesko piikki on otettu. Kun sanoin että en ota yhtään piikkiä, katsottiin kieroon. Työni puolesta olen ottanut jo yhden A nelosen verran piikejä kaikenmaailman tauteja vastaan. Se riittää. Ulkoistivat minut lentopalloharrastuksestani kahdeksi vuodeksi kun ei ollut "koronapassia". Nyt pelataan taas vanhan sarjaporukan kanssa ja samaa päivää eletään. Minä en saanut tautia eikä kukaan muita komplikaatioita, vielä. Olisiko ollut maailman turhin rokote tähän mennessä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan, Ano1:lle, Huru-ukolle, Bogreolille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan & Huru-ukko: En keksi mitään varsinaista työtä johon kyseistä naista voisi suositella.

Ano1: Saksalla vaan alkaa olla pian tosi kiire. Ylepäättelysi saattaa hyvinkin osua kohdalleen.

Bogreol & Ano2: Se korona rokotuksineen muuttui Suomessakin jonkunlaiseksi hysteriaksi ja kansalaisen tottelevaisuusnäytökseksi. Noin maailmanlaajuisesti en osaa sanoa että puhkaistaanko sitä kuplaa koskaan lopullisesti.

QroquiusKad kirjoitti...

Puhkaistiinhan se körinäkupla.
Sen poksautti Moskovian suurtsaari Vladimir IV Putler 24.2.2022 hyökkäämällä Ukrainaan.
Poks!
Körinä parani maailmasta saman tien!
Hysteerisimmät yliopistotytöt yrittivät senkin jälkeen huutaa, mutta ne sysättiin syrjäään eikä enää kuunneltu, kum maailmaan oli tullut oikea globaali vaaratekijä eikä mikään yliopistotyttöjen keksimä.

Kyllä Putlerille pitäisi myöntää lääketieteen Noopeli.
Harvapa sitä on noin nopeasti ja tehokkaasti parantanut maailmasta Mustan Surman, joka tappaa kaikki hetihetiheti talossa ja puutarhassa.

Mitä KaKoon tulee, asia oli täysin toisinpäin kuin täällä yritetään uskotella:
jos oli Kepuli ollut sosialistien edessä polvillaan, niin Holkerin KaKo oli rähmällään ja on edelleen.
KaKosta tuli kerralla sosialistien nöyrä huorapuolue tuhoamaan Suomi.

Antifilatelisti kirjoitti...

Sillä välin Turussa. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/587b3d65-5bb5-40bf-97d1-deb9519a409a

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Antifilatelistille & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Eihän se kupla siitä mihinkään puhjennut. Media vaan kiinnitti huomionsa toiseen asiaan. Mutta se, kuinka se pikavauhdiilla tehty rokote tuli lähes pakolliseksi on vieläkin täysin selvittämättä.

Antifilatelisti: Joo, monikulttuurisuus on rikkaus.