eli vaalihajatelmia hotellin respasta 2 eli vaihtoehtoinen pääkirjoitus
Niin kuin aikaisemmin tuli todettua, vaalikamppailu jatkuu ja ottaen huomioon sen, että vaaleissa ei ole ensinkään kyse maahanmuuttoasioista, niin siihen nähden mediamme pitää maahanmuuttokysymyksiä varsin ansiokkaasti tapetilla. Käytetään ensin kirjoituksen taustaksi hieman apuna maanmainion Roopen Mediaseurantaa, ja katsotaan mitä medialla on meille sanottavana:
19.10. Kainuun Sanomat toivottaa maailman meillekin tervetulleeksi kylään ja asumaan sekä syyttää kainuulaisia äänestäjiä todellisuudentajun menettämisestä, kun he eivät ymmärrä, että maahanmuuttajia tarvitaan korjaamaan vääristyvää huoltosuhdetta. Nimetön pääkirjoituksen kirjoittaja pitää sinänsä epärealistisena kuvitelmana, että Kainuu voisi houkutella työvoimaa Suomesta, mutta jostain syystä hän uskoo, että ulkomailta osaavaa työvoimaa on tarjolla. Sitä, kuinka Kainuuseen saadaan työpaikkoja, hän ei kerro, mutta lausuu toki taikalauseen ” toki aina löytyy ehdokkaita, jotka ratsastavat ennakkoluuloilla ja peloilla, vaikka tajuaisivatkin tilanteen.”
Kainuu, elokuu 2012:
- työttömät työnhakijat: 4.367
- avoimet työpaikat: 389
*
14.10. Kalajokilaakso muistuttaa, että tulee uskoa ennemmin Tilastokeskukseen kuin kauhutarinoihin maahanmuuttajista, toteaa, että työikäinen väestö vähenee sadoilla tuhansilla ilman maahanmuuttajia ja ihmettelee, että ”miten ihmeessä tämä huoltosuhteen heikkeneminen oikaistaan, jos rajat pannaan kiinni?” Kalajokilaakso peräänkuuluttaa osaavaa ja koulutettua työvoimaa.
Pohjois-Pohjanmaa, elokuu 2012:
- työttömät työnhakijat: 20.399
- avoimet työpaikat: 2.085
*
13.10. Savon Sanomat toteaa, että muiden apu on tarpeen ja muistuttaa myös Tilastokeskuksen tuoreista väestöennusteista sekä päätyy johtopäätökseen, että ”nykyistä hyvinvoinnin tasoa ei Suomessa kyetä säilyttämään ilman maahanmuuton kasvua.” Erityisesti Savon Sanomat kaipaa maahanmuuttajia Itä- ja Pohjois-Suomeen, jossa muutos on muuta maata nopeampaa.
Pohjois-Savo, elokuu 2012:
- työttömät työnhakijat: 11.453
- avoimet työpaikat: 1.156
*
12.10. MTV3: uutiset toteaa, että ” kaikkien suomalaisten kannattaa toivoa, että Suomi pystyy houkuttelemaan maahan entistä enemmän muuttajia ulkomailta - hyvinvoinnin kasvu ja työvoiman riittävyys ovat lähivuosikymmeninä maahanmuuton varassa.” MTV3 vetoaa tässä, kas, Tilastokeskuksen tuoreisiin väestöennusteisiin.
Suomi, elokuu 2012:
- työttömät työnhakijat: 246.332
- avoimet työpaikat: 28.140
*
12.10 Monitori-lehdessä meidän kaikkien tuttu Ritva Viljanen toteaa yhdessä haastattelussaan, kaksi melko mielenkiintoista asiaa. Aluksi hän tosin toteaa optimistisesti, että maahanmuutto on Helsingille ennen kaikkea mahdollisuus ja kilpailutekijä. Vaan sitten ne pari asiaa:
- Helsinki on maahanmuuttajien kannalta vetovoimainen paikka, koska täällä on paljon nuorta ja koulutettua työvoimaa eikä juurikaan työvoimapulaa.
- Viljanen myöntää, että maahanmuuton ja kotoutumisen näkymät ovat Helsingille myös haaste: 17 prosenttia kaikista Suomen syrjäytyneistä nuorista asuu pääkaupunkiseudulla, ja näistä 44 prosenttia on maahanmuuttajia.
Hotellin respassa tämä tulkitaan omalla tavallaan, mutta jokainenhan tekee tulkintansa itse.
*
11.10. Kaleva-lehti toteaa taas vaihteeksi, että ”On hyvä muistaa, että toivo paremmasta elämästä on aina ajanut ihmisiä liikkeelle. Yli miljoona suomalaistakin on lähtenyt maasta; eniten Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan ja Ruotsiin.” Ja taas vaihteeksi jättää toteamatta, että suomalaisia vastassa ei ollut suomalaisiin erikoistunut maahanmuuttoteollinen kompleksi ja puolestaloukkaantumiskoneisto.
Pohjois-Pohjanmaa, elokuu 2012:
- työttömät työnhakijat: 20.399
- avoimet työpaikat: 2.085
Kovasti toisensa kaltaisia ja ennustettavia nämä kirjoitukset ovat. Olisi piristävää nähdä joku pääkirjoitus, joka käsittelee näitä kysymyksiä toisesta vinkkelistä. Vaan koska eihän sellaista tule, niin väsäsin sellaisen itse. Mm. Helsingin Sanomat saa tämän rauhassa kopioida, mikäli pääkirjoitusten aiheet joskus tuntuvat olevan hakusessa:
*
Pääkirjoitus: itsensä ylentäminen ja häpeän häätö
Kunnallisvaaleja käyvässä Suomessamme on jaksettu muistuttaa, että vaalit ovat paikallisvaalit, jolloin maahanmuuttokysymyksiin ei ole tarpeellista puuttua. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että maahanmuuttokysymyksiin ei tule puuttua silloin, jos asiasta on lausuttavana jotain negatiivista. Maahanmuuttomyönteistä valistusta (tunnettiin ennen myös nimellä propaganda) taas tuotetaan median toimesta kansalle luettavaksi aina vaan entistä enemmän ja siinä ei ole mitään ihmeteltävää eikä varsinkaan kyseenalaistettavaa.
Maahanmuuton uskonnolliselle taholle kohonnutta ylistystä on Suomessa jatkettu nyt noin parikymmentä vuotta. Tämän ylistys näyttää kiinteytyneen kolmeen, jatkuvasti toisiaan seuraavaan sykliin (mitkä tietysti aika ajoin menevät limittäinkin):
1. Väestöpoliittinen vaihe, jossa vedotaan jossain vaiheessa alkavaksi ennustettuun työvoimapulaan. Tähän vaiheeseen kuuluu muistuttaa, että Suomeen on 1800-luvulla tullut yrityksiä perustaneita maahanmuuttajia ja muuttivat-han suomalaisetkin.
2. Kulttuurinrikastusvaihe, eli vaihe, jossa perustellaan ahdasmielisen suomalaisen kulttuurin vaativan väriä, iloa ja hymyä, erityisesti eksoottisesta suunnasta. Tähän vaiheeseen kuuluu muistutukset siitä, että haluavatko suomalaiset luopua mm. pizzan syömisestä.
3. Riivaajan manaamisen vaihe, joka alkaa silloin, kun vaiheet 1 ja 2 on perusteltu nurin ja niihin vaiheisiin liittyvä propaganda on muutenkin vuodeksi pariksi polttanut itsensä loppuun, lähinnä siksi, että propaganda on jossain vaiheessa muuttunut parodiaksi itsestään. Tässä vaiheessa erityisesti syyllistetään suomalaisia vääristä asenteista ja ajatuksista sekä vaaditaan sananvapauden tuntuvaa rajoittamista sananvapauden turvaamiseksi ynnä mielellään hieman päitä vadille.
Meillä Suomessa ollaan tällä hetkellä siirtymässä tässä ikuisessa tiedostavan luonnon kierrossa taas vaihteeksi vaiheeseen yksi. Tulevaan työvoimapulaan vetoaminen ei ole vähään aikaan ollut kovinkaan muodikasta, sillä edellisen, veret seisauttavan työvoimapulan ennustettiin alkavan hetikohta silloin kuin ajastaika vaihtuu vuodesta 2009 vuoteen 2010, ja sehän meni hieman läskiksi. Elämme nyt vuorokautta 1.026 Jälkeen Suuren Työvoimapulan, ja maassamme on 246.332 työtöntä työnhakijaa ja 28.140 avointa työpaikkaa. Lisäksi vuoden 2010 ennustetun työvoimapulan aiheuttajaksi määritellyt suuret ikäluokat ovat nyt 62 – 67-vuotiaita.
Kun ottaa huomioon kuinka nolosti tälle aikaisemmalle työvoimapulalle kävi, voi äkkiseltään ajatella, että uuden ennustamisessa kannattaisi vielä ainakin pari vuotta passailla, mutta sehän ei ole este, sillä poliittinen muisti on lyhyt, ja tilastokeskus on tehnyt jälleen uuden väestöennusteen työikäisen väestön määrän dramaattisesta vähentymisestä. Tilasto on siinä mielessä viisas, että se kurkottaa useamman vuosikymmenen päähän eikä aivan lähivuosiin. Joka tapauksessa nyt on jälleen jotain, johon nojata ja aloittaa maahanmuuton itsestäänselvyyden julistamisen vaihe numero yksi taas kertaalleen täysin voimin ja intoa puhkuen, aivan kuin vaihe yksi olisikin keksitty vasta ihan hiljattain.
Tässä hyvinvointiyhteiskuntaa puolustavassa innossa tosin unohtuu jo se parinkymmenen vuoden kokemuksen todeksi osoittama asia, että taloudellista huoltosuhdetta parantavat vain työikäiset ja työkykyiset ihmiset, joilla on työpaikka. Taloudellista huoltosuhdetta ei paranna se, että Suomeen tulee työikäisiä mutta työkyvyttömiä ja työpaikattomia ihmisiä, jotka elävät koko ikänsä maassa käytännössä eläkeläisinä, samaan aikaan kun kantasuomalaisten eläkeikää suunnitellaan nostettavaksi vain ylemmäksi. Ja valitettavasti suomalainen yhteiskunta, jossa on korkea verotus ja korkea sosiaaliturva suosii nimenomaan tällaista muualta tulevaa ja aikaista eläköitymistä tavoittelevaa väkeä. Yrittäjän kannattaa mennä Yhdysvaltoihin.
Maahanmuuton itsestäänselvyyden vaihetta yksi julistavilla on myös syvä huoli siitä, riittääkö hoitoalalle työntekijöitä. He pitävät jotenkin itsestään selvänä sitä, että hoitoalan työntekijällä on automaattisesti mukanaan rahoitus, jolla hän kustantaa oman työnsä. Valitettavasti hoitoalan työntekijä työllistetään niillä veromarkoilla, jonka maan vientiteollisuus tekee. Vaiheen yksi julistajilla on suuri huoli siitä, saadaanko hoitoalan tehtäviin tarpeeksi maahanmuuttajia, mutta ei huolta huomisesta siitä, riittääkö siihen kustantajia. Hoitoala on äärimmäisen tärkeä, ja suomalaisten on loppulaskussa aihetta olla varsin ylpeitä niin terveys- kuin sosiaalipalveluistamme, mutta ne ovat palveluita, joihin tarvitaan rahaa, ja rahan tässä maassa tekee vieläkin yksityinen sektori. Joka on viime vuosina ottanut aina vaan ankarampaa osumaa.
Jossain vaiheessa vaihetta yksi sitten todetaan, että taloudellisten seikkojen tylsä jauhaminen on tylsää ja tylsääkin tylsempää ja silloin onkin aika lyödä hippivaihde päälle ja siirtyä Vesimiehen Aikaan, eli vaiheeseen kaksi. Jolloin noin 67 toimittajaa per viikko toteaa, että sijaintiinsa ja raaka-ainevaroihinsa nähden sinänsä varsin menestyksekäs Suomi on sisäiseltä olemukseltaan köyhä ja tylsä, ja siksi se tarvitsee väriä, bailuja ja eksotiikkaa. Tämä vaihe on varsinkin toimittajalle varsin helppo, sillä hänen ei silloin tarvitse esittää ekonomia, vaan voi palata turvalliseen ammatilliseen alkukotiinsa eli kouluainetta väsäävään kaunista angstia potevaan lukion ensiluokkalaiseen, jota ihmettelee, että tajuatteko te juntit, että ilman ulkomaalaisia teillä ei olisi pizzaakaan ja suomalaisuutta itsessään ei ole koskaan ollutkaan.
Uudestaan käyntiin lyödyn vaihe kakkosen alussa innostus on kova, mutta hippikesä 1999 / 2002 / 2005 / 2008 / 2011 / 2014 kuihtuu pian, kun aletaan huomauttaa että on huomattavasti halvempaa ostaa kadut täyteen värikästä tyykiä kuin asiakseen elättää värikkään orvaskeden kantajaa. Samalla saatetaan muistuttaa tietyistä seksuaalirikos- ja väkivaltatilastoista. Siinä vaiheessa solmuvärjätty paita vaihdetaan kovempiin kauluksiin, vedetään nuttura mahdollisimman tiukalle ja siirrytään (jälleen kerran) vaiheeseen kolme.
Vaiheeseen kolme kuuluu varsin sovellettu medianäkemys siitä, mikä on uutisoitavaa ja mikä ei. Mikäli perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokas puhuu facebookissa rumia, se on ilman muuta sensaatio. Sen sijaan jos demareitten kunnanvaltuutettu mäiskii poliisia pampulla ja sylkee tämän päälle, ei kyseessä ole kummoinenkaan juttu, eikä demareilta vaadita julkista irtautumista virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta.
Yhtä kaikki, vaiheissa kaksi ja kolme menee mukavasti parikin vuotta, jolloin voidaan jälleen palata vaiheeseen yksi, ja vaatia maahanmuuttajia, koska maata uhkaa veret seisauttava työvoimapula.
Ja tässä vaiheessa päästään pääkirjoituksen varsinaiseen aiheeseen, ja isoon kysymykseen.
Miksi?
Miksi nähdä moinen vaiva? Miksi yrittää todistaa jotain, jonka kaksikymmentä kulunutta vuotta ovat osoittaneet keksityksi? Miksi pyörittää tuota samaa ympyrää uudestaan ja uudestaan?
Voisiko kyseessä olla sittenkin hyvin yksinkertainen inhimillinen asia, eli pelko joutumisesta naurunalaiseksi?
Palataan ajassa parikymmentä vuotta taaksepäin. Silloin käyttöjärjestelmän nimeltä Suomi oletusasetuksia muutettiin niin, että maahanmuutto itseisarvona tuli oletusasetukseksi. Hienosäädettynä niin, että mitä eksoottisempaa, sen parempi. Kuka ja ketkä sen alkujaan tekivät lienee turha kysymys. Pääasia on, että niin joka tapauksessa tapahtui.
Ja samalla pääsy niin sanottuun älylliseen eliittiin muuttui ilmoitusasiaksi. Jos toimittaja, tutkija, virkamies tai vastaava ilmoitti, että hänen mielestään maahanmuutto on itseisarvo, ja hän halveksuu niitä ihmisiä, jotka eivät asiaa ymmärrä tai jopa pahimmillaan sitä vastustavat, hän kuittasi välittömästi itselleen paikan älyllisessä eliitissä. Häntä kuunneltiin. Hänellä oli Mielipide. Hän sai media-aikaa. Hänet nähtiin. Hänet tunnettiin.
Ja siihen junaan oli helppo hypätä. Se ei edes vaatinut paljoa. Vain sen, että toisti saman kuin kaikki muutkin.
Epäilemättä se on tuntunut pitkään hyvältä. Mutta samalla unohtui, että tarpeeksi suuri määrä propagandaa saa jossain vaiheessa aina aikaan vastareaktion. Viime vuoden huhtikuussa vastareaktio muuttui ajatuksesta lihaksi, ja nyt on pelko, että se tulevaisuudessa vain kasvaa. Ja vastareaktion myötä itse itsensä älylliseksi eliitiksi nostanut joukko joutuu kuulemaan kysymyksen ”oletko ollut koko ajan ihan tosissasi” kerta toisensa jälkeen. Ja taustalla aivoa nakertaa pelko arvostuksen menettämisestä. Naurunalaiseksi joutumisesta. Huvittuneista katseista. Ilkeistä kommenteista.
Häpeästä.
Olisiko niin, että häpeän häätämiseksi tuota samaa modattua rukousmyllyä tulee vaan jatkossakin pyörittää. Toivoen, niin kuin on toivottu joskus aikaisemminkin, että kun väitettä tarpeeksi monta kertaa toistaa, se saavuttaa lopulta kriittisen massan ja muuttuu totuudeksi, jota ei enää tarvitse perustella?
Olisiko niin, että tämä rukousmyllyn pyörittäjä ajattelee, että palakoon vaikka koko maailma ympäriltäni, kunhan itse saan olla turvassa omassa Anti-Impivaarassani. Jossa kukaan ei tule kuiskaamaan korvaani, että en ollut hyödyllinen idiootti siksi, että minut johdettiin harhaan, vaan siksi, että itse halusin.
Joulukalenteri 2024 Yhdeksastoista luukku
3 tuntia sitten
19 kommenttia:
Ehkä tässä koko touhussa on kyse vain hulluudesta. "Hulluus on sitä, että toistaa yhä uudelleen samaa mutta odottaa silti eri tulosta." En muista kuka tuon sanoi, mutta kuvaa hyvin tilannetta. Hulluushan tunnetusti etenee vaikka vain yhden hullun voimin, jos muut vain katselevat sivusta hullun touhuja. Pitää itsekin äänestää näiden hullujen touhuihin puuttumisen puolesta.
Impivaarasssa oli ennenmuinoin sanonta että "aina on akat pelänneet maailmanloppua ja miehet metsien loppumista". Maaiolmanloppu tulee nykyään kuulemma ilmastonmuutoksen myötä ja metsien loppumisen tilalle on tullut tuo työvoimapula. Eihän sitä ole huudettu tuelmaksi kuin vasta tuolta kähdeksankymmentä luvun puolivälistä asti.
Ei oo vaan vielä näkyny. Ja jokainen omaa järkeään käyttävä tajuaa että tälläkin hetkellä ja tästä hamaan tulevaisuuteen maamme ongelma näyttää pikemminkin olenvan huutava pula tuottavista työpaikoista. Niitä Haanpään novellisssa kuvattuja männyn piiskaajan ja veden kuopasta toiseen (ja sitten taas takaisin) kantajien paikkoja poliitikot kyllä pystyvät järjestämään. Niin kauan kun verorahaa piisaa tai luottoa löytyy.
Maamme on kuulemma maailman kilpailukykyisin talous, mutta kauas vaan näköjään työpaikat karkaavat. Tänne ei investoi edes omatkaan suuryritykset, saati sitten ulkomaiset.
Kova huuto on myös siitä kuka tulevaisuudessa hoitaa vanhukset. Tämän hetken arkirealiteetti vanhustenhuollossa onkin sitten kokonaan toinen, avautuvia virkoja ei läheskään aina täytettä ja varsinkaan lyhyisiin sairaslomituksiin ei oteta sijaisia. Eikä ainakaan vielä ole kyse mistään työvoimapulasta. Vaan siitä, että kuntien pitää säästää.
Mutta oikein hyvä kirjoitus Ykältä. Taas kerran!
Tervehdys Raakikselle ja Keskiäkäiselle & kiitos kommenteistanne. Noin yleensäkin voisi varsin laajalti herättää kysymyksen, että tempaistiinko meidän maahanmuuttoteollinen koneistomme aikanaan käyntiin siksi, että tietyille suomalaisille tulisi osallistuva olo ja hyvä mieli ja pidetäänkö sitä yllä siksi, että heille ei tulisi paha mieli.
Luulisin tiettyjen fiksumpien maahanmuuttajien ymmärtävän, että tässä asiassa ei missään vaiheessa ole ollut kysymys heistä, vaan tietyn suomalaisen kansanryhmän tiedostavista fiilareista.
Erikseen Keskiäksylle: Minähän tienasin viimeksi Suomelle veromarkkoja joskus 1980-luvulla, kun olin nuorena miehenä teollisuustyössä. Sen jälkeen olen ollut yhteiskunnan elätti hoitoalalla. Tarpeelliseksi katsotulla sellaisella, mutta toisten tienaamalla rahalla elätettynä. Ja jopa minäkin tajuan, että kakkua ei voi jakaa, ellei joku ole sitä ensin leiponut. Ja ihmettelen, miksi esmes SDP ei tätä tajua. Vasureilta ja vihreiltä sitä ei tietysti voi olettaakaan.
Tuosta hoitoalasta voin todeta, että puhut asiaa. Ihmisiä pidetään asiasta tehden jatkuvasti uusittavissa määräaikaisissa työsuhteissa, ilman vakinaistamista.Yksi syy on tietysti se, että sillä varmistetaan heidän olevan kilttejä alamaisia, jotka eivät kysele oikeuksiensa perään.Toinen syy on se, että sosiaalialalla koulutusvaatimukset ovat viety älyttömyyksiin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Jos minunkin alalla vakituista paikkaa hakee vaikkapa 40-vuotias lähihoitaja, jolla on viidentoista vuoden rankka työkokemus, niin hänestä menee oikealta ohi 25-vuotias sosionomi AMK, jolla ei ole työkokemusta päivääkään. Tällä tyylillä ei työvoimapulaa ratkaista, jos se actually sattuis vaikka joku päivä tulemaankin.
Työntekijöistä ei ole pulaa vaan työpaikoista. Tarkalleen ottaen edes työpaikoista ei ole edes ole pulaa vaan pula on palkanmaksajista, joilla on edellytyksiä ja kykyjä maksaa palkkaa.
Tilannetta on hankaloittanut ulkoiset tekijät ja siäsiset tekijät. Ulkoisille tekijöille ei hirveesti mahda mutta sisäisille tekijöille enemmän. Kaikenlaiset palkankorotusvaatimukset, välillisten verojen kiristykset kuten energiaverot sekä lmastohömppä ym. kaikki kustannustasoa nostavat toimet ovat sellaisia hullutuksia joita on täällä tehty itse tai EU:n tasolla kuten rikkidirektiivi.
Sitten on epäloogisuus tiettyjen henkilöiden kohdalla. Esim. kaivoksia voisi olla harkinnassa ja joihinkin nykyisiin kaivoksiin olisi tarjolla uusiakin työpaikkoja mutta tuskin noi mediat niihin haluaa ulkkareita. Kun noi samat mediat kammoksuu noita kaivoksia.
Monet työpaikat joihin mahdollisesti palkataan uusi henkilö, eivät usein näy julkisissa ilmoituksissa, kuten MOL, lehdet tai edes internet-sivut. Ne saattavat olla sellaisia sisäisellä haulla etsittäviä, tai viidakkorummilla jolloin joku kertoo toiselle että tuolla on tarjolla tämmöinen jopi tms. Tai jos joku koputtaa ovelle ja kysyy onko jopia, ja että sitten siellä onkin jopi.
Toimittajiksi hakeutuu maailmanparantajia, ja kun oma ideologia ei parannakaan sairautta, niin sitten alkaa pakkosyöttö. Ihan sama juttu oli Neukkulan aikaan, kun kansa ei uskonut, niin sitä pakkosyötettiin. Kun silloin ei ollut sähköistä mediaa ja ihmiset muutenkin varovaisempia ilmaisemaan omia mielipiteitään julkisesti, niin moni poliitikko varmaan kuvitteli ihmisten uskovan kaiken syötetyn.
Olethan säkin omassa duunissasi nähnyt, miten moni ongelmanuori saa ongelmat ratkaistua vain sillä yksinkertaisella päätöksellä, että lopettaa pään hakkaamisen seinään. Tosiasiat ja Paasikivi, vai miten se sanonta meni.
Tämmöinen uutinen oli päivän ylenannossa
http://yle.fi/uutiset/vanhukset_kuolevat_aiemmin_-_nousevatko_elakkeet/6344227
Jokohan kohta alkaa huuto että meiltä loppuu eläkeläiset. Pakko hakea afrikasta lisää.
Tuo usein esitetty "työllistyminen palvelualoille" on kyllä kanssa yksi kupla.
Näin itse palvelualan yrittäjänä olen sisistänyt sen ajatuksen, että järjestelmään pitää tuottaa jostain rahaa, jotta sitä voidaan käyttää palveluiden ostamiseen. Jos rahaa ei tule sisään syteemiin jostain tuottavasta, kuten vientikaupasta, ei ole kysyntää palveluillekaan.
Myöskään se tilanne, että yhteiskunnassa ei ole kuin rikkaita ja toimeentulorajalla sinnitteleviä ei luo mitään ihanteellista palveluyhteiskuntaa.
Täytyy sanoa että tämä oli kyllä todella hyvin kirjoitettu juttu! Olisipa itsellänikin sana yhtä hyvin hallussa.
Vieraalle ja muillekin sen verran kommentteja, että kyllähän se yritysten kyky maksaa palkkaa syntyy sitten taas ihan siitä että markkinoilla on kysyntää ja ostovoimaa. Tämän vuoksi kilpailukyvyn parantaminen palkkoja leikkaamalla on aika lyhytnäköistä touhua.
Suomessahan palkansaajian ostovoima on jo valmiiksi Euroopan surkeimpia eli palkkakustannuksista sitä huonon kilpailukyvyn syytä on kyllä turha etsiä. Itse asun tästä syystä nykyään Keski-Euroopassa, koska täällä ostovoimani on kaksinkertainen.
Tuosta kilpailykyvystä oli muuten juttua akateemisessa talousblogissakin (anteeksi vieraiden blogien mainostaminen) juurikin tänään ja siellä kommenteissa oli linkki mielenkiintoiseen tilastotietoon työn yksikkökustannuksista Euroopassa.
Palkankorotuksista sen verran että nykykorotukset eivät kyllä todellisuudessa kompensoi edes inflaatiota. Virallisiin inflaatiolukemiin en nimittäin usko pätkääkään. Käytännössä ruuan, polttoaineen ja asumisen kustannukset ovat nousseet Suomessa viime aikoina 5-10 prosenttia vuodessa.
Tiettyjen verojen älyttömyydestä olen kyllä ihan samaa mieltä ja onhan tuo muutenkin aika masentavaa touhua laskea esimerkiksi oma kokonaisveroprosenttinsa. Eli kun otetaan huomioon kaikki työnantajamaksut, työn verotus, elämisen verotus ja kulutuksen verotus niin kyllä se kokonaisveroaste huitelee siellä 60-80 prosentin tietämillä. Lasken tässä siis sosiaalimaksutkin veroiksi (noita eläkkeitä muuten onkin mukava maksaa kun tietää että niistä rahoista tule ikinä saamaan senttiäkään takaisin).
On se vaan omituista, että ennnen tuo niin puolueettomuudestaan ja tutkivasta journalismistaan tarkka lehdistö on täydellisesti vajonnut tasolle, jossa se ei enään kelpaa eds WC-paperiksi. Sisällöllisesti Pohjois-Korealaisen ja Suomalaisen median ero on mitätön. Käytetty kieli on suurin eroavaisuus. Ovatko kaikki suomalaiset toimittajat saaneet oppinsa samasta Tamperelaisesta stalinismin saastuttamasta opinahjosta. Ruotsi, jossa tilanne on vieläkin pahempi (se siis voi olla pahemppi) lehtien painosmäärät supistuvat hurjaa vauhtia ja toimittajia pannnaan pihalle oikein urakalla. Suomessa sama juttu. Jotkut eivät vissiin älyä, että Internetin aikakaudella sitä tietoa saa kuka vaan viitsii hakea.
Tuo työväen tuonnista horiseminen alkaa saada jo aivan luokattomia mittasuhteita. Pitäisi käydä Nurmeksessa kysymässä miten ovat oikein somalit työllistyneet. Onhan heillä jo ollut aikaa "integroitua".
Katselin tuossa A-Studiota, jossa kerrottiin 102-vuotiaan kohtelusta. Missään ei vaan kerrottu että pohjimmiltaan kysymys on rahasta. Vanhukset saavat huonoa hoitoa kodeissan kun on tärkeämpää tuottaa isolla rahalla ydinfyysikkoja Afrikan sarvesta.
Saihan tuo vanhus sitten paikan, kun tuli julkisuutta. Mutta entäs me sitten tulevaisuudessa. Vanhetessa ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin 9mm reikä kitalaessa jotta selviää vähemmällä kitumisella.
Tervehdys Vieraalle, Kumitontulle, Habahoolle, Ekulle ja Jussille & kiitos kommenteistanne. Noin yleensä ottaen voi kai vain todeta, että meillä on olemassa sekä mediassa että päättävillä tasolla valitettavan paljon ihmisiä, jotka eivät tajua, mistä se jaettava raha tulee. Usko taikaseinään on vankka. Korkea verotuskaan ei minua asiasta tehden sinänsä jurpi. Ainoastaan se, mihin se käytetään.
Kumis: Tommosia esimerkkejä, josta kirjoitit on muuten ihan oikeasti tapahtunut. Sijoitettu heppu on saattanut olla vuosia totaalinen vatipää, ja sitten sen päässä vaan yhtä-äkkiä naksahtaa ja järki alkaa pelittää.
Habahoo: Kyllä tässä täytyy ruveta rekrytoimaan eläkeläisiä Afrikasta. Muutenhan laskelmat menee reisille.
Tervehdys myös Beckerille ja kiitos kommentistasi. Näköjään ehdit kommentoida samalla, kun minä tuota aikaisempaa kommenttiani väkersin. Toimittajilla on varmaankin jonkunlainen hätä kädessä, kun internetin myötä kuka tahansa voi kirjoittaa (paha), ja niitä tekstejä itse asiassa myös luetaan (pahempi), ja hyvin moni kaiken lisäksi huomaa, että ns. toimitettu teksti on tasoa ”kaksi vuotta ennen abikevättä” (pahin). Toivottavasti HeSan muuttuminen tabloidiksi muuttaa ”alun lopun” ”lopun aluksi”.
Itsellä on ikää sen verran että eläke on vielä kaukana, mutta se käy mielessä yhä useammin, eikä tää nykymenolla hyvältä näytä. Luulen, että minäkin nielaisen piipullisen lyijyryynejä siinä vaiheessa kun en pysty enää liikkumaan.
Juuri eilen seurasin erään ilmaisjakelulehden keskustelupalstalta keskustelua, jossa joku kertoi ruokakaupassa pakkaavansa ostoksensa ensin ja maksavansa vasta sitten, koska niin tehdään Maailman oikeissa metropoleissa, ja kassajonon hidastumisesta on turha rutista, koska kauppiaan tehtävä on järjestää riittävästi kassoja, että touhu sujuu jouhevasti.
Mielestäni tämä selittää maahanmuuttokiiman suurelta osin. Ongelma on siis, että varsinkin monilla reporttereilla, poliitikoilla ja cityvihreillä, mutta myös monilla tavallisilla kansalaisilla, on valtava alemmuuskompleksi, syystä että keskieurooppalaisten mielestä Suomi on pelkkä kaukainen junttirajamaa, eikä oikeasti Eurooppaa.
Tämä alemmuuskompleksi aiheuttaa sen, että nämä henkilöt ihannoivat eurooppalaisuutta poikkeuksetta ja varauksetta: espanjalaiset ovat aina sivistyneempiä kuin suomalaiset, Pariisi on Maailman paras paikka, ja jos jokin asia tehdään Italiassa eri tavalla kuin Suomessa, italialainen tapa on aina parempi. Ihmisillä, joilla on suuri hinku päästä älylliseen eliittiin, on usein tapana pyrkiä samaistumaan eliittinä pitämiinsä ihmisiin, ja Euroopan vanhat sivistyskulttuurit Voltaireineen ja Goetheineen tarjoavat luonnollisen fanituskohteen. Tiedät varmasti, millaisista ihmisistä puhun.
Keski-Euroopassa innostuttiin monikulttuurista paria vuosikymmentä ennen kuin Suomessa, ja siksi siellä on paljon enemmän etnistä värinää kuin täällä. Em. ihmisryhmälle tämä on kova paikka, ja erot on tasoitettava hinnalla millä hyvänsä. Tämän asian kannalta on täysin yhdentekevää, että monikulttuuri on jo noissa ihannoiduissa maissa todettu toimimattomaksi, vaan koska meitä paremmat tyypit ovat syöneet hatullisen paskaa, meidänkin on syötävä hatullinen paskaa, että olisimme yhtä hyviä. Meille junteille ei kuitenkaan voida sanoa, että näin nyt vaan on tehtävä koska kaikki muutkin, sillä me nauraisimme päin naamaa, vaan on pyrittävä keksimään järkevänkuuloisia tekosyitä vaikka väkisin.
Usein kuulee väitettävän, että maahanmuuttajia on liian vähän, ja tavallinen vastakysymys on, että kuinka paljon sitten olisi tarpeeksi. Maahanmuuttajia on tarpeeksi sitten, kun keskieurooppalaiset sanovat, että nyt Suomikin on eurooppalainen sivistyskansa.
Tämä sama syndrooma on syynä myös siihen, että Suomi pyrkii aina olemaan EU:n mallioppilas ja juoksupoika mitään kyseenalaistamatta tai vaatimatta.
Minä en oikein osaa edes kuvata, kuinka saatanan ambivalentti olo minulla on kun luen Ykän ansiokkaita tekstejä. Kun välillä naurattaa niin perkeleesti noitten päättäjien ja mediaääliöitten täydellinen ymmärtämättömyys, välillä suoraan sanoen vituttaa edes ajatella nuorten ihmisten tulevaisuutta Suomessa ja muuallakin Euroopassa. Mikä näitä ihmisiä odottaa?
Sukupolvien ajan aina seuraavalla polvella on ollut paremmat oltavat kuin edellisellä, vaan eipä ole tällä touhulla.
Olen itse tietenkin maahanmuuttaja, ollut sellainen viidessä eri maassa. Nyt tietysti "Lenniorvokki" sanoisi että just niin, mikset sitten "suvaitse" maahanmuuttoa Suomeen! No, ei minulla olekaan mitään maahanmuuttoa vastaan, jos se perustuu siihen, että kyseisen henkilön työpanosta tarvitaan ja että hän kykenee elättämään itsensä ja perheensä. JA tätä maahanmuutto on ollut aikaisemmin, siis tuo johon vedotaan sanomalla, että ovathan suomalaisetkin sankoin joukoin muuttaneet Ruotsiin, Yhdysvaltoihin, Australiaan ja muualle. Kyllä, TÖIHIN, tekemään duunia, ansaitsemaan pätäkkää työpanostaan vastaan, hommiin, miten se sitten halutaan ilmaistakin.
Keskeisenä käsitteenä tässä maahanmuutossa on ollut ja on ITSENSÄ JA PERHEENSÄ ELÄTTÄMINEN. Nykyisessä kansainvaelluksessa kyse on ko. kohdemaan kanta-asukkaita paremman elintason saavuttamisesta nollapanosta vastaan. Kyllä, tämä on yleistys, mutta kun se on tosiasia tällä hetkellä, kun näille ihmisille ei kerta kaikkiaan sitä duunia voi löytyä muualta kuin verovaroin keinotekoisesti tekaistusta työ- tai virkatehtävästä. Ei Suomessa urdun tai somalinkielen tuomioistuintulkkeja tarvittaisi ilman maahanmuuttoa, eikä tarvittaisi kaikenmaailman ihmeellisiä budjettivaroin perustettuja organisaatioita, joihin sitten on pakko ottaa ulkomaalaisia, kun näitä organisaatioita ei ilman ulkomaalaisia edes olisi. Tässähän se maahanmuuttajan työllistymisen paradoksi on. Harrastustoiminta on kivaa mutta kallista suomalaisille!
Nyt palaa Juuhanil pers'karvat, tavaritsit ei varmaan hirveästi tykkää kun tajuavat miten pahasti toi apina on heitä koijjannut.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288510096721.html
Toivottavasti kerkiää karkaamaan jonnekinpäin, ettei vaan katoa Kolymaan.
Nyt tarkkana!
Kuuden uutisissa kerrottiin tänään, että muuan blogisti oli käräyttänyt Hesarin väärien haastateltavien käytöstä. Koko tarina löytyy täältä:
http://www.eioototta.fi/2012/10/nain-rikot-journalistin-ohjeita-hesarin-tapaan.html#comment-16922
Kannattaa lukea. Ja pannaanpa mieleen: kun huomaamme seuraavan kerran Hesarin käyttävän vääriä tilastoja tai oletusarvoja, nostakaamme meteli! Tieto asiasta hesariin ja tv-uutisiin, noin aluksi. Kyllä siitä jonkinlainen kausti saadaan aikaiseksi.
On korkea aika pistää Hesari järjestykseen, ennen kuin se panee meidät järjestykseen. Kaikki joukolla virhejahtiin, Vuf!
Huomasitko lähettämäni linkin? Antero Lärvänen voisi tehdä jutun tuon Estelle-laivan matkasta ja Israelin menettelystä. Tällä kerralla selvittiin ilman kuolonuhreja.
Mielestäni Israel voisi tuomita ne laivalla olleet suomalaiset johonkin työrangaistukseen esim. kibbutsille tai johonkin muuhun ruumiilliseen työhön.
Tervehdys Sandscorpionille, Castorille, Anolle, Närpiön Sudelle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.
Sandscorpion: Olet varmasti oikeassa. Ja nämä ihmiset kuvittelevat, että tämä suomalaisuuden aktiivinen mitätöinti nostaa heidät itsensä tsuhnamassan yläpuolelle, osaksi jotain suurempaa, hienompaa ja kultturellimpaa. Vaikka se lähinnä tekee heistä pellen. Myös heidän ihailemien eurooppalaisten silmissä.
Castor: Haastat asiaa. Ja puheellasi on korvissani vielä tavallista suurempi painoarvo, sillä olet muuttanut maahan jossa ei ole maahanmuuttoteollista kompleksia, ei puolestaloukkaantumiskoneistoa eikä varsinkaan työvoimapulaa. Silloin epäilemättä sinulla on ollut tarjota kiinalaisille sitä paljon puhuttua erityisosaamista, mistä täällä Suomessakin niin kovasti kouhkataan.
Ano: Kiistatta helpottaa, kun voi lukea välillä tommosta. Vaan oikein minä ennustin, kun totesin, että Bäckman löi kirveensä kiveen laittamalla venäläiset ja somalit samaan lauseeseen. Komsomolskaja Pravda: ”Loukkaavinta tuossa lauseessa on se, että Venäjä esitetään pilkun päässä Somaliasta”.
Närpes Varg: On muuten mielenkiintoista, että tuon uutisen esitti Yle pääuutislähetyksessään. Eli nyt alkaa korppi nokkia korpin silmää. Muutama vuosi sitten HeSa käytti ns. luovaa tulkintaa YK:n väkivaltatilastoista ja väitti, että Lapissa tapetaan ihmisiä enemmän kuin Afrikasssa. Blogirintama käräytti jutun saman tien, mutta vielä silloin median lärppäpolitiikka pysyi hyvin niukkana. Kirjoitin siitä silloin itsekin:
http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2008/01/pravda-neuvoo-ja-opastaa.html
Jotenkin olis niin kaunis ajatus, että media alkais tapella keskenään. Ja me pahat ja rumat ihmiset ostettais kaljaa ja sipsejä ja katteltais tätä tosi-tv:tä naamat hymyntirrillä.
Vieras: Joo, läpi tuli. Asiallinen oli miehellä sekä kirjoitus että kommenttinsakin. Mikäli iipot olisivat antaneet niitä vähän selkään, niin en minä ainakaan olis reklamaatiota siitä kirjoittanut. Antero Lärvänen ei matkusta Välimerelle, Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin mielenosoituksena rikkidirektiiviä kohtaan. Itse kirjoitin siitä aikaisemmasta laivasekoilusta aikanaan noin:
http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2010/06/kaljupaisia-uutishavaintoja-osa-xiii.html
The Desantista vielä:
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/54495-venalaislehti-lyttaa-johan-backmanin-tylysti
No, eihän se yksi pääsky toki kesää tee, tietenkään, mutta hyvä sinänsä ettei tuo loputon paskapuhe uppoa edes venäläisiin ihan 6-0...
PS: Olitpa muuten ihan oikeassa siinä taannoisessa arviossa, että venäläiset tuskin erityisesti ihastuvatkaan siitä, että heitä verrataan somaleihin... ;)
Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi & linkistä. Näyttää siltä, että dosentin mediakiito Venäjällä saavutti huippunsa, ja nyt alkaa alamäki. Mahdollisesti hyvin jyrkkä sellainen, sillä eihän ne venäläisetkään tykkää siitä, kun huomaavat joutuneensa kunnolla vedätetyksi.
Lähetä kommentti