keskiviikko 8. toukokuuta 2024

KÄPPÄUKOT JA MENETETTY MAHDOLLISUUS

Pinnanmaalla, Huitsinnevadan Örnätjärvellä erään ehkä lukijallekin tutun omakotitalon saunan piisistä nousi ilmoille sankka savu. Samoin nousi pihalla sijaitsevan grillikodan piisistä. Siellähän viettivät löylytaukoaan ilmastoa tuhoten kaksi setärumaa käppäukkoa eli Perskeleen Ykä ja Lötjösen Eelis. Miehet olivat olleet aikaisemmin päivällä valmistelemassa Huitsinnevadassa pidettäviä peliverkkareiden repimisen SM-kisoja.

Molemmat käppäukot ottivat tölkistä sakuskaksi ruisleivän päälle sätkärapusäilykettä ja aukaisivat Tsuhnan Kostot. Lötjönen tuumasi siinä natustellessaan:

- Tiedäkkös, tämä Suomihan on vieläkin monessa suhteessa mainio maa. Mutta jos täällä oltaisiin osattu ajatella niin tämähän olisi matkailuvaltti ja tiedä vaikka magneetti kansainvälisille yrityksille. Ehkä jo nyt ja ainakin tulevaisuudessa.

Ykä haukkasi sätkärapuleipää, otti hörpyn ja vastasi:

- Niin no joo, jos ajattelee noita perinteisiä asioita eli kaunis luonto, upean eksoottinen paikka huitulan pohjoisessa ja vettäkin täällä voi juoda hanasta ilman ruiskupaskan pelkoa. Plus sijainti jossain jossa ei muuten ole juuri muita kuin eskimoita mutta silti täysin toimiva länsimainen yhteisö. Mutta etpä tainnut tarkoittaa pelkkää arktista eksotiikkaa.

- En tarkoittanu niin. Vaan mietin sitä että Suomessa jo kymmeniä vuosia sitten tajuttiin että mihin suuntaan Länsi-Eurooppa on menossa. Eli islamilaisten kaaokseen. Omasta syystään. Jos silloin oltaisiin päätetty jatkaa eilakännöjä eli pidetty kehitysmaalaiset ja erityisesti islamilaiset sellaiset rajojen ulkopuolella niin Suomi olisi nyt ja varsinkin tulevaisuudessa matkailuvaltti. Ja miksikö?

- Totaalisen turvallisuutensa vuoksi. Aurinkorantoja ja palmuja on vähän siellä sun täällä mutta Suomi voisi mainostaa itseään turvallisena valkoisten eurooppalaisten turvallisena maana. Tietysti sellainen mainostaminen olisi hirveetäkamalaa rasismia.

- Totta joo, siinähän EU:ssa valtaa pitävät utopistit metelöisivät että Suomi on paariavaltio ja sillä on asiat täysin perseellään koska sillä ei ole asiat oikeaoppisesti täysin perseellään. Mutta kyllähän mainostoimistot olisivat kiertoilmaukset keksineet.

- Joo, itsellä tulee mieleen asian hienosti kiertävä mainoslause ”Finland. You know why”.

- Ja se Suomen turvallisuus olisi houkutellut jopa sellaisia maahanmuuttajia jotka ihan oikeasti osaisivat jotakin ja jotka olisivat valmiit opettelemaan huomattavan vaikean suomen kielen. Asiaa tietysti olisi auttanut veropolitiikan korjaaminen. Tiedä vaikka oltaisiin saatu niitä kansainvälisten suuyritysten pääkonttoreitakin Suomeen.

Ykä sytytti voimasavuke Bostonin ja huokaisi:

- Hjuu… ja sitten herättiin ja laskettiin kissi ulos… jostain käsittämättömästä syystä Suomen piti mennä siihen ultrahumanismiin ja monikultturismin ihailuun mukaan. Ja sen myötä alkaa köijätä tänne paskasakkia jotka muuttavat Suomenkin paskastaniaksi. Itä-Euroopan maissa tuo on kyllä tajuttu.

- Hjuupa niin… tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Jotka hyvin usein ovat synonyymi täydelliselle typeryydelle. Vaan josko lopetetaan kaunis haaveilu ja siirrytään saunan puolelle.

Näin totesi grillimajan ylilentävä lehtokurppakin joka kurnutti viestiään. Että menkäähän jätkät puhumaan realistista vihapuhetta. Ja näinhän tapahtui. Tosin vielä saunassa käppäukot tuumailivat jostain, joka voisi olla, mutta joka mentiin tieten tahtoen pilaamaan.

Vaan ainahan sitä haaveilla saa.



17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Peliverkkareiden repimisen SM-kisat ja Puupääkellunnan EM-kisat ym. ovat näitä Ykän nerokkaita uusia urheilulajeja, jotka naurattavat pitkään. Ainakin minua. Kiitos taas siltä osin hyvästä aamunavauksesta.

Niinpä niin. Suomella olisi ollut mahdollisuudet vaikka mihin, mutta ne on pilattu sosialismilla, kehitysmaamaahanmuutolla ja maailman kunnianhimoisimmalla ilmastopolitiikalla sekä matelemalla EU:ssa asioista päättävien pöytien alla. Persaukisella kansalla on eväät vähissä ja kohta tulee ne, jotka syövät loputkin.

Rouva Ano

Seppo Oikkonen kirjoitti...

"" ... mihin suuntaan Länsi-Eurooppa on menossa. Eli islamilaisten kaaokseen. Omasta syystään. Jos silloin oltaisiin päätetty jatkaa eilakännöjä eli pidetty kehitysmaalaiset ja erityisesti islamilaiset sellaiset rajojen ulkopuolella niin Suomi olisi nyt ja varsinkin tulevaisuudessa... "" ""

Olen näin ikääntyessäni päätynyt ihmettelemään syitä sille, ettei meillä kouluissamme ole koskaan opetettu oman kulttuurimme historiaa, eli eurooppalaisen uuden ajan isoja ajatuksellisia ja tiedollisia kehityskuvioita, jotka ukonpuhdistusten ajoista valistusvuosisadan kautta johtivat luonnontieteiden nousuun ja varsinkin länsimaailmassa mutta valikoidusti muuallakin toteutuneeseen teolliseen hyvinvointiin.

Kyseessä on ihmisen historiassa aivan erityislaatuinen muutaman vuosisadan kestänyt koskaan aiemmin näkemätön ja kokematon tiedollisen kehityksen aika, joka muutti maailmaa ja ihmisen elinehtoja miljoonakertaisesti sen mitä ne olivat muuttuneet koko ihmissuvun aiemman miljoonan vuoden kehityshistorianaikana.

Ja tämän aikakauden erityislaatuisuutta -- ei sen syntyjä eikä sisältöjä -- ei missään erityisesti opeteta. Kouluissakin ala-asteelta akatemioihin koko opetuksen yleissävynä on, että maailman kaikki ihmiset ovat kaikkialla ja ilmeisesti kaikkina aikoina olleet pohjimmiltaan ihan samanlaisia -- mikä ilmeisesti parhaiten takaa sen että heitä pitää pitää pitää pitää -- loputtomasti -- ihan samanarvoisina.

Ja oleko väärässä jos sanon että tämä on totaalisesti kaiken tositiedon vastainen pelkkä asennekysymys. Ja se kertoo vain siitä miten todellisuudentajuton ja falski moraali meillä on. Kun olemme tästä tietoa pimittävästä moraalista pitämässä kiinni niin itsepäisesti, mitä se kertoo meistä itsestämme?

Luulen, että olemme historiallisesti langenneet yhteen juuri eurooppalaisen uuden ajan ajattelulle ominaiseen ansaan -- nimittäin opillistamiseen, joka on seurausta siitä tavasta jolla uuden ajan uudet tiedonalat aikanaan syntyivät ja eriytyivät. Opillistaminen on nimenomaan meille ominainen tiedollisen ajattelun harha -- meille kaikki asiat muuttuvat ihan tietyllä tavalla opillisiksi, ja juuri siksi esimerkiksi politiikkamme on kaikissa asiakysymyksissä niin voimatonta ja tolkutonta -- me luulemme, että erilaisten ideologisten ismien nimet ratkaisisivat jotakin.

Nuokin asiat voitaisiin opettaa kouluissa. Että uskonto ei ole vain jonkin uskonnon nimi. Etteivät poliittisten päätösten sisällöt ja vaikutukset riipu siitä mikä on sen ideologian nimi jolla kannatusta tavoitellaan ja erilaisia uskomuksia totuuksiksi uskotaan.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei tässä ole mitään käsittämätöntä.

Suomalaiset olivat sellaiset 700 vuotta Ruotsin kuninkaiden nöyrimpiä alamaisia.
Sen jälkeen ne olivat sata vuotta Moskovian tsaarien nöyrimpiä alamaisia, ja jos Nikolai II olisi ymmärtänyt jättää tsuhnalle myönnetyt erioikeudet koskematta, hänellä olisi alkuvuodesta 1917 ollut takuuvarma turvapaikka Suuriruhtinaskunnassa.

Sitten tuli yritys ryhtyä Saksan keisarin nöyrimmiksi alamaisiksi, mutta maailmansota päättyi sen kannalta väärin.
Seurasi outo interregnum, jonka jälkeen suomalaiset saivat taas palata Moskovian nöyrimmiksi alamaisiksi, vaikka asiasta valehdeltiin silloin ja valehdellaan vieläkin;
asiaa ei lainkaan auta, että kouluissa lapsille ja nuorille ei Suomen historiaa opeteta oikein.
1990-luvulla oli sitten löydettävä uusi vierasmaalainen herra, jolle alistua nöyrimmäksi alamaiseksi.
Oneksi Moskovia auttoi lykkäämällä tänne somalinsa.

And this is how the work continues, sanoi Portia Ranier.
Siitä on tullut Uusi Normaali, johon suhtaudutaan kuin luonnonvoimaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Seppo Oikkoselle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne. Ja kiitos Rouva Anolle kannustuksesta. Ja joo, viimeiset vuosikymmenet ovat olleet uusi normaaali joka on kaikkea muuta kuin normaalia.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Nythän oli 10 000 muslimia vaatimassa kalifaattia/sharia lakia oliko saksassa? Mitäs sitten, kun luku nousee siihen, että siellä on 100 000, miljoona / 2 miljoonaa yhdessä kaupungissa? Seurataan tumput suorina sekä sallitaan moskeijoita lisää. Missä saarnataan vääräuskoisten tappamisella. Heillä on aika. Kunnon uutisoitu, miten diktaattori idässä masinoi iskuja Eurooppaan esim välikäsien kautta, niin ei ole vaikea kuvitella, keitä nämä välikädet ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Täysin samaa mieltä Rouva Anon kanssa näistä Yrjön kirjoituksita ja uusista urheilulajeista:))
Usein tulee aamukahvin kanssa nautituksi näsitä jutuista, siinä vaan se vaara, että jos oikein äkillisti alkaa ääneen naurattamaan niin näppis on vaarassa saada kahvikylvyn.
Se näissä Ykän jutuissa on monesti, että niistä löytyy sellaista ovallusta ja äkkiväärääkin huumoria ttei siinä mahda mittän kun se nauru purkautuu.
Mutta näillä mennään. On ilo lukea ovaltavaa tekstiä ja hyviä kommentteja niihin.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Erittäin hyviä huomioita ja Eurooppa on edelleenkin pää pensaassa.

Huru-ukko: Lämmin kiitos kannustuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kansanvalta on puhunut, loihelaakaisi muuan ministeri. Kansankusetus on puhunut, taas, olisi oikea ilmaisu. Ihmettelen nykyisin melkein päivittäin sitä viisautta millä Suomi rakennettiin. Ja sitä tyhmyyttä millä se tuhotiin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Suomen kuuluminen Euroopan Unioniin johtuu siitä, että suomalaiset ovat aikojen saatossa tottuneet elämään vieraiden kansojen vallan alla (ensin 700 vuoden ajan ruotsalaisten alaisuudessa ja sitten tsaarien Venäjän autonomisena suuriruhtinaskuntana), niin mistä johtuu, että EU:hun ovat valinneet kuulua myös lukuisat muut Euroopan valtion, joilla ei ole vastaavaa historiaa vieraiden valtojen alaisuudessa vaan ovat itse pikemminkin kolonialisoineet vieraita kansoja (esim. Espanja, Ranska, Ruotsi jne.)?

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/most-visited-countries

Tässä listassa Suomi on kansainvälisessä turismin määrän vertailussa vasta sijalla 104., vaikka kehitysmaamaahanmuuton (ja islamilaisen sellaisen) määrä on täällä edelleenkin suhteellisen alhainen, siinä missä vaikkapa kulttuurillisesti samankaltainen Ruotsi, jossa vierasperäinen väestö muodostaa jo yli kolmanneksen väestöstä on sijalla 67. Norja ja Tanskakin, joissa on enemmän islamilaisia kuin Suomessa ovat huomattavasti korkeammalla sijalla. Samoin monet muslimimaat ovat korkeammalla sijalla, esim. Saudi-Arabia sijalla 13., Turkki 15., Yhdistyneet arabiemiraatit 28. Suomeen ei tunnetusti ollut voimakasta turistien tunkua myöskään 1960-80-luvuilla eli aikana ennen nykyisenlaisen kehitysmaainvaasion alkamista - vai olisiko ollut, jos Suomen ihanuutta olisi muistettu kailottaa kaikista kaiuttimista jokaikisessä länsimaassa jo tuolloin? Jokin tässä kuviossa ei nyt oikein täsmää...

Tunnustettakoon pois se, että Suomi on ihan vitun kaamea matkailumaa. Sumuinen ja hyinen sää suurimman osan vuotta, luonto ja kasvillisuus monotonista mäntypusikkoa maan eteläisimmästä pohjoisimpaan kärkeen, ei mitään todellisia historiallisia monumentteja tai mitään muitakaan nähtävyyksiä, ravintolakulttuuri pelkästään Hesburgereita tai ABC:n huoltoasemia tai sitten jotain ulkomaisia etnisiä ravintoloita joiden takia kenenkään ei tarvitse Suomeen tulla, hotellit ylihinnoiteltua Sokosta ja Skandiccia, kaikki samanlaisia tylsiä pikkukaupunkeja marketteineen... Hyi s-tana!

Anonyymi kirjoitti...

Muistan vuoden 2015 melkein kuin eilisen päivän. Saksassa äkillistä invaasiota kehitysmaista tervehdittiin kuin Jeesuksen uutta tulemista, kunniakujaa käveleville maahanmuuttajille taputettiin ja nuoret tytöt poseerasivat isojen "Refugees welcome"-kylttien kanssa. Meillä juhlittiin vähän maltillisemmin, silti "Meillä on unelma" -porukka julkimoineen ja "artisteineen" halusi olla edelläkävijä ja piti tilaisuuksiaan käsittämättömän euforian vallassa.

Kymmenen vuotta ja kaikki yhteiskunnalliset ongelmat, joista konservatiivisempi väki varoitti, ovat realisoituneet niin meillä kuin muuallakin. Ruotsi ja Saksa ovat niin pahoissa vaikeuksissa, että paluu entiseen on mahdotonta ja Putin nauraa vahingoniloisena rajan takana. Sekasorto länsimaissa kun on itse aiheutettua. Kansainvälisyys on vaihtunut läntisen ja muslimimaailman keskeiseksi konfliktiksi muuallakin kuin Lähi-idässä. Eihän tässä näin pitänyt käydä...

Rouva Ano

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Lainaus naapuriblogin ( Proffan ajatuksia) eräästä kommentista:

”Kansani pelastumiseen ja onnelliseen tulevaisuuteen en hetkeksikään ole menettänyt uskoani. Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi.”
Risto Ryti (1895-1956)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, ULFBEHRTille, Ano3:lle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Et ole ainoa joka tätä ihmettelee.

Ano2: Ihan oikeitahan nuo havaintosi matkailusta ovat. Tämä olikin sellainen tulevaisuuteen sijoittuva haaveileva ottiatuota. Sinänsä – noin henkilökohtaisesti – minä aina olen tykännyt liikkua nimenomaan Suomessa eikä minulla ole ollut mitään valittamista. Mutta ehkä makumme ovat vain erilaiset. Mitä tulee noihin suuriin eurooppalaisiin valtioihin niin nehän olivat jäseniä jo aikanaan EEC:ssä joka oli puhtaasti vapaakauppaliitto.

Rouva Ano: Erittäin hyviä huomioita taas kertaalleen.

ULFBEHRT: Tämähän on fakta, josta on poliittisen korrektiuden nimissä vaiettu.

Ano3: Kiitos historian katsauksesta.

Terho: Nuo lauseet eivät vanhene.

QroquiusKad kirjoitti...

Tietääkseni yksikään muu Eeuun jäsenvaltio kuin Suomi ei ole mukana lahjoittaakseen varallisuuttaan ja itsemääräämisoikeuttaan vastikkeetta unionille, vaan pyrkivät hyötymään siitä jotenkin;
kuka enemmän, kuka vielä enemmän.
Suomi on ainoa jäsenvaltio, joka tekee kaiken periaatteella "muut ensin, oma kansa viimeisenä".

Joppos123 kirjoitti...

Taitaa käydä niin, että Suomalisenkin äänestäjän täytyy käydä yhtä pohjalla kuin Kreikkalaisen.
Tänään julkaistun gallupin mukaan "rahaa riittää" puolue ääsdeepeen kannatus on huipussaan.
Äänestäjä miettii aina omia etujaan ja sosialisti valtaansa.
Antaa maan mennä samaa tietä kuin Kreikka. Ehkä äänestäjät oppivat jotain (en pidättelisi hengitystäni) mutta sosialistit voittavat rahat omiin taskuihinsa.
Sosialismin loppu olisi suotavaa ja siksikin kaikki ääri- ja laitasosialistipuolueet vauhkovat tulevan eu vaalin alla.
Mamutus saattaa loppua, oman kansan kyykytys saattaa loppua ja sosialistien yhteydet rikollisjärjestöihin hiipuvat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Suomen kohdalla tuo pitää valitettavasti paikkansa.

Joppos123: Valitettavasti se gallup lupaa juuri tuollaista. Onneksi vaaleihin on vielä aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Loppui vähän liian aikaisin nuo poskettomat sakilaisten lakot. Ei se vaalikarja enää kesäkuussa muista nitä ja syitä niihin. Pari viikkoa lisää ja lisää lomautuksia niin kyllä se siitä sitten. Muistuis, että miksi siellä kyökissä ei ole kuin ruokapöytä, mutta ei ruokaa pöydällä.
Osaisivat äänestää oiein. Ainakin suurin osa. Tai sitten ei kun tämä vastuullisen valehtelun media kertoisi aivan huttua.
Huru-ukko

29051453 kirjoitti...

Hei kaikki, hyvä lainaus Risto Rytiltä. Hän taisi kuitenkin syntyä 1889, tuo 1895 on ehkä painovirhe?