1. Maahanmuuttajaehdokkaat ja mystinen asioitten parantaminen
Törmäsin aina valppaan Mediaseurannan kautta (kiitos taas Roopelle) uutiseen, jossa epäillään, että puolueet hankkivat näihinkin vaaleihin maahanmuuttajaehdokkaita näön vuoksi. Väite varmaankin pitää paikkansa, sillä pakkohan puolueitten on ottaa erilaisella orvaskedellä varustettuja ehdokkaita listalleen, ettei Tuntematon Jumala, jota edustaa mm. suomalainen media hermostuisi asiasta. Pääosa puolueistahan vieläkin kuvittelee, että vaalikamppailua käydään mediaa, ei äänestäjiä varten. Tavallinen äänestäjä tuskin seuraa ehdokasasettelua siitä vinkkelistä, kuinka monta maahanmuuttajaehdokasta puolueitten listoilla on.
Tässä jutussa pisti silmääni tiedostavan median kestosuosikki eli vihreitä edustava somali Zahra Abdulla. Lukija varmaan muistaa Ylen vaalivalvojaiset vuonna 2007, jolloin housut märkänä huudettiin, että nyt saadaan lopultakin maahanmuuttajataustainen kansanedustaja. No eihän se Abdulla sitten kuitenkaan läpi päässyt, eikä tullut sitä maahanmuuttajataustaista kansanedustajaakaan, ainakaan hyväksyttävää sellaista. Tosin Ruotsista Suomeen muuttanut maahanmuuttaja Elisabeth Nauclér kyllä pääsi samoissa vaaleissa läpi, mutta se unohtui kokonaan, sillä Lissuhan tuli Suomeen vain Ruotsista, joten häntä ei lasketa oikeaksi maahanmuuttajaksi.
No, lukemassani jutussa tämä Zahra loihe lausumahan, että maahanmuuttajienkin pitäisi lähteä uurnille:
Mutta mä toivon myös, että heidän äänestysprosentin nousu tarkoittaa sitä, että maahanmuuttajien asiat muuttuvat parempaan suuntaan.
Meikäläinen miettii tuota asiaa, että mitä tarkoittaa parempaan suuntaan. Mietitäänpä sitä, minkälainen Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmittymän asema on Suomessa tällä hetkellä?
- Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmittymän edustajat eivät ole pakolaisia, vaan turvapaikanhakijoita, joille ei ole itse asiassa myönnetty turvapaikkaa, koska siihen ei ole nähty perustetta, mutta heidän on silti annettu jäädä tänne, ja heille taataan kantakirjasuomalaisten verorahoilla maksettu toimeentulo, joka on parempi kuin missään muussa Euroopan maassa vastaavalla ryhmällä.
- Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmittymän edustajat menevät varsinkin Helsingin kaupungin asumisjonoissa oikealta ohi kantakirjasuomalaisista, jotka sattumoisin elättävät Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmittymän. Lisäksi Helsingissä ihan oikeasti mietitään sitä, että Helsinkiin pitäisi rakentaa suurempia kerrostaloasuntoasuntoja ihan vaan sen takia, kun kantakirjasuomalaisten elättämän Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmittymän jäsenillä tuppaa olla suurikokoisia perheitä.
- Varsinkin Helsingissä on Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmittymän tukena positiivinen syrjintäjärjestelmä, jonka mukaan tasaviivoilla olevista työnhakijoista valitaan Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmittymän edustaja vain sen vuoksi, että hän kuuluu Zahran edustamaan maahanmuuttajaryhmittymään.
- Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmittymän jäseniä on palkattu sekä tulkeiksi että erilaisiksi sovittelijoiksi ratkaisemaan ongelmia, joita tässä maassa ei olisi olemassakaan, jos Zahran edustama maahanmuuttajaryhmittymä ei olisi tänne koskaan tullut.
- Zahran edustama maahanmuuttajaryhmittymä syyllistyy väkilukuunsa nähden erittäin suureen määrään väkivalta- ja seksuaalirikoksia, mutta kantakirjasuomalaiset pyrkivät varsinkin mediansa välityksellä vaikenemaan siitä tyystin.
- Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmän jäsenet ovat Suomessa sillä perusteella, että heidän kotimaansa on turvaton, ja he silti käyvät lomailemassa siellä kotimaassaan kantakirjasuomalaisten maksamana.
- Zahran edustamaa maahanmuuttajaryhmittymää tukemaan on kehitetty kantakirjasuomalaisten verorahoilla suuri puolestaloukkaantumis- ja aiheettaylistämiskoneisto.
- Zahran edustama maahanmuuttajaryhmittymä on kantakirjasuomalaisille pelkkä turha menoerä, Zahran edustama maahanmuuttajaryhmittymä ei ole aiheuttanut täällä mitään muuta kuin hankaluutta, mutta siitä huolimatta kantakirjasuomalainen media on hirvittävän huolissaan, että miksi Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmän edustajia ei ole enemmän ehdokkaina vaaleissa.
- Yleensäkin Zahran edustamalle maahanmuuttajaryhmittymälle on taattu mahdollisuus halutessaan, painotan halutessaan, omilla ponnistuksillaan nousta niin hyvää asemaan kuin rahkeet riittävät ja tämän positiivisen syrjintäjärjestelmän myötä vähän pitemmällekin.
Itselleni tulee väkisinkin mieleen kysymys, että jos Zahran edustaman maahanmuuttajaryhmittymän asioita muutetaan vielä tästä parempaan suuntaan, niin mitä sitten pitäisi vielä tehdä?
Pitäisikö taata turvattu ja hyväpalkkainen työura ilman koulutusta ja osaamista vain siksi, että Zahran edustamaan maahanmuuttajaryhmän kuuluva jäsen kuuluu Zahran edustamaan maahanmuuttajaryhmään? Eli tämä mahdollisuus ponnistella viritettynä versiona ilman ponnistelua?
Pitäisikö Zahran edustamalle maahanmuuttajaryhmittymälle taata välitön Suomen kansalaisuus sillä hetkellä, kun he ylittävät rajan?
Riittääkö kansalaisuus, vai tuleeko heille antaa mahdollisuus ns. kevytkansalaisuuteen, kaikilla Suomen kansalaisen oikeuksilla, mutta ilman velvollisuuksia?
Tulisiko Zahran edustamalle maahanmuuttajaryhmittymälle määrätä virallisella lakipäätöksellä arvostusta, kunnioitusta ja rakkautta?
Kuinka paljon enemmän voi tukea ja ymmärtää tiettyä porukkaa, josta ei ole kantakirjasuomalaisille mitään muuta kuin harmia?
Itselleni tulee Zahra Abdullasta mieleen röyhkeä ämmä, jolle on noussut tietty neste päähän, koska hänen erinomaisuuttaan on tiedostavien kantakirjasuomalaisten puolesta ylistetty vuosikausia. Enhän minä toisaalta voi häntä oikein syyttääkään. Jos ihmiselle tarjotaan jatkuvaa ylistystä ilman varsinaista näyttöä, niin kyllähän ihmiseltä vaaditaan äärimmäistä itsekuria, ettei neste kihoa päähän. Vaan jos hän olisi asunut nämä vuodet Somaliassa, niin olisikohan hänen asemansa ollut kovin paljon parempi?
2. Kallista niin, mutta mutta
Eli palataanpa tässä omaan ammattiini. Törmäsin Iltalehden uutisessa siihen, että kuinka paljon nuoren laitossijoituspaikka maksaa, ja kuinka paljon halvempaa olisi, jos käytettäisiin avohuollon tukitoimenpiteitä. Juttu kertoo näin:
Selvityksessä on laskettu hintoja joillekin kuvitteellisille esimerkkitapauksille. Esimerkiksi päihde- ja rikoskierteeseen joutunutta poikaa voitaisiin auttaa erityisnuorisotyön, päihdehoidon ja koulun yhteistyön avulla 5 500 eurolla. Jos hänet joudutaan ottamaan kiireellisesti huostaan, hinta on vuoden sijoituksen jälkeen yli 110 000 euroa.
Siis tässähän puhutaan ns. avohuollon tukitoimenpiteistä. Yep. Pitää paikkansa. Huomattavasti halvempaa. Mutta näissä uutisissa eikä myöskään selvityksissä oikein koskaan määritellä sitä, mitä nämä ns. avohuollon tukitoimenpiteet ovat. Maallikolle voin selvittää sen, että ne ovat eri viranomaisten niin ongelmanuorelle kuin hänen perheelleen esittämää puhetta. Toistan, puhetta. Puhetta eri muodoissa. Tämän blogin lukija todennäköisesti ymmärtää, että on olemassa ihmisiä, iästä riippumatta, joille ei puhe riitä. Tarvitaan kovempia toimenpiteitä.
Nykyinen linjahan omassa ammatissani, tai ainakin ammattini ns. suuria suuntaviivoja määrittelevien tahojen mielestä on, että häiriökäyttäytyvän nuoren häiriökäyttäytyminen aiheutuu siitä, että hän on tiettyjen olosuhteitten uhri. Siinä unohdetaan se mahdollisuus, että hän saattaa perseillä ihan sen vuoksi, että hän haluaa perseillä. Sellaisiakin kun kuulkaa on, eikä ihan vähän olekaan. Ja näissä tapauksissa näillä ns. avohuollollisilla tukitoimenpiteillä lähinnä saadaan aikaiseksi se, että heppua ei sijoiteta 13-vuotiaana, jolloin hänen kanssaan vielä voitaisiin saada jotain aikaiseksi, vaan hänet (kun yllättäen todetaan, että avohuollolliset toimenpiteet eivät autakaan) sijoitetaan 16 – 17-vuotiaana, jolloin hänellä on jo muutama ehdollinen vankeustuomio ja tyyppi on muutenkin ns. valmis tapaus, eikä sillä sijoituksella saada enää mitään aikaiseksi.
Kalliimpaahan se laitossijoitus on. Mutta joskus se on välttämätön. Siitä vielä muutama sana, että nykyinen linjahan on, että ei sijoiteta nuoria laitoksiin, vaan mieluummin sijaisperheisiin. Tämäkin on kaunis idea, mutta se ei toimi. Sijaisperheet haluavat itselleen mieluummin hyvin nuoria lapsia. Jos taas on kyseessä 16-vuotias uraansa aloitteleva nuorisorikollinen eli uutisessa mainittu ”päihde- ja rikoskierteeseen joutunut nuori” joka käyttäytyy kuin pullopersesika, niin eipä ole häntä varten perheitä jonossa asti. Tarvitseeko ehkä kertoa miksi? Ja kysymyksenä tietysti voisin heittää, että ”joutuuko” ihminen päihde- ja rikoskierteeseen, vai meneekö hän siihen ihan vapaaehtoisesti? Kuka hänet pakottaa? Huostaanotetuissa ja sijoitetuissa nuorissa on aina vaan enmmän sellaisia, joitten perheolot eivät missään nimessä ”pakota” heitä häiriökäyttäytymään. Kyseessä on vain vanhemmat (ihan hyvätuloiset ja hyvinkoulutetut) , jotka eivät saa pidettyä mukuloilleen rotia.
En kirjoita tätä osiota siksi, että pyrkisin takaamaan oman työpaikkani. Itse asiassa ajattelen, että jos maailma muuttuisi niin ruusuiseksi, että yhtään muksua ei tarvitsisi huostaanottaa, niin minähän ottaisin kenkää hommistani mielelläni. Onhan noita jo tehty ja suurin piirtein kaikki nähty. Ehkä rupeaisin helppoheikiksi. Kun ostaa, myy, vaihtaa ja varastaa, niin aina toimeen tulee.
Mutta kauniit ajatukset eivät vaan yleensä tuppaa muuttua lihaksi.
3. Pilattu vankilablues
Törmäsinpä uutiseen, jonka mukaan eräs kalevipoeg otti hatkat Mikkelin upouudesta vankilasta. Kun siellä ei olekaan enää kaltereita, vaan panssarilasit. Asiasta paremmin perillä olevien tahojen mukaan näistä lasista pääsee asialleen omistautunut heppu läpi kuin Anttilan ovista. Vaan eihän siinä sinänsä mitään. Onhan se nyt yhtä helvettiä, jos vangilta tuntuu siltä, että hän on vankilassa.
Mutta eräs kaverini heitti kyllä hyvän kysymyksen tästä siirtymisestä kaltereista panssarilasiin. Mitenkäs vankilan musiikkikulttuurille käy? Jukka Raitanenhan lauloi aikanaan, että ”helähtää täällä raudat kahleitten, on punaraitapuku ylläni” ja Irwinkin lauleskeli ”Kalteritangon”.
Punaraitapuku on jo historiaa, eikä siellä inessä hirveästi enää helähtele raudat kahleitten. Ja nyt kun kalteritkin viedään, niin mistä sitä laulun aihetta kehitellään? Panssarilasitango? Ei vaan saundaa, ei niin. Täytyykö tulevaisuuden vankilablues laulaa siitä, että pleikkarin peliaikaa rajoitettiin, tai siitä, että ruokavaliossa on paljon perunaa?
Vai lauletaanko tulevaisuuden koskettavimmat vankilabluesit vanhainkodin vuodeosastolla?
4. Lainaamisesta ja linkittämisestä
Erään puolueen eräs kunnallisvaaliehdokas lähestyi minua sähköpostitse, ja kysyi, että voiko hän linkittää kirjoituksiani omalle vaalisivulleen. En ole kovin hakki käyttämään sähköpostia, joten sanotaan tässä yleensä ja erikseen, että tämän blogin kirjoituksia voi linkittää, levittää ja kopioida lupaa kysymättä ihan kaikessa rauhassa.
5. Hotelli Yrjöperskeleen niksi-pirkka
Tympiikö lukijaa puhelinmyyjät? Niin tympii minuakin. Ja kun olen vielä luontaisesti kohtelias ihminen, joka ei halua kohdella tylysti ihmisiä, jotka vaan tekevät työtänsä. Kuinka menetellä? Yksi tapa on suuresti arvostamani VonPeen tapa, eli vastataan puhelimeen suurin piirtein niin, että ”en osta mitään, en myy mitään, en lahjoita mitään, en ota vastaan lahjoituksia enkä osallistu gallup-kyselyihin. Jos asiasi koskee jotain muuta, ole hyvä ja toimita”.
Tapa on mainio, mutta kiistatta hieman vaivalloinen. Vielä parempi tapa on seuraava:
1. Ota kouraasi kännykkä.
2. Soita mainosestonumeroon 0600 – 13404.
3. Sinulle alkaa puhua naisääninen robotti, joka sanoo, että olet soittanut numerosta toitoijatoi.
4. Sen jälkeen robotti kysyy sinulta, että haluatko jäädijäädijäädi.
5. Vastaa selkeällä äänellä ”kyllä”.
Olet seuraavat kolme vuotta rauhassa.
Hyvää alkanutta lokakuuta tämän blogin lukijoille.
*
*
Lisäys 071012, eli mainos. Suositeltaviin lukemistoihin on lisätty maanmainion Reinon uusi Suomi 2030-blogi.
Joulukalenteri 2024 Yhdeksastoista luukku
3 tuntia sitten
21 kommenttia:
Ikävä juttu että en asu helsingissä, muuten varmastikin äänestäisin Zahraa, joka jälleen puhuu viisaita sanoja. Epäilemättä somalien valtava osaamispotentiaali olisi jo aikaa sitten puhjennut täyteen kukkaan, jos ei sitä niin ikävästi kahlitsisi yhteiskuntamme sortavat piilorakenteet. Kävihän täällä ihan EU:n ihmisoikeuskomissaari jyrähtämässä somalien kurjasta asemasta. Mutta joo, näyttää siltä että täältä lähtee pari ääntä sameille vesille. Sameaa väriä Oulun kunnanvaltuustoon! Tosin se riski vielä on olemassa että tiedotusvälineet kertovat minulle että Timo Soinia ei voi äänestää Oulun kunnanvaltuustoon, jolloin lamaannun totaalisesti ja päädyn äänestämään vihreitä.
Tervehdys Pyrrhokselle ja kiitos kommentistasi. Vaalit lähestyvät, joten tiedostavaa kansalaisvalistusta on varmaankin luvassa viljalti lisää.
Maahanmuuttajat ja maahanmuuttajaehdokkaat ovat siitä harvinen kansanryhmä, että heidän ei oikeastaan edes tarvitsisi saada mitään edustajia yhtään minnekään. Kantasuomalaiset edustajat sameita ehkä lukuunottamatta ajavat ja puolustavat maahanmuuttajien etuja paljon tehokkaammin ja omaperäisemmin kuin maahanmuuttajaehdokkaat ikinä kykenisivät. Tällä faktalla en halua väheksyä maahanmuuttajaehdokkaiden osaamista, mutta kyllä perinteinen, vuosikymmenien verkostoitumisen, edunvalvonnan ja oikeuksien vaatimisen kokemuksen omaava ei-samea edustaja on niin kova tekijä näissä asioissa, ettei siinä edes kymmenen zahraa paljoa kykene kilpailemaan.
Toisaalta jos katsoo millä äänimäärillä valtuutettuja on valittu ja mikä on esimerkiksi Zahran edustaman kansanryhmän määrä, niin ihmettelen ettei valtuustossa tosiaankaan ole jo kymmentää zahraa.
Totesin aiemmin toisaalla että vaalilain pitäisi olla sellainen että vaaleissa saa asettua ehdokkaiksi vain syntyperäiset Suomen kansalaiset.
Lisäksi totesin täällä jokin aika sitten että vaaleihin saisi asettua ehdokkaiksi vain sellaiset jotka täyttävät vaalivuonna vähintään 40 vuotta.
Tässä olisi tuplavarmistus.
Äänioikeuden voisin pitää nykyisellään. Vaikka välillä on käynyt mielessä että pitäisikö äänioikeus olla vain niillä joilla on äänestysaikana voimassa oleva työsuhde yksityisellä sektorilla.
Tervehdys Kuhlmeylle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.
Kuhlmey: Osut harvinaisen kohdalleen. Maahanmuuttajalla itsellään voi olla kyse täysin ymmärrettävästä henkilökohtaisesta ahneudesta, mutta kantasuomalaisilla, jotka ovat nostaneet maahanmuuttajan jalustalle on kyse opinkappaleesta, johon suhtaudutaan uskonnollisella fanatismilla.
Vieras: Minä en välttämättä pitäisi kiinni tuosta syntyperäisyydestä, mutta hilaisin kyllä kansalaisuusvaatimukset huomattavan korkealle. 40 v-ikärajan perusteet ymmärrän, toisaalta sillloin mm. Olli Immonen olisi jäänyt rannalle. Äänioikeuden pitäisin minäkin nykyisellään.
Tuossa ehdokkuusikärajan nostaminen on ihan mielenkiintoinen ajatus, hyvänä pointtiana siinä olisi että ehdokas olisi joutunut todennäköisemmin tutustumaan ns. oikeaan työelämään ja ehkä hankkimaan muun ammattipätevyyden, sekä työkokemustakin poliittisen broileriuden sijasta.
Koska uusien sääntöjen mukaan uudemmat kansanedustajat eivät myöskään saa enää automaattista kansanedustajan eläkettä samoilla säännöillä kuin ennen, joten siihen puoleen tuo ei enää vaikuttaisi niin merkittävästi.
Toisaalta ikäraja taas poistaisi nuoremmat ehdokkaat, joilla voi olla merkittäviäkin hyviä ajatuksia. Ihmiset tuntuvat pääosin konservatoituvan vanhemmiten, joten olisi vaarana, että eduskunnasta muodostuu entistä enemmän ukko/akka-kerho joka sitten pääosin käsittelee sen ikäluokan asioita, koska se ja sen ongelmat ovat lähinnä omaa napaa ja elämäntilannetta.
Mutta ajatuksena moinen on tosiaan mielenkiintoinen.
- lihapuhe
Miten tähän saisi sen aiemman kommentin linkkinä silleen että voi klikata.
Tässä näin.
Muistaakseni Jussi Halla-aho sanoi että USA maksaa turvapaikan saaneelle tai pakolaisstauksella olevalle enintään puolen vuoden ajan rahatukea. Sen puolen vuoden jälkeen USA sanoo sille henkilölle että nyt tuet loppuvat ja tästä lähtien olet omillasi. Voisiko tämän jostain tarkistaa?
Itse kannatan ei-kansalaisille kieltoa millekään yhteiskunnan rahatuelle. Pitäisi tehdä sellainen laki jonka mukaan Suomen sosiaaliturva voidaan myöntää vain Suomen kansalaiselle. Oleskelulupa ei oikeuttaisi mihinkään valtion eikä kunnan maksamaan rahalliseen tukeen. Korkeintaan voidaan tehdä niin että työttömyyspäivärahaa voidaan maksaa ei-kansalaiselle yhtä monelta päivältä kuin hän on ehtinyt olla töissä työpaikallaan. Kansalaisuutta puolestaan ei tule myöntää helposti.
Vastaanottokeskuksessa on jo tarjolla majoitus, ruoka ja vaatteet. Todellisessa hädässä oleva on jo noista kiitollinen. Korkeintaan jokin työsuoritetta vastaan maksettu pikkuraha voisi tulla kysymykseen. Jos ei suostu ehdotettuun työsuoritteeseen niin ei tipu penniäkään.
Mikäli näin olisi ja tieto tällaisesta leviäisi niin se nostaa kynnystä saapua tänne. Lisäksi kun levitetään mainetta siitä että suomalaiset ovat umpirasisteja niin siinä on piste iin päälle. Tieto tuollaisesta leviäisi varmasti itsekseen kun he itse kertoisivat tuosta sukulaisille ja tuttaville tms.
Mutta jo tuo USA:n malli olisi parannus nykytilaan.
Sitten vielä käyttöön Eila Kännön menetelmät siitä miten menetellään ainakin henki-ja väkivaltarikoksiin sekä myös muihin rikoksiin syyllistyneiden ei-kansalaisten kohdalla. Siis ripeät karkotuspäätökset ja niiden välitön toimeenpano. Karkotetulle voidaan antaa mukaan rahaa jonka hän saa törsätä siellä minne hänet karkotetaan. Mutta karkotettavalta otetaan sormenjäljet ja dna-testi ja hänelle määrätään maahantulokielto.
Tervehdys Lihapuheelle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.
Lihapuhe: Niin kuin todettiin, niin mielenkiintoinen ajatus, jossa on puolensa ja puolensa.
Vieras: Kaipa USAn suurlähetystöstä saisi halutessaan tarkempaa tietoa. Yhdysvaltain ja Suomen peruserohan tässä asiassa on se, että Yhdysvalloissa on matala verotus ja matala sosiaaliturva ja Suomessa toisinpäin, eikä siinä suurtakaan ruudinkeksijää tarvita hoksaamaan minkätyyppisiä tulijoita nuo systeemit tahollaan houkuttelevat.
Mitä tulee ehdotuksiisi, niin olen niistä täysin samaa mieltä.
Harmi että Al Bundy, Homer Simpson sekä Red Forman ovat fiktiivisiä. Meinaan kun tuollaiset hahmot olisivat hyviä kunnallisvaaliehdokkaita persuille. Jos pitäisi valita itselleni adoptioisä niin kuka tahansa noista kolmesta kävisi.
Konrad Henlein, sudeettisaksalaisten johtaja maailmansotien välisessä Tshekkoslovakiassa: "Meidän täytyy aina vaatia niin paljon, ettemme ole koskaan tyytyväisiä".
Hiukan sanavapaudesta: Nyt kun Valtion Elokuvatarkastamokin on jo historiaa ennakkosensorina eli asettelee vain parhaaksi katsomiaan ikärajoja, niin kenelle Ykän lukijat uskoisivat tuon ennakkosensorin tehtävän?
Perustuslaissa kylläkin kielletään ennakkosensuuri, mutta odottakaapas vain, sellaisesta tulee varmasti laki melko pian. Viittaan tässä Perustuslain 12§:n sanamuotoon. Nythän on jo kovasti melskattu "vastuullisesta sananvapaudesta".
Tervehdys Vieraalle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.
Vieras: Ettet olis heittänyt kommenttia vähän yömyssyn oton jälkeen? Pysytään elävissä ehdokkaissa. Jos fiktiivisiä etsitään (kun tonne ulkomaille suunnan heitit) niin Jerry Cotton ja Tex Willer saattaisivat olla minun mieleen. Samoin Babylon 5:n John Sheridan. Miksei Mustanaamiokin. Joka muuten oli aikanaan Suomen Sosialidemokraatissa sarjakuvana nimellä Urja.
Castor: Luulisin, että Ykän lukijat pääosin eivät antaisi ennakkosensorin tehtävää kenellekään. Sananvapaus joko on tai sitten sitä ei ole. Jos joku käyttää sananvapauttaan oikeasti siihen malliin, että kehottaa pistämään ihmisiä hengiltä, niin siihen löytyy rikoslaista omat pykälänsä. Nythän näyttää tällä hetkellä siltä ainakin mediassamme, että tärkeintä ei ole määritellä, mitä sananvapauden nimissä saa sanoa, vaan se, ketkä sen saavat määritellä.
Poistin toisen viestin kun se ilmestyi kahteen kertaan. Luulit ehkä siitä syystä että olin yömyssyllä. En tällä kertaa ollut. Kaiuttimista ei tule ääntä enkä tajua miksi joten se valvotti loputtomiin.
Elävistä ehdokkaista esim. IDA on pyrkimässä valtuustoon ja toivon hänen valintaa. Se vaan että en voi äänestää häntä kun en asu Kotkassa.
Tervehdys, Vieras. IDAlle toivotan minäkin lyckaa vaaleihin. Vaikka en minäkään häntä pysty äänestämään, kun en samassa kunnassa asu.
Hei, Yrjö. Eikö yleinen psykologinen näkemys ole, että lapset syntyvät aika itsekeskeisinä, mutta rajojaan hakevina ja oppivaisina, jolloin lapsen vanhempien ja muun lähipiirin tehtävä on ylläpitää ja opettaa heille "rotia"? Tällöin siis juuri vanhemmat paljolti ajavat lapsiaan suuntaan ja toiseen, sen puitteissa, mitä järki, hormonit ja muu psykologia mahdollistavat. Tällöinhän nuoren, jolta vanhempien rajojenpito on puuttunut, voidaan katsoa "joutuneen" tilanteeseensa, mutta ei siihen tietenkään (enää) mitkään päänsilittelyt ja surkuttelut auta, vaan olosuhteet pitää muuttaa, vaikkapa sijoituksella, sellaisiksi, että rotia aletaan hänelle pitää, joskin sellaisten asioiden opettaminen, jotka olisi pitänyt oppia esim. 3-vuotiaina, ei onnistu enää samoilla keinoin 16-vuotiaalle.
En siis ihan ymmärtänyt myöskään kritiikkiäsi sitä näkemystä kohtaan, että häiriökäytös johtuu nuoren olosuhteista, kun jotenkin vaihtoehtoratkaisuna tarjoat sijoittamista, eli perheolosuhteiden muutosta. Ilmeisesti viittaat siis johonkin päättäjien rajoitetumpaan olosuhteet-käsitteeseen, mutta se ei tule kirjoituksestasi ilmi.
Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Jos sait sellaisen käsityksen, että minä haluan laitossijoituksen ykkösvaihtoehdoksi, niin en minä sellaista kyllä aja takaa. Yleensäkin olet varmaan huomannut, että luottamukseni virkakoneistoon ei ole kovin korkealla. Totesin vaan, että nämä avohuollon tukitoimet eivät vaan aina riitä, ja laitospaikkoja jatkossakin valitettavasti tarvitaan. Tuosta ”joutumisesta” olen kyllä vähän eri mieltä, johtuu varmaan siitä, että alallani tupataan harrastamaan tuota vastuun ulkoistamista turhan paljon. Loppulaskussa ihminen on kuitenkin itse vastuussa tekemisistään.
” sellaisten asioiden opettaminen, jotka olisi pitänyt oppia esim. 3-vuotiaina, ei onnistu enää samoilla keinoin 16-vuotiaalle”
Joo, tuo on aivan totta.
Jussi ei ole laittanut näkyville vaalitiliä jolla keräisi rahaa. Tai en ole ainakaan huomannut missään. Olisin laittanut jonkin summan mikäli olisi tili. Vaikken voikaan äänestää häntä. Tosin Jussi on valmiiksi tunnettu joten erityisiä lisäpanoksia ei tarvinne.
Olen katsonut persujen ehdokkaita mutta en tunne entuudestaan kuin kaksi nimeä. Pari-kolme henkilöä on harkinnassa. Jos haluaa auttaa kuntajytkyssä niin on kai vaalimatemaattisesti sinäsä samantekevää ketä persua äänestää koska ääni menee puolueelle ja paikat jaetaan vertausluvuilla. Vaikka vaali onkin henkilövaali ja henkilöiden äänistä muodostuu koko puolueen ääni ja vertausluvut annetaan henkilökohtaisten äänien mukaan, puolueen eniten ääniä saaneelle ehdokkaalle puolueen suurin vertailuluku jne. sitä rataa.
Sanoit edellisessä viestissä että ulkomaan käynnit ovat pääasiassa visiittejä Ruotsin tai Norjan puolelle. Miten on ollut Viron käyntien kanssa?
Muistan jostain lukeneeni että joku oli sanonut englantilaisten turistien ihmetelleen Tallinnassa että siellä ei näkynyt afrikkalaisia. Luulen että se engelsmanni oli kokenut tuon virkistävänä vaihteluna kotimaahansa nähden.
Selvimmät erot jotka huomaa Helsingin ja Tallinnan välillä ovat siinä että Tallinnassa on keskiaikaisia taloja jotka sijaitsevat omassa vanhassa kaupunginosassa. Toinen on se että siellä näe afrikkalaisia tai lähi-itäläisiä. Ja jos näkee niin ne ovat siellä käymässä Suomesta tai Ruotsista käsin. Muualla Virossa niitä näkee vielä vähemmän. Jos käy Riikassa tai Vilnassa niin luultavasti sama on havaittavissa siellä.
Viroon voi sinäsä yhtä helposti mennä kuin Suomeen ja kokeilla saako turvapaikkaa tai pakolaisstatuksen ja sitä kautta oleskeluluvan. Virossa on kai pari vastaanottokeskusta. Viro ei kuitenkaan maksa kummoisia rahatukia vastaanottokeskuksessa oleville eikä sellaiselle jolle se on myöntänyt oleskeluluvan. Jotkut Suomessa olevat sosiaalimamut ovat ehkä käyneet Virossa ja kun siellä ei tärpännyt niin sitten Suomeen.
Äiti on jonkin aikaa ollut Unkarissa kielikurssilla, Budapestissa. Sitten kun hän palaa, niin pitäisi kysyä että näkikö hän siellä somaleja, muita afrikkalaisia tai lähi-itäläisiä. Luulen että Unkarin sosiaalituet ovat aika kehnoja joten en usko niiden houkuttelevan sosiaalimamuja.
Tervehdys, Vieras.
Viesti 1: Luulen, että Jussi ei sitä tiliä tällä kertaa tarvitse, sillä onhan persujen tilanne tällä kertaa täysin toinen kuin ennen eduskuntavaaleja. Minulla on muutama persujen kunnallisvaaliehdokas, joitten väliltä valitsen.
Viesti 2: Silloin aikanaan kun asuin Helsingissä, tuli käytyä Tallinnassa useamman kerran. Ei sen pitemmällä kylläkään. Saarenmaatahan ovat kyllä kehuneet mukavaksi paikaksi, mutta ei vaan saa aikaiseksi lähteä. Tallinnan vanha kaupunki on kiistatta kivan näköinen, ainakin kesäisin. Talvisin koko paikka on varsin ankea, ja näkyyhän kaupungissa (kai vieläkin, en ole moneen vuoteen käynyt) sitä romahtamispisteessä olevaa neuvostoarkkitehtuuria. Tuossa maahanmuuttoasiassa suomalaisilla olis virolaisilta kiistatta opittavaa. Tai no, osattiinhan se aikanaan, mutta unohdettiin.
Lähetä kommentti